10 December 2015

// // Leave a Comment

WOMEN POLICE CONSTABLE SOLVED PAPER 2015

WOMEN POLICE CONSTABLE(NCA-OX,HINDU NADAR,MUSLIM,SIUC NADAR,SC,ST,DHIVARA,VISWAKARMA,LC/AI)
EXAM DATE:05-12-2015
PDF FILE DOWNLOAD     DOC FILE DOWNLOAD

1.Name the District where most  number of Railway Stations in Kerala?
A.Ernakulam
B.Palakad
C.Thrissur
D.Thiruvanathapuram*
Ans:D

2.In which district is ‘Ponmudi Dam’situated?
A.Alappuzha
B.Idukki*
C.Pathanamthitta
D.Kollam
Ans:B
3.Which Road is the first Rubberised Road in Kerala?
A.Kottayam-Kumali*
B.Kottayam-Erumelly
C.Thiruvanthapuram-Kanyakumari
D.Edappally-Palakkad
Ans:A
4.The first floating ATM in India is established by SBT at:
A.Kochi*
B.Alappuzha
C.Quilon
D.Thiruvanathapuram
Ans:A
5.Which Prime Minister inaugurated ‘Silent Valley’ National Park?
A.Rajeev Gandhi*
B.Indira Gandhi
C.V.P.Singh
D.Jawaharlal Nehru
Ans:A
6.How many Time Zones are in India?
A.One*
B.Two
C.Three
D.None of these
Ans:A
7.Which names below is not related to river’Kavery’?
A.Andra Ganga
B.Telugu Ganga
C.Dheshini Ganga
D.The Ganga
Ans:--------
8.-----------commonly known as ‘October heat’:
A.North-East Monsoon
B.North-West Monsoon
C.East-West Monsoon
D.Cyclones
Ans:---------
9.The Red colour of red soil due to the presence of :
A.Pottasium Permanganate
B.Iron oxide*
C.Iron sulphide
D.Magnesium Sulphate
Ans:B
10.Corbet National Park is situated in which state?
A.Madhya Pradesh
B.Orissa
C.Uttrakhand*
D.Jharkhand
Ans:C
11.The Book ‘The First War of Independence’was written by:
A.Mangal Pandey
B.V.D.Sarvaker*
C.S.N.Sen
D.Nirud C Chaudari
Ans:B
12.Who is known as Father of Indian Economy and Indian Politics?
A.Gopala Krishna Gokhale
B.Dada Bai Navaroji*
C.Lal Lajapath Rai
D.Swami Vivekananda
Ans:B
13.Jalian Valabagh massacre was took place on:
A.13th April 1913
B.13th May 1913
C.13th April 1914
D.13th May 1914
Ans:--------
14.Head Quarters of National Investment on Ayog(NIA):
A.Kochi
B.Bangalore
C.Mumbai
D.New Delhi
Ans:---
15.The motto of SPG(Special Protection Group):
A.Bravery Dedication Security*
B.Truth wins
C.Sathya Meva Jayathe
D.Security at always development
Ans:A
16.Cover page of Indian Constitution was designed by:
A.Ravindra Nath Tagore
B.Nandalal Bose*
C.Nandal Gholth
D.B.N.Rao
Ans:B
17.The first Democracy in the world:
A.India
B.Greece*
C.Britian
D.Switzerland
Ans:B
18.Who is known as ‘Modern Budha’?
A.Sardar K M Panikar
B.Sardar Vallabhai Pattel
C.Dr.B.R.Ambedkar
D.Sree Sakaracharya
Ans:-----------
19.The first acting President of India:
A.V.V.Giri*
B.B.P.Jetty
C.Dr.S.Radhakrishnan
D.K.R.Narayanan
Ans:A
20.University Grand Commission(UGC)started during -----------Five Year Plan.
A.First*
B.Second
C.Third
D.Fourth
Ans:A
21.The first Chariman of National Human Right Commission:
A.Justice K.G.Balakrishnan
B.Justice Rahmath Mishra
C.Justice J.K.Kushi
D.Justice Kurian Joseph
Ans:-------
22.Which country passed the rights to information Act first?
A.Switzerland
B.China
C.Sweeden*
D.India
Ans:C
23.International Woman’s day is on:
A.March 8*
B.September 5
C.December 1
D.May 8
Ans:A
24.Dowry prohibited Act was passed by the Parliament in:
A.1961*
B.1965
C.1962
D.1951
Ans:A
