22 August 2013

// // Leave a Comment

LD TYPIST ,KERALA STATE CIVIL SUPPLYES CORPORATION SOLVED PAPER 2012

Exam date :19-05-2012
1.The term’tee’is related with:
A.Polo
B.Golf
C.Bridge
D.Billiards
Ans:B


2.Who directed the film’Adaminte Makan Abu’?
A.T.V.Chandran
B.Salim Kumar
C.PriyaDarsan
D.Salim Ahammad
Ans:D

3.P.Kesava Dev was a famous:
A.Poet
B.Novalist
C.Journalist
D.Cartoonist
Ans:B

4.Who is the recipient of Nobel Prize 2011 for Peace?
A.Diana Wynne Jones
B.Elizabeth Tayler
C.Wangari Mathai
D.Linda Christion
Ans:C

5.The Untouchability Offence Act was passed by the Government of India in the year:
A.1954
B.1955
C.1948
D.1950
Ans:B

6.Typewritter was invented by:
A.Christopher Sholes
B.Samuel F.B.Morse
C.Alexander Grahambel
D.William Stanley
Ans:A

7.Amjad Alikhan is associated with:
A.Sitar
B.Sarangi
C.Sarod
D.Tabala
Ans:C

8.The winner of the latest Odakkuzhal award:
A.P.Surendran
B.Subhash Chandran
C.Sara Joseph
D.M.Mukunthan
Ans:B

9.Which one of the following is a Kharif crop?
A.Wheat
B.Mustard
C.Paddy
D.Linseed
Ans:C

10.Which one of the following is least polluting fuel for vehicles?
A.Petrol
B.Diesel
C.Compressed Natural Gas
D.Liquified Petroleum Gas
Ans:C

11.Who won the latest ICC Cricket award “The Spirit of Cricket”?
A.M.S.Dhoni
B.Sachin Tendulkar
C.Jonathan Trott
D.Devendra Bishoo
Ans:A


12.Who is the Director General of Indian Coast Guard?
A.P.J.Jacob
B.Prabhakaran Palari
C.S.Balachandran
D.M.P.Muraleedharan
Ans:D

13.The first Green Field Airport in India is located at:
A.Chennai
B.Bangalore
C.New Delhi
D.Hyderabad
Ans:D

14.The disease that spreads through air is:
A.Cholera
B.Tuberculosis
C.Plague
D.Typhoid
Ans:B

15.IBRD(World Bank)head quarters situated at:
A.New York
B.London
C.Washington
D.Geneva
Ans:C

16.Which of the following is known as the’Bible of Tamil Land’?
A.Thirukkural
B.Aingurunuru
C.Silappadikaram
D.Murugatruppadai
Ans:A

17.The first sepoy who refused to use the greased cartridge and killed Adjutant was:
A.Hardev
B.Shiv Ram
C.Mangal Pandev
D.Abdul Rahim
Ans:C

18.The number of bones in the human body system:
A.306
B.206
C.260
D.370
Ans:B

19.Second most literate state in India is:
A.Mizoram
B.Tripura
C.Goa
D.Sikkim
Ans:A

20.Who is the chief minister of Andhra Pradesh?
A.Kiran Kumar Reddy
B.Nitish Kumar
C.P.V.S.Gouda
D.Naveen Patnaik
Ans:A

21.Who is the Social Justice and Empowerment minister of India?
A.Vayalar Ravi
B.Kamal Nath
C.Ambika Soni
D.Mukul Balakrishna Wasnik
Ans:D

22.The first college in  Kerala is:
A.S.N.College,Kollam
B.University College,Thiruvanathapuram
C.C.M.S.College,Kottayam
D.N.S.S.College,Changanassery
Ans:C

23.Which Award is known as Asia’s Nobel Prize?
A.Bharat Ratna
B.Magasaysay Award
C.Gandhi Peace Prize
D.Risut Livelihood Award
Ans:B

24.Pulister  Prize is awarded for outstanding work in the field of:
A.Environmental Studies
B.Literature
C.Sports
D.Journalism
Ans:B

25.Ecophobia is:
A.Fear of hair
B.Fear of electricity
C.Fear of home
D.Fear of cold
Ans:C

26.’Radio mango’is closely associated with:
A.Mathrubhumi
B.Malayala Manorama
C.Madhyamam
D.The New Indian Express
Ans:B

27.The first page that you normally view at a website is known as:
A.Home Page
B.First Page
C.Master Page
D.Banner Page
Ans:A

