25 November 2015

// // Leave a Comment

SURGENT(NCA-EZHAVA,SC),VARIOUS SOLVED PAPER 2015

SURGENT(NCA-EZHAVA,SC),VARIOUS
EXAM DATE:30-10-2015
 PDF FILE DOWNLOAD     DOC FILE DOWNLOAD

1.Two lines are intersect in a point.How many angles are formed?
A. 2
B.4*
C.8
D.10
Ans:B

2.How many edges are in a square pyramid?
A.4
B.12
C.8*
D.5
Ans:C
3.A solid body with length,breadth and height are equal,what is its name?
A.Rectangle
B.Circle
C.Cube*
D.Parallelogram
Ans:C
4.6,10,12,15,16,18,21.What is its Arithmetic Mean?
A.12
B.14*
C.15
D.18
Ans:B
5.What is the total surface area of a sphere with its radius 2.5 cm?
Ans:25 cm2
6.What is sin 450?
Ans:1/Square root of 2
7.In a  parallelogram one side is 15 cm and distance from this side to its opposite side is 9 cm,what is its area?
A.135 cm2*
B.67.5 cm2
C.80 cm2
D.24 cm2
Ans:A
8.Find the value of 0.05+1 ½+2.45
A.4*
B.5
C.4.05
D.3.45
Ans:A
9.Find the value of 2 8/11+3 4/12
A.5  12/23
B.200/33*
C.100/33
D.90/43
Ans:B
10.The trigonometric term ‘Tangent’is originate from
A.French
B.Greek
C.Latin*
D.Arabic
Ans:C
11.If 52x54x56x-------x
52n=(0.04)-28,what is the value of ‘n’?
A.8
B.7*
C.14
D.12
Ans:B
12.300,600,900 are the angles of a triangle;opposite side of 300 is two metre,what is the length of side opposite to 600?
Ans:2 Square root of 3
13.A sector with radius 18 cm and centre angle 600.While folding to make a cone,what will be the radius of that cone?
A.3 cm*
B.9 cm
C.30 cm
D.36 cm
Ans:A
14.If xn=(n+1)2-(n-1)2,what is its x2?
A.10
B.12
C.20
D.8*
Ans:D
15.Find the half of 214
Ans:213
16.The sides of a triangle are 10 cm,13 cm,13 cm.What is its area?
A.60 cm2 *
B.36 cm2
C.130 cm2
D.13 cm2
Ans:A
17.Sum of first ‘n’terms of an arithmetic sequence is 2n2+3n,what is its second term?
A.9
B.8
C.10
D.4*
Ans:D
18.x2-x-6=0,what are the two factors of this equation?
A.(x+2)(x+3)
B.(x-3)(x+2)*
C.(x-2)(x-3)
D.(x+3)(x-2)
Ans:B
19.An equilateral triangle with one side 8 cm.What is the radius of its incircle?
A.4
B.6
C.4 Square root of 3*
D.2
Ans:C
20.In a right angled triangle,small sides are 3.5 cm;2.5 cm;what is its hypotenuse?
A.6
B.4.3*
C.3.5
D.5.5
Ans:B
21.Which major port in India is known as”Offspring of Partition”?
A.Haldia
B.Kandla*
C.Nawashewa
D.Mumbai
Ans:B
22.On which river in India does the Dhuan Dhar Waterfall situate?
A.Yamuna
B.Mahanadi
C.Kosi
D.Narmada*
Ans:D
23.Which soil in India is known as ‘Self –Ploughing Soil’?
A.Red soil
B.Laterate soil
C.Black soil*
D.Alluvial soil
Ans:C
24.Which among the following personality called Bharathapuzha’Sokanasini”?
A.Kunchan Nambiar
B.Ezhuthachan*
C.Vallathol
D.M.T.Vasudevan Nair
Ans:B
25.The only Malayalee who was one among the eight personalities who prepared the ‘Bombay Plan’?
A.E.Sreedharan
B.V.K.Krishna menon
C.John Mathai*
D.M.S.Swaminathan
Ans:C
26.At which of the following central jail,Bhagat Singh was hanged to death?
A.Alipur
B.Lahore*
C.Amritsar
D.Thihar
Ans:B
27.Who among the following organized the Ganapathi and Shivaji festivals to awaken mass consciousness?
A.Bankim Chandra Chatterjee
B.Swami Vivekananda
C.Bal Gangadhar Tilak*
