23 November 2015

// // Leave a Comment

SECRETARY,COOPERATIVE SERVICE EXAM BOARD SOLVED PAPER 2015

SECRETARY,COOPERATIVE SERVICE EXAM BOARD
EXAM DATE:14-11-2015
PDF FILE DOWNLOAD     DOC FILE DOWNLOAD

1.Which Rule covers mode bye-laws?
A.Rule 3
B.Rule 6*
C.Rule 5
D.Rule 8
Ans:B

2.A Society shall commence working within a period of how many  months from registration?
A.One
B.Three
C.Four
D.Ten
E.None of these*
Ans:E
3.An amendment of bye-law shall be passed with a majority of
A.1/2 of total members
B.2/3 of total members
C.3/4 of total members
D.2/3 of members present*
Ans:D
4.The conditions for amalgamation and transfer of assets are given in which section?
A.14*
B.16
C.12
D.21
Ans:A
5.In which endorsement,Some rights of endorser are waived?
A.San recourse
B.San Frais
C.Perpro
D.Facultative*
Ans:D
6.What is the paper attached for endorsement called?
A.Pro note
B.Slip
C.Allonge*
D.Challan
Ans:C
7.In KYC,’C’stand for
A.Credit
B.Character
C.Capital
D.Customer*
Ans:D
8.The banking activities performed by foreign multinational banks come under
A.Core banking
B.E-banking
C.Offshore banking*
D.Social banking
Ans:C
9.What is called paperless banking?
A.Cheque
B.EFT*
C.Bill market
D.Credit card
Ans:B
10.IN FIRPS,’R’Stands for
A.Recuring
B.Recovery
C.Remote
D.Remittance*
Ans:D
11.The banking needs of individual customers are taken care of in:
A.Unit banking
B.Wholesale banking
C.Retail banking*
D.Mixed banking
Ans:C
12.Which is a new generation bank?
A.SBI
B.RBI
C.Canara Bank
D.Indus lnd Bank*
Ans:D
13.Audit is derived from Latin word ‘Audire’which means
A.To examine
B.To hear*
C.To calculate
D.To criticize
Ans:B
14.In Which of the following is statutory audit not applicable?
A.Co-operative Society
B.Banking Company
C.Joint Stock Company
D.Sole Proprietorship*
Ans:D
15.What is otherwise graphic representation of a system?
A.Audit manual
B.Flow chart*
C.Audit memorandum
D.Audit plan
Ans:B
16.Automatic review of operations is termed:
A.Internal audit
B.Audit procedure
C.Internal check*
D.Test checking
Ans:C
17.Which is first general meeting of a company?
A.Annual General Meeting
B.Statutory Meeting*
C.Class Meeting
D.Extra Ordinary Meeting
Ans:B
18.Casual vacancy of auditors arising in a company can be filled by
A.Board of Directors*
B.General Meeting
C.Registrar of Companies
D.Central Government
Ans:A
19.The process of Cancellation of share is:
A.Re-issue
B.Allotment
C.Forefeiture*
D.Transmission
Ans:C
20.Teeming and lading is misappropriation of:
A.Accounts*
B.Shares
C.Stock
D.Assets
Ans:A
21.Balance Sheet is a
A.Journal
B.Ledger
C.Account
D.Statement*
Ans:D
22.Gross Profit is the difference between:
A.Expense and income
B.Sales and Purchase
C.Seales and total cost
D.Sales and cost of goods sold*
Ans:D
23.Prepaid expense is a:
A.Income
B.Liability
C.Asset*
D.All of these
Ans:C
24.In sole trader’s Balance Sheet,assets are arranged in the order of
A.Permanence
B.Liquidity*
C.Priority
D.Stability
Ans:B
25.Bank Account is a
A.Personal Account*
B.Nominal Account
C.Real Account
D.Fictitious Account
Ans:A
26.Net Profit of a proprietor is transferred to which account?
A.Profit Account
B.Reserve Account
C.Capital Account*
D.Suspense Account
Ans:C
27.Accounts from incomplete reocords are called:
A.Double Account
B.Single Account
C.Single Entry*
D.Double Entry
Ans:C
28.To ascertain credit Purchases,the account prepared is
A.Creditors*
B.Debtors
C.Cash
D.Sales
Ans:A
29.Total claims against the assets of a business is called:
A.Capital
B.Drawings
C.Liability
D.Equity*
Ans:D
30.The source document for purchase Returns Book is
A.Voucher
B.Debit note*
C.Invoice
D.Credit Note
Ans:B
31.Which method of depreciation is also called Reducing Balance Method?
A.Straight line
