28 August 2013

// // Leave a Comment

LD TYPIST VARIOUS SOLVED PAPER 2011

Exam date:12-01-2011

1.Sivasamudram Hydro Electric Project is situated in:
A.Kerala
B.Tamil Nadu
C.Karnataka
D.Orissa
Ans:C


2.Vitamins,that are soluble only in water are:
A.A and K
B.A and E
C.E and K
D.B Complex and C
Ans:D

3.power to amend Indian Constitution is in:
A.Prime Minister
 B.President
C.Parliament
D.Supreme Court
Ans:C

4.Which of the following is known as ‘Plastic Money’?
A.Cheque
B.Coin
C.Bond
D.Credit Card
Ans:D

5.’Long Walk to Freedom’is written by:
A.Mahatma Gandhi
B.Jawaharlal Nehru
C.Nelson Mandela
D.Abraham Lincoln
Ans:C

6.The slogan ‘Jai Jawan Jai Kisan’is related to:
A.Lal Bahadur Sastri
B.Dr.Rajendra Prasad
C.Dr.Zakkir Hussain
D.Morarji Desai
Ans:A

7.Doctrine of Lapse was introduced by:
A.Lord Delhouse
B.William Bentick
C.Lord Rippon
D.Lord Mount Batten
Ans:A

8.The ‘Tennis Court Oath’is related to:
A.Industrial Revoultion
B.American War of Independence
C.French Revolution
D.Russain Revolution
Ans:C

9.India Gate is situated in:
A.Chennai
B.Kolkata
C.Mumbai
D.Delhi
Ans:D

10.What colour will give a red litmus paper,in the presence of an acid?
A.Blue
B.Red
C.Green
D.Yellow
Ans:B

11.Who among the following was a famous astronomer?
A.Nagarjuna
B.Aryabatta
C.Vishakha Dutta
D.Bhanabatta
Ans:B

12.The Declaration of American Independence was drafted by:
A.Thomas Jafferson
B.Abraham Lincoln
C.Thomas Alva Edison
D.George Washington
Ans:A

13.Orange Prize is reserved for:
A.Journalism
B.Female Authors
C.Agriculture
D.Music
Ans:B

14.Which one of the following is not an Input Device?
A.Monitor
B.Mouse
C.Keyboard
D.Floppy Disk
Ans:A

15.Former Indian Junior Diplomat who was charged under the official secrets action with spying for Pakistan:
A.Nirapama Roy
B.Arundathi Roy
C.Madhuri Gupta
D.None of these
Ans:C

16.Stethoscope was invented by:
A.Marconi
B.Alexander Fleming
C.William Harvey
D.Rene Laennec
Ans:D

17.On 14th July 2009,Indian Prime Minister Manmohan Singh was the chief guest of National Day Parade of:
A.Egypt
B.USA
C.Philippines
D.France
Ans:D

18.Chemical Name of Chalk is:
A.Sodium Nitrate
B.Sodium Peroxide
C.Pottasium Nitrate
D.Calcium Carbonate
Ans:D

19.International date line passes through:
A.Baring Strait
B.Palk Strait
C.Hudson Strait
D.Gibratler Strait
Ans:A

20.Kari Marx belonged to:
A.Germany
B.England
C.Russia
D.France
Ans:C

21.Study of skin relates to:
A.Cytology
B.Ecology
C.Dermatology
D.Etiology
Ans:C

22.’National Congress is the name of Parliament of:
A.Australia
B.Argentina
C.Nepal
D.South Africa
Ans:B

23.Which of the following is caused by Bacteria?
A.Malaria
B.Influenza
C.Cholera
D.Small Pox
Ans:C

24.Booker Prize winner of 2009
A.Rizwana Hussan
B.Hilary Mantel
C.Sheikh Hasina
D.Stefania
Ans:B

25.The word ‘Mesopotamia means land between two rivers .These rivers are:
A.Volga and Nile
B.Euphrates and Nile
C.Euphrates and Tigris
D.Volga and Tigris
Ans:C

26.Which of the following is a Leap Year?
A.1600
B.1700
C.1800
D.1900
Ans:A

27.The largest neighbouring country of India is:
A.Pakistan
B.China
C.Myanmar
D.Bangladesh
Ans:B

28.Pericardium is the covering of:
A.Brain
B.Heart
C.Lungs
D.Kidney
Ans:B

29.Vayalar Award winner in 2009 is:
A.Sethu
B.Kavalam
C.Kovilan
D.Thomas Mathew
Ans:D

30.Green Revolution was started in:
A.Mexico
B.India
C.Philippines
D.USA
Ans:A

31.Fastest Internet connection speed is:
A.56 Kbps
B.100 Mbps
C.12 Kbps
D.600 Kbps
Ans:B

32.In client –server model,the browser is called:
A.Web client
B.Client
C.Master Client
D.Server Client
Ans:B

33.Browsers are used for seeing:
A.Website
B.Blogspot
C.Twitter
D.All of the above
Ans:D

34.The traditional method of creation of information in an  office:
A.Cycle styling
B.Photo copying
C.Print using computer
D.Electronic typewriter
Ans:A