25.The first Vigilance Commissioner of India:
A.N.Srinivas Rao*
B.B.Srinivass Iyyar
C.R.N.Prasad
D.Jullier Muhammed Sadir Ali
Ans:A
26.2014 Common Wealth game held in:
A.Glasgow*
B.Inchion
C.Brazil
D.India
Ans:A
27.Father of Malayalam Film :
A.Adoor Gopala Krishnan
B.J.C.Daniel*
C.M.T.Vasudevan Nair
D.Prem Nazir
Ans:B
28.Who is known of’Kerala Scott’?
A.C.V.Raman Pillai*
B.K.Kelappan
C.G.Sankarakurup
D.S.K.Pottakkad
Ans:A
29.Who said”Knowledge is power and Ignorance is death?”
A.Fracis Bacon
B.Swami Vivekananda*
C.Budha
D.Aristotle
Ans:B
30.Who wrote the famous book The path to power?
A.Dr.Annie Besant
B.Margrat Thatcher*
C.Indira Gandhi
D.Benazir Bhutto
Ans:B
31.Long walk to Freedom is an Autobiography of:
A.Mahatma Gandhi
B.Nelson Mandela*
C.Martin Luther King
D.Adolf Hitler
Ans:B
32.Boz is the pet name of:
A.Charles Dickens*
B.George Bernard Shaw
C.Shakespeare
D.Jawaharlal Nehru
Ans:A
33.Zulu’s are tribal people lives in:
A.India
B.South America
C.South Africa*
D.Australia
Ans:C
34.Oneirology is the study of:
A.Birds
B.Insects
C.Dreams*
D.Propnorms
Ans:C
35.Which among the following is not an isotope of Hydrogen?
A.Protium
B.Deuterium
C.Tritium
D.Curium*
Ans:D
36.Number of groups in the modern periodic table:
A.18*
B.16
C.7
D.13
Ans:A
37.Most abundant metal in the human body?
A.Nitrogen
B.Calcium*
C.Phoshorus
D.Iron
Ans:B
38.Yellow colour of turmeric is due to:
A.Carotene
B.Curcumine*
C.Chlorophyll
D.Xanthophyll
Ans:B
39.The chemical name of vitamin E:
A.Tocopherol*
B.Phylloofuinone
C.Calciferol
D.Retinol
Ans:A
40.The substance which are  used for artificial raining:
A.Silver Bromide
B.Silver Iodine*
C.Silver Nitrate
D.Sodium Chloride
Ans:B
41.Animal having heaviest liver but lightest heart:
A.Elephant
B.Cow
C.Pig*
D.Rabbit
Ans:C
42.Normal blood cholesterol level of human body:
A.80-120 mg/100 ml
B.150-260 mg/100 ml
C.100-180 mg/100 ml*
D.150-150 mg/100 ml
Ans:C
43.In which part of the human body is Ricket Effects?
A.Eyes
B.Born*
C.Muscles
D.Immune system
Ans:B
44.Father of Indian Railway is:
A.Lord Dalhousie*
B.Lord Rippon
C.Lord Wellesley
D.Lord Curzon
Ans:A
45.As mosquito is to Riggler cockroach is to:
A.Maggol
B.Cater Piller
C.Nymph*
D.Chitin
Ans:C
46.Name the Bird,which can fly backwards:
A.Duck
B.Ostrich
C.Kiwi
D.Humming Bird*
Ans:D
47.Father of Green Revolution:
A.Norman Borlaug*
B.Dr.M.S.Swaminathan
C.William Gaud
D.Varghese Kurian
Ans:A
48.Unfinished Dream is a book written by:
A.M.S.Swaminathan
B.Varghese Kurien*
C.Salim Ali
D.Sachin Tendulkar
Ans:B
49.Leading Producers of milk in India is:
A.Kerala
B.Rajasthan
C.Andra Pradesh
D.Gujarat
Ans:-----
50.First Malayalee Woman to appear in Indian Postage Stamp:
A.P.T.Usha
B.Alphonsamma*
C.Annie Besent
D.Dr.Arunthathi Roy
Ans:B
51.World Telecomunication day is observed on:
A.October 9
B.May 17*
C.May 7
D.June 5
Ans:B
52.Which part of the Indian constitution is called magnacarta of India or key stone of the constitution?
A.Part III*
B.Preamble
C.Article 19
D.Article 24
Ans:A
53.Father of Indian planning is:
A.M.N.Roy
B.Naryana Agarwal
C.Amarthya Sen
D.M.Viswaswarayya*
Ans:D
54.Hypermetropia means:
A.Short Sightness
B.Long Sightness*
C.Astigmatism
D.Night Blindness
Ans:B