B.Annuity
C.Written down value*
D.Fixed instalment
Ans:C
32.The term applicable for wasting asset is:
A.Fluctuation
B.Depreciation
C.Diminution
D.Depletion*
Ans:D
33.Garner Vs Murray is applicable in case of
A.Admission of partners
B.Retirement of partners
C.Death of partners
D.Insolvency of partners*
Ans:D
34.As per the 1904 Co-operative Societies Act,What was the minimum number of individuals needed to organize a society?
A.20
B.15
C.10*
D.2
Ans:C
35.As per the Co-operative Societies Act,the term officer excludes.
A.President
B.Vice President
C.Secretary
D.Manager*
Ans:D
36.Registrar issues Certificate of Registration in Form No.
A.2
B.1
C.3*
D.4
Ans:C
37.Decision on application for membership shall be taken within how many days  of receipt of the same
A.30
B.60*
C.90
D.120
Ans:B
38.Which is not a right of a member of a society?
A.Right to vote
B.Right to get information
C.Right to inspect accounts
D.Right to obtain documents
E.None of these*
Ans:E
39.In general,a member can take a maximum of how much of the total share of a society?
A.1/2
B.1/4
C.1/3
D.1/5*
Ans:D
40.Who is the final authority of a society?
A.Registrar
B.Secretary
C.Committee
D.President
E.None of these*
Ans:E
41.Where was International Co-operative Alliance formed?
A.Geneva
B.USA
C.London*
D.Delhi
Ans:C
42.Which is an Agricultural  Non-Credit Society?
A.Consumer Co-operative
B.Producers Co-operative
C.Co-operative Housing  Society
D.Cattle Breeding Society*
Ans:D
43.Who was the first Registrar of Co-operative Societies in Kerala’s Travancore region?
A.C.Govinda Pillai*
B.Rajagopalachari
C.Krishnan Nair
D.Davar
Ans:A
44.Which was the early monthly published by Malabar Central Co-operative Bank?
A.Sahakarana Prabodhini
B.Paraspara Sahayi*
C.Sahakarana Keralam
D.Sahkari
Ans:B
45.An annual general body is to be held within what period of the close of financial years?
A.1 month
B.6 months*
C.2 months
D.4 months
Ans:B
46.In credit societies ,how many seats shall be reserved for women?
A.1
B.2
C.5
D.0
E.None of these*
Ans:E
47.The number of members in State CO-operative Election Commission shall not exceed
A.1
B.2
C.3*
D.5
Ans:C
48.Offences and penalities are covered in which Section of the Co-operative Societies Act?
A.94*
B.100
C.81
D.74
Ans:A
49.When was NABARD established?
A.1976
B.1964
C.1982*
D.1991
Ans:C
50.Rochdale Pioneers were basically a batch of:
A.Fishermen
B.Carpenters
C.Weavers*
D.Farmers
Ans:C
51.Which federation started retail outlets called Neethi Stores?
A.Consumer Fed*
B.Market Fed
C.NAFED
D.Malsya Fed
Ans:A
52.Whose initiative was operation Flood?
A.NAFICS
B.NDDB*
C.NAFED
D.NCDC
Ans:B
53.The Co-operative Credit Societies Act of 1904 included how many Sections?
A.19
B.29*
C.50
D.42
Ans:B
54.Co-operation is originated from the latin word’Co-operari’which means:
A.Together
B.Whole
C.Total
D.Work
E.None of these*
Ans:E
55.Where was the first Taluk Bank in Travancore established?
A.Neyyattinkara
B.Nagercoil*
C.Aruvikkara
D.Kollam
Ans:B
56.Where was NAFED established?
A.New Delhi*
B.Mumbai
C.Chennai
D.Ahmedabad
Ans:A
57.A cheque become stale if it has been in circulation of more than how many months?
A.Eight
B.Three*
C.Five
D.Twelve
Ans:B
58.What ensures safety of payment of a cheque?
A.Endorsement
B.Negotiation
C.Crossing*
D.Transferability
Ans:C
59.Which are otherwise time deposits?
A.Current
B.Savings
C.Recurring
D.Fixed*
Ans:D
60.Which of the following is true?
A.Post dated cheque bears an earlier date
B.Endorsement is a must for bearer cheque
C.Cheque is not a negotiable instrument
D.Alteration of the amout of a cheque is not a material alteration
E.None of these*
Ans:E
61.In which year did RBI introduce Banking Ombudsman Scheme?
A.1990
B.2006
C.1980
D.1965
E.None of these*
