5 November 2015

// // Leave a Comment

CONFIDENTIAL ASSISTANT GRADE II SOLVED PAPER 2015

CONFIDENTIAL ASSISTANT GRADE II
EXAM DATE:05-10-2015
 PDF FILE DOWNLOAD     DOC FILE DOWNLOAD

1.What is the code name of the military operation in Yemen against Shia Houthi group?
A.Operation Destruction Storm
B.Operation All out
C.Operation Decisive Storm*
D.Operation Die Hard
Ans:C

2.Film and TV Institute of India is located at
A.Pune(Maharashtra)*
B.Rajkot(Gujarat)
C.Perambur(Tamil Nadu)
D.Pimpri(Maharashtra)
Ans:A
3.The Ozone layer restricts
A.Visible sight
B.Infrared radiation
C.X rays and Gamma rays
D.Ultra violet radiation*
Ans:D
4.Who bagged the best actress award at the 62nd National Film award?
A.Priyanka Chopra
B.Kangana Rawat*
C.Vidhya Balan
D.Rani Mukherjee
Ans:B
5.Where is located Asia’s largest tulip garden?
A.Jammu and Kashmir*
B.Himachal Pradesh
C.Uttarpradesh
D.Uttarakhand
Ans:A
6.The first female president of Basket Ball federation of India is-------
A.Menaka Gandhi
B.P.T.Usha
C.Poonam Mahajan*
D.Roopam Harish Sharma
Ans:C
7.INS Kavery,Which has been commissioned by Indian Navy recently,is a -----------?
A.Amphibious assault Ship
B.Aircraft Carrier
C.Survey Ship
D.Scorpen Class Submarine*
Ans:D
8.Which country has been ranked top in the recently released social progress index?
A.Singapore
B.Finland
C.Australia
D.Norway*
Ans:D
9.Which Organisation regulated Mutual Funds in India?
A.RBI
B.SEBI*
C.Finance Ministry
D.SBM
Ans:B
10.The South West African People Organisation(SWAPO)is a major political party of which country?
A.Namibia*
B.Kenya
C.Angola
D.Cuba
Ans:A
11.Who won the Best Female Singer National Award in 2015?
A.K.S.Chithra
B.Sujatha Mohan
C.Uthara Unnikrishnan*
D.Sreya Ghoshal
Ans:C
12.Who initiated Misrsbhojanam as a struggle against social taboos with eating together?
A.Sree Narayana Guru
B.Sahodaran Ayyappan*
C.Ayyankali
D.Mannath Padmanabhan
Ans:B
13.Who is the reformation leader of Malankara Syrian Community in kerala?
A.Palakkunnath Abraham Malppan*
B.Palakunnath Titus 1
C.Mathews Mar Athanesius
D.Thomas Mar Athanesius
Ans:A
14.Rasabharathi is the authored by
A.Sukumar Azheekode
B.Vedabhandu*
C.N.V.Krishna Varier
D.Prof.S.Guptan Nair
Ans:B
15.Jananee Nava Ratna Manjari is written by
A.Sree Narayana Guru*
B.Vagbadananda
C.Swami Vivekananda
D.Mahatma Gandhi
Ans:A
16.The formation of Tiru Kochi was in the year of:
A.1949 July 1*
B.1950 July 1
C.1948 July 1
D.1951 July 1
Ans:A
17.Who concentrated Siva Linga at Aruvitara in 1888?
A.Sahodaran Ayyappan
B.Changapuzha Krishna Pillai
C.Sree narayana Guru*
D.Vaikunta Swamikal
Ans:C
18.Which is the Cochin State legislative Assembly came into existence in 1925?
A.Cochi State Congress
B.Cochi Praja Sabha
C.Cochi Maha Sabha
D.Cochi Prajamandalam*
Ans:D
19.Who initiated Villuvandi yathra inorder to access public road to dalits?
A.Sadananda Swamikal
B.Ayyankali*
C.Sreenarayana Guru
D.K.P.Karuppan
Ans:B
20.Which was the organization founded by Ayyankali?
A.Sadhujana paripalana Sangham*
B.Dharma paripalana Yogam
C.Brahmanishta madam sangham
D.Pulaya Jana sangham
