25 July 2015

// // Leave a Comment

JUNIOR ASSISTANT(ELIGIBILITY TEST),KSFE SOLVED PAPER 2015



JUNIOR ASSISTANT(ELIGIBILITY TEST),KSFE
EXAM DATE:28-04-2015
PDF FILE DOWNLOAD     DOC FILE DOWNLOAD
1.The new CEO of Infosys
A.N.R.Narayan Moorthy
B.Vishal Sikka
C.Rohan Moorthy
D.Nandan Nilekhani
Ans:B
2.Where the Jawaharlal Nehru Tropical Botanic Garden(JNTBGRI)situated?
A.Mannuthy
B.Peechi
C.Aluva
D.Palode
Ans:D

3.MERS virus firstly reported at
A.India
B.Greece
C.Saudi Arabia
D.China
Ans:C
4.Name the scientist who discovered that sunlight consists of seven colours
A.Issac Newton
B.Albert Einstein
C.Thomas Alva Edison
D.Henry Moseley
Ans:A
5.At the time of Independence,who was the president of INC
A.Rajagopalachari
B.Sardar Patel
C.Nehru
D.J.B.Kripalani
Ans:D
6.When the temple entry proclamation was issued in Travancore?
A.1936
B.1935
C.1937
D.1934
Ans:A
7.Dipika Pallickal Associated with
A.Basket Ball
B.Badminton
C.Squash
D.Archery
Ans:C
8.The Kibithu,is the eastern most point of India situated at
A.Manipur
B.Meghalaya
C.Arunachal Pradesh
D.Assam
Ans:C
9.Govt.of India Cancelled or whithdrawed the service of Telegram after 165 years in
A.July 14
B.July 12
C.July 10
D.July 20
Ans:A
10.Bodh Gaya related to
A.Jainism
B.Hinduism
C.Sufism
D.Budhism
Ans:D
11.Who discovered cement?
A.Micheal Farade
B.Thomas Alva Edison
C.Walter Hunt
D.Alfred Nobel
Ans:--------
12.Pookod water lake is at
A.Idukki
B.Kollam
C.Alappuzha
D.Wayanad
Ans:D
13.Who was the Punjab’s  lietunant governer at the time of Jallianwalla Bagh Massacre 1919?
A.Micheal O’Dwyer
B.Lord Irwin
C.General Dyer
D.Lord Chelmsford
Ans:A
14.Name the patriot achieved martyrdom after 63 long fast at jail
A.Bhagat Singh
B.Surya Sen
C.Jatin Das
D.Raj Guru
Ans:C
15.Pottassium  kept in
A.Alcohol
B.Kerosene
C.Ammonia
D.Water
Ans:B
16.The first President of Nair Service Society(NSS)
A.Mannathu Padmanabhan
B.G.P.Pillai
C.K.Kelappan
D.C.Krishna Pillai
Ans:C
17.Who Discovered DNA Finger Printing?
A.Alec Jeffreys
B.Watson and Crick
C.Jacob and Monad
D.Niren Berg
Ans:A
18.’Samathva Samajam’founded by
A.Vagbhatananda
B.Sree Narayana Guru
C.Poikayil Yohannan
D.Vaikunda Swamikal
Ans:D
19.Article 370 explains
A.Special status for Jammu and Kashmir
B.Declaration of President rule
C.Internal Emergency
D.Financial Emergency
Ans:A
20.The first Indian who got Nobel Prize and Bharat Ratna
A.Dr.S.Radha Krishnan
B.Rabindra Nath Tagore
C.C.V.Raman
D.J.C.Boss
Ans:C
21.Scurvy,due to which Vitamin?
A.Vitamin K
B.Vitamin C
C.Vitamin D
D.Vitamin A
Ans:B
22.Which central ministry conducted the census every 10 year?
A.Foreign Ministry
B.Defence Ministry
C.HRD Ministry
D.Home Ministry
Ans:D
23.The following one is NOT correct in connection with Sankaracharya’s Mutts
A.Kanchi
B.Dwaraka
C.Badrinath
D.Puri
Ans:A
24.The name of Nepal Parliament
A.Duma
B.National Parliament
C.National Panchayat
D.National Assembly
Ans:C
25.The editor of’Mitavati’was
A.EMS
B.Dr.Palpu
C.C.Krishnan
D.Mannathu Padmanabhan
Ans:C
26.Oil is good------burns
A.For
B.To
C.From
D.Of
Ans:A
27.IF you work hard,you-----------
A.Win
B.Won
C.Will win
D.Would win
Ans:C
28.The jury----------divided in their opinion
A.Were
B.Was
C.Is
D.Do
Ans:B
29.The pen is--------------than sword
A.Might
B.Mightier
C.Mightiest
D.More might
Ans:B
30.English is--------------easy language
A.No
B.A
C.An
D.Any
Ans:C
31.Sitha is as smart as-------------
A.I
B.I am
C.Me
D.My
Ans:B
32.What is the passive form of “Big brother is watching you very carefully”
A.You are watched carefully by big Brother
B.You are being watched carefully by big Brother
C.You have been being watched carefully by big Brother
D.You had been watched carefully by big Brother
Ans:B
33.Antonym of “Incorporate “is
A.Uncorporate
B.Corporate
C.Certain
D.Separate
Ans:D