Ans:E
62.IN which system,cash is stored electronically on a micro-chip?
A.E-purse*
B.NEFT
C.RTGS
D.Internet banking
Ans:A
63.Joint financing is also called
A.Consortium banking*
B.Social banking
C.Hi-tech banking
D.Branch banking
Ans:A
64.If the internal auditor has identified that an asset of bank is irrecoverable,it is a
A.Standard asset
B.Doubtful asset
C.Substandard asset
D.Loss asset*
Ans:D
65.Auditor’s plan of action is
A.Audit note book
B.Audit programme*
C.Audit working papers
D.Audit files
Ans:B
66.Misstatement in prosperctus by auditor calls for
A.Criminal liability*
B.Liability for negligence
C.Liability for misfeasance
D.Third party liability
Ans:A
67.Examinig a representative sample from a large number of similar transaction in auditing is
A.Surprise checking
B.Routine checking
C.Test checking*
D.Audit in depth
Ans:C
68.Audit work done throughout the course of accounting year at regular intervals is
A.Interim audit
B.Final audit
C.Partial Audit
D.Continuous audit*
Ans:D
69.A documentary evidence in support of evidence of a transaction is
A.Report
B.Certificate
C.Voucher*
D.Slip
Ans:C
70.Which process reveals whether assets are actually existing?
A.Vouching
B.Valuation
C.Verification*
D.Estimation
Ans:C
71.These Assets have no value
A.Real assets
B.Fictitious assets*
C.Intangible assets
D.Floating assets
Ans:B
72.In which report does an auditor insert qualification or modification?
A.Clean report
B.Qualified report*
C.Adverse report
D.Piecemeal report
Ans:B
73.Standards on Auditing is  issued by
A.RBI
B.ICAI*
C.SEBI
D.Central Government
Ans:B
74.Who deals with Government Audit?
A.Attorney General
B.Solicitor General
C.Advocate General
D.Finance Minister
E.None of these*
Ans:E
75.Audit under CIS environment is
A.Social Audit
B.Performance Audit
C.Propriety Audit
D.EDP Audit*
Ans:D
76.TAX audit is governed by which section of Income Tax Act
A.25
B.44 AB*
C.233 B
D.80
Ans:B
77.Disclosure of Accounting policy comes under Accounting Standard
A.6
B.2
C.10
D.20
E.None of these*
Ans:E
78.Goodwill is a/an-----------asset
A.Fictitious
B.Current
C.Intangible*
D.Contingent
Ans:C
79.Profit is Rs.22,000.Manager’s commission is 10% on profits after charging commission.Commission will be:
A.2000*
B.2200
C.2420
D.1800
Ans:A
80.When goods are withdrawn for personal use,the account to be credited is
A.Drawings
B.Capital
C.Sales
D.Purchases*
Ans:D
81.Capital at the beginning Rs.13,400 ;Capital at the end Rs.18,500;Drawings Rs.3200;Additional Capital Rs.2400.Profit made during the period is:
A.Rs.500
B.Rs.5900*
C.Rs 5100
D.Rs 800
Ans:B
82.Declcredre Commission is given  in consignment for bearing
A.Goods lost by theft
B.Expenses
C.Insurance
D.Bad Debts*
Ans:D
83.Sale of building is credited to sales account.This is an error of
A.Commission
B.Omission
C.Duplication
D.Principle*
Ans:D
84.An entry having more than one debit or credit or both is
A.Contra entry
B.Compound entry*
C.Opening entry
D.Rectifying entry
Ans:B
85.A bill  of exchange has generally how many parties?
A.Two
B.Three*
C.Five
D.One
Ans:B
86.If a bill of exchange is paid before due date,it is called
A.Discounting
B.Endorsement
C.Renewal
D.Noting
E.None of these*
Ans:E
87.Income and expenditure account reveals
A.Capital fund
B.Cash in hand
C.Surplus*
D.Asset position
Ans:C
88.The standard prescribed for ideal quick ratio is:
A.1:1*
B.2:1
C.0.75:1
D.0.5:1
Ans:A
89.Which of the following is not a source of funds of State Cooperative Bank?
A.Share Capital
B.Surplus From District co-operative Bank
C.Debentures*
D.Loans from commercial Banks
Ans:C
90.On whom do PCARDB mainly depend for finance?
A.Central Government
B.State Government
C.RBI*
D.NABARD
Ans:C
91.The Urban Co-operative Movement started in Indian in 1915 following which report?
