18 September 2015

// // Leave a Comment

CONFIDENTIAL ASSISTANT GRADE II(K.W.A) PSC SOLVED PAPER 2015

CONFIDENTIAL ASSISTANT GRADE II(K.W.A)

EXAM DATE:11-09-2015
  PDF FILE DOWNLOAD     DOC FILE DOWNLOAD

1.Third  Generation computers are built with----------
A.Vacuum tubes
B.Transistors.
C.Integrated Circuits(ICs)*
D.VLSI
Ans:C
2.Pick out correct secondary storage device from the following:
A.Hard disk*
B.RAM
C.ROM
D.EPROM
Ans:A

3.1 Penta Byte=-----------
A.1024 Giga byte
B.1024 Tera byte*
C.1024 Era byte
D.1024 Zetra byte
Ans:B
4.One of the following is not an input  device:
A.Mouse
B.Scanner
C.Optical mark Reader(OMR)
D.Plotter*
Ans:D
5.One of the following is not a correct Data Base Management Software:
A..NET*
B.MS Access
C.ORACLE
D.INGRESS
Ans:A
6.A rectangle is used in a flow chart to represent----------
A.Decision
B.Input
C.Terminal
D.Processing*
Ans:D
7.Pick out one of the Object Oriented Programming(OOP)Language from the following programs:
A.WINDOWS
B.LINUX
C.COBOL*
D.SQL
Ans:C
8.A spreadsheet similar to MS Excel in open office.org is-------
A.Calc*
B.Lotus 1-2-3
C.Draw
D.Impress
Ans:A
9.What is the full form of ODBC?
A.Open Data Base  Computer
B.Open Data Base Connectivity*
C.Object Data Base Computer
D.Object Data Base Connectivity
Ans:B
10.One of the following is not a Web Browser:
A.Mosaiser
B.Opera
C.Mozilla Firefox
D.Redcliff*
Ans:D
11.How many rows are there in MS Excel 2003?
A.65356
B.63556
C.65536*
D.66536
Ans:C
12.What will happen when we press ‘Shift+Tab’keys in MS Excel?
A.Cursor will move one cell right
B.Cursor will move one cell left*
C.Cursor will move one cell up
D.Cursor will move one cell down
Ans:B
13.The command for adjusting height of the row will take from----------menu.
A.Format*
B.Insert
C.Tools
D.None of these
Ans:A
14.The maximum width of a column in MS Excel is-----------
A.254
B.255*
C.256
D.257
Ans:B
15.The command used to clear the screen in DOS:
A.Clear
B.Cls*
C.Clscreen
D.None of these
Ans:B
16.DEL command is used in DOS to------
A.Delete files*
B.Delete contents
C.Delete directory
D.None of these
Ans:A
17.Which key is to be pressed for moving one slide after another during a slide presentation in MS power Point?
A.Ctrl+K
B.Ctrl+N
C.Down Arrow Key*
D.None of these
Ans:C
18.How can we edit a chart in MS Power point 2003?
A.Triple click the  chart object
B.Double click the chart object*
C.Click and drag the object
D.None of these
Ans:B
19.’LEN’function in MS Excel is used to-----------
A.Return the number of characters in a file
B.Return the number of characters in a text string*
C.Return the length of a document
D.Return the length of a file
Ans:B
20.What is the full form of ULSI?
A.Very Large Scale Integration
B.Ultra Large Scale Institute
C.Ultra Large scale identification
D.Ultra Large Scale Integration*
Ans:D
21.’Sort’ command in MS Excel 2003
Can be taken from----------Menu
A.Data*
B.Format
C.Tools
D.Edit
Ans:A
22.Facebook is an example of --------website
A.Blog
B.Search Engine
C.Phish site
D.Social Networking*
Ans:D
23.One of the following is not an application software:
A.Adobe photoshop
B.Corel Draw
C.Windows*
D.Tally
Ans:C
24.File extension of MS Access 2003 file is-----
A..ppt
B..xls
C..doc
D..mdb*
Ans:D
25.One of the following is not an Antivirus software:
A.Netscafe*
B.Avira
C.JohnMcAfee
D.Nortan
Ans:A
26.SQL command for creating a new table:
A.INSERT TABLE
B.CREATE TABLE*
C.DRAW TABLE
D.None of these
Ans:B
