22 July 2015

// // Leave a Comment

HIGH COURT ASSISTANT SOLVED PAPER 2012

HIGH COURT ASSISTANT SOLVED PAPER 2012
  PDF FILE DOWNLOAD     DOC FILE DOWNLOAD

1.Two distances are in the ratio 12:7.If the larger is 24 km,then the smaller is--------------km
A.12
B.14
C.16
D.19
Ans:B
2.16 men can make 800 boxes in 9 days.How long will 15 men take to make 1000 boxes?
A.15 days
B.11 days
C.12 days
D.10 days
Ans:C

3.If the cost price of 5 tables is the same as the selling price of 4 tables,find the percentage of profit.
A.20
B.25
C.30
D.32
Ans:B
4.Which of the following triple is not the sides of a right angled triangle?
A.3,4,5
B.5,12,13
C.8,15,17
D.5,7,9
Ans:D
5.Find the missing term in the series 2,3,5,8,13,-----------34.
A.21
B.17
C.16
D.15
Ans:A
6.Which of the following fraction is greater than ¾ and less than 5/6?
A.1/2
B.2/3
C.4/5
D.9/10
Ans:C
7.4.036 divided by 0.04 gives
A.1.009
B.10.09
C.100.9
D.None of these
Ans:C
8.A person crosses 800m.long street in 6 minutes.What is his approximate speed in kilometer per hour?
A.8km/hr
B.6km/hr
C.14km/hr
D.12km/hr
Ans:A
9.How much time will it take for an amount of Rs.1,250 to yield  Rs.300 as interest at 6% per annum of simple interest?
A.4 years
B.3.5 Years
C.4.5 years
D.5 years
Ans:A
10.A goods train of length 600 meters travelling at a uniform speed completely passes the platform of a station in 45 seconds.If the length of the platform is 300 meters,find the speed of the train in kilometers per hour?
A.95
B.50
C.60
D.72
Ans:D
11.3 pumps,working 8 hours a day,can empty a tank in two days.How many hours must 4 pumps work to empty the tank in 1 day?
A.9
B.10
C.11
D.12
Ans:D
12.How many 3-digit numbers can be formed from the digits 2,3,5,6 and 7 which are divisible by 5 and in which none of the digit is repeated?
A.12
B.20
C.16
D.25
Ans:A
13.The average weight of 8 persons  increases by 2.5 kg,when a new person comes in place of one of them weight of the new person?
A.76 kg
B.76.5 kg
C.85 kg
D.None of these
Ans:C
14.The product of two numbers is 4107.IF the highest common factor of these numbers is 37,then the greater number is:
A.101
B.107
C.37
D.111
Ans:D
15.If +375=k,then what will be the value of 427+248?
A.K
B.k/2
C.2 K
D.3 K
Ans:A
16.If one-third of one-fourth of a number is 8,then five-eighth of that number is
A.50
B.80
C.90
D.60
Ans:D
17.The price of 10 chairs is equal to that of 5 tables.The price of 16 chairs and 2 tables together is 4000.The total price of a chair and a table is
A.800
B.400
C.600
D.200
Ans:C
18.X is 5 years elder than Y and 3 years younger than Z.Y and U are twins.By how many years is Z elder than U?
A.5
B.8
C.3
D.2
Ans:B
19.The length of a rectangle is halved.while its breadth is tripled.What is the percentage of change in the area?
A.25% increase
B.50% increase
C.25% decrease
D.50% decrease
Ans:B
20.The compound interest of Rs.30,000 at 7% per annum is Rs.4,347.The period is
A.3 years
B.4 years
C.2.5 years
D.2 years
Ans:D
21.If you had provided efficient after-sales service,it---------you a lot of goodwill.
A.May earn
B.Would have earned
C.Would earn
D.Would be earning
Ans:B
22.Choose the best definition of ‘DISPARATE’
A.Dejected
B.Unhappy
C.Different
D.Important
Ans:C
23.I could have come with you,if you
A.Ask me to
B.Asked me
C.Had asked me
D.Had asked me to
Ans:D
24.This goal is-------big for me.
A.Very
B.Quite
C.Much
D.Too
Ans:B
25.The E-mail abbreviation, ‘KAO’ refers to
A.Keep application perfect
B.Kind application of
C.Kind attention of
D.Keep attention of
Ans:D
26.The abbreviation c.c.in letter writing refers to
A.Copy cat
