4 September 2013

// // Leave a Comment

PSC EXAM WOMEN POLICE CONSTABLE SOLVED PAPER

WOMEN POLICE CONSTABLE SOLVED PAPER 2011
EXAM DATE:05-03-2011

1.Study of fossils is termed as
A.Paludology
B.Palaeontology
C.Ichtchology
D.Ornithology
Ans:B

2.Host for the FIFA World Cup 2018:
A.Russia
B.Brazil
C.Qatar
D.South Africa
Ans:A

3.Who won Hong Kong Open Badminton  title?
A.Sania Mirza
B.Aswani Ponnappa
C.Jwala Ghatte
D.Saina Nehwal
Ans:D

4.English Premier League is associated with the game of:
A.Cricket
B.Hockey
C.Football
D.Tennis
Ans:C

5.The role of’Palani’in the film of ‘Chemmeen’is played by:
A.Prem Nazeer
B.Sathyan
C.Madhu
D.Kottarakara Sreedharan Nair
Ans:B

6.The first Indian who won an Oscar
A.Razool Pookutty
B.A.K.Rahuman
C.Bhanu Athaiya
D.Sathyajit Ray
Ans:C

7.The autobiography of Nelson Mandela:
A.Long Walk to Freedom
B.Freedom from fear
C.On Liberty
D.Freedom in Excite
Ans:A

8.Who is the winner of the Bharat Ratna 2008?
A.Pandit Ravi Shankar
B.Lata Mangeshkar
C.Pandit Bhismen Joshi
D.Ustad Bismillah Khan
Ans:C

9.Head Quarter of Southern Railway
A.Bangalore
B.Palakkad
C.Chennai
D.Mangalore
Ans:C

10.Changing of National Knowledge Commission:
A.Girija Vyas
B.Sam Pitroda
C.Ranjith Singh
D.K.C.Varma
Ans:B

11.Where is Ashtamudi Lake situated?
A.Alappuzha
B.Kottayam
C.Kollam
D.Thiruvanathapuram
Ans:C

12.When does South-West Monsoon blow?
A.November –January
B.May-September
C.October-December
D.None of these
Ans:C

13.The capital of Lakshadweep:
A.Kavarathi
B.Port Blair
C.Aizwal
D.Rachi
Ans:A

14.One of the following is not a Kharif crop:
A.Jowar
B.Cotton
C.Barley
D.Maize
Ans:C

15.The state which has no railway line:
A.Nagaland
B.Tripura
C.Meghalaya
D.Arunachal Pradesh
Ans:C

16.A natural fertilizer:
A.Urea
B.Ammonium Nitrate
C.Compost
D.Ammonium Sulphate
Ans:C

17.Who is regarded as the father of Medicine?
A.Aristotle
B.Herodotus
C.Hippocrates
D.Adam Smith
Ans:C

18.Number of chromosomes in human cell:
A.23 pairs
B.26 pairs
C.33 pairs
D.35 pairs
Ans:A

19.Which is treated as the King of fruits?
A.Orange
B.Apple
C.Mango
D.Grapes
Ans:C

20.Chemical name for ‘Baking Soda’?
A.Zinc Sulphate
B.Sodium bicarbonate
C.Citric Acid
D.Sodium sulphate
Ans:B

21.The organ which is considered as the chemical laboratory of human body:
A.Brain
B.Kidney
C.Heart
D.Liver
Ans:D

22.The author of’Meghdoot’
A.Kautilya
B.Kallidasa
C.Banabhatta
D.BaskaraCharya
Ans:B

23.The oldest dynasty in ancient India:
A.Rastrakutas
B.Chalukyas
C.Pallavas
D.Satavahanas
Ans:D

24.The script of the edicts of Ashoka:
A.Devanagari
B.Brahmi
C.Gurumukhi
D.Shradha
Ans:B

25.Disciple of Vivekananda:
A.Niveditha
B.Sarojihni Naidu
C.Annie Besant
D.Kasthoorbha
Ans:A

26.Indian National Congress adopted the resolution for ‘Poorna Swaraj’in the year of”
A.1919
B.1927
C.1929
D.1932
Ans:C