D.Surendranath Banerjee
Ans:C
28.Who is known as”India’s Unofficial Ambassador to England”?
A.Dadabhai Naoroji*
B.Surendranath Banerjee
C.W.C.Banerjee
D.Gopalakrishna Gokhale
Ans:A
29.The Women Unit of Indian National Army(INA)was
A.Rani of Lakshmi
B.Rash Bihari Bose
C.Aruna Asaf Ali
D.Rani of Jhansi*
Ans:D
30.The partition of Bengal was in the year
A.1905*
B.1911
C.1885
D.1909
Ans:A
31.Who was the author of ‘Jaathikkummi”?
A.Dr.Palpu
B.Pandit Karuppan*
C.Kumara Guru
D.Thycaud Ayya
Ans:B
32.Who was the founder of “God’s Church of Visible Salvation”?
A.Kuriakose Elias Chavara
B.Pope John Paul II
C.St.Alphonsa
D.Poikayil Yohannan*
Ans:D
33.The first president of Nair Service Society was
A.K.Kelappan*
B.Mannath Padmanabhan
C.Chattampi Swamikal
D.Pattom Thanu Pillai
Ans:A
34.Aruvippuram consecration was in the year
A.1928
B.1903
C.1856
D.1888*
Ans:D
35.What was the original name of Thycaud Ayya Guru?
A.V.K.Gurukkal
B.Muthukutty
C.Subbarayan*
D.Shanmukhadasa
Ans:C
36.The 35th National Games was held at
A.Assam
B.Kerala*
C.Karnataka
D.Manipur
Ans:B
37.Swach Bharat Project was launched on
A.1st March 2014
B.1st January 2015
C.1st February 2015
D.2nd October 2014*
Ans:D
38.Who is the Chief Minister of Bihar?
A.Tarun Gogoi
B.Nitish Kumar*
C.Dr.Raman Singh
D.Manohar Lal
Ans:B
39.The Scheme ‘Project Arrow’is related to
A.Rural Development
B.Telephone Department
C.Postal Department*
D.Forest Department
Ans:C
40.Kailash Satyarthi,the Nobel laureate belongs to which State?
A.Andhra Pradesh
B.Bihar
C.Madhya Pradesh*
D.Assam
Ans:C
41.When a resistance wire is stretched twice its length,its area of cross-section reduced by half.Then its resistance
A.Increase twice
B.Increases 4 times*
C.Reduces to half
D.no change
Ans:B
42.Inap-typesemiconductor ,the majority carriers are
A.Electrons
B.Holes*
C.Neutrons
D.Protons
Ans:B
43.When a white light undergo dispersion through a triangular glass prism,the colour that deviates the most.
A.Violet*
B.Red
C.Indigo
D.Yellow
Ans:A
44.When an explosion occurs 6800m away from a man,then how long after its sound reaches the man(speed of sound in air is 340 m/s)
Ans:20 S
45.Time taken by sunlight to reach the earth is approximately
Ans:8 ½ minutes
46.A transformer works on
A.Self induction
B.Joule’s heating effect
C.Maxwell’s law
D.Mutual induction*
Ans:D
47.Unit of electric power
A.Volt
B.Watt*
C.Ampere
D.Newton
Ans:B
48.Einstein’s mass-energy relation is:
A.E=M/c2
B.E=Mc2*
C.E=M2C
D.E=Mc/2
Ans:B
49.When a body is lifted from the surface of the earth,acceleration due to gravity(g)on it
A.Increases
B.Remains the same
C.First increases and then decreases
D.Decreases*
Ans:D
50.During free fall of a body ,its weight
A.Decreases
B.Increases
C.No weight*
D.None of the above
Ans:C
51.A gas can be liquified by,
A.High temperature and high pressure
B.Low temperature and low pressure
C.Low temperature and high pressure*
D.High temperature and low pressure
Ans:C
52.At constant pressure,the volume of a fixed mass of gas is directly proportional to its temperature in Kelvin scale.This is known as:
A.Boyle’s law