27.’DELETE’command in SQL is used to------------
A.Delete a file
B.delete a table*
C.delete an image
D.delete data from a database
Ans:B
28.What is the full form of HTML?
A.Hyper text main Language
B.Hyper text markup Language*
C.Hyper Text Mark Language
D.None of these
Ans:B
29.The command in Linux’echo’ is used to---------
A.Display message on screen
B.Display the date and time
C.Display a command*
D.None of these
Ans:C
30.Which is the short cut key used in MS Excel to create formula to sum all of the above cells?
A.Alt+F
B.Ctrl+F
C.Alt+=*
D.Ctrl+=
Ans:C
31.Ribbon Indicator is used to control----------
A.Lengthwise movement of ribbon
B.Up and down movement of ribbon*
C.Automatic reverse movement of ribbon
D.None of these
Ans:B
32.The letter’Z’is typed by using -------finger
A.Small finger*
B.Fore-finger
C.Middle finger
D.Ring finger
Ans:A
33.What is the size of’Brief’type carriage in a typewriter?
A.80
B.100
C.140*
D.180
Ans:C
34.One of the following is not used as typeface in a typebar:
A.Mica
B.Script
C.Gothic
D.Premier*
Ans:D
35.How many types of keyboards are used in a typewriter?
A.2
B.3*
C.4
D.5
Ans:B
36.One of the following is not an example of ‘Home Key’:
A.h*
B.a
C.;
D.j
Ans:A
37.How many ways we can move carriage to right side?
A.1
B.2
C.3*
D.4
Ans:C
38.What is the correct saluation used while we start an address with the word’Messrs’?
A.Sir
B.Madam
C.Sirs*
D.None of these
Ans:C
39.Complimentary close generally used in a business letter is----------
A.Yours lovingly
B.Yours sincerely
C.Yours affectionately
D.Yours faithfully*
Ans:D
40.What is true in the case of’Guide Keys’ in Malayalam typewriter?
A.Second key in the left side top row
B.Second key in the right side top row
C.Second key in the left and right side of the main row*
D.Second key in the left and right side of the bottom row
Ans:C
41.What is the size of the right side margin of Business letter?
A.5*
B.10
C.15
D.None of these
Ans:A
42.How many space will leave after’Apostrophe’?
A.1
B.2
C.No space*
D.None of these
Ans:C
43.What is the line space used while typing’Commercial Work’?
A.1
B.2*
C.3
D.None of these
Ans:B
44.Where will we type the word ‘URGENT’ on a cover?
A.Top middle of the cover
B.Top right of the cover
C.Top left of the cover*
D.Anywhere on a cover
Ans:C
45.The words’His Excellency’will be typed before the designation:
A.President
B.Governor*
C.Collector
D.Chief minister
Ans:B
46.How many scales on a typewriter?
A.1
B.2
C.3
D.4*
Ans:D
47.In an Official Letter the space provided after complimentary close is used for----------
A.Company Name
B.Signature*
C.No use
D.None of these
Ans:B
48.What will happen when we press ‘dead keys’?
A.Carriage will move half space towards left
B.Carriage will move one space towards left
C.Carriage will not move*
D.Nothing will happen
Ans:C
49.Capital Letter ‘C’ denotes which number?
A.100*
B.1000
C.10000
D.None of these
Ans:A
50.What is the expansion of abbreviation ‘Hony’.Occuring in official correspondence?
A.Honey
B.Honestly
C.Honorary*
D.None of these
Ans:C
51.The title of the presently working document is contained in the --------
A.Task bar
B.Title bar*
C.Status bar
D.Menu bar
Ans:B
52.How many Browse Buttons contained in the browse Button Menu?
A.2
B.4
C.8
D.12*
Ans:D
53.What is the default bottom margin in the Page set-up Window?
A.1”*
B.1.25”
C.1.5”
D.None of these
Ans:A
54.’Page Down’key is an example of -----------key.
A.Scrolling key*
B.Navigation key
C.Function key