55.The keralite whose Birth day and Death anniversary are celebrated as holiday by Kerala Government:
A.Sri.Narayana Guru*
B.Sir Krishna
C.Sree Sankaran
D.Ayyankali
Ans:A
56.Who was the founder of Nair Service Society(NSS)?
A.Veluppilly Naolesan
B.Sri.Narayana Guru
C.Mannath Padmanabhan*
D.Kannan Nair
Ans:C
57.Who was the First General Secretary of SNDP?
A.Sri.Narayana Guru
B.Kumaranasan*
C.V.T.Bhattathirippad
D.K.Kelappan
Ans:B
58.A.K.G. Statue is situated at:
A.Kannur*
B.Thiruvanathapuram
C.New Delhi
D.Payynnur
Ans:A
59.Malabar Economic Union was founded by:
A.Dr.Palpu*
B.Kesavan
C.C.V.Raman Pillai
D.Panikkar
Ans:A
60.Father of cloning:
A.Ian Wilmutt*
B.Griger Mendel
C.Watson
D.Har Govind Khorana
Ans:A
61.In a democracy every one--------obey the laws of the country.
A.Can
B.Will
C.May
D.Ought to*
Ans:D
62.Mr.Gupta accompanied by his two sons--------going on a tour abroad.
A.Are
B.Has
C.Is*
D.Were
Ans:C
63.------furniture arrived for you this morning.
A.the*
B.a
C.an
D.Some
Ans:A
64.What is paper made?
A.Of*
B.With
C.On
D.Upon
Ans:A
65.When I left the house,I---all the rooms.
A.Locked
B.had locked*
C.has locked
D.Have locked
Ans:B
66.He said,”I shall come”-this can be rewrite into indirect speech as:
A.He said that he shall come
B.He said that he might come*
C.He said that he would come
D.He said that he should come
Ans:B
67.Arrange into proper sentence:an old man,saw,I,crossing the road
A.An old man crossing the road,I saw
B.I saw an old man,crossing the road*
C.I crossing the road,saw an old man
D.An old man saw, I crossing the road
Ans:B
68.Honesty is a virtue.It is an exceddingly wise policy:
A.Too*
B.Next
C.But
D.equally
Ans:A
69.He left the room open,the underline word here is:
A.An adjective*
B.An adverb
C.A noun
D.A verb
Ans:A
70.If I had a million pound.
A.I had bought an estate
B.I will buy an estate
C.I would buy an estate
D.I would have bought an estate*
Ans:D
71.The car----------at the gate of the house.
A.looked out
B.pulled up*
C.Set in
D.gave in
Ans:B
72.An ignorant person,especially one pretending to have knowledge is called:
A.Iconoclast
B.Ignoramus*
C.Inebitrate
D.Misogamist
Ans:B
73.I-------my favourite book.
A.Reread*
B.Overread
C.Preread
D.Antiread
Ans:A
74.The antonym of’dismis’is:
A.Discharge
B.Disprove
C.Repeal
D.Reinstate*
Ans:D
75.The toy was very attractive,but nobody knew its mode of operation,the substitute for the underlined words is:
A.Locus standi
B.In Tato
C.Modus operandi*
D.Pro tempore
Ans:C
76.The passenger had an--------with the ticket examiner for 10 minutes.
A.Alternative
B.Alternate
C.Alternation
D.Altercation*
Ans:D
77.The plural of rhinoceros is:
A.Rhinoceroses*
B.Rhinoceros
C.Rhinocerosis
D.Rhinocerosess
Ans:A
78.Pick out the correct spelling:
A.Memorandem
B.Memorendem
C.Memorandum*
D.Memorendam
Ans:C
79.My grand father usually had forty winks after lunch the underlined words mean:
A.A short walk
B.A short sleep*
C.Read for a while
D.A short talk
Ans:B
80.The word ‘Fradulence’means:
A.Congregation
B.Custom
C.Correction
D.Corruption
Ans:----
81.1/2+1/3+---=1
A.5/6
B.1/6*
C.2/3
D.1/3
Ans:B
82.[(0.5)3+(0.6)3]/[(0.5)3-(0.3)+(0.6)2] is equal to:
A.0.1
B.1.1*
C.0.3