A.Mehta Committee
B.Maclagan committee*
C.Darling committee
D.Subbarao committee
Ans:B
92.What was established in 1988 as the Institution for housing finance?
A.NHB*
B.HUDCO
C.HDFC
D.NCDC
Ans:A
93.Which is the apex non-official body of Co-operative Movement in kerala?
A.State Co-operative Union*
B.Circle Co-operative Union
C.Primary Co-operative Union
D.Secondary Co-operative Union
Ans:A
94.Which country is regarded as the birth place of Co-operative  Credit Movement in the world?
A.England
B.Denmark
C.France
D.Germany*
Ans:D
95.Whose philosophy was known as ‘The Doctrine of Circumstances’?
A.Schulze
B.Owen*
C.Raiffeisen
D.Maclagan
Ans:B
96.Where was the wholesale Co-operative Society K.F.established?
A.Denmark
B.Sweden*
C.England
D.Germany
Ans:B
97.OTS stands for
A.Order Transaction System
B.Operation Transaction System
C.One Time Settlement*
D.Open Time Settlement
Ans:C
98.Regional Rural Banks Act applies from the year
A.1976*
B.1980
C.1982
D.1994
Ans:A
99.On opening an account ,the banker assumes the position of a
A.Agent
B.Custodian
C.Creditor
D.Debtor*
Ans:D
100.The lien available to a banker is
A.General*
B.Special
C.Compound
D.Conditional
Ans:A
101.If’Q’means’+’;’T’means’-‘’R’ means’+’ and ‘K’means’x’ then 24R4Q8K6T10=?
A.48
B.24
C.44*
D.2/3
Ans:C
102.In a certain code,DEEP is written as 60 and RABBIT is written as 100.How is HAIR written in that code?
A.72*
B.27
C.80
D.50
Ans:A
103.When 80 is added to 80% of a number the result is the number itself.What is the number?
A.160
B.100
C.80
D.400*
Ans:D
104.What is the product of all numbers in the dial of a telephone?
A.358480
B.359450
C.362880
D.362898
E.None of these*
Ans:E
105.George walked 7m in the direction of north and then he turned to his right and walked 6m.After this he turned to his right and walked 15 m.Now how far is he from the starting point.
A.10m*
B.8m
C.19m
D.6m
Ans:A
Choose the word MOST OPPOSITE in meaning to the capitalized word(Questions 106-107)
106.SLENDER
A.Short
B.Slim
C.Tall
D.Stout*
Ans:D
107.FLEXIBLE
A.Easy-going
B.Rigid*
C.Benevolent
D.Hard
Ans:B
Fill in with the choice closest in meaning to the phrase given:
108.Break into
A.Cut into pieces
B.Stop
C.Enter forcibly
D.Appear suddenly*
Ans:D
109.Give out
A.Announce
B.Abandon*
C.Yield
D.Stop
Ans:B
110.Look up
A.View above
B.Search*
C.Visit
D.Take care of
Ans:B
111.In a certain  code 123 means ‘bright little boy’,145 means’tall big boy and 637 means’Beautiful little flower’.Which digit in that language means bright?
A.1
B.3
C.4
D.6
E.None of these*
Ans:E
112.If eye is called hand,hard is called mouth,mouth is called ear,ear is called nose and nose is called tongue,with which of the following would a person hear?
A.Eye
B.Mouth
C.Nose*
D.Ear
Ans:C
113.If X is the brother of the son of Y’s son,how is X related to Y?
A.Child
B.Daughter
C.Grandchild*
D.Cousin
Ans:C
114.Find the odd one out
A.BDGK
B.MORU*
C.NPSW
D.HJMQ
Ans:B
115.How many meaningful English words can be made with the letters AREN using each letter only once in each word?
A.One
B.Two*
C.Three
D.More than three
Ans:B
116.IN which country will  the 2016 Olympics take place?
A.Argentina
B.Qatar
C.Brazil*
D.London
Ans:C
117.2014 Nobel prize for literature was won by
A.Alice Munro
B.Patrick Modiano*
C.Mo Yan
D.Hilary Mantel
Ans:B
118.The International Yoga Day is observed on
A.22nd June
B.21st June*
C.21st July
D.22nd July
Ans:B
119.The graphical representation of program logic is called
A.Algorithm
B.Code
C.Flowchart*
D.Hypertext
Ans:C
120.The following is not true about Mars Orbiter Mission(MOM)
A.Its launch made India the first nation in the world to do so in the first attempt
B.MOM lifted-off from the first Launch Pad