D.None of these
Ans:A
55.One of these following is the correct method to select Entire document:
A.Hold shift  and click in the left margin*
B.Hold shift and click in the right margin
C.Hold Ctrl and click in right margin
D.Hold Ctrl and click in the left margin
Ans:A
56.What is the shortcut key for ‘redo’?
A.Ctrl+Y
B.Ctrl+Z*
C.Ctrl+I
D.Ctrl+R
Ans:B
57.What is the correct method to save a file as web page?
A.Type the file in the web page and save
B.Create web page and save
C.Create the file and save as web page by selecting file type from the save window*
D.None of these
Ans:C
58.’All Caps’ option can be taken from---------Window.
A.Format
B.Drop cap
C.Change case*
D.Font
Ans:C
59.One of the following is not a correct margin option:
A.Margin
B.Gutter
C.Page Margin*
D.Mirror Margin
Ans:C
60.How many maximum lines can drop by using Drop Cap option?
A.8
B.10*
C.3
D.2
Ans:B
61.tOGGLE cASE is the option in the----------
A.Change case*
B.Formatting case
C.Edit case
D.None of these
Ans:A
62.How many paragraph indents are there in Word 2003?
A.1
B.2
C.3*
D.4
Ans:C
63.One of the following is not correct line option:
A.Multiple
B.Exactly
C.Double
D.Triple*
Ans:D
64.What is true in the case of’Bar’Tab?
A.Inserts Horizontal line in document
B.inserts vertical line in document at the tab stop*
C.Inserts Bar in document at the tab stop
D.None of these
Ans:B
65.Arial is one of the ---------
A.Style
B.Type
C.Font*
D.Format
Ans:C
66.What is the correct step for inserting a Cell?
A.TableàInertàCell
B.TableàCellàInsert
C.Cell-->Insert*
D.Format-->Cell
Ans:C
67.One of the option is not available from the ‘Tables and Borders’ Toolbar:
A.Insert Table*
B.Border Colour
C.Outside Border
D.Line Colour
Ans:A
68.’Insertàpage break’is used to insert----------
A.A break in a page
B.A new page*
C.A new sheet
D.A new break
Ans:B
69.When we set’Right tab text appears to the-----------of the tab stop.
A.Right
B.Left*
C.Center
D.None of these
Ans:B
70.’Reference’ command can be taken from which menu?
A.Insert*
B.Format
C.Table
D.File
Ans:A
71.Which is the correct step for taking ‘Mail Merge’?
A.Format->Letters->Mail Merge
B.Tools->Mail Merge->Letters and Mailiing
C.Tools->Letters and Mailing->Mail Merge*
D.Tools->Mailing->Mail Merge
Ans:C
72.What is the shortcut key for ‘1.5 line spacing’?
A.Ctrl+1
B.Ctrl+1.5
C.Ctrl+2
D.Ctrl+5*
Ans:D
73.’Find command is in which menu?
A.Edit*
B.View
C.File
D.Tools
Ans:A
74.E-Mail is one of the options of.
A.Insert
B.Format
C.Tool bar
D.None of these*
Ans:D
75.What is the maximum Zoom size in MS word 2003?
A.150
B.200
C.500*
D.None of these
Ans:C
76.To move to the end of the document,press the key(s).
A.Down arrow
B.End
C.Ctrl+Down arrow
D.Ctrl+End*
Ans:D
77.When you save a file as a web page,Word converts the document into-------
A.HTML*
B.Java
C.PERL
D.UNIX
Ans:A
78.One of the following  is not the Border option from ‘Borders and Shading’window:
A.3-D
B.Shadow
C.Shade*
D.None
Ans:C
79.’Extend Selection’tab can be activated from status bar.It shows one of the following word:
A.REC
B.ETX
C.TEX
D.EXT*
Ans:D
80.One of the following Font Size cannot be selected from tool Bar:
A.11
B.12
C.13*
D.14
Ans:C
81.Who designed the Postage Stamps for Brazil to honour the 100 years of Indian Cinema?
A.Satya Raj*
B.Ashwin Ramanathan
C.Indranil Bhattacharya
D.Sonu Nigam
Ans:A
82.Who has been appointed as the goodwill ambassador of 35th National Games Kerala?
A.Ajith   Doval
B.Kapil Dev
C.Sachin Tendulkar*