35.In word,the following document type is not used
A.Text document
B.Web page
C.Email message
D.XML document
Ans:D

36.To save an existing document in the same file name which menu item is used:
A.Save
B.Save as
C.Both(A)and (B)
D.None of the above
Ans:B(in another location)

37.To find a string of characters,in a document and replace with another string of characters,the following menu item is used:
A.Find
B.Find then replace
C.Replace
D.Cut and Paste
Ans:C

38.Sub menu of format menu in word is:
A.Normal
B.Font
C.Paragraph
D.Theme
Ans:A

39.Office automation means:
(i)Use of integrated computer and communication systems to support administrative procredures in an office environment
(ii)
An attempt to perform the function of the ordinary office by means of a computer system
A.Both (i)and (ii)are true
B.(i)only
C.(ii)only
D.None of these
Ans:A

40.In a word document page number is inserted into:
A.Line spacing
B.Mail Merge
C.Spell Check
D.Header and Footer
Ans:D

41.In a word document,table row can be draw by using:
A.Table menu
B.Draw table menu
C.Table draw menu
D.Draw menu
Ans:A

42.The margins of the word document can be set by:
A.Print preview
B.Print
C.Page setup
D.Save
Ans:C

43.Word count in word is used for counting:
A.Words
B.Paragraphs
C.Lines
D.All of the above
Ans:D

44.----------------menu contains commands to check spelling in MS Excel
A.Tools
B.Edit
C.Format
D.File
Ans:A

45.Identify a spreadsheet software:
A.MS Excel
B.MS Word
C.Internet Explorer
D.MS Office
Ans:A

46.Spreadsheet contains information in:
A.Statement Form
B.Text Form
C.Rows and Coloumns Form
D.File Form
Ans:C

47.Which spreadsheet software is most suitable for preparing balance sheet:
A.Tally
B.MS Office
C.MS Excel
D.Note Pad
Ans:C

48.A work book contains multiple:
A.Cells
B.Sheets
C.Columns
D.Files
Ans:B

49.In a spreadsheet we can apply and use:
A.Formula
B.Font
C.Sort
D.All of the above
Ans:D

50.Formula used with spreadsheet to find 6% of the amount stored in cell A1 and display the result in cell B1:
A.=A1 x B1 x 6%
B.=B1 x 6%
C=B1 x 6/100
D=A1 x 6%
Ans:D

51.Pick a standard chart type available in chart wizard of MS Excel:
A.Cone
B.B and W area
C.Floating bars
D.Pie
Ans:D

52.Pick one function that not belongs to date functions in spread sheet:
A.Date
B.Year
C.AND
D.Now
Ans:C

53.The vertical alignment can be done in spreadsheet by using:
A.Left
B.Fill
C.Top
D.Right
Ans:C

54.Presentation software helps us to create:
A.Textual representation
B.Voice,textual and visual representation
C.Textual and voice representation
D.Voice representation
Ans:B

55.Automatic slide show speed can be set by using:
A.Slide show
B.Setup show
C.Animation Schemes
D.Rehearse timing
Ans:D

56.Page Layout can be:
(I)Portrait
(II)Landscape
A.I only
B.II and I
C.II only
D.None of these
Ans:B

57.Function key used for slide show is:
A.F5
B.F4
C.F6
D.F12
Ans:A

58.URL means:
A.Universal Resource Locator
B.Uniform Resource Locator
C.Uninormal Report Label
D.Unified Report Language
Ans:B

59.In Windows,control panel is used for setting the following property of the mouse:
A.Button configurate
B.Double click speed
C.Mouse pointer motion speed
D.All of the above
Ans:D

60.In paint software ‘View Bitmap’is selected from which menu:
A.File
B.View
C.Image
D.Colours
Ans:B

61.Icons in the desktop cannot be arranged in the order of:
A.Name
B.Size
C.Type
D.Attribute
Ans:D

62.Windows is an operating system and it is a------------
A.Free software
B.Copyright software
C.Cash less software
D.Copyleft software
Ans:B

63.In the Wordpad,the undo operation can be done by using:
A.Ctrl+Z
B.Ctrl+U
C.Alt+Z
D.Alt+U
Ans:A

64.Email stands  for:
A.Electrical mail
B.Elegant mail
C.Electronic mail
D.All of the above
Ans:C

65.Find one out that not belongs to browser software:
A.Internet Explorer
B.Mozilla Fire Fox
C.Google
D.Opera
Ans:C

66.Thetype bars are connected in segment slots by:
A.Pull wise
B.Screws
C.Smart springs
D.Fulcrum wire
Ans:D

67.The card holder is used for:
A.The typing work
B.Holding the post cards firmly to the cylinder for typing extreme end
C.Typing envelop address
D.Typing statements
Ans:B

68.The following part helps in taking Cyclostyled copies:
A.Feed tray
B.Ink feeder
C.Regulating meter
D.Impression roller
Ans:D

69.The escapement wheel is in the centre of the typewriter behind the:
A.Dog block
B.Universal bar
C.Pinionn wheel
D.Mainspring drum
Ans:C