27.The Right to property in India is a:
A.Fundamental right
B.Legal right
C.Directive principle
D.Moral right
Ans:B

28.The nature of India as a secular state:
A.Anti-religions
B.Irreligions
C.Equal respect to all religious
D.Pro-religions
Ans:C

29.Article 52 of the constitution is associated with:
A.Speaker
B.Prime Minister
C.Council of Minister
D.President
Ans:D

30.The council of Ministers is responsible to:
A.Rajya Sabha
B.Lok Sabha
C.President
D.None of the above
Ans:B

31.Judiciary of India is:
A.Independent
B.Committed
C.Subordinated
D.None of the above
Ans:A

32.The association in which related to the formation of the Right to Information Act:
A.Kisan Movement
B.Mazdoor Kisan Shakti Sangathan
C.Dalit Movement
D.Bharatiya Kisan Movement
Ans:B

33.Chairperson for the National Commission for women:
A.Justice Sreedevi
B.Girija Vyas
C.Swati Piramal
D.Sushma Swaraj
Ans:B

34.’Ayyankali Employment Guarantee Programme’is associated with
A.Rural Local Self Governments
B.Urban Local Self Governments
C.District Panchayats
D.Block Panchayats
Ans:B

35.Chipko movement is popular in:
A.Bihar
B.Uttarakhand
C.Andra Pradesh
D.Orissa
Ans:B

36.The state which is not  a member of UNO:
A.Moroco
B.Cosovo
C.Uruguay
D.Nauru
Ans:B

37.Copen Hegan protocol was for:
A.Trade and Commerce
B.Women Empowerment
C.Climate Change
D.Removal of Poverty
Ans:C

38.Where is the International Criminal Court situated?
A.New Delhi
B.Home
C.Paris
D.Hague
Ans:D

39.Lobayan is movement for protecting:
A.Ocean
B.Trees
C.Mammals
D.Soil
Ans:-----------

40.Head quarters of ASEAN:
A.Jakarta
B.Bangkok
C.Singapore
D.Thailand
Ans:A

41.The largest urban population district in Kerala:
A.Thiruvanathapuram
B.Kozhikode
C.Ernakulam
D.Kottayam
Ans:C

42.First completely  eecrified district in Kerala:
A.Kollam
B.Palakkade
C.Kozhikode
D.Alappuzha
Ans:B

43.The northern most river in Kerala:
A.Kallayi
B.Pampar
C.Mancheswaram Puzha
D.Uppala
Ans:C

44.Find out a variety of paddy from the following:
A.Dhara Sree
B.Kanchana
C.Saubhagaya
D.Mohini
Ans:B

45.When did St.Thomas visit of Kerala?
A.A.D.24
B.A.D.42
C.A.D.52
D.A.D.162
Ans:C

46.Number of members in ‘Kudumbasree’unit:
A. 5 to 10
B.5 to 15
C.20 to 40
D.No specified
Ans:--------------

47.The writ of Habeas Corpus is issuing against:
A.A matter pending in an office
B.Unlawful detention
C.Denial of legal duty
D.Considering duty beyond jurisdiction
Ans:B

48.Constitution forbids the employment of children below the age of -----------is dangerous jobs
A.14
B.16
C.18
D.12
Ans:A

49.It is the mandatory of the police to take an arrested person before the nearest magistrate within----------hours
A.6
B.12
C.24
D.48
Ans:C

50.The side of pedestrians in the road:
A.Left
B.Right
C.Left to Right
D.No specified side
Ans:B

51.The authority which gives advice on legal matters to the government of India:
A.Comptroller and Auditor General
B.Chief Justice of India
C.Attorney General of India
D.Chairman of Law Commission
Ans:C

52.Winner of ‘Indira Gandhi Prize for Peace Disarmament and Development’for 2010:
A.Aung San Suu Kyi
B.Luiz Inacto Lula Da Silva
C.Liu Xiabo
D.Dabi Lema
Ans:B

53.Winner of ‘Ashan Prize’for 2010:
A.Vishnu Narayanan Namboothiri
B.M.Leelavathi
C.A.Ayyappan
D.O.N.V.Kurup
Ans:C