C.MOM was launched using an interstellar Rocket Launching Vehicle*
D.The MOM probe carries five instruments than will help advance knowledge about Mars
Ans:C
Directions(Q.121-125)study the following information carefully and answer the questions
A,B,C,D,E,F,G and H are sitting around a circle facing he centre.B is second to the right of D,Who is third to right to F,C is second to the left of A,who is second to the left of F.G is third to the right of E.
121.In which of the following combinations is first person sitting between the second and third person?
A.GCD
B.FGH*
C.EFH
D.ABE
Ans:B
122.Who is third to the right of F?
A.G
B.D
C.C
D.Data inadequate
E.None of these*
Ans:E
123.Who is immediate right of A?
A.B
B.E
C.F
D.Data inadequate
E.None of these*
Ans:E
124.What is H’s position respect B?
A.2nd to right
B.3rd to left
C.4th to left*
D.5th to right
Ans:C
125.Who is the immediate left of G?
A.H
B.G
C.A*
D.F
Ans:C
126.Universal Declaration of Human Rights was adopted by the UNO on
A.15th August 1947
B.24th October 1945
C.10th December 1948*
D.20th December  1948
Ans:C
127.Which of the following awards is given for excellence in films?
A.Kalidas Samman
B.Arjuna Award
C.Saraswati Samman
D.Kabir Samman
E.None of these*
Ans:E
128.’Anti-Tobacco Day’is observed in India on which of the following days?
A.11th April
B.11th May
C.11th June
D.31st May*
Ans:D
129.Vyas Samman is given for Excellence in the field of
A.Film
B.Literature*
C.Dance
D.Music
Ans:B
130.Which of the following crops cannot be called a Plantation Crop?
A.Coconut
B.Coffee
C.Tea
D.Coco
E.None of these*
Ans:E
131.Who regulates the Indian Stock Market?
A.SBT
B.NSE
C.SEBI*
D.Sense
Ans:C
132.What is the Repo Rate?
A.It is a rate which RBI sell Govt.Securities to banks
B.It is a rate at which RBI buys Govt.securties from banks
C.It is rate at which RBI allows small loans in the market*
D.It is a rate which is offered by banks to their most valued customers or prime customers
Ans:C
133.Many times we see in newspapers that some projects are launched by the Government authorities on’PPP’.What is PPP?
A.Preferrential Payment Plan
B.Public Private Partnership*
C.Partial Payment Project
D.Popular Private Project
Ans:B
134.Which of the following is an international forum to discuss and implement supervisory norms in all the banks of the world?
A.Basel Committee*
B.UN Charter on Commercial Laws
C.International Board of Banks and Finance
D.World Trade Organisation
Ans:A
135.The words ‘Satyameva Jayate’inscribed below the base plate of the emblem of India are taken from
A.Ramayana
B.Mahabharatha
C.Mundak Upanishad*
D.Rigveda
Ans:C
Fill in the blank spaces by picking out the preposition from the choices given below:
136.Sincere people always abide ---------------their friends in all circumstances.
A.Against
B.In
C.By*
D.With
Ans:C
Mark the choice which best completes the sentence:
137.She has finished writing an article
A.Has she?
B.Hasn’t she?*
C.Isn’t It?
D.Is it?
Ans:B
138.I never miss a cricket match;I--------------fond of cricket since childhood
A.Has been
B.Have been*
C.Will be
D.Am
Ans:B
Choose the similar word:
139.Remonstrate
A.Abandon
B.Restore
C.Protest*
D.Beseech
Ans:C
140.The speed of rotation of the earth is the highest
A.At the North pole
B.Along the Tropic Cancer
C.Along the Arctic Circle
D.Along the Equator*
Ans:D
141.’India is a Secular State’-It means that the Indian State
A.Fabours irrelious citizens
B.Favours the religions of the majority community
C.Favours the religions of the minority communities
D.Favours no particular religion *
Ans:D
142.Quit India Movement was launched in
A.1941
B.1947
C.1942*
D.1905
Ans:C
143.Ten rupee note contains the signature of
A.Finance Secretary,Government of India
