23 August 2013

// // Leave a Comment

LD TYPIST BEVERAGES,KFC SOLVED PAPER 2011

Exam date:15-01-2011
1.---------------you please close the door?
A.Dare
B.Will
C.Shall
D.May
Ans:B


2.He is bent--------------mischief
A.For
B.In
C.On
D.With
Ans:C

3.He didn’t---------his homework
A.Does
B.Done
C.Did
D.Do
Ans:D

4.The synonym of’benevolent’is--------
A.Violent
B.Helpful
C.Silent
D.Insolent
Ans:B

5.The antonym of’rigid’is-------------
A.Flexible
B.Strict
C.Morbid
D.Humid
Ans:A

6.She has no access --------------the Manager
A.For
B.To
C.With
D.On
Ans:B

7.He has lived in Chennai--------------three years
A.For
B.Since
C.From
D.To
Ans:A

8.You will be held responsible--------------your conduct
A.For
B.By
C.With
D.About
Ans:A

9.He is not coming to the show,------------
A.Is it?
B.Isn’t it?
C.Isn’t he?
D.Is he?
Ans:D

10.They are always late,--------------
A.Are they?
B.Aren’t they?
C.Is it?
D.Isn’t it?
Ans:B

11.The place for keeping dogs is called------------
A.Kennel
B.Barn
C.Aviary
D.Stable
Ans:A

12.I am-------of success this time
A.Confidant
B.Confident
C.Confiding
D.Contriving
Ans:B

13.We should help---------poor
A.A
B.The
C.This
D.An
Ans:B

14.Which of the following words is spelt correctly?
A.Millennium
B.Milennium
C.Millenium
D.Milleniom
Ans:C

15.Which of the following words is spelt correctly?
A.Sargent
B.Sargeant
C.Sergeant
D.Seargeant
Ans:C

16.One who leaves one country to settle in another is called-----------------
A.Emigrant
B.Exile
C.Foreigner
D.Alien
Ans:A

17.The word’foe’means--------------
A.Friend
B.Enemy
C.Partner
D.Neighbour
Ans:B

18.The word ‘lethargy’means
A.Danger
B.Energy
C.Enthusiasm
D.Dullness
Ans:D

19.Which of the following words is spelt correctly?
A.Machitosh
B.Mackintosh
C.Makintosh
D.Makintoch
Ans:B

20.Which of the following words is spelt correctly?
A.Coreography
B.Choriography
C.Choreography
D.Chariography
Ans:C

21.Lightening conductors are made of
A.Mercury
B.Copper
C.Carbon
D.Iron
Ans:B

22.Lunar eclipse is caused when:
A.Earth comes between the Sun and the Moon
B.Moon comes between the Earth and Sun
C.Sun comes between the Moon and Earth
D.Moon comes between Earth and Venus
Ans:A

23.Operation flood refers to--------------
A.Rice
B.Silk
C.Maize
D.Milk
Ans:D

24.Which one of the following contains the ‘Gayatri Mantra’?
A.Rig Veda
B.Sama Veda
C.Adharva Veda
D.Yajur Veda
Ans:A

25.Conventional Rain fall is common in---------
A.Polar region
B.Desert region
C.Equatorial region
D.None of these
Ans:C

26.The planets on either side of the earth are:
A.Jupiter and Mars
B.Mars and Venus
C.Saturn and Mars
D.Venus and Mercury
Ans:B

27.The Manas wildlife sanctuary is located in  the state of--------------
A.Bihar
B.Karnataka
C.Kerala
D.Assam
Ans:D

28.Under what article of the constitution of India the President can impose the President’s Rule in a state:
A.Article 356
B.Article 338
C.Article 226
D.Article 332
Ans:A

29.Diego Garcia is an Island In the -----------
A.Pacific Ocean
B.Atlantic Ocean
C.Arctic Ocean
D.Indian Ocean
Ans:D

30.The number of images of an object placed between two parallel mirrors is---------
A.Only two
B.Infinite
C.More than two and less than four
D.No Image formation
Ans:B