34.One among the following is not synonym of ‘resentment’
A.Hesitation
B.Animosity
C.Anger
D.Grudge
Ans:A
35.He won’t do it,----------?
A.Will be
B.Would be
C.Won’t be
D.Should be
Ans:A
36.”He had a change of heart”means:
A.He had a change in health
B.He had a change of job
C.He had a change of love
D.He had a change of attitude
Ans:D
37.The moon does not shine------its own light
A.By
B.With
C.For
D.Of
Ans:---------
38.Sachin -------------playing cricket last year
A.Stopped
B.Stop
C.Will stop
D.Have stopped
Ans:A
39.Find out the exact word which means”change to suit a purpose”
A.Adopt
B.Addict
C.Adieu
D.Adapt
Ans:D
40.Replace the underlined word with its antonym
A friendly dog met us at the farm gate
A.Helpful
B.Understanding
C.Quiet
D.Hostile
Ans:D
41.”The matter has been cleared up”means
A.The matter has been explained
B.The matter has been finished
C.The matter is confusing
D.None of these
Ans:B
42.Change into passive
 I will clean the house every Saturday
A.Every Saturday will be cleaned the house
B.The house will be cleaned every Saturday
C.The house is cleaned every Saturday
D.None of these
Ans:B
43.Change into passive
 I bought the baby a doll
A.The baby was bought a ball
B.A doll was bought for the baby
C.I was bought a doll for the baby
D.None of these
Ans:B
44.Geetha worked hard------------not succeeded
A.But
B.And
C.That
D.As
Ans:A
45.Find the correct spelled word
A.llumination
B.Illumination
C.lluminotion
D.llluminatian
Ans:B
46.Find correct spelled word
A.Mischeieveious
B.Mischievious
C.Mischivious
D.Mischevious
Ans:B
47.Find correct spelled word
A.Mischeieveious
B.Mischievious
C.Mischivious
D.Mischevious
Ans:C
48.The thief----------in the waste bin
A.Hid
B.Hide
C.Hidden
D.Hiding
Ans:A
49.A-----------of ants were found on the floor
A.Army
B.Group
C.Team
D.Range
Ans:A
50.”They racked the brain but of no use”means:
A.Talked a lot of time
B.Quarreled each other
C.Thought hard to find a solution
D.Accused each other
Ans:C
51.How will you write ½ as a percentage?
A.20%
B.2%
C.50%
D.80%
Ans:C
52.3/4*5 1/3=
A.15/2
B.4
C.2/3
D.6
Ans:B
53.40 is what percentage of 800?
A.5%
B.0.05%
C.15%
D.20%
Ans:A
54.A man travelled 240 km at the rate of 20 km/hour.Find the time taken by him.
A.12 hrs
B.8 hrs
C.20 hrs
D.24 hrs
Ans:A
55.Which of the following is the greatest?
A.(0.2)2
B.(0.1)2
C.(0.01)2
D.0.02
Ans:A
56.3*3-4+5-1=
A.7
B.9
C.-1
D.8
Ans:B
57.32.33=
A.27
B.281
C.243
D.234
Ans:C
58.If p=-2.Find the value of  -8p+6:
A.-14
B.4
C.-10
D.22
Ans:D
59.Find the missing term of 4,2,1,1/2----------
A.1/3
B.0
C.1/6
D.1/4
Ans:D
60.82+42+2212=
A.7
B.225
C.85
D.90
Ans:C
61.Which of the following are equivalent?
A.4/5,8/15
B.1/2,3/10
C.2/3,8/12
D.1/5,4/5
Ans:C
62.Find x if 2x=32
A.4
B.5
C.6
D.3
Ans:B
63.Which of the following is a cube root of 8?
A.2
B.4
C.512
D.64
Ans:A
64.12 3/5+6 5/3=
A.152/5
B.304/15
C.16/15
D.16/3
Ans:B
65.What percentage of a day is 6 hours?
A.25%
B.6%
C.40%
D.24%
Ans:A
66.64*64-36=
A.2800
B.784
C.2408
D.3600
Ans:A
67.Find the average of 30,42 and 51
A.42
B.39
C.41
D.62
Ans:C
68.1+11+111+1111=
A.1432
B.3411
C.4321
D.1234
Ans:D
69.How many numbers from 1 to 20  have a squares that end in the digit 4?
A.6
B.4
C.20
D.11
Ans:B
70.If 3A=5B and 2B=3C then A:C is
A.5:2
B.3:5
C.3:2
D.5:3
Ans:A
71.If 2x+4=16 then the value of x is
A.8
B.10
C.6
D.2
Ans:C
72.What is the ratio between 1 hour 15 minutes and 2 hour 05 minutes?
A.5:25
B.2:3
C.4:5
D.3:5
Ans:D
73.How many natural numbers are there between 24 and 114 which are completely divisible by 7?
A.13
B.15
C.30
D.90
Ans:A
74.The sum of two numbers is 30.The difference between them is 20.Find their product.
A.325
B.125
C.205
D.215
Ans:B
75.Find the remainder when 315 is divisible by 5
A.2
B.3
C.4
D.None of these
Ans:A
76.Acetic acid is the chemical name of
A.Vinegar
B.Washing Soda
C.Epsom salt