Ans:A
21.Which is the united Organisation founded by Vaikunta Swamikal?
A.Brahma Nishta matam
B.Dharma Paripalana Yogam
C.Samathwa Samajam*
D.Sadhujana paripalana Yogam
Ans:C
22.In which year the first Government order released to access the right to education to Pulayas?
A.1912
B.1910
C.1907*
D.1908
Ans:C
23.Hitler party which came to power in 1933 is known as
A.Democratic Party
B.Labour Party
C.Ku-Ku Klux Klan
D.Nazi Party*
Ans:D
24.Epsom(England )is the place associated with
A.Horse Racing*
B.Polo
C.Shooting
D.Snooker
Ans:A
25.Guwahati High court is the judicature of
A.Nagaland
B.Arunachal Pradesh
C.Assam
D.All of the above*
Ans:D
26.Federation Cup,World Cup,Allywyn International Trophy and Challenge Cup are awarded to winners of
A.Tennis
B.Volley ball*
C.Basket ball
D.Cricket
Ans:B
27.Fire temple is the place of worship of which of the following religion?
A.Zorastrianism*
B.Shintoism
C.Taoism
D.Jadaism
Ans:A
28.Galileo was an Italian astronomer who
A.Developed the Telescope
B.Discovered four Satellites of Jupiter
C.Discovered that the movement of Pendulum produces a  regular time measurement
D.All of the above*
Ans:D
29.Habeas Corpus Act 1679
A.State that no one was to be imprisoned with out a writ or warrant stating the charge against him
B.Safe guarded the personal liberties of the people against arbitrary imprisonment*
C.Provide facilities to prisoner to obtain either speedy trial or release in bail
D.All of the above
Ans:B
30.Who is the director of Malayalam movie Chemeen released in 1965?
A.Adoor Gopala Krishnan
B.I.V.Sasi
C.Ramu Karyat*
D.K.Thankappan
Ans:C
31.Who won IPL 2014 Trophy?
A.Kolkata Night Riders*
B.Chennai Super Kings
C.Royal Challenge,Bangalore
D.Delhi Dare Devils
Ans:A
32.Who is the present Chief Election Commissioner followed by V.S.Sambath in January 2015?
A.Alok Ghosh
B.Nasim Zaidi*
C.V.S.Chikkamata
D.Syed Nasim
Ans:B
33.Who is the First Lok Sabha Speaker in India?
A.Ganesh Vasudev Mavalakar*
B.Sumitra Mahajan
C.M.A.Ayyankar
D.Neelam Sanjeeva Reddy
Ans:A
34.Who is the Present Cuben President?
A.Fidel Castro
B.Raul Castro*
C.William Howard Thaft
D.Gerardo Machado
Ans:B
35.Who is the founding father of the Nair Service Society?
A.Kumaran Asan
B.Mannath Padmanabhan
C.K.Kelappan*
D.Vaikunta Swamikal
Ans:C
36.Who was the first president  of Travancore Devasom Board?
A.K.Kelappan
B.Chattambi Swamikal
C.Mannath  Padmanabhan*
D.Vellapally Nadesan
Ans:C
37.Who is regarded as the Renaissance  leader of Kerala Muslims?
A.Koya Thangal
B.Abdul Nasser
C.Shihab ali thangal
D.Vakkom Abdul Khader Moulavi*
Ans:D
38.Jathikummi is the famous poem stood against the caste inequalities in Kerala written by
A.Chattambi Swamikal
B.Brahmanda Sivayogi
C.Vaikunta Swamikal
D.K.P.Karuppan*
Ans:D
39.Who is the founding father of weekly Deepika
A.Vakkom Abdul Khader*
B.Mannath Padmanabhan
C.Swadeshabimani Rama Krishna pIllai
D.K.Kelappan
Ans:A
40.Who propounded Pallikkodam Education in Kerala?
A.K.P.Karuppan
B.Annie Besant
C.Mar Thoma
D.Fr.Chavara Kuriakose*
Ans:D
41.Whose pen name is Keralan?
A.Mannath Padmanabhan
