19 June 2013

// // Leave a Comment

TYPIST GRADE 2 EXAM SOLVED PAPER

PDF FILE DOWNLOAD     DOC FILE DOWNLOAD
TYPIST GRADE-II APEX SOCIETIES OF CO-OP.SECTOR IN KERALA
Exam Date:27-09-2012
1.Number of Rajya Sabha members from kerala is:
A.7
B.9
C.10
D.140
Ans:B

2.One and only major fresh water lake in kerala is:
A.The Sasthamkotta Lake
B.Kayamkulam Lake
C.The Ashtamudi Lake
D.The Vembanattu Lake
Ans:A

3.First Five Year Plan launched in the year:
A.1956
B.1949
C.1951
D.1947
Ans:C

4.”Garba”,a Folk dance,is associated with:
A.Tamil Nadu
B.Gujarat
C.Kerala
D.Punjab
Ans:B

5.52nd Amendment of the Indian Constitution related with:
A.Panchayath Raj
B.Political Defections
C.Emergency
D.Universal Adult Franchise
Ans:B


6.The first scientist to receive Bharat Ratna:
A.Vikram Sara Bhai
B.APJ Abdul Kalam
C.S.Chandra Sekher
D.C.V.Raman
Ans:D

7.Dehradun is the Capital of:
A.Jharkhand
B.Chhattisgarh
C.Uttarakhand
D.Uttar Pradesh
Ans:C

8.’Kappirikalute Nattil’is a :
A.Novel
B.Story
C.Travelogue
D.Poem
Ans:C

9.Father of Political Science is:
A.Kautiya
B.Aristotle
C.Hegal
D.Rousseau
Ans:B

10.Java Sankar Prasad was a poet who wrote in:
A.English
B.Hindi
C.Telugu
D.Sanskrit
Ans:B

11.Development of Fisheries is known as:
A.White revolution
B.Green revolution
C.Blur revolution
D.Operation Flood
Ans:C

12.The First Communication Satellite launched by India in:
A.1981
B.1985
C.1982
D.1980
Ans:A

13.Merlin Award is associated with:
A.Literature
B.Sports
C.Magic
D.Education
Ans:C

14.Mrs.Mamatha Sharma is associated with:
A.Electrical Commission
B.Human Rights Commission
C.Women Commmission
D.Minority Commission
Ans:C

15.Which of the Article of the constitution accords special status to the state of Jammu and Kashmir?
A.Article 238
B.Article 368
C.Article 370.
D.Article 280
Ans:C

16.The headquarters of FAO is in:
A.New York
B.Geneva
C.Rome
D.Paris
Ans:C

17.The President of International Olympic Committee:
A.Jacques Rogge
B.Suresh Kalmadi
C.Haruhiko Kuroda
D.Wu Yi
Ans:A

18.Voyager I is related to which country?
A.China
B.India
C.Russia
D.U.S.A
Ans:D

19.Electron was discovered by:
A.J.J.Thomson
B.James Watt
C.Galileo
D.Rutherford
Ans:A

20.The fat content of cow milk is reduced during :
A.Rainy season
B.Winter
C.Summer
D.Pregnancy
Ans:C

21.The oranges and lemons mostly contains vitamin:
A.A
B.B
C.C
D.D
Ans:C

22.Union minister For Social Justice and Empowerment is:
A.Mukul Wasnik
B.Mr.Ajit Singh
C.Mr.S.Jaipal Reddy
D.Mr.Jairam Ramesh
Ans:A

23.Chairman National Commission for Backward Classes:
A.Justice M.N.Rao
B.Mr.Vinod Rai
C.Mr.V.S.Sampath
D.Justice K.G.Balakrishnan
Ans:A

24.We have borrowed the idea of Residual Powers from the:
A.Canadian Constitution
B.U.S.Constitution
C.British Constitution
D.Irish Constitution
Ans:A

25.The Smallest District in Kerala:
A.Kottayam
B.Alappuzha
C.Thrissur
D.Ernakulam
Ans:A