B.Check copy
C.Carbon copy
D.Current copy
Ans:C
27.What is’ante-dating’?
A.Writing a date falling after the actual date of the letter
B.Writing a date prior to the actual date of the letter
C.Avoiding date in a letter
D.Correcting the date of a letter
Ans:B
28.The abbreviation RSVP is used at the end of
A.Official letters
B.Advertisements
C.Invitations
D.Invoices
Ans:C
29.Their assets short of their liabilities.
A.Falls
B.Fall
C.Fallen
D.Falling
Ans:B
30.The prefix’sub’in the word ‘sub-way’means
A.Bypass
B.Under
C.Link
D.Semi
Ans:B
31.Choose the best definition of ‘CAPITULATE’
A.Surrender
B.Include
C.Gain wealth
D.Give importance
Ans:A
32.Choose the correctly spelt word/words from the following:
1)Amateur
2)Drunkenness
3)Exhiliarate
4)Laison
A.1 and 3 only
B.1 only
C.1 and 2 only
D.3 and 4 only
Ans:C
33.Choose the wrong portion in the following sentence.
Everyday my brother made me learn music for an hour
Ans:A
34.One word to refer to a person ‘preoccupied with an unrealistically optimistic approach to life’ is
A.Rationalist
B.Romantic
C.Quixotic
D.Seeptic
Ans:C
35.How many  books  did you sell?------------than we expected.
A.Less
B.Fewer
C.Few
D.Lesser
Ans:B
36.Choose the word that is nearly opposite in meaning to’PROLIFIC’
A.Barren
B.Calm
C.Focused
D.Difficult
Ans:A
37.Find the correct sentence.
A.Neither Abdul nor Latif works hard
B.Neither Abdul nor Latif work harder
C.Neither Abdul nor Latif work hard
D.Neither Abdul nor Latif work hardest
Ans:A
38.The term ‘Roman holiday’means
A.Holiday for Romans
B.Enjoy life as much as we can
C.Enjoyment on the sufferings of others
D.Considering life as a holiday
Ans:C
39.A pronounceable word formed from a series of initial letters or parts of a group of words is known as
A.Brand name
B.Short name
C.Abbreviation
D.Acronym
Ans:D
40.The term vis-à-vis means
A.Same as
B.In association with
C.Word for word
D.Face to face
Ans:D
41.Choose the wrong portion in the following sentence.
The bag was so(A)heavy that (B)he couldn’t(C)hardly lift it(D)
A.A
B.B
C.C
D.D
Ans:C
42.The people who camped in the field have left ------------rubbish.
A.Some
B.The
C.A
D.Many
Ans:A
43.The lawyer has been charged with--------------unprofessional conduct
A.A
B.An
C.Any
D.No article
Ans:D
44.I do not speak to Raju.I’ve fallen ------------with him.
A.Away
B.Back
C.Through
D.Out
Ans:D
45.His friends didn’t go on vacation,---------?
A.Didn’t they
B.Did they
C.Do they
D.Didn’t it
Ans:B
Read the following passage carefully and answer questions 46 to 50:
A little local censorship is less of an evil compared to messages being fully scrubbled out from the public domain worldwide.That would seem to be the logic behind micro-blogging website Twitter’s proposed system of reactively with holding tweets in a specific country when there is a valid request from a legal authority.Under it,if such a request is received,some of the messages of users will  go missing on the service,and only show up as a box declaring that they have been”Withheld”.The jury is out on whether the new system will silence activists and campaigners;already,some users are talking of workarounds.Twitter acquired a reputation for aiding mass protests and creating strong social networks,notably in the Arab Spring and Occupy movements.Whether or not revolutions are fanned by determined ‘tweeple’,even 140 characters with a strong message can be too much for authoritarian regimes.Rulers in many countries are uncomfortable that Twitter is now a household name,and its reach,at a billion tweets put out every four days,nightmarish.The actual effects of the micro-censor-ship are yet to unfold,but activists net giants are too willing to make compromises on online freedoms in return for expanded business opportunities.