B.K.Kelappan
C.Swadeshabimani Ramakrishna Pillai*
D.C.P.Govindapillai
Ans:C
42.Which is the famous autobiography of Swadeshabhimani Rama Krishna Pillai?
A.Ente Athmakatha
B.Ente Nadu Kadathal*
C.Pathranubhavangal
D.My Experiments with Truth
Ans:B
43.Who is the first editor of Swadeshabimani?
A.Ramakrishna Pillai
B.Mannath Padmanabhan
C.C.Kesavan
D.C.P.Govinda Pillai*
Ans:D
44.The Savarna Jatha to support vaikkom sathyagraha was organized by
A.T.K.Madhavan
B.K.Kelappan
C.Dr.Palpu
D.Mannath Padmanabhan*
Ans:D
45.Athmavidhya sagham was founded by
A.Ayyankali
B.Sahodaran Ayyappan
C.Vaghbatananda*
D.Dr.Palpu
Ans:C
46.Which is the date of Temple Entry Proclamation in Travancore?
A.12 Nov 1936*
B.12 Nov 1947
C.12 Nov 1950
D.12 Nov 1942
Ans:A
47.Who Proposed American Model?
A.Sri Mulam Thirunnal
B.Sir.C.P.Ramaswami Ayyar*
C.Pattam Thanu Pillai
D.Diwan R.K.Shanmukhan Chetti
Ans:B
48.Who was the first president of Travancore State Congress?
A.K.Kesavan
B.Pattom Thanu Pillai*
C.G.P.Pillai
D.K.P.Sankara Menon
Ans:B
49.Ezhava Memorial was submitted on 3rd Sep 1896 signed by 13176 members of the Ezhava community under the leadership of
A.Sahodaran Ayyappan
B.Kumaran Asan
C.Sree Narayana Guru
D.Dr.Palpu*
Ans:D
50.Which was the movement started to protest against the constitutional reforms in Travancore in 1932?
A.Punnapra Vayalar
B.Channar Agitation
C.Nivarthana(Absention)Movement*
D.Temple Entry Movement
Ans:C
51.In MS Word,how many alignments are there?
A.Four*
B.Two
C.Five
D.Six
Ans:A
52.To create letters and address lists,Which template provided by word?
A.Mail Merge*
B.Encryption
C.Data Sheet
D.Spread sheet
Ans:A
53.In which part of the Word Window are the shortcuts to the menu commands available.
A.Standard Tool bar
B.Task Pane*
C.Title bar
D.None of these
Ans:B
54.The latest version of MS Office is----------
A.MS Office 2003
B.MS Office 2000
C.MS Office 2012
D.MS Office 2010*
Ans:D
55.How many sizes of the eraser are available in MS Word Tool Box?
A.Three
B.Four*
C.Five
D.Eight
Ans:B
56.The  small renderings of each page in your document,displayed in a separate pane
A.Taskpane
B.Clip art
C.Thumbnails*
D.Icons
Ans:C
57.When you save a file  first time,Which dialogue box will be opened:
A.Save
B.Save as*
C.Send to
D.None of these
Ans:B
58.Spacing between the boundary of the cell and the text inside the cell in the word table.
A.Formatting
B.Clogging
C.Line spacing
D.Padding*
Ans:D
59.Key board shortcut to start next page at the current cursor position
A.Shift+ENTER
B.Alt+ENTER
C.Ctrl+ENTER*
D.Shift+Alt+ENTER
Ans:C
60.For starting line of the Paragraph press-------------on the key board for indentation.
A.TAB*
B.Shift
C.Caps lock
D.ENTER
Ans:A
61.The measurement of ‘Foolscap ‘paperis----------
A.400*250 mm*
B.200*125 mm
C.210*297 mm
D.400*325 mm
Ans:A
62.An ornamentation line typed at the end of the page is----------
A.End note
B.Complimentary close
C.Squeezing
D.Tail piece*
Ans:D
63.While typing on a Stencil,the ribbon is made
A.Active
B.Inactive*
C.With ribbon
D.None of these
Ans:B