26.The Sarkaria Commission is associated with:
A.Local self-governments
B.Centre-state relations
C.Foreign Relations
D.Fundamental Rights
Ans:B

27.’Tsangpo’is the name of an Indian river which for  some length flows outside India and it is:
A.Kaveri
B.Ganga
C.Indus
D.Brahaputra
Ans:D

28.Chairman 13th Finance Commission:
A.K.C.Paul
B.Dr.Vijay L Kelkar
C.DilipModi
D.N.Srinivasan
Ans:B

29.The highest rank in the Indian Army is of:
A.Major General
B.Captain
C.Brigadier
D.General
Ans:D

30.’The Emile’is a famous book written by:
A.Rousseau
B.Hobbes
C.Kari Marx
D.John Locke
Ans:A

31.The folder to which an office application save file by default is:
A.Desktop
B.My Documents
C.My Computer
D.None of these
Ans:B

32.In MS Word styles are applied using which toolbar:
A.View
B.Format
C.Insert
D.Style
Ans:B

33.The keyboard shortcut to copy a selected text:
A.Ctrl+V
B.Ctrl+C
C.Shift+Ctrl+C
D.None of these
Ans:B

34.The slide that holds the formats for all slides in your presentation:
A.Master slide
B.Summary slide
C.Slide sorter
D.New slide
Ans:A

35.To publish a presentation on the web,Power Point saves files in which  format:
A.ppt
B.txt
C.php
D.html
Ans:D

36.The useful tools for proofing your slides in power point is:
A.Slide show
B.Slide sorter
C.Hand outs
D.Slide title
Ans:C

37.Which is not used for slide show:
A.View-slide show
B.Slide show-view show
C.F5 key
D.Custom show
Ans:D

38.If you want to go to a web pages from inside a presentation,you use
A.A browser image
B.Action buttons
C.Can’t go
D.None of these
Ans:B

39.The domain name for Government organizations:
A..gov
B..govnt
C..com
D..org
Ans:B

40.Which of the following is not an Internet browser:
A.Mozilla
B.Internet Explorer
C.Windows Explorer
D.Netscape Navigator
Ans:C

41.Which is an example for a data compression utility:
A.Compress
B.Dip
C.Zip
D.All of these
Ans:C

42.Small pictures on the Desktop
A.Icon
B.Image
C.Pixel
D.All of the above
Ans:A

43.Identify the one which is not a mouse operation:
A.Clicking
B.Drawing
C.Dragging
D.None of these
Ans:B

44.The expansion for Email is:
A.Enforced mail
B.Electronic mail.
C.Extended mail
D.Mails from MS Word
Ans:B

45.What is the use of the Internet?
A.Resource Sharing
B.Communication
C.Entertainment
D.All of these
Ans:D

46.The software that is used for creating letters and other documents in an office is:
A.Mail merge tool
B.Excel
C.Word processor
D.Power point
Ans:C

47.Whcih is a computer program dedicated to the task of downloading?
A.Web browser
B.Download manager
C.Explorer
D.None of these
Ans:B

48.You can create a user for your system by using:
A.MS Word
B.Windows Explorer
C.Control  panel
D.Internet
Ans:C

49.How can you move from one cell to the next cell in a table in MS Word?
A.Home
B.Shift+Tab
C.Tab
D.Ctrl+Tab
Ans:C

50.Which of the following is not an element on the edit menu?
A.New
B.Cut
C.Copy
D.Goto
Ans:A

51.The tool in MS Word that let you arrange text in multiple columns:
A.Table
B.News paper columns
C.Columns
D.All of these
Ans:B

52.The default number of worksheet in an Excel work book
A.3
B.2
C.4
D.Can be any number
Ans:A

53.You can make a number to be treated like a text in Excel by doing :
A.Precede the entry with a single quote
B.Cant do this
C.Precede the entry with a letter T
D.None of the above
Ans:A