D.Suresh Kalmadi
Ans:C
83.The movie ‘slum Dog Millionaire’is adopted from which of the following novels?
A.The Glass Palace
B.A passage to India
C.Johnny gone down
D.Q and A*
Ans:D
84.Which day is observed as ‘Leprosy  Eradication Day’?
A.November 30th
B.January 30th *
C.March 21st
D.December 31st
Ans:B
85.Which was the first computerized Panchayat in Kerala?
A.Vellanad*
B.Maradi
C.Valarpattanam
D.Kottarakkara
Ans:A
86.Who started the State Transport Service in Kerala?
A.Sree Moolam Thirunal
B.Sri Chithirathirunal Ramavarma*
C.Sardar K.M.Panicker
D.C.P.Ramaswami Iyyer
Ans:B
87.Who wrote the book ‘Sooryakanthi’?
A.O.N.V.Kurup
B.G.Sankara Kurup*
C.M.T.Vasudevan Nair
D.Appu Nedungadi
Ans:B
88.Which was the first wild life sanctuary in Kerala?
A.Periyar*
B.Silent valley
C.Thekkady
D.Peechi
Ans:A
89.Who founded ‘Satya Shodak Samaj’?
A.Swami Dayananda Saraswathi
B.Jyothika phule*
C.M.G.Ranade
D.Atmaram Pandurang
Ans:B
90.Which place is known as the Holland of Kerala?
A.Punaloor
B.Wayanad
C.Kanjikode
D.Kuttanad*
Ans:D
91.Which was the only session of Indian National Congress Presided by Mahatma Gandhi?
A.Belgaum*
B.Guwahati
C.Allahabad
D.Kakinada
Ans:A
92.Who called Kumaravasan as ‘Viplavanthinte Sukranakshtram’?
A.Vallathol
B.Sree Narayana Guru
C.Joseph Mundassery*
D.Chattambi Swamikal
Ans:C
93.Who founded ‘Atma Vidhya Sangam’?
A.Vagbadananda*
B.Ramakrishna Pillai
C.Sahodaran Ayyappan
D.Kumaravasan
Ans:A
94.Where is the historical site”Turalimala’situated?
A.Edakkal cave*
B.Bakkel fort
C.Thalassery
D.Kasaragode
Ans:C
95.Which among the following was the venue of the INA trial?
A.Calcutta High court
B.Supreme Court
C.Federal Court
D.Red Fort*
Ans:D
96.The National Anthem of India ‘Jana Gana Mana’ was first sung at:
A.Mumbai 1912
B.Calcutta 1911*
C.Delhi 1911
D.Mumbai 1911
Ans:B
97.Who among the following played a dominant role in the famous Vaikom Satyagraha of 1924 1925?
A.T.K.Madhavan*
B.C.Gopalan
C.C.Sankaran
D.K.Kelappan
Ans:A
98.Who among the following edited and published the newspaper ‘Indian Mirror’in 1861?
A.Manmohan Ghosh and Devendra Nath Tagore*
B.Vakkom Abdul Khadar Maulavi
C.Rabindra Nath Tagore
D.Sumith Ganguly
Ans:A
99.Gandhiji’s Dandi March is associated with which among the  following  movements?
A.Khilafat Movement
B.Partition of Bengal
C.Civil disobedience Movement*
D.Non co-operation Movement
Ans:C
100.”Springing Tiger:A study of a Revolutionary”is a biography work on which person?
A.Shymji Krishnavarma
B.Subhash Chandra Bose*
C.Bhagat Singh
D.Chandra Sekhar Azad
Ans:B

Please Give Us Your 1 Minute In Sharing This Post!
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →
Powered By: BloggerYard.Com

0 comments:

Post a Comment

Thanks for Visiting!!Especially Thanks for join our online exam services.We value your feedback,so please write to your experience share with us that will help to future programs.
Kindly please share your question papers that will help everyone,You can also Email to EXAMCHOICES@GMAIL.COM."ATTENTION PLEASE:IF YOU FIND ANY WRONG ANSWER IN THIS WEBSITE,PLEASE INFORM COMMENT BELOW EACH QUESTION PAPER POST,THAT WILL HELP TO OTHERS.FINAL ANSWERS YOU CHECK OFFICIAL WEBSITES"
You have to dream before your dreams can true-Dr.A.P.J.Abdul Kalam
Hope this has helped.Please do Like and Subscribe
Your Support means a lot to us:)
Always standing by you and Working for your success.

WELCOMES YOU EXAMCHOICES.IN:WAY TO LEARN AND WIN

Follow by Email