28.The electrolyte which is important in maintaining normal muscular activity in the heart and skeletal muscle:
A.Sodium
B.Pottasium
C.Chloride
D.Bicarbonate
Ans:B

29.The Malampuzha Dam is constructed on the river:
A.Periyar
B.Bharatappuzha
C.Kabani
D.Kunthipuzha
Ans:B

30.Name of the Vitamin which contains sunlight is:
A.Vitamin A
B.Vitamin B
C.Vitamin D
D.Vitamin C
Ans:C

31.Who designed the symbol of Indian Rupee?
A.Murukaraj
B.Vikas Swaroop
C.Rajive Shah
D.D.Udayakumar
Ans:D

32.The disease that spread through air is:
A.Cholera
B.Typhoid
C.Tuberculosis
D.Plague
Ans:C

33.The first South Indian state to implement Panchayat raj was:
A.Rajastan
B.Kerala
C.Tamil Nadu
D.Andra Pradesh
And:D

34.The first woman of non Indian origin to become the President of Indian National Congress?
A.Indira Gandhi
B.Sonia Gandhi
C.Sarojini Naidu
D.Annie Besant
Ans:D

35.Which body complies the national income at India?
A.Reserve Bank of India
B.NABARD
C.Central Statistical Organisation
D.Ministry of Finance
Ans:C

36.In India,Community Development Programme was launched on:
A.October 2,1952
B.January 30,1952
C.August 15,1952
D.January 26,1952
Ans:A

37.The first organized revolt against British authority in India:
A.Kurichiar Rebellion
B.Attingal Revolt
C.Pazhassi Rebellion
D.Rebellion of Velu Thampi
Ans:B

38.Which Veda is partly a prose work?
A.Yajur Veda
B.Sama Veda
C.Rig Veda
D.Atharva Veda
Ans:A

39.Who is the author of the book’Kodumkattuyarthiya Kalam’?
A.Ponkunnam Varkey
B.E.M.S.
C.G.Sankara Kurup
D.Joseph Edamaruku
Ans:D

40.The ruler who introduced Thrissur Pooram:
A.Raja Kesavadasan
B.Swathithirunal
C.Tippu Sultan
D.Sakthan Thampuran
Ans:D

41.Who started the state Transport Service in Travancore?
A.Raja Kesavadasan
B.Sir.C.P.Ramaswamy  Iyyer
C.Ramayyan Dalava
D.Veluthampi Dalava
Ans:B

42.Which is the birth place of’Kumaranasan’?
A.Kaikkara
B.Chempazhanthi
C.Venganoor
D.Varkala
Ans:A

43.President of India is elected by:
A.M.Ps
B.Cabinet Ministers
C.M.L.As
D.Electoral College
Ans:D

44.Padayani is the traditional art form of:
A.Wayanad
B.Kannur
C.Pathanamthitta
D.Kollam
Ans:C

45.Thekkady is a:
A.Wild Life Sanctuary
B.Children’s Park
C.Research Park
D.None of these
Ans:A

46.Which religion become more important in Harsha’s age?
A.Jainism
B.Buddhism
C.Sikhism
D.Brahmanism
Ans:A

47.Who said”patriotism is religion and religion is love for India”?
A.Bankim Chandra Chatterji
B.Gandhiji
C.Swami Vivekanada
D.Bala Gangadhar Tilak
Ans:A

48.Which is the currency of the European Union?
A.Pound
B.Dollar
C.Shilling
D.Euro
Ans:D

49.The National Bank for Agricultural and Rural Development(NABARD)was setup?
A.1977
B.1980
C.1982
D.1984
Ans:C

50.How many players  are there in a water polo team?
A.7
B.5
C.6
D.4
Ans:D

51.Word count tool will count:
A.The number of pages in a document
B.The number of lines in a document
C.The number of words in a document
D.All the above
Ans:D

52.The facility used to cancel the last action is:
A.Redo
B.Cancel
C.Undo
D.Reverse
Ans:A

53.Maximum number of columns that can be inserted in a word document:
A.30
B.35
C.40
D.45
Ans:D

54.Superscript character means:
A.A character that is raised and smaller above the baseline
B.A character that is lowered and smaller below the baseline
C.A character that is smaller on the baseline
D.A character that is bigger on the baseline
Ans:A

55.Ctrl+D shortcut is for:
A.Open Replace dialog box
B.Open Goto dialog  box
C.Open Find box
D.Open Fonts dialog box
Ans:D