54.The present Chairman of Rajya Sabha:
A.Meira Kumar
B.Hameed Ansari
C.Sushma Swaraj
D.Somanath Chatterji
Ans:B

55.The book ‘Planned Economy for India’was written by:
A.K.N.Raj
B.Jawaharlal Nehru
C.M.Visvesvarya
D.Prabhath Patnayik
Ans:C

56.Who was nicknamed as the ‘Milk man of India’:
A.Charan Singh
B.P.J.Kurian
C.Mahalanobis
D.Varghese Kurien
Ans:D

57.Deputy Chairman of the planning Commission:
A.Shiva Shankar Menon
B.Montek Singh Ahluwalia
C.Prabhat Patnayik
D.Jayaram Ramesh
Ans:B

58.Who created the world’s first implantable artificial kidney?
A.Arnold Lande
B.Shuvo Roy
C.Gothen burg
D.Plax Planck
Ans:B

59.Which star is known as the’Dog Star’?
A.Betelgeuse
B.Sirius
C.Kappalla
D.Regal
Ans:B

60.Kennedy space centre is located  at:
A.Florida
B.Arizona
C.New York
D.California
Ans:A

61.Which of the following is wrongly spelt?
A.Receipt
B.Neurology
C.Pneumonia
D.Lieutenant
Ans:A

62.She will complete the project tomorrow-------------?
A.Will   she
B.Won’t she
C.Would she
D.Did she
Ans:B

63.The thief -----------arrested by the Inspector yesterday
A.Was
B.Is
C.Will be
D.Has been
Ans:A

64.Palentology is the study of:
A.Bone
B.Fossils
C.Birds
D.Stamps
Ans:B

65.I sent the books--------------post
A.Under
B.On
C.By
D.With
Ans:C

66.The opposite of optimist is------------
A.Philanthropist
B.Pessimist
C.Atheist
D.Pious
Ans:B

67.I know -----------old man who gave----------present to her yesterday
A.The,a
B.An,a
C.A,a
D.A,the
Ans:A

68.The word  hilarious means:
A.Very angry
B.Very funny
C.Very jealousy
D.Very hungry
Ans:B

69.The dog is in its:
A.Nest
B.Kennel
C.Cave
D.Burrow
Ans:B

70.It is a-----------------to meet you
A.Pleasure
B.Pleasing
C.Please
D.Pleasurable
Ans:A

71.Everybody is happy---------?
A.Is they
B.Are they
C.Isn’t they
D.Aren’t they
Ans:D

72.Mr.Balan Nair with his family ---------attending the party
A.Are
B.Is
C.Were
D.Have been
Ans:B

73.The patient ---------before the doctor arrived
A.Had died
B.Died
C.Would die
D.Die
Ans:A

74.The Minister-------------the prizes in the annual day
A.Give up
B.Gave away
C.Put out
D.Put up
Ans:B

75.He has been sleeping----------morning
A.By
B.For
C.Since
D.Over
Ans:C

76.This is Nandan-----------real name in Chandrasekhar
A.Who
B.Whom
C.What
D.Whose
Ans:D

77.The students as well as the teacher -----------reading
A.Is
B.Are
C.Was
D.Has been
Ans:B

78.Malini is not so ----------as Salini
A.Cleverer
B.Cleverest
C.Clever
D.The cleverest
Ans:C

79.Anu-----the library twice in a week
A.Visits
B.Visited
C.Will visit
D.Has visited
Ans:A

80.The mother told the child that she----------her school the next day
A.Visited
B.Will visit
C.Would visit
D.Has visited
Ans:C

81.A and B are travelling from one point by different  trains in opposite directions.The speed of A’s train is 45 Km.hr and that of B’s train 35 Km/hr.How far away with A be from  B after 4hrs.
A.320 km
B.400 km
C.300 km
D.340 km
Ans:A

82.In certain code STUDENT is written as UVWFGPV,how would TEACHER be written in the same code?
A.VFBDIFS
B.VGCEHGT
C.VGCEJGT
D.VGDFJHT
Ans:C

83.Arun earns Rs.90 in 7 hours and Varun Rs.120 in 11 hours.The ration of their earnings is
A.9:12
B.14:22
C.33:28
D.38:23
Ans:C