70.Ink is applied in Duplicator
A.At the releasing  position
B.In the ink gap
C.On Ink rollers
D.None of the above
Ans:C

71.Masters keys in the typewriters are:
A.A &;
B.z & p
C.h or n
D.m or n
Ans:C

72.The stencil sheet’s is placed on the:
A.Impression roller
B.Silk carrier
C.Print screw
D.Roller
Ans:B

73.The following part should not be oiled:
A.Escapement wheel
B.Pinion wheel
C.Type segment
D.Ribbon gear
Ans:C

74.One of the ends of the draw cord is attached to the:
A.Pinion wheel
B.Segment
C.Main Spring drum
D.Bowel gear
Ans:C

75.Space bar is operated by:
A.Right forefinger
B.Left thumb
C.Right thumb
D.Left little finger
Ans:C

76.Paper bail is used for:
A.Pressing the paper
B.Contact the cylinder
C.Feeding the paper to and fro
D.None of the above
Ans:A

77.In which direction the main spring screw should be turned to increase the tension
A.Downward
B.Upward
C.Anticlockwise
D.Clockwise
Ans:D

78.When the machine is at rest,the following catches the teeth of escapement wheel?
A.Rigid dog
B.Loose dog
C.Pinion wheel
D.Loose dog and rigid dog
Ans:B

79.Typewriter oil is used to oil:
A.Type bars
B.Cylinder
C.Frictional parts
D.Segment
Ans:C

80.Bad alignment is due to:
A.Defect in machine
B.Bend in type bars
C.Non oiling
D.Sluggish movement of carriage
Ans:B

81.I had just finished lunch when the phone--------------
A.Rang
B.Had rung
C.Is ringing
D.Will ring
Ans:A

82.If my mother had not grabbed my arm I---------------
A.Might have slipped
B.May have slipped
C.Will have slipped
D.Shall have slipped
Ans:D

83.We-------------a trip to Delhi last summer
A.Have had
B.Had
C.Was
D.Were
Ans:B

84.I--------------home since last Christmas
A.Haven’t gone
B.Hadn’t gone
C.Wouldn’t go
D.Shouldn’t go
Ans:A

85.We usually --------------early and go for a wall
A.Get up
B.Got up
C.Had got up
D.Getting up
Ans:A

86.Last Saturday we--------------to visit our ancestral home
A.Went
B.Will go
C.Have gone
D.Go
Ans:A

87.Even though it was hard at first,I came --------------------the work in the factory.
A.To enjoy
B.Enjoyed
C.Enjoying
D.Enjoys
Ans:A

88.--------------------one of us should tell them the sad news?
A.Which
B.What
C.Who
D.Where
Ans:A

89.The novel on---------------the film is based was written by an Indian
A.Which
B.Whom
C.What
D.Who
Ans:A

90.Agriculture has-----------most prominent place in Indian economy
A.A
B.An
C.The
D.No article
Ans:C

91.Complement means-----------------
A.What completes
B.Good wishes
C.Complaint
D.Request
Ans:A

92.Ingenious means-----------
A.Foolish
B.Mismanaged
C.Clever
D.Cowardly
Ans:C

93.Diffident is the antonym of--------------
A.Defeat
B.Clever
C.Confident
D.Disastrous
Ans:C

94.Exotic is the antonym of----------------
A.Indigenous
B.Chaotic
C.Neurotic
D.Myoptic
Ans:A

95.The synonym of avaricious is--------------
A.Greedy
B.Ready
C.Capricious
D.Audacious
Ans:A

96.Which of the following words is spelt correctly?
A.Embarrasment
B.Embarassment
C.Embarasment
D.Embarrasment
Ans:A

97.If if------------------was shall not go out
A.Rains
B.Rained
C.Raining
D.Rain
Ans:A

98.We thought---------------the matter
A.In
B.About
C.Upon
D.On
Ans:B

99.The train is always---------
A.Punctually
B.Punctuality
C.Punctual
D.Be Punctual
Ans:C

100.We have lunch break at one O’clock,-------------?
A.Have we
B.Haven’t we
C.Don’t we
D.Isn’t it


Ans:B
Please Give Us Your 1 Minute In Sharing This Post!
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →
Powered By: BloggerYard.Com

0 comments:

Post a Comment

Thanks for Visiting!!Especially Thanks for join our online exam services.We value your feedback,so please write to your experience share with us that will help to future programs.
Kindly please share your question papers that will help everyone,You can also Email to EXAMCHOICES@GMAIL.COM."ATTENTION PLEASE:IF YOU FIND ANY WRONG ANSWER IN THIS WEBSITE,PLEASE INFORM COMMENT BELOW EACH QUESTION PAPER POST,THAT WILL HELP TO OTHERS.FINAL ANSWERS YOU CHECK OFFICIAL WEBSITES"
You have to dream before your dreams can true-Dr.A.P.J.Abdul Kalam
Hope this has helped.Please do Like and Subscribe
Your Support means a lot to us:)
Always standing by you and Working for your success.

WELCOMES YOU EXAMCHOICES.IN:WAY TO LEARN AND WIN

Follow by Email