56.We can insert Header and Footer from:
A.Format Menu
B.View Menu
C.Tools Menu
D.Insert Menu
Ans:B

57.The easiest way to convert sentence 1 to sentence 2 is:
Sentence 1:I WENT To tRIVANDRUM with sALINI
Sentence 2:I went to Trivandrum with Salini
A.Use format-> Change case->Toggle case
B.Use format->Change case->Title case
C.Use format->Change case->Sentence case
D.Use format->Change case->Lower case
Ans:A

58.The word Quilon is repeated 15 times in a word document.Which of the following will be used to change it to Kollam throughout the document?
A.Use Auto correct option
B.Use find and replace option
C.Use Spell check option
D.Use Auto format option
Ans:B

59.Which of the following is essential for a Mail merge?
A.An Address and a signature
B.An Envelope and a label
C.A  Data source file and a Master document
D.An Address and a database
Ans:C

60.A boy wanted to type the sentence’Two girls have been here in the city’.But he typed it as To girls hav bean here in the cite’.
Which word will be the misspelled word for the spell checker?
A.To
B.Hav
C.Bean
D.Cite
Ans:B

61.The option for changing Page orientation of a document from portrait to landscape is:
A.Print Preview
B.Page setup
C.Print Layout
D.Document properties
Ans:B


62.Auto Correct can detect and correct:
A.Misspelled words
B.Grammatical errors
C.Capitalization errors
D.All of the above
Ans:D

63.Find the odd one from the following:
A.Bold
B.Italic
C.Macro
D.Regular
Ans:C

64.I want to type the word’tired’too many times in a document.But I don’tknow what other words to use instead of ‘tired’.Which tool helps to find the alternative word?
A.Thesaurus
B.Find and replace
C.Search
D.Spelling and grammar
Ans:A

65.Pressing the TAB key while the insertion point is in the last cell of a table will:
A.Delete the current row
B.Take you to the first cell of the current row of the table
C.Add a new row to the table
D.Take you to the first cell of the first row of the table
Ans:C

66.Which of the following will NOT save your document?
A.Clicking on the Save button in the toolbar
B.Using ALT+S
C.Using CTRL+S
D.Using the File->Save As menu item
Ans:B

67.Which of the following line spacing is invalid?
A.2.5 lines
B.Double
C.1.5 lines
D.Multiple
Ans:A

68.Which has thebiggest paper size(in length and breadth)?
A.A6
B.A4
C.B5
D.A5
Ans:B

69.Which of the following does not  belong to the list of Notepad menu?
A.File
B.Edit
C.Search
D.Window
Ans:D

70.Which of the following will insert system date in a document?
A.Using the insert->Object option
B.Dragging the date from the clock  on the system taskbar
C.Using the Insert->Date and Time option
D.Right click then select insert Current Date option
Ans:C

71.Clipboard is:
A.A Permanent storage place for data
B.A temporary storage place for data
C.A storage place to keep the deleted data
D.A storage place to keep graphic data
Ans:B

72.Dafault Tab stop leaves -------------space
A.1inch
B.1.5 inch
C.0.25 inch
D.0.5 inch
Ans:D

73.Headers and footers appear only in:
A.Normal view
B.Web layout view
C.Print layout view
D.Outline view
Ans:C

74.Find the true statement from the following:
A.We cannot set a new default font in Microsoft Word
B.Gutter is the space between Coloumn margin
C.There is provision for five Horizontal alignments in MS Word
D.Kerning is the adjustment of space between words
Ans:B

75.Find the statement which is false from the following:
A.Word art is a feature that is used to transform text into a drawing object
B.Flip  is to reverse the position of an object
C.The drawing tool bar appears at the bottom of the word application window
D.Using rectangle button,we can draw a square by press and hold control key as we drag to draw the shape
Ans:D

76.Function button for Spelling and Grammar:
A.F7
B.F6
C.F5
D.F4
Ans:A

77.Which type of files cannot be navigated using ClipArt browser of Office 2000?
A.Avi
B.Bmp
C.Wav
D.Mp3
Ans:D

78.Suppose you place the insertion point in the milddle of a paragraph and start typing.But the new text deletes the existing text.What ‘s the problem?
A.The DELETE key is pressed in
B.Word is in Overtype mode
C.INSERT key is on
D.The SHIFT key is pressed in
Ans:B

79.Which keyboard shortcut centres selected text?
A.Ctrl+C
B.Ctrl+D
C.Ctrl+E
D.Ctrl+P
Ans:C