31.Chandragupta Maurya spent his last day at-------------
A.Abbyssinia
B.Persia
C.Sravanabelagola
D.Formosa
Ans:C

32.Stainless Steel is formed by
A.Copper and Tin
B.Silver and Copper
C.Iron and Cobalt
D.Copper and Nical
Ans:C

33.Dhyan Chand Trophy is associated
A.Hockey
B.Badminton
C.Lawn Tennis
D.Football
Ans:A

34.The Science of Vegetable Culture is known as-------------
A.Pisciculture
B.Apiculture
C.Arboriculture
D.Sericulture
Ans:----------(Olericulture)

35.Indian Institute of Sugar Technology is located at-------------
A.Kanpur
B.Shillong
C.Mussoorie
D.Ahamedabad
Ans:A

36.Local Govt.in India is introduced by-------------
A.Lord Curzon
B.Lord Dalhousie
C.Lord Hardinge
D.Lord Ripon
Ans:D

37.The number of points in a mariners Compass is
A.46
B.32
C.48
D.36
Ans:B

38.Human rights day
A.June 5
B.December 10
C.January 1st
D.October 9
Ans:B

39.Choreography is related to------------
A.Singing
B.Swimming
C.Dancing
D.Rawing
Ans:C

40.Capital of Peru
A.Lima
B.Oslo
C.Lagos
D.Burcharest
Ans:A

41.National Chemical Laboratory is located at------------
A.New Delhi
B.Calcutta
C.Lucknow
D.Pune
Ans:D

42.Buland Darwaza was erected by-------------
A.Akbar
B.Babar
C.Shajahan
D.Humayun
Ans:A

43.Lines on the map,joining places having equal atmospheric pressure are called
A.Isoquant
B.Equator
C.Isobars
D.None of these
Ans:C

44.Parliament of Japan is called------------
A.Tshogdu
B.Diet
C.Airings
D.National Assembly
Ans:B

45.The city on the bank of the river Sabarmathi
A.Hyderabad
B.Kanpur
C.Allahabad
D.Ahmedabad
Ans:D

46.The study of fungi and fungal diseases is known as
A.Mycology
B.Phycology
C.Oncology
D.Toxicology
Ans:A

47.Hydrophonic means-----------
A.Cultivation of plants without water
B.Cultivation of plants with fertilizers
C.Cultivation of plants with soil and water
D.Cultivation of plants withour soil
Ans:D

48.Iron pillar in New Delhi belongs to-------------
A.Gupta period
B.Chalukya period
C.Chola period
D.Mughal period
Ans:A

49.Khajuraho temples are at--------
A.Gujarat
B.Rajasthan
C.Madhya Pradesh
D.Orissa
Ans:C

50.National Anthem was first sung in the year:
A.1886
B.1942
C.1935
D.1911
Ans:D

51.WINDOWS is an example of:
A.Database system
B.Operaing System
C.Programming Language
D.Application system
Ans:B

52.The name of the default Screen that we see after login to WINDOWS is:
A.Control Panel
B.Window Panel
C.My Computer
D.Desktop
Ans:D

53.The Place wher WINDOWS keeps copies of deleted files is called
A.Restoration Folder
B.Retrieval Bin
C.Recycle Bin
D.Recovery Bin
Ans:C

54.The default directory where WINDOWS  stores documents is:
A.My documents
B.My Pograms
C.Control Panel
D.My Computer
Ans:A

55.ZIP program is used for:
A.Converting files to another language
B.Reducing size of files by compressing
C.Creating a database file
D.Creating a text file
Ans:B

56.Internet Explorer is:
A.Antivirus Program
B.Compiler Program
C.Internet Surfing Program
D.Debugging Program
Ans:C

57.The term Sign In means:
A.Creating a new E-mail account
B.Login to an existing E-mail account
C.Deleting E-mail from mail box
D.Composing a new E-mail message
Ans:B