B.Charles law*
C.Avogadro’s law
D.Hentry’s law
Ans:B
53.36g of water contains
Ans.2x6.023x1023molecules
54.Maximum number that can be accommodated in p subshell is
A.2
B.6*
C.14
D.10
Ans:B
55.The metal with maximum electropositivity is,
A.K
B.Na
C.Fe
D.Cs*
Ans:D
56.An important ore of aluminium is,
A.Dolomite
B.Haematite
C.Bauxite*
D.Carmalite
Ans:C
57.Maximum close packing can be seen in,
A.Graphite
B.Diamond*
C.Glass
D.Liquids
Ans: B
58.Value of absolute zero is,
Ans:2730C
59.The minimum energy required to remove the most loosely bound electron from an isolated gaseous atom is called its,
A.Electronegativity
B.Electropositivity
C.Ionisation energy*
D.Electron gain enthalpy
Ans:C
60.Maximum number of electrons that can be accommodated in a shell is,
Ans:2n2
61.Which of the following is a unicellular green algae that is motile and with a light sensitive “eyespot”
A.Chlamydomonas*
B.Hydra
C.Spirogyra
D.Chlorella
Ans:A
62.Plant hormone used in the ripening of fruits is
A.Auxin
B.Gibbrellin
C.Ethylene*
D.Abscissic Acid
Ans:C
63.A viral disease of plant that spreads through aphides in the following is
A.Coconut budrot
B.Bunchytop of banana*
C.Wilt of brinjal
D.Quick wilt n pepper
Ans:B
64.Light sensitive proteinacious pigment in plant involved in photomorphogenesis is
A.Cytochrome
B.Chlorophyll
C.Phytohormone
D.Phytochrome*
Ans:D
65.Flowering plants are included under the group
A.Phanerogams*
B.Cryptogams
C.Bryophytes
D.Lichens
Ans:A
66.Water and minerals are principally transported in angiosperms through
A.Xylem parenchyma
B.Xylem tracheids
C.Xylem vessels*
D.Xylem fibres
Ans:C
67.Growth movement of plants in response to gravity is called:
A.Phototropism
B.Hydrotropism
C.Chemotropism
D.Geotropism*
Ans:D
68.Male reproductive organs of a flower are called
A.Androecium*
B.Gynoecium
C.Calyx
D.Corolla
Ans:A
69.The structure meant for the nourishment of developing  embryo in a seed is
A.Phloem
B.Pollentube
C.Leaves
D.Endosperm*
Ans:D
70.The plant selected by G J Mendel for his genetic experiment is
A.4’O Clock plant
B.Garden pea*
C.Sweet pea
D.Snap dragon
Ans:B
71.Deficiency of Tocopherol in human body leads to,
A.Beriberi
B.Pellagra*
C.Infertility
D.Scurvy
Ans:B
72.Example for a uricotelic animal
A.Kangaroos
B.Bony fish
C.Cockroach*
D.Frog
Ans:C
73.The part of brain which controls respiration
A.Cerebrum
B.Cerebellum
C.Medulla oblongata*
D.Pons
Ans:C
74.Acromegaly is due to
A.Hypersecretion of growth hormone*
B.Hyposecretion of growth hormone
C.Hypersecretion of ACTH
D.Hyposecretion of ACTH
Ans:A
75.A child’s blood group is O.The parents blood group can not be
A.A and B
B.A and A
C.AB and O*
D.B and O
Ans:C
76.The nitrogen base which pair with adenine in DNA
A.Uracil
B.Thymine*
C.Cytosine
D.Guanine
Ans:B
77.Which one of the following is the most primitive ancestor of man?
A.Homo habilis
B.Australopithecus
C.Neanderthal man
D.Ramapithecus*
Ans:D
78.Kala azar is a disease caused by
A.Fungus
B.Bacteria
C.Virus
D.Protozoa*
Ans:D
79.Majority of Carbon dioxide in human body is transported to lungs
A.As bicarbonates*
B.As carbonic acid