80.In print preview mode by default:
A.We can only see pages that have images and charts
B.We can only see the first page of your document
C.We can only see the page you are currently working
D.We can only see the odd pages of your document
Ans:C

81.To indent an entire paragraph or block of text(not just the first line),you should move your cursor to the block of text you wish to indent and:
A.Press[Tab]
B.Click the increase Indent button on the Formatting toolbar
C.Choose Format->Paragraph
D.Press ALT+I
Ans:B

82.CTRL+HOME for positioning the insertion point to:
A.The beginning of the document
B.The beginning of the paragraph
C.The beginning of the line
D.The beginning of the nearest word
Ans:A

83.How do you edit an existing hyperlink within a document?
A.Choose Edit and then Links
B.Use CTRL+H shortcut key
C.Right click on the hyperlinked text->Hyperlink->Edit Hyperlink
D.Double –click on the linked word or text
Ans:C

84.The key F1 opens a:
A.Help dialog box
B.Open dialog box
C.Save As dialog box
D.Close dialog box
Ans:A

85.Background color applied on a document is visible in:
A.Web Layout View
B.Print Layout View
C.Outline View
D.Normal View
Ans:A

86.What is the shortcut key used  to insert an’Endnote’?
A.CTRL+ALT+D
B.CTRL+ALT+F
C.CTRL+ALT+E
D.CTRL+SHIFT+D
Ans:A

87.One method to exit from a word window by pressing keys:
A.ALT+C
B.ALT+F4
C.ALT+F3
D.CTRL+F5
Ans:B

88.Which is the tool used to view the total number of ‘Lines’in the word document?
A.View->Word count
B.Status Bar
C.Format->Word count
D.Tools->Word count
Ans:D

89.What is the default Font size while we opening a new document in Word -2003?
A.8
B.10
C.12
D.14
Ans:C

90.What will happen when we press the keys ‘CTRL+DEL’?
A.Delete one word right of cursor
B.Delete one character right of cursor
C.Delete one character left of cursor
D.Delete one word left of cursor
Ans:A

91.How many options are available in the change case dialogue window?
A.3
B.4
C.5
D.6
Ans:C

92.What is the size of Brief Carriage of a typewriter?
A.80Degree
B.100Degree
C.140Degree
D.180Degree
Ans:C

93.When the saluation in a business letter is’Dear Sir’or ‘Dear Sirs’it is customary to use the compilementary close:
A.Yours truly
B.Yours sincerely
C.Yours very truly
D.Yours faithfully
Ans:D

94.After a question mark leave:
A.One space
B.Two space
C.No space
D.Any space
Ans:B

95.What will happen to the carriage after typing one letter?
A.Carriage will move ½ space to the left side
B.Carriage will move 1 space to the left side
C.Carriage will move 1 ½ space to the left side
D.Carriage will move 2 space to the left side
Ans:D

96.The sign/in the manuscript is corrected as:
A.Insertion
B.Delete
C.The
D.Next paragraph
Ans:C

97.The capital letter ‘M’in the Roman numerical indicates the number:
A.500
B.1000
C.100
D.10000
Ans:B

98.Which type of the following rubber is not used for making the cylinder?
A.Soft
B.Hard
C.Medium
D.Elastic
Ans:D

99.Which is the default right side margin of a new word document in Word-2003?
A.1”
B.1.25”
C.1.5”
D.2”
Ans:B

100.The command ‘Drop cap’is available from the following menu:
A.Tools
B.Table
C.Insert
D.Format
Ans:D


  
Please Give Us Your 1 Minute In Sharing This Post!
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →
Powered By: BloggerYard.Com

0 comments:

Post a Comment

Thanks for Visiting!!Especially Thanks for join our online exam services.We value your feedback,so please write to your experience share with us that will help to future programs.
Kindly please share your question papers that will help everyone,You can also Email to EXAMCHOICES@GMAIL.COM."ATTENTION PLEASE:IF YOU FIND ANY WRONG ANSWER IN THIS WEBSITE,PLEASE INFORM COMMENT BELOW EACH QUESTION PAPER POST,THAT WILL HELP TO OTHERS.FINAL ANSWERS YOU CHECK OFFICIAL WEBSITES"
You have to dream before your dreams can true-Dr.A.P.J.Abdul Kalam
Hope this has helped.Please do Like and Subscribe
Your Support means a lot to us:)
Always standing by you and Working for your success.

WELCOMES YOU EXAMCHOICES.IN:WAY TO LEARN AND WIN

Follow by Email