58.HTML is the short form of:
A.Hyper Text Markup  Language
B.Hyper Text Manipulation Language
C.Hidden Text Manipulation Language
D.Hyper Transfer Markup Language
Ans:A

59.Which of the following is a term associated with Internet security?
A.Firebox
B.Spooling
C.Firewall
D.Ethernet
Ans:C

60.Which of the following is a Search Engine?
A.Wikipedia
B.Yahoo
C.Rediff
D.Netscape
Ans:B

61.A document created using MS WORD has the file extention:
A.  .WRD
B .   .WOD
C.    .DOC
D.   .MSW
Ans:C

62.Which of the following is not true:
Office automation is meant for:
A.Improving speed and productivity of an office
B.Using computer and Software for improving performance
C.Increasing manual effort in an office
D.Using tools and techniques for fast storage and retrieval of information
Ans:C

63.Format painter icon in WORD is available in:
A.Formatting Toolbar
B.Control Toolbax
C.Drawing Toolbar
D.Standard Toolbar
Ans:D

64.Which key in the keyboard is used with mouse for selecting multiple areas in WORD document?
A.Ctrl
B.Alt
C.Shift
D.Tab
Ans:C

65.Which function key is used for selecting Word help:
A.F5
B.F2
C.F1
D.F4
Ans:C

66.The icon in the standard toolbar having the shape of a Floppy disk used for:
A.Clear
B.Save
C.Cut
D.Delete
Ans:B

67.What is the name of the feature in Insert Menu in WORD using which predefine text/Graphics in a document is created/stored/inserted across documents?
A.Auto Text
B.Pre Text
C.Rep Text
D.Activex
Ans:A

68.Toggle Case text formatting in WORD means:
A.Changing the selected text to upper case
B.Changing the selected text to lower case
C.Changing lower case to upper and upper to lower of the selected text
D.Deleting all non alphabets from the selected text
Ans:C

69.Which one of the below is not required for Mail Merge?
A.Main document
B.Data Source
C.Merge Fields
D.Macros
Ans:D

70.The option in the page setup used for aligning document orientation horizontally in WORD is:
A.Portrait
B.Landscape
C.Collaborate
D.Stretch
Ans:A

71.Which of the following is correct in EXCEL?
A.A Worksheet consists of a number of Work books
B.A Work book consists of a number of work sheets
C.Work books and work sheets are not related
D.A work book can only have only one work sheet
Ans:B

72.The extention of an Excel work book file is:
A. .XWB
B. .XBO
C. XLS
D. .EXC
Ans:C

73.Which of the following formula in EXCEL is correct find sum of cells A1,A2 and A3:
A.=SUM(A1>A3)
B.=SUM(A1:A3)
C.=SUM(A1;A3)
D.=SUM(A1,A3)
Ans:B

74.Which of the following symbol is used for Fixed Cell Addressing in EXCEL formula?
A.&
B.#
C.$
D.-
Ans:C

75.The small black square in the lower right corner of cell selection in EXCEL used for auto filling formula dragging with mouse is called
A.Fill handle
B.Fill icon
C.Fill box
D.Fill bar
Ans:A

76.The keyboard shortcut for accessing Find option in EXCEL is:
Ctrl+N
B.Ctrl+C
C.Ctrl+F
D.Alt+F
Ans:C

77.A box that identifies the pattern or colors that are assigned to the data series or categories  in a chart in EXCEL is called:
A.Handle
B.Legend
C.Scenario
D.Label
Ans:B

78.Word Wrap cell alignment format in EXCEL is used to:
A.Changing size of cell  according to the size of line
B.Spltting size of cell according to size of text
C.Displaying multiple lines  of a text within a cell
D.Merging multiple cells according to the size of text
Ans:C

79.Which of the following option in Windows menu in EXCEL is used to select data that remain visible when scrolling a work sheet?
A.Goal seek
B.Scenario
C.Arrange
D.Freeze Panes
Ans:D