B.Chirman,Reserve Bank of India
C.Finance Minister,Government of India
D.Governor,Reserve Bank of India*
Ans:D
144.What is ‘AGMARK’?
A.IT is a marketing seal issued on the graded agricultural commodity*
B.It stands for agricultural marketing
C.It represents agricultural management and regulation
D.It is an international Bank
Ans:A
Fill in:
145.I ----------(not-know)whether we can reach our village safely
A.Does not –know
B.Am not-known
C.Do not know*
D.Not known
Ans:C
146.The three men--------cook their own dinner when bridge broke down
A.Are cooking
B.Cooks
C.Cook
D.Were cooking*
Ans:D
Mark the word below which you find as being nearest in meaning to the capitalized phrase
147.The horse  WENT BERSERK all of a sudden
A.Became suddenly violent*
B.Broke away from the carriage
C.Broke loose from the rope
D.Begnan to kick back
Ans:A
One part of the following sentence may contain an error.Which part is it?
148.None of the two boys who were present there came to his help.
A.None of the two boys
B.Who were*
C.Present there
D.Came to his help
Ans:B
149.What to speak of food even water was not available?
A.What to speak*
B.OF food
C.Even water
D.Was not available
Ans:A
Assume the first statement to be true.Then mark the correct statement below.
150.Artists are generally whimsical.Some of them are frustrated.Frustrated people are prone to be drug addicts.Based on these statements,which of the following conclusions is true?
A.All frustrated people are drug addicts
B.Some artists may be drug addicts*
C.All drug addicts are artists
D.Frustrated people are whimsical
Ans:B
151.The number of apples in a basket is five times the number of oranges.Which of the following numbers cannot represent the total number of fruits in the basket?
A.24
B.30
C.35*
D.42
Ans:C
152.Which pair of words is different from others?
A.Civil-rude*
B.Clever-gifted
C.Sink-down
D.Ocular-visual
Ans:A
153.The two words in capital letters have some relation with each other(Keeping this in mind find the words which are most related to the word given below)
PULP:PAPER
Hemp:
A.Rope
B.Baskets
C.Yarn*
D.Cotton
Ans:C
154.Choose the odd one out
A.Plassey
B.Haldighat
C.Panipat
D.Saranath*
Ans:D
Below are given some statements each of which is capable of being expressed by one word only.Pick out the correct choice.
155.Difficult to believe
A.Impossible
B.Impecunious
C.Insatiable
D.Incredible*
Ans:D
156.Person who love mankind
A.Philatelist
B.Philanthropist*
C.Rationalist
D.Misogamist
Ans:B
157.One who makes journey on foot
A.Pedestrian*
B.Pediatrician
C.Octogenarian
D.Posthumous
Ans:A
Choose the word most nearly THE SAME MEANING of the numbered word
158.Ample
A.A fruit
B.Rebuke
C.Costly
D.Full*
Ans:D
159.Counsel
A.Assemble
B.Capture
C.Advice*
D.Committee
Ans:C
160.Elude
A.Misdeed
B.Evade*
C.Hurt
D.Err
Ans:B


Please Give Us Your 1 Minute In Sharing This Post!
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →
Powered By: BloggerYard.Com

0 comments:

Post a Comment

Thanks for Visiting!!Especially Thanks for join our online exam services.We value your feedback,so please write to your experience share with us that will help to future programs.
Kindly please share your question papers that will help everyone,You can also Email to EXAMCHOICES@GMAIL.COM."ATTENTION PLEASE:IF YOU FIND ANY WRONG ANSWER IN THIS WEBSITE,PLEASE INFORM COMMENT BELOW EACH QUESTION PAPER POST,THAT WILL HELP TO OTHERS.FINAL ANSWERS YOU CHECK OFFICIAL WEBSITES"
You have to dream before your dreams can true-Dr.A.P.J.Abdul Kalam
Hope this has helped.Please do Like and Subscribe
Your Support means a lot to us:)
Always standing by you and Working for your success.

WELCOMES YOU EXAMCHOICES.IN:WAY TO LEARN AND WIN

Follow by Email