84.The diagonal of a rectangle is 10 cm and one of its sides is 6 cm.It area is-
A.48
B.60
C.72
D.80
Ans:A

85.A number consists of two digits.The digits in the ten’s place is 2 times of the digit in the unit’s place.If 36 is substracted from the number,the digits are reversed.The number is
A.48
B.63
C.84
D.86
Ans:C

86.A sum of money doubles itseld in 5 years.The number of years,it would trebles itself is
A.10 years
B.15 years
C.20 years
D.25 years
Ans:A

87.The salaries of Raju and Ramu together amount to Rs.12,000.Raju spents 85% of his salary and Ramu 75% of his.If now the savings are the same,What is Ramu’s salary?
A.4000
B.4500
C.6500
D.7500
Ans:B

88.The average salary of a group of unskilled workers is Rs.20,000 and that of a group of skilled workers is Rs.30,000.If the combined salary is Rs.23,000.then what is the percentage of skilled workers?
A.30%
B.40%
C.50%
D.60%
Ans:A

89.There are 4000 literates in a village.45 % read Newspaper A and 65% read Newspaper B.25% read neither A nor B.How many persons read both the newspapers?
A.1350
B.1400
C.1450
D.1500
Ans:B

90.A train moving with uniform speed passed a bridge of length 2000 metres in 2 ½ minutes.It took ½ minutes to pass a telephone post.What is the length of the train in metres?
A.400 metres
B.450 metres
C.500 metres
D.750 metres
Ans:C

91.If the sum of the squares of 3 consecutive natural numbers is 149,then the sum of these 3 number is
A.18
B.21
C.24
D.27
Ans:B

92.The ratio between the radius and height of a circular one of volume 314 cm (cube) is 5:12.Its height is
A.9
B.12
C.13
D.15
Ans:B


93.The average age of 17 players is 22.When a new player is included in the squad,the average age became 23.What is the  age of the player included
A.23
B.37
C.40
D.42
Ans:C

94.A person saved Rs.9760 in 8 years,In each year after the first year,he saved Rs.200 more than he did in the proceeding year.The amount of money he saved in the first year was
A.500
B.520
C.600
D.640
Ans:B

95.There are 3 numbers .The product of the first and the second is 700.The product of second and the third is 480.The product of the first and the third is 840.Find the numbers
A.(25,20,34)
B.(42,20,24)
C.(70,10,48)
D.(35,20,24)
Ans:D

96.Geethu purchased 12 pencils and 8 pens for Rs.124.Neethu purchased  5 pencils and 10 pens for Rs.105,From  the same trader,at the same rate,What is the price of one pencil?
A.Rs.5.00
B.Rs.8.00
C.Rs.9.00
D.Rs.4.50
Ans:A

97.Which is the least number,when it is divided by 7,13 and 28,the reminder becomes 6?
A.365
B.370
C.376
D.388
Ans:B

98.Find the missing number in the series 357,180,91,46,-----------11
A.21
B.22
C.23
D.24
Ans:C

99.Two students fought a college election.The winning student got 58% of the total votes and won the election by 196 votes only.What is the total number of votes polled?
A.1355
B.1225
C.1330
D.1250
Ans:B








Please Give Us Your 1 Minute In Sharing This Post!
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →
Powered By: BloggerYard.Com

0 comments:

Post a Comment

Thanks for Visiting!!Especially Thanks for join our online exam services.We value your feedback,so please write to your experience share with us that will help to future programs.
Kindly please share your question papers that will help everyone,You can also Email to EXAMCHOICES@GMAIL.COM."ATTENTION PLEASE:IF YOU FIND ANY WRONG ANSWER IN THIS WEBSITE,PLEASE INFORM COMMENT BELOW EACH QUESTION PAPER POST,THAT WILL HELP TO OTHERS.FINAL ANSWERS YOU CHECK OFFICIAL WEBSITES"
You have to dream before your dreams can true-Dr.A.P.J.Abdul Kalam
Hope this has helped.Please do Like and Subscribe
Your Support means a lot to us:)
Always standing by you and Working for your success.

WELCOMES YOU EXAMCHOICES.IN:WAY TO LEARN AND WIN

Follow by Email