64.A letter written in a style which is semi-official is called----------letter
A.Circular
B.Official
C.Memo
D.Demi-Official*
Ans:D
65.------------is used to write on Stencil paper
A.Stencil pen
B.Stylus pen*
C.Ball Pen
D.Ink Pen
Ans:B
66.Right Division of word is known as---------
A.Syllabification*
B.Pool
C.Padding
D.Catch Word
Ans:A
67.The default right margin in Ms-Word is----------inches
A.1 inch
B.1.5 inches
C.1.25 inches*
D.2 inches
Ans:C
68.The Shortcut Key to start a new line without starting a new paragraph is
A.Ctrl+enter
B.Alt+enter
C.Shift+enter*
D.Shift+Alt+Enter
Ans:C
69.To move cursor to end of the document,press
A.End
B.Ctrl+end*
C.Alt+end
D.Shift+end
Ans:B
70.FTP means
A.File Transfer protocol*
B.File Transfer Principle
C.File Transfer Packet
D.File Transfer print
Ans:A
71.What is the use of Book marks in Microsoft Word?
A.To quickly jump to the ending to the document
B.To create a link within the document
C.To easily the spelling errors
D.To quickly jump to specific location in the document*
Ans:D
72.The F12 opens a--------
A.Save as dialogue box*
B.Save dialogue box
C.Print dialogue box
D.New dialogue box
Ans:A
73.If you move the mouse pointer over an icon,you find information about this icon in a small rectangle box.This information is called
A.Screen Saver
B.Wall paper
C.Background
D.Tool Tip*
Ans:D
74.Which feature is used to insert the contents of the clipboard as text without any formatting?
A.Format painter
B.Page Set up
C.Paste Special*
D.Autofill
Ans:C
75.Which was the first antivirus program?
A.Creeper
B.Norton
C.Mc A fee
D.Reaper*
Ans:D
76.The most widely used computer word processing system is----
A.Word Pad
B.Ms-Word*
C.Ms-Excel
D.MS-Powerpoint
Ans:B
77.-----------is a secret word that restricts unauthorized people from using a program or computer.
A.Catchword
B.Safeguard
C.Username
D.Password*
Ans:D
78.The output quality of printer is measured by----------
A.Dots per Sq.inch
B.Dots per inch*
C.Dots printed per unit time
D.All the above
Ans:B
79.Which option is used to insert ghosted text behind the content on the page?
A.Word Art
B.Text box
C.Water mark*
D.Effects
Ans:C
80.The memory is----and storage is------
A.Temporary,Permanent*
B.Slow,fast
C.Permanent,Temporary
D.Fast,slow
Ans:A
81.Which method of keyboard operation involves typing by sense of location,memorizing of the keyboard and each finger operating on the keys allocated to it?
A.Sight method of typewriting
B.E-Typing
C.Touch method of typewriting*
D.None of the above
Ans:C
82.Columns or row width and height can adjusted by clicking and dragging on---------
A.Boarder line
B.Gridlines*
C.Mouse
D.Signature line
Ans:B
83.Which option tool in MS –Word is used for Synonyms  and Antonyms words?
A.Spelling and Grammar Check
B.Thesaurus*
C.Debugging
D.Firmware
Ans:B
84.Which option is selected,MS-word will print a complete set of the first copy,then the second set and so on?
A.Select all
B.Collate*
C.Odd pages
D.Even pages
Ans:B
85.Who introduced the ‘Touch Method’of Typewriting?
A.Henry Mill
B.Lantham Sholes
C.Oliver E Teddy
D.Charles Mc Gurin*
Ans:D