D.0.61
Ans:B
83.Articles are brought for Rs.400 and sold for Rs.560.Find the profit percentage?
A.45
B.60
C.40*
D.65
Ans:C
84.The difference between simple interest and compound interest on Rs.2,500 for 2 years at 6% per annum is:
A.Rs.9*
B.Rs.90
C.Rs.2,509
D.Rs.191
Ans:A
85.If A:B=7:9 and B:C=3:5 then A:B:C is=
A.7:9:5
B.21:35:45
C.7:9:15*
D.7:3:15
Ans:C
86.A train 150 m long running at a speed of 60 km/hour takes 30 seconds to cross a bridge.What is the length of the bridge?
A.200 m.
B.500 m.
C.3.5 km
D.350 m*
Ans:D
87. A can do a piece of work in 6 days and B in 12 days.If they work together,in how many days will they finish the work?
A.4 days*
B.5 days
C.12 days
D.10 days
Ans:A
88.The mean of 50 values is 15.What will be the new mean if each value is multiplied by 2?
A.15
B.30*
C.50
D.100
Ans:B
89.A wire in the form of a circle of radius 84 cm.is cut bent in the form of a square.If TTis taken 22/7,the side of the square(in cm)is:
A.88
B.110
C.132*
D.None of these
Ans:C
90.The value of (-1/125)-2/3
A.1/25
B.-1/25
C.-25
D.25*
Ans:D
91.Find the next number in the series:
3,4,8,17,33,-------
A.63
B.65
C.66
D.58*
Ans:D
92.Paper is to Pen as garden is to:
A.Spade
B.Lawn
C.Flowers*
D.Health
Ans:C
93.IF + meansX,-means division,X  means -,and Division means +,then
9+8/8-4*9=:
A.26
B.17
C.65*
D.11
Ans:C
94.Which of the following will come next?
BHL,DJN,FLP,-------
A.HNR*
B.HOS
C.IOS
D.INR
Ans:A
95.Find the odd one out:
A.Veena
B.Flute*
C.Violin
D.Sitar
Ans:B
96.If TEACH is coded as XIEGL,STUDY will be coded as:
A.WXYHC*
B.WXZID
C.WXYHV
D.WXVHC
Ans:A
97.Pointing to a man,a woman said,”His mother is the only daughter of my mother”.How is the woman related to the man?
A.Daughter
B.Mother*
C.Sister
D.Grandmother
Ans:B
98.Manu walks 5 km towards North,then turns to his left and walks 4 km.He again turns left and walks for 5 km.At this point he turns to his left and walks for 5 km.How many km is he from the starting point?
A.5 km
B.2 km
C.3 km
D.1 km*
Ans:D
99.What is the correct time when the mirror image of the clock reads 7.15?
A.9.20
B.2.35
C.4.45*
D.9.25
Ans:C
100.How many 8’s are there in the following sequence which are preceded by 5 but not immediately followed by 3?
58375863854584765583587558285
A.8
B.5
C.7
D.4*

Ans:D
Please Give Us Your 1 Minute In Sharing This Post!
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →
Powered By: BloggerYard.Com

0 comments:

Post a Comment

Thanks for Visiting!!Especially Thanks for join our online exam services.We value your feedback,so please write to your experience share with us that will help to future programs.
Kindly please share your question papers that will help everyone,You can also Email to EXAMCHOICES@GMAIL.COM."ATTENTION PLEASE:IF YOU FIND ANY WRONG ANSWER IN THIS WEBSITE,PLEASE INFORM COMMENT BELOW EACH QUESTION PAPER POST,THAT WILL HELP TO OTHERS.FINAL ANSWERS YOU CHECK OFFICIAL WEBSITES"
You have to dream before your dreams can true-Dr.A.P.J.Abdul Kalam
Hope this has helped.Please do Like and Subscribe
Your Support means a lot to us:)
Always standing by you and Working for your success.

WELCOMES YOU EXAMCHOICES.IN:WAY TO LEARN AND WIN

Follow by Email