18 January 2016

// // Leave a Comment

DOWNLOAD SOLVED PAPER 14-01-2016 JUNIOR ASSISTANT,PLANTATION CORPORATION EXAM

JUNIOR ASSISTANT,PLANTATION CORPORATION
EXAM DATE:14-01-2016

1.Rama travelled 5 kms towards the East.Then he turned right and travelled 3 kms.Again he turned left and travelled 2 kms.Now which direction is he facing?
A.North
B.South
C.East*
D.West
Ans:C

2.Today is the 25th day of February 2014.If today is a Wednesday,what will be the day after 25th March,2014?
A.Thursday*
B.Wednesday
C.Tuesday
D.Friday
Ans:A
3.Diya said to Devu”Your sister is the niece of my mother ‘s husband”.How is Diya related to Devu?
A.Daughter
B.Mother
C.Sister-in-law
D.Cousin*
Ans:D
4.Find the odd man out:
A.Ganga
B.Yamuna
C.Krishna
D.Indus*
Ans:D
5.BEY,GJX,LOW--------------
A.UVW
B.QTV*
C.XYZ
D.TUV
Ans:B
6.If in a language KING is coded as NIKG.How will QUEEN be coded in that language?
A.EEQUN
B.EEUQN*
C.NEEUQ
D.NEEQU
Ans:B
7.5+6=30
6+4=24
5+2=
A.12
B.28
C.10*
D.14
Ans:C
8.3 15 18 90 93
A.465,468*
B.105,108
C.95,98
D.335,338
Ans:A
9.Length:Meter::Current:
A.Watt
B.Ampere*
C.Degree
D.Ohm
Ans:B
10.House:Home::Abduct:
A.Huge
B.Unclear
C.Prohibitation
D.Kidnap*
Ans:D
11.The boys hardly practiced before the match,
A.Didn’t they?
B.Have they?
C.Did they?*
D.Haven’t they?
Ans:C
12.The indirect form of the sentence”Where is my umbrella?”John asked his mother .Is
A.John asked his mother where his umbrella was*
B.John asked his mother where is my umbrella
C.John asked his mother where is his umbrella
D.John asked his mother where was  his umbrella
Ans:A
13.He is-------university graduate.
A.A*
B.An
C.The
D.Of
Ans:A
14.The passive form of the sentence They put off  the meeting due to the  inconvenience of the minister.Is
A.The meeting is put off due to the inconvenience of the minister
B.The meeting was put off due to the inconvenience of the minister*
C.The meeting is being put off due to the inconvenience of the minister
D.The meeting has been put off due to the inconvenience of the minister
Ans:B
15.Necrophilia is:
A.The abnormal fear of water
B.The abnormal fear of darkness
C.The abnormal fear of fire
D.The abnormal fear of death and corpses*
Ans:D
16.Which part of the following sentence is incorrect?
A.The man
B.I met yesterday
C.Is a bright student*
D.When we were studying at school
Ans:C
17.The principal and manager------------absent today
A.Is*
B.Was
C.Are
D.Were
Ans:A
18.How -------you open my room?
A.Dear
B.Deer
C.Dare*
D.Dire
Ans:C
19.The trip was----------exciting that we did not feel any sense of boredom.
A.Too
B.Much
C.Very
D.So*
Ans:D
20.The expression ‘at sixes and seven’s means
A.A state of sorrow
B.A state of confusion*
C.A state of excitement
D.A state of anxiety
Ans:B
21.The scientific study of soil is known as:
A.Petrology
B.Psychology
C.Palaeontology
D.Pedology*
Ans:D
22.Post Office Savings Bank belongs to which list of the Constitution?
A.State list
B.Concurrent list
C.Union list*
D.Residuary powers
Ans:C
23.Which is the largest ocean current of the Indian Ocean?
A.The Agulihas Current*
B.South Equatorial Current
C.West Australian Current
D.Somali Current
Ans:A
24.Who is the only writer to get SAARC Literary Award twice?
A.Suman Pokhnel*
B.Shamsur Rahman
C.Uday Prakash
D.Mahasveda Devi
Ans:A
25.Which eminent Classical Dancer who popularized Mohiniyattam passed away recently?
A.Jaya Prabha Menon
B.Pallavi Krishnan
C.Gopika Varma
D.Kalamandalam Satyabhama*
Ans:D
26.In which session of Indian National Congress Subhash Chandra Bose was elected as President for the first time?
A.Calcutta Session in 1938
B.Lahore Session in 1938
C.Haripura Session ini 1938*
D.Tripura Session in 1938
Ans:C
27.’Operation Indira Danush’is
A.Immunization of unimmunized children below 5 years*
B.Improvement of defence articles
C.Improvement of Primary education
D.Improvement of old age persons
Ans:A
28.Who called Ayyankali as’Pulaya Raja’?
A.Sri Narayana Guru
B.Dr.B.R.Ambedkar
C.Gandhiji*
D.Nehru
Ans:C
29.In 1931 the journal ‘Deepika’was published by
A.K.P.Kesava Menon
B.Vakkom Moulavvi*
C.Poikayil Yohannan
D.Palpu
Ans:B
30.Which art form from Kerala was recognized by UNESCO as a ‘masterpiece of oral and intangible Heritage of Humanity’?
A.Kathakali
B.Padayani
C.Ottamthullal
D.Koodiyattam*
Ans:D
31.PUSA 1509 is a variety of
A.Wheat
B.Maze
C.Basmathi*
D.Sugar
Ans:C
32.Which Indian State is known as Land of festivals?
A.Manipur
B.Goa
C.Mizoram