86.The up and down movement of the ribbon at the printing point is called------------
A.Squeezing
B.Spreading
C.Ribbon Throw*
D.Transverse movement of the Ribbon
Ans:C
87.The process of taking out more than one copy with the help of carbon paper is called-----
A.Carbon economy
B.Carbon manifolding*
C.Carbon copy
D.Blind carbon copy
Ans:B
88.The first line of each paragraph begins from the left margin,and all other lines of the paragraph are indented three spaces.This type of paragraphing is called----------
A.Indented Paragraph
B.Block paragraph
C.Hanging Paragraph*
D.None of the above
Ans:C
89.Which key in the keyboard is used for squeezing,spreading etc?
A.Space bar
B.Shift Key
C.Shift lock
D.Back spacer*
Ans:D
90.The mother tongue of a computer is---------
A.BASIC language
B.FORTRAN
C.Machine language*
D.Assembly language
Ans:C
91.The text which appears at the top of a page is known as
A.The header*
B.The paging
C.The footer
D.None of the above
Ans:A
92.If a document contains 50 pages and you want to move the 25th page,you do so by using the option.
A.Go to*
B.Replace
C.Find
D.Send to
Ans:A
93.Page orientation can be
A.Parallel
B.Landscape*
C.Fixed
D.Flexible
Ans:B
94.--------------is animated manifestation of the MS Office help system.
A.Word Art
B.Clip art
C.Office Assistant*
D.Smart Art
Ans:C
95.In MS-Word,which option provides a quick way of copying formatting from one piece of text another.
A.Cut and Paste
B.Copy and paste
C.Paste Special
D.Formal Painter*
Ans:D
96.Which shortcut key is used for underlines words but not spaces?
A.Ctrl+Shift+W*
B.Ctrl+Shift+U
C.Alt+Shift+W
D.Alt+Shift+U
Ans:A
97.The shortcut key for closing a document in MS Word.
A.Ctrl+W*
B.Alt+W
C.Shift+W
D.Alt+Enter+W
Ans:A
98.----------method is used for typewriting less strokes in more spaces.
A.Squeezing
B.Shifting
C.Spreading*
D.Clogging
Ans:C
99.The formal greeting with which the letter begins is called----------
A.Subscriptions
B.Complimentary Close
C.Salutation*
D.Referencing
Ans:C
100.To add an important note,more to the letter after it has been written and signed is called-------
A.Superscript
B.Subscript
C.Manuscript
D.Post Script*
Ans:D



Please Give Us Your 1 Minute In Sharing This Post!
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →
Powered By: BloggerYard.Com

0 comments:

Post a Comment

Thanks for Visiting!!Especially Thanks for join our online exam services.We value your feedback,so please write to your experience share with us that will help to future programs.
Kindly please share your question papers that will help everyone,You can also Email to EXAMCHOICES@GMAIL.COM."ATTENTION PLEASE:IF YOU FIND ANY WRONG ANSWER IN THIS WEBSITE,PLEASE INFORM COMMENT BELOW EACH QUESTION PAPER POST,THAT WILL HELP TO OTHERS.FINAL ANSWERS YOU CHECK OFFICIAL WEBSITES"
You have to dream before your dreams can true-Dr.A.P.J.Abdul Kalam
Hope this has helped.Please do Like and Subscribe
Your Support means a lot to us:)
Always standing by you and Working for your success.

WELCOMES YOU EXAMCHOICES.IN:WAY TO LEARN AND WIN

Follow by Email