D.Castic soda
Ans:A
77.Which of the following heavenly  bodies do not belong to the solar system?
A.Planets
B.Pulsars
C.Comets
D.Asteroids
Ans:B
78.The chief component of liquefied petroleum gas is
A.Methane
B.Ethane
C.Butane
D.Hexane
Ans:C
79.A fuse wire is characterized by
A.High resistance and high melting point
B.Low resistance and high melting point
C.High resistance and low melting point
D.Low resistance and low melting point
Ans:C
80.From the sounds,which one is low pitch?
A.Sound of women
B.Sound of man
C.Sound of children
D.Chirping of Crickets
Ans:-----
81.In the preparation of ammonia which is used as drying agent
A.Sulphuric acid
B.Silica gel
C.Calcium oxide
D.Sugar
Ans:C
82.The molecular formula of H2SO4 is
A.98
B.44
C.18
D.196
Ans:A
83.A transformer is used to
A.Increase DC Voltage
B.Increase or Decrease AC voltage
C.Decrease DC voltage
D.Convert DC into AC
Ans:B
84.Among the following which one is not related to a wave
A.Wave velocity
B.Density
C.Amplitude
D.Wave Length
Ans:B
85.The bleaching action of chlorine is
A.Chlorination
B.Oxidation
C.Reduction
D.Sulphonation
Ans:B
86.Which group of medicine are commonly used to lower the body temperature?
A.Antiseptics
B.Analgesics
C.Antibodies
D.Antpyretics
Ans:D
87.The voltage generated at the power station is
A.33 KV
B.66 KV
C.230 KV
D.11 KV
Ans:D
88.100% ethanol is commonly known as
A.Rectified spirit
B.Wash
C.Absolute Alcohol
D.Power alcohol
Ans:C
89.Who is the author of the book”Origin of Life”?
A.Muller
B.Urey
C.Oparin
D.Pasteur
Ans:C
90.In which of the following cellular respiration occurs?
A.Ribosomes
B.Golgi bodies
C.Nucleus
D.Mitochondria
Ans:D
91.The deficiency of which of the following vitamin affects blood clotting  and cause profuse bleeding even from a minor wound?
A.Vitamin K
B.Vitamin E
C.Vitamin D
D.Vitamin C
Ans:A
92.Urinary bladder is absent in
A.Mammals
B.Aves
C.Reptiles
D.Amphibians
Ans:B
93.The physiological connection between the maternal body and foetal body where the exchange of material between the two occurs.
A.Chorion
B.Placenta
C.Allantios
D.Amnion
Ans:B
94.Which of the following is a Parasitic plant?
A.Drosers
B.Nepenthes
C.Cuscuta
D.Utricularia
Ans:C
95.The energy currency of  a cell is
A.AMP
B.Carbohydrate
C.NAD
D.ATP
Ans:D
96.Heart is protected by a double walled membranous bag called
A.Pericardium
B.Pleural membrane
C.Meninges
D.None of the above
Ans:A
97.The maintenance of body equilibrium and co-ordination of all muscular  activities are done by
A.Cerebellum
B.Cerebrum
C.Medulla Oblongata
D.Spinal cord
Ans:A
98.Which one of the following diseases is not a viral disease?
A.Small pox
B.AIDS
C.Measles
D.Cholera
Ans:D
99.In plants water and minerals are transported through
A.Stomata
B.Pholem
C.Xylem
D.Root hair
Ans:C
100.Which hormone is called pregnancy hormone?
A.Oxytocin
B.Progesterone
C.Estrogen
D.Luteinizing hormone
Ans:B

Please Give Us Your 1 Minute In Sharing This Post!
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →
Powered By: BloggerYard.Com

0 comments:

Post a Comment

Thanks for Visiting!!Especially Thanks for join our online exam services.We value your feedback,so please write to your experience share with us that will help to future programs.
Kindly please share your question papers that will help everyone,You can also Email to EXAMCHOICES@GMAIL.COM."ATTENTION PLEASE:IF YOU FIND ANY WRONG ANSWER IN THIS WEBSITE,PLEASE INFORM COMMENT BELOW EACH QUESTION PAPER POST,THAT WILL HELP TO OTHERS.FINAL ANSWERS YOU CHECK OFFICIAL WEBSITES"
You have to dream before your dreams can true-Dr.A.P.J.Abdul Kalam
Hope this has helped.Please do Like and Subscribe
Your Support means a lot to us:)
Always standing by you and Working for your success.

WELCOMES YOU EXAMCHOICES.IN:WAY TO LEARN AND WIN

Follow by Email