C.Attached to haemoglobin
D.Attached to leucocytes
Ans:A
80.Which of the following is a true fish?
A.Cuttle fish
B.Silver fish
C.Jelly fish
D.Flying fish*
Ans:D
81.One of the girls-------------a badminton player.
A.Are
B.Is*
C.Were
D.Have been
Ans:B
82.I am clever-------?
A.aren’t I?*
B.amn’t I?
C.shall I?
D.do I?
Ans:A
83.Raju told me that he-----to go home that day.
A.Wants
B.Will want
C.Has wanted
D.Wanted*
Ans:D
84.Shakespeare-----------as the greatest playwright.
A.Is regarded*
B.Is regarding
C.Regards
D.Has regarded
Ans:A
85.Gita is writing an essay----------the new economic policy.
A.At
B.On*
C.With
D.To
Ans:B
86.IF I got a lot of money,I-----------buy an aeroplane.
A.Would*
B.Will
C.Shall
D.Would have
Ans:A
87.Mr.Smith,the only foreigner in our group,is---------European.
A.An
B.A*
C.The
D.Any
Ans:B
88.My parents ---------paris last month
A.Have visited
B.Will have visited
C.Visited*
D.Has Visited
Ans:C
89.Nina is-------than Anil.
A.Clever
B.Cleverest
C.Most clever
D.Cleverer*
Ans:D
90.We tried our best,but-------------not win the match.
A.Could*
B.Should
C.May
D.Can
Ans:A
91.The teacher wanted the students to-------the important points.
A.Take after
B.Take off
C.Take down*
D.Take into
Ans:C
92.’Maiden speech’ means ----------
A.A maid’s speech
B.Ready-made speech
C.First speech*
D.A girl’s speech
Ans:C
93.-----------is the one word substitute for ‘the pen name adopted by a writer’.
A.Synonym
B.Pseudonym*
C.Antonym
D.Homonym
Ans:B
94.Which prefix can be used to form the opposite of the word’gratitude’?
A.Un
B.Mis
C.Dis
D.In*
Ans:D
95.Prima facie means-------
A.Beautiful face
B.Prim and proper
C.At first view*
D.Prime time
Ans:C
96.The story is about a --------between two brothers.
A.Duel*
B.Duet
C.Dual
D.Dude
Ans:A
97.Which of the following is the spelling?
A.Assassination
B.Asasination
C.Assasination
D.Assassination*
Ans:D
98.A group of lions is known as--------
A.Swarm
B.Flock
C.Team
D.Pride*
Ans:D
99.The plural form of the word ‘criterion is------------
A.Criterions
B.Criteria*
C.Criterias
D.Criterion
Ans:B
100.Which of the following is the synonym of ‘attentive’?
A.Attractive
B.Servant
C.Watchful*
D.Tentative
Ans:C




Please Give Us Your 1 Minute In Sharing This Post!
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →
Powered By: BloggerYard.Com

0 comments:

Post a Comment

Thanks for Visiting!!Especially Thanks for join our online exam services.We value your feedback,so please write to your experience share with us that will help to future programs.
Kindly please share your question papers that will help everyone,You can also Email to EXAMCHOICES@GMAIL.COM."ATTENTION PLEASE:IF YOU FIND ANY WRONG ANSWER IN THIS WEBSITE,PLEASE INFORM COMMENT BELOW EACH QUESTION PAPER POST,THAT WILL HELP TO OTHERS.FINAL ANSWERS YOU CHECK OFFICIAL WEBSITES"
You have to dream before your dreams can true-Dr.A.P.J.Abdul Kalam
Hope this has helped.Please do Like and Subscribe
Your Support means a lot to us:)
Always standing by you and Working for your success.

WELCOMES YOU EXAMCHOICES.IN:WAY TO LEARN AND WIN

Follow by Email