46.What kind of censorship is Twitter proposing?
A.Fully scrubbing out evil message from public domain
B.Withholding tweets in countries on specific request from legal authorities
C.Objectionable messages will be placed  in a box
D.Withholding tweets from specific countries
Ans:B
47.”The jury is out on whether the new system will silence activists and campaigners’ means
A.The legal authorities are considering whether the new system will silence activists and campaigners
B.The judges in totalitarian countries want this system to silence activists and campaigners
C.it is not certain whether the new system will silence activists and campaigners
D.The rulers in democratic countries are considering whether the new system will silence activists and campaigners
Ans:A
48.What role did Twitter play in the Arab Spring and Occupy movements?
A.It aided mass protest and created strong social networks for the success of these movements
B.It provided with 140 characters for the success of the movements
C.It supported the Arab Spring movement but opposed the Occupy movement
D.It extinguished the spirit of the movements in 140 characters
Ans:A
49.Some users of the Twitter are talking about workarounds.This means that they are
A.Planning to tweet from different parts of the world
B.Planning to solve or avoid the problem
C.Planning to use other media for propagating their views
D.Planning to tweet from countries where no censorship is enforced
Ans:B
50.What is the attitude of the internet giants towards censorship,according to the activists?
A.They are worried that such a move will adversely affect their revenue
B.They are worried that  such a move will curtail the freedom of expression
C.They are willing to compromise for greater financial gains
D.They are worried that such a move will help the totalitarian governments
Ans:C
51.Amnesty International is an organization which campaigns
A.For international peace and cooperation
B.For human rights and against detention of political prisoners
C.For protection of the rights of children
D.Against racial discrimination
Ans:B
52.Excise duty is a tax levied  on
A.Alcoholic beverages
B.All luxury goods
C.All manufactured goods
D.All imported goods
Ans:C
53.Wht is the sex ratio (number of females for every 1000 males)in Kerala according to Census 2011?
A.1079
B.1084
C.1133
D.984
Ans:B
54.Mody’s Corporation is a/an
A.Credit rating agency
B.FMCG company
C.Aviation company
D.Oil company
Ans:A
55.Who has the power to summon a meeting of the Lok Sabha?
A.The President
B.The Speaker of Lok Sabha
C.The Minister for Parlia-mentary Affairs
D.The prime minister
Ans:A
56.An insect has-------legs.
A.4 pairs
B.8
C.6
D.4
Ans:C
57.Winners of Kerala State Kathakali Awards announced in December 2011
A.Thrikkoor Rajan and Pallom Madhavan
B.Mathoor Govindankutty and Thrikkoor Rajan
C.Mathoor Govindankutty and Pallom Madhavan
D.Kalamandalam Haridasan and Margi Vijayakumar
Ans:C
58.In which year did the U.N adopt the Universal Declaration of Human Rights?
A.1970
B.1950
C.1967
D.1948               
Ans:D
59.The term used for unsolicited emails
A.Malware
B.Spam
C.Trojans
D.Pop ups
Ans:B
60.Mattancherry Palace in Kochi was built by
A.The Portuguese
B.The Dutch
C.The Jews
D.The Raja of Kochi
Ans:A
61.The reason that lead to the closure of the British newspaper NEWS OF THE WORLD
A.Strike by employees demanding participation in the management of the paper