54.When you enter the time as 10.30 in Excel it is treated as:
A.10.30 PM
B.10.30 AM
C.Both(A)and(B)
D.Will not treat it as time
Ans:A

55.If you want to do the same task repeatedly on different cells,or worksheets,the best way in Excel is to use which facility?
A.Copy & Paste
B.Paste special
C.macro
D.Import
Ans:C

56.The function to find the sum of a set of values depending on some condition in Excel:
A.IFSum
B.Sumif
C.Both sum and if
D.None of these
Ans:B

57.In Excel you can set hyperlink in a cell by using:
A.Hyperlink
B.Insert-hyperlink
C.Can’t do
D.Both(A)and(B)
Ans:B

58.How you will print only a particular area of an Excel Sheet?
A.Selecting a portion
B.Setting print area
C.Cut the portion & Print
D.All of these
Ans:B

59.In Excel the columns are identified using
A.Letters
B.Numbers
C.Letter followed by a number
D.Number followed by aletter
Ans:A

60.Whcih of the following in Excel provides commands for modifying a chart?
A.Create chart
B.Insert-chart
C.Chart-wizard
D.Chart menu
Ans:D

61.The Word tool used to find synonym for a word is:
A.Spell check
B.Format
C.Thesaurus
D.Grammar check
Ans:C

62.Using which tool you can edit the header or footer in a document:
A.Edit
B.View
C.Format
D.Insert
Ans:D

63.What is the use of bookmark in a document?
A.To add bullets in a document
B.To go to a specific location in a document quickly
C.To identify some important lines
D.None of these
Ans:B

64.The advantages of office automation include:
A.Increase productivity
B.Improve the working atmosphere
C.Increase overall efficiency
D.All of these
Ans:D

65.The .rtf file extension is for:
A.Word file
B.Excel file
C.Power point file
D.None of these
Ans:A

66.Which key is used to type some more letters after locking action?
A.Word file
B.Excel file
C.Power point file
D.None of these
Ans:D

67.Which one is the temporary memory?
A.GNU
B.DOS
C.UNIX
D.RAM
Ans:D

68.The position of title bar in a window is:
A.At the top
B.At the bottom
C.At the right hand side
D.At the left hand side
Ans:A

69.Change of fonts can be possible by using:
A.Title bar
B.Menu bar
C.Formatting tool bar
D.Standard tool bar
Ans:C

70.The position of the  Menu bar in a window is:
A.Just below the title bar
B.Top right hand corner
C.Just left to the close button
D.None of the above
Ans:A

71.A blank document can be available from:
A.View menu
B.Start button
C.Close button
D.File menu
Ans:D

72.To move cursor to the next line the key is used:
A.Shift key
B.Shift lock
C.Back space key
D.Enter key
Ans:D

73.A document can be saved by using key.
A.Ctrl+A
B.Ctrl+X
C.Ctrl+U
D.Ctrl+S
Ans:D

74.Name the long bar key infront of the typewriter:
A.Shift key
B.Shift lock key
C.Back space key
D.Space bar key
Ans:D

75.No.of character keys on Haida typewriter keyboard:
A.24
B.44
C.84
D.54
Ans:B

76.No.of dogs  in English Typewriter:
A.4
B.3
C.1
D.2
Ans:D

77.A strap on the main spring is:
A.Cardholder
B.Main spring strap
C.Front strap
D.Middle strap
Ans:B

78.Typewritter ribbon passess through:
A.dogs
B.Rocker
C.Handle
D.Vibrator
Ans:D

79.To type capital letters continuously the key is used:
A.Shift key
B.Character key
C.Shift lock
D.Tabulator key
Ans:C

80.While typing carriage moved towards:
A.Left
B.Right
C.Up
D.Down
Ans:A

81.Chief Information Commissioner in kerala is:
A.Palat Mohandas
B.Justice Benjamin Koshy
C.Sibi Mathews
D.Dr.K.S.Radhakrishnan
Ans:C