80.Options like Sort,Filter etc.are available under the EXCEL menu head
A.Format
B.Tools
C.Data
D.View
Ans:C

81.Extension of file created using POWER POINT presentation is:
A.POW
B.PPT
C.PPP
D.PNT
Ans:B

82.URL stands for:
A.Uniform resource locator
B.Unicast resource location
C.Universal reform logic
D.Uniform range locator
Ans:A

83.The function key used to view slide show in POWER POINT is:
A.F1
B.F2
C.F4
D.F5
Ans:D

84.Pack and Go wizard option in file menu in POWER POINT helps to:
A.Package entire presentation to give on another computer
B.Arrange order of slides in a presentation
C.To create animation in a presentation
D.To install power point in a computer for viewing presentation
Ans:A

85.The term used to refer to the process of adding visual,sound and motion effects to text and objects in a POWER POINT slide is:
A.Annotation
B.Animation
C.Narration
D.Encryption
Ans:B

86.Complemenatary close in an official letter is:
A.Yours faithfully
B.Yours obediently
C.Yours truly
D.Yours lovingly
Ans:A

87.Carriage rests on the:
A.Pinion Wheel
B.Escapement Wheel
C.Ratchet Wheel
D.Carriage Rack
Ans:D

88.Most important  tension of typewriter:
A.Main spring tension
B.Key tension
C.Universal tension
D.Shift key tension
Ans:A

89.Character keys are arranged in a typewriter:
A.Three rows
B.Four rows
C.Five rows
D.Two rows
Ans:B

90.Small size typewriter is called:
A.Brief
B.Portable
C.Standard
D.Manifest
Ans:B

91.In the dog block of a typewriter,there are:
A.3 dogs
B.2 dogs
C.1 dog
D.4 dogs
Ans:B

92.Space bar is pressed by:
A.Right thumb
B.Left thumb
C.Little finger
D.Middle finger
Ans:A

93.The carriage is related to main spring by means of:
A.Draw chord
B.Ribbon
C.Universal bar
D.Key bars
Ans:A

94.Ribbon position indicator is fixed on the
A.Right side of the key board
B.Left side of the keyboard
C.Middle of the key board
D.Left side of carriage
Ans:A

95.What makes the carriage move towards left?
A.The force of the main spring
B.Tension of key board
C.Tension of universal bar
D.Action of dog block
Ans:A

96.Master key is:
A.B
B.N
C.H
D.Y
Ans:B

97.All types bars rest in the
A.Type basket
B.Key board
C.Carriage rack
D.Universal bar
Ans:A

98.In M.S.Word,the name of application and document is shown on:
A.Menu Bar
B.Status Bar
C.Title Bar
D.Tool Bar
Ans:C

99.The most common input device now-a-days:
A.Barcode reader
B.Joystick
C.Mouse
D.Key board
Ans:D

100.The shortcut Command for’Save’in M.S.Word is:
A.Ctrl+V
B.Ctrl+X
C.Ctrl+O
D.Ctrl+S
Ans:D



Please Give Us Your 1 Minute In Sharing This Post!
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →
Powered By: BloggerYard.Com

0 comments:

Post a Comment

Thanks for Visiting!!Especially Thanks for join our online exam services.We value your feedback,so please write to your experience share with us that will help to future programs.
Kindly please share your question papers that will help everyone,You can also Email to EXAMCHOICES@GMAIL.COM."ATTENTION PLEASE:IF YOU FIND ANY WRONG ANSWER IN THIS WEBSITE,PLEASE INFORM COMMENT BELOW EACH QUESTION PAPER POST,THAT WILL HELP TO OTHERS.FINAL ANSWERS YOU CHECK OFFICIAL WEBSITES"
You have to dream before your dreams can true-Dr.A.P.J.Abdul Kalam
Hope this has helped.Please do Like and Subscribe
Your Support means a lot to us:)
Always standing by you and Working for your success.

WELCOMES YOU EXAMCHOICES.IN:WAY TO LEARN AND WIN

Follow by Email