12 November 2013

// // Leave a Comment

CONFIDENTIAL ASSISTANT GRADE II,VARIOUS SOLVED PAPER 2013

PDF FILE DOWNLOAD     DOC FILE DOWNLOAD
1.Sree Narayana Dharma Paripalanayogam is the developed form of”
Ans:Vavootu Yogam
2.When was the Channar revolt begun:
Ans:1822
3.’Onnekalkodi Malayalikal’is the book written by:
Ans:EMS Namboothiripadu
4.He was  a saint without saffron who was he?
Ans:Chattambi Swamikal
5.Yachanayatra was conducted by:
Ans:V.T.Bhattathirippad
6.Who among the following leaders conducted the ‘Savarnajatha’:
Ans:Mannath Padmanabhan
7.Kerala State Forward Block was Formed on the direction of Subhash Chandrabose by:
Ans:Muhammed Abdul Rahman
8.Nivara(Absention)Movement was the agitation started as a protest against the constitutional reforms of:
Ans:Muhammed Abdul Rahman
9.The First organized revolt in 1721 against the British in Kerala was:
Ans:Attingal revolt
10.Name the Chief Minister who ruled Kerala for the longest term:
Ans:E.K.Nayanar
11.Veluthambi Dalava Committed Suicide at:
Ans:Mannadi
12.An all Kerala congress session was held at -----------------in April  1921:
Ans:Ottapalam
13.The government of Travancore issued the Temple Entry Proclamation:
Ans:1936
14.When was the First general election held in Kerala:
Ans:1957
15._________is the First Indian State in which landlordism was put to a successful end:
Ans:Kerala
16.Who was the first woman to became the Prime Minister of a country:
Ans:Sirimavoo Bandaranayake
17.Select the largest desert among the following?
Ans:Sahara
18.Which among the following is the largest terrestrial wild Animal”
Ans:African Elephant
19.T.V.Remani is associated with which of the following musical Instrument?
Ans:Violin
20.Who was the last Mughal emperor?
Ans:Bahadur Shah II
21.Who is known as the ‘Grand oldman of India’?
Ans:Dadabhai Navaroji
22.A viceroy who called Gandhijis breaking of salt law as a storm in a tea cup:
Ans:Lord Irwin
23.Which among the following is the last formed state in India?
Ans:Jharkhand
24.”Cowards die many times before their death,The valiant never taste death but once”-is the Famous quotation of:
Ans:William Shakespeare
25.Ezhuthachan prize of 2012 to Malayalam literature was awarded to:
Ans:Attoor Ravivarma
26.J.C.Daniel Award is associated with which of the following Category:
Ans:Cinema
27.Which was the First city to host the Olympics  games three times:
Ans:London
28.Name the clouds which cause rainfall
Ans:Startus
29.The Indian Standard Time is set on:
Ans:82 ½ Degree East longitude
30.Netaji Subhash Chandrabose international Airport is ---------city
Ans:Kolkata
31.Name the Indian who won Bronze medal in the 10 metre air rifle event in 2012 Olympic:
Ans:Gagan Narang
32.’Butterfly Stroke’is the Sports term related with:
Ans:Swimming
33.Name the District in Kerala with highest population according to the census 2011:
Ans:Malappuram
34.The First Malayalam actor to win the national award:
Ans:P.J.Antony
35.Who was the First Chairperson of kerala state women’s commission:
Ans:Sugathakumari
36.The part that controls all cell functions:
Ans:Nucleus
37.National Girls Day is being celebrated on:
Ans:24th January
38.The Khyber pass in Himalaya comects which of the following countries
Ans:Pakistan and Afghanistan
39.Which is the Capital of Lakshadweep
Ans:Kavarathi
40.Sickle cell anaemia belongs to ------disease
Ans:Genetic
41.Who discovered cellular respiration?
Ans:Hans Adolf Kreb
42.Paliath Achan raised the banner of revolt against British hegemony in:
Ans:Kochi
43.-----------is the ore of Aluminium
Ans:Bauxite
44.Tsunami is the term associated with:
Ans:Earth quake
45.The English Primary school established by the Basel Evangellical Mission in Kallayi grew into the:
Ans:Malabar Christian College
46.----is suitable for the cultivation of cotton.
Ans:Black soil
47.Mein Kampf is the autobiography of:
Ans:Adolf Hitler
48.’Divine Comedy’is written by:
Ans:Dante
49.Pazhassi Toursim centre is in--------------District
Ans:Wayanad
50.National Integration Day is observing in connection with the birthday of:
Ans:Indira Gandhi
51.Which function is used to find the highest value in MS.Excel?
Ans:Max
52.Kaspersky is the example of which of the following:
Ans:None of these
53.File accessing in one place is called:
Ans:My Computer(all document files can be accessed from my document folder)
54.Primary storage is reffered to as:
Ans:RAM(RAM and cache are examples of primary  storage devices)
55.Give the expansion of UNIVAC:
Ans:Universal Automatic Computer
56.The physical parts of the Computer are called:
Ans:Hardware
57.Symbolic representation of folder,file or application are called:
Ans:Icons
58.Start Button is seen on:
Ans:Task Bar
59.In which menu the ‘Dropcap’option in MS.Word?
Ans:Format
60.There are three types of data found in a spread sheet:
Ans:Numbers,formulas,labels
61.Short cut key for cut an object or text”
Ans:Ctrl+X
62.The electronic component used in Ist generation of computer
Ans:Vaccum Tube
63.Printer is -------------a device in a computer:
Ans:Output Device
64.There is ------------columns in Excel
Ans:256
65.Closing document in Ms.Word:
Ans:Ctrl W
66.The brain of Computer:
Ans:CPU
67.-------key is used in an Undo option
Ans:Ctrl Z
68.Which computer has been design to be as compact as possible?
Ans:Micro computer
69.ISP Stands for:
Ans:Internet Service Provider
70.The extension of powerpoint:
Ans:.ppt
71.What is the component of CPU?
Ans:CU
72.VDU stands for:
Ans:Visual Display Unit
73.The extension of DTP:
Ans:Desktop publishing
74.The command used to display Directories and Files in sorted order:
Ans:DIR/O
75.Extension name of a point file”
Ans:.BMP
76.The key used to select all an object:
Ans:Ctrl+A
77.-------------key is used in printing document
Ans:Ctrl+P
78.Short Cut key for Document set up:
Ans:----------
79.In Word  processing red underline indicates:
Ans:Spelling mistakes
80.Which view in MS Word can’t display graphics?
Ans:Normal view
81.Complimentary close in a demit official letter is:
Ans:Yours sincerely
82.Impression Roller is situated:
Ans:Below the drum
83.While typing carriage is moved?
Ans:Left
84.Which part is known as”Heart of Machine”?
Ans:Mainspring
85.Reference is typewritten in a letter:
Ans:After the subject
86.Which instrument is used for sign the Stencil paper?
Ans:Styless pen
87.The width of ribbon in Typewriter:
Ans:1/2 Inch
88.Which key shoul be used to get equal  column?
Ans:Tab key
89.Feed rolls are situated in:
Ans:Bottom of the Cylinder
90.Ribbon position indicator is fixed  on the :
Ans:Right side of the Keyboard
91.Hard Cylinder is very useful for:
Ans:Typing stencil
92.Drawcord is also called :
Ans:Draw Band
93.The senders address must be typed in the -------of the envelope
Ans:Bottom(Senders address are typed in left bottom of the envelope)
94.Rubber parts of the Typewriter can be cleaned by using:
Ans:Petrol
95.Paper is pressed firmly to the:
Ans:Cylinder
96.When we activate paper release lever,feed rolls move a little?
Ans:Downward
97.----------character keys  are seen in a keyboard
Ans:46
98.Space bar guide is seen:
Ans:Left side of the paper table
99.Paper side guide is seen:
Ans:Left side of the paper table
100.Cylinder is also known as:
Ans:Platten
Please Give Us Your 1 Minute In Sharing This Post!
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →
Powered By: BloggerYard.Com

0 comments:

Post a Comment

Thanks for Visiting!!Especially Thanks for join our online exam services.We value your feedback,so please write to your experience share with us that will help to future programs.
Kindly please share your question papers that will help everyone,You can also Email to EXAMCHOICES@GMAIL.COM."ATTENTION PLEASE:IF YOU FIND ANY WRONG ANSWER IN THIS WEBSITE,PLEASE INFORM COMMENT BELOW EACH QUESTION PAPER POST,THAT WILL HELP TO OTHERS.FINAL ANSWERS YOU CHECK OFFICIAL WEBSITES"
You have to dream before your dreams can true-Dr.A.P.J.Abdul Kalam
Hope this has helped.Please do Like and Subscribe
Your Support means a lot to us:)
Always standing by you and Working for your success.

WELCOMES YOU EXAMCHOICES.IN:WAY TO LEARN AND WIN

Follow by Email