82.Which one of the following Articles deals with the Right to Education?
A.Article 21 A
B.Article 17
C.Article 30
D.Article 21
Ans:A

83.Which planet has the largest O2(Oxygen 2)content?
A.Sun
B.Earth
C.Mars
D.Jupiter
Ans:B

84.The revolt of 1857 began at:
A.Agra
B.Delhi
C.Meerut
D.Kalinga
Ans:C

85.Which atmospheric layer is most important for human beings?
A.Mesosphere
B.Troposphere
C.Thermosphere
D.Stratosphere
Ans:B

86.The first oil refinery in India was set up at:
A.Mumbai
B.Kolkatta
C.Digboi
D.Hyderabad
Ans:C

87.Eravikulam national Park is in:
A.Kannur district
B.Kottayam district
C.Ernakulam district
D.Idukki district
Ans:D

88.The UN summit on climate change was held on 11 th December,2011 at:
A.Moscow
B.Durban
C.Geneva
D.Paris
Ans:B

89.Which country won the 2011 FIFA Women ‘s Football World Cup?
A.Japan
B.USA
C.Brazil
D.Argentina
Ans:A

90.99th Indian Science Congress was held at:
A.New Delhi
B.Bangalore
C.Calcutta
D.Bhubaneswar
Ans:D

91.Capital of South Sudan is:
A.Juba
B.Khartoum
C.Cape Town
D.Borne
Ans:A

92.”National Voter’s Day”is observed on:
A.February 19
B.January 25
C.January 26
D.February 8
Ans:B

93.”Freedom from Fear”is written by:
A.Abdul Kalam Azad
B.Aung San Suu Kyi
C.J.S.Mill
D.Nelson Mandela
Ans:B

94.Union Civil Aviation Minister,Mr.Ajit Singh belongs to which political party?
A.Bahujan Samaj Party
B.Janatha Dai
C.Rashtriya Lok Dal
D.Indian National Congress
Ans:C

95.Who is the author of”Choice of Technique”?
A.Amartya Sen
B.Alfred Marshall
C.J.M.Keynes
D.David Ricardo
Ans:A

96.Where will the 2012 Olympic Games be held?
A.Moscow
B.New York
C.London
D.Tokyo
Ans:C

97.The term’16 yards hit’is associated with:
A.Polo
B.Baseball
C.Hockey
D.Badminton
Ans:C

98.Which country gives Magsaysay awards?
A.Indonesia
B.Australia
C.The Philippines
D.South Korea
Ans:C

99.Name Japanese Prime Minister Who made a two day visit to Indian on December 27-28,2011
A.Kim Jong-un
B.Yoshihiko Noda
C.Susilo Bambang
D.Najib Tun Razak
Ans:B

100.Which Country won the 2011 SAFF Cup Football title in New Delhi on December 11,20.
A.Srilanka
B.Pakistan
C.India
D.Afghanistan
Ans:C






Please Give Us Your 1 Minute In Sharing This Post!
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →
Powered By: BloggerYard.Com

0 comments:

Post a Comment

Thanks for Visiting!!Especially Thanks for join our online exam services.We value your feedback,so please write to your experience share with us that will help to future programs.
Kindly please share your question papers that will help everyone,You can also Email to EXAMCHOICES@GMAIL.COM."ATTENTION PLEASE:IF YOU FIND ANY WRONG ANSWER IN THIS WEBSITE,PLEASE INFORM COMMENT BELOW EACH QUESTION PAPER POST,THAT WILL HELP TO OTHERS.FINAL ANSWERS YOU CHECK OFFICIAL WEBSITES"
You have to dream before your dreams can true-Dr.A.P.J.Abdul Kalam
Hope this has helped.Please do Like and Subscribe
Your Support means a lot to us:)
Always standing by you and Working for your success.

WELCOMES YOU EXAMCHOICES.IN:WAY TO LEARN AND WIN

Follow by Email