20 January 2014

// // Leave a Comment

LD CLERK KOZHIKODE 2014

1.She is a -------------old lady
A.Virtual
B.Virtuous
C.Virtually
D.Virtue
Ans:B
2.He was informed -------------the serious condition of his father
A.Of
B.About
C.To
D.On
Ans:A
3.A person chosen to settle the issue between parties engaged in a dispute is-------------
A.Altruist
B.Erudite
C.Arbitrator
D.Accomplice
Ans:C
4.Choose the correct sentence.
A.I am thinking of visiting Kovalam
B.I am thinking to visit Kovalam
C.I am thinking of to visit Kovalam
D.I am thinking to visiting Kovalam
Ans:A
5.’OBSEQUIOUS’,means:
A.Funeral rites
B.Excessively respectful
C.Warm and friendly
D.Dangerous
Ans:B
6.If I had time,I----------- the exhibition.
A.Shall visit
B.Will visit
C.Should have visited
D.Should visit
Ans:D
7.It is fourteen years since I---------him.
A.See
B.Saw
C.Seen
D.Have been seeing
Ans:B
8.He -------------madness to escape punishment
A.Feigned
B.Fanned
C.Feed
D.Farrowed
Ans:A
9.’Mother wit’means:
A.To speak frankly
B.A lady who tells comic stories
C.To be obsessed by something
D.Natural common sense
Ans:D
10.Find out the correctly spelt word:
A.Occurence
B.Occurrence
C.Occurrance
D.Occurance
Ans:B
11.The operation----------his pain,but the injection alleviated it.(Choose the word opposite in meaning to the word underlined)
A.Acquitted
B.Departed
C.Discouraged
D.Aggravated
Ans:D
12.Pack:Wolves::---------:Books
A.Group
B.Flight
C.Pile
D.Bunch
Ans:C
13.”Don’t sleep late and miss the bus”said Mr.Varma(Choose the correct reported speech)
A.Mr.Varma advised us not to sleep late and miss the bus
B.Mr.Varma advises us not to sleep late and miss the bus
C.Mr.Varma advised us not to sleep late and miss the bus
D.Mr.Varma advised us not to sleep late and missed the bus
Ans:A
14.Some of us wanted to stay longer………………?
A.Didn’t we?
B.Did we?
C.Didn’t us?
D.Did they?
Ans:A
15.The shopkeeper offered to exchange the goods.The shopkeeper offered to refund the money.(Combine using ‘either-or’)
A.The shopkeeper offered to either exchange the goods or to refund the money
B.The shopkeeper offered either to exchange the goods or refund to the money
C.The shopkeeper offered either to exchange the goods or the money
D.The shopkeeper offered either to exchange the goods or to refund the money
Ans:D
16.Which of the following is not a compound noun?
A.Horse-power
B.Master-piece
C.Shoe-maker
D.Cross-examine
Ans:D
17.I have never known so wet---------------summer.
A.The
B.An
C.A
D.None of these
Ans:C
18.I--------------the examination,but my brother failed
A.Hold on
B.Got through
C.Went off
D.Gave up
Ans:B
19.We---------meet you at ten o’clock.
A.Will have
B.Would have
C.Will
D.Would
Ans:C
20.For all her reticence and modesty,it was clear that she was a --------------expert in her field.
A.Bon mot
B.Bon vivant
C.Priori
D.Bona fide

Ans:D
Please Give Us Your 1 Minute In Sharing This Post!
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →
Powered By: BloggerYard.Com

0 comments:

Post a Comment

Thanks for Visiting!!Especially Thanks for join our online exam services.We value your feedback,so please write to your experience share with us that will help to future programs.
Kindly please share your question papers that will help everyone,You can also Email to EXAMCHOICES@GMAIL.COM."ATTENTION PLEASE:IF YOU FIND ANY WRONG ANSWER IN THIS WEBSITE,PLEASE INFORM COMMENT BELOW EACH QUESTION PAPER POST,THAT WILL HELP TO OTHERS.FINAL ANSWERS YOU CHECK OFFICIAL WEBSITES"
You have to dream before your dreams can true-Dr.A.P.J.Abdul Kalam
Hope this has helped.Please do Like and Subscribe
Your Support means a lot to us:)
Always standing by you and Working for your success.

WELCOMES YOU EXAMCHOICES.IN:WAY TO LEARN AND WIN

Follow by Email