B.Financial problems
C.Leaking of official secrets
D.Unethical and illegal methods of news gathering
Ans:D
62.The Vaisakha Guidelines issued by the Supreme Court of India relates to which one of the following?
A.Protection of minors involved in divorce cases
B.Prevention of cruelty to animals
C.Sexual harassment at work place
D.Compensation in traffic accidents
Ans:C
63.Chelsea,Manchester United,Arsenal,Liverpool these are
A.Cricket Clubs
B.Football Clubs
C.Sports clubs
D.Tennis Clubs
Ans:B
64.Which one of the following films was banned by the U.P Government during 2011?
A.3 Idiots
B.Dam 999
C.Dirty Picture
D.Aarakshan
Ans:D
65.The winner of 2012 DSC Prize for South Asian Literature
A.Shehan Karunatilaka
B.U.R.Ananthamurthy
C.Kaveri  Nambisan
D.Salman Rushdie
Ans:A
66.The extension jpeg in the name of a file indicates that it is a/an---------file.
A.Programme
B.Video
C.Image
D.Shared
Ans:C
67.Catalytic converter in modern automobiles is used for
A.Reducing air pollution
B.Increasing fuel efficiency
C.Using LPG as fuel
D.Cooling the engine
Ans:A
68.Nileema Mishra and Hareesh Handey are
A.Gandhi Peace Award winners
B.Kendra Sahitya Academy Award winners
C.Gallantry Award winners
D.Magsaysay Award winners
Ans:D
69.The multinational company which filed bankruptcy petition during January,2012?
A.Time-Warner
B.Kodak
C.Proctor and Gamble
D.Merck
Ans:B
70.Where is the Guantanamo Bay detention camp where the detainees from the war in Afghan and Iraq are reported to be kept for integration by the U.S?
A.California
B.Pakistan
C.Saudi Arabia
D.Cuba
Ans:D
71.Ballon d’Or Award is given to the best --------------------player.
A.Football
B.Hockey
C.Tennis
D.Polo
Ans:A
72.The political party registered by the Myanmar democratic leader Ang san Suu Kyi
A.Myanmar People’s party
B.National League for Democracy
C.Myanmar Democractic Party
D.Myanmar Aliance for Liberation
Ans:B
73.Which country in the world first conferred voting rights on all women?
A.Britain
B.New Zealand
C.U.S.A
D.Australia
Ans:B
74.Among the following gases,which one has the least percent age of presence in the earth’s atmosphere?
A.Neon
B.Argon
C.Hydrogen
D.Carbon Dioxide
Ans:C
75.Markandey Katju is a prominent figure in the Indian Judiciary .What official position does he hold at present?
A.Chairman,Press council of  India
B.Chairman,Law Commission of India
C.Judge in the Supreme Court of India
D.Chief Justice,Allahabad High Court
Ans:A
76.Which place in India got the recognition of a ‘Globally Important Agricultural Heritage System’s Site’from  the Food and Agricultural Organisation of the U.N.recently?
A.Kapurthala
B.Attappady
C.Koraput
D.Nalgonda
Ans:C
77.The ‘memogate’scandal created turmoil in the politics of this country.Identify the country.
A.India
B.U.S.A
C.Pakistan
D.Sweden
Ans:C
78.Time Magazine’s Person of the Year 2011 was a/an
A.Street vendor
B.Environmentalist
C.Human Rights Activist
D.Farmer
Ans:A
79.The venue of the next Maha Kumbha Mela is
A.Haridwar
B.Prayag
C.Nasik
D.Ujjain
Ans:C
80.The place where Anuj Bidve,a student from Pune was shot dead
A.London in U.K
B.New York in U.S.A
C.Glasgow in U.K
D.Manchester in U.K
Ans:D
81.The 99th Indian Science Congress was held in
A.Ranchi
B.Bhuvaneswar
C.Bangalore
D.Pune
Ans:B
82.The Chairman of the Empowered Committee appointed by the Supreme Court in Mullaperiyar issue
A.Justice Deepak Verma
B.Justice A.R.Laksmanan
C.Justice D.K.Jain
D.Justice A.S.Anand
Ans:D
83.Which part of the human body absorbs oxygen directly from the air?
A.Cornea
B.Brain
C.Skin
D.Hair
Ans:A
84.Which of the following is the most basic requirement of a computer?
A.Antivirus software
B.BIOS
C.Application software
D.Multimedia software
Ans:B
85.Match the following:
1)Osama bin Laden     a)Fukushimo
2)Mobile phone b)U.S.A
3)Earthquake   c)Blackberry
4)Statue of Liberty d)IMEI
5)RIM      e)Geronimo
f)Tsunami
A.1c,2b,3a,4d,5e
B.1b,2c,3d,4e,5a
C.1b,2c,3f,4a,5d
D.1e,2d,3a,4b,5c
Ans:D
86.The political party formed in Pakistan by the cricketer Imran Khan
A.National Liberation Party (NLP)
B.Mazdoor-e-insaf
C.Tehrik-e-Insaf
D.National Peoples Party
Ans:C
87.Which one of the following currencies has the highest exchange value compared to Indian rupee?
A.Swiss Franc
B.U.S.Dollar
C.Euro
D.Pound Sterling
Ans:D
88.What is the objective of the ASHA Project in Kerala?
A.To ensure better health care for women and children in rural areas
B.To provide support and guidance to AIDS victims in the State
C.To rehabilitate sex workers
D.To give support for peoples suffering from terminal illness
Ans:A
89.Union Minister of Law
A.Pranab Mukherjee
B.Veerappa Moily
C.P.Chidambaram
D.Salman Khirsheed
Ans:D
90.Occupy Wall Street  is a popular movement against
A.U.S.Intervention in Afghanistan
B.Obama administration
C.Growing economic inequality
D .Nuclear power plants
Ans:C
91.What is the resolution of a Full H.D. Television screen?
A.1920*1080p
B.2048*1080i
C.Depends on screen size
D.1280*768p
Ans:A
92.The Election Commission of India recently ordered to cover up all statues of elephants in a State in India in connection with the Assembly Elections in that State.Identify the State.
A.Uttarakhand
B.Punjab
C.Manipur
D.Uttar Pradesh
Ans:D
93.Which of the following is/are leap year(s)?
1)1800
2)2000
3)2011
4)2012
A.3 only
 B.1,2 and 4 only
C.1 and 2 only
D.2 and 4 only
Ans:C
94.The Mascot of London Olympics 2012
A.Mandeville
B.Wenlock
C.Sumi
D.Miga
Ans:B
95.The approximate number of ‘Ayalkootams’(neighbourhood groups)in the ‘Kudumbasree’Project in Kerala
A.1,25,000
B.85,000
C.46,200
D.1,94,000
Ans:D
96.The book by K.P. Ramanunni,selected for Vayalar Award 2011
A.Jeevithathinte Pusthakam
B.Sufi Paranja Katha
C.Balimrujgangal
D.Purusha Vilapam
Ans:A
97.Mozilla Firefox is a/an
A.Antivirus programme
B.Web browser
C.Website offering free services
D.Product of Microsoft
Ans:B
98.The Five K’s Symbolize which religion in India?
A.Buddhism
B.Hinduism
C.Jainism
D.Sikhism
Ans:D
99.HDMI port is used in which of the following?
1)HD Television sets
2)Video cameras
3)Laptops
A.1 only
B.1 and 2 only
C.1,2 and 3
D.3 only
Ans:C
100.Which Article of the Indian Constitution guarantees right to life and personal liberty for all citizens?
A.Article 15
B.Article 21
C.Article 41
D.Article 17
Ans:B



Please Give Us Your 1 Minute In Sharing This Post!
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →
Powered By: BloggerYard.Com

0 comments:

Post a Comment

Thanks for Visiting!!Especially Thanks for join our online exam services.We value your feedback,so please write to your experience share with us that will help to future programs.
Kindly please share your question papers that will help everyone,You can also Email to EXAMCHOICES@GMAIL.COM."ATTENTION PLEASE:IF YOU FIND ANY WRONG ANSWER IN THIS WEBSITE,PLEASE INFORM COMMENT BELOW EACH QUESTION PAPER POST,THAT WILL HELP TO OTHERS.FINAL ANSWERS YOU CHECK OFFICIAL WEBSITES"
You have to dream before your dreams can true-Dr.A.P.J.Abdul Kalam
Hope this has helped.Please do Like and Subscribe
Your Support means a lot to us:)
Always standing by you and Working for your success.

WELCOMES YOU EXAMCHOICES.IN:WAY TO LEARN AND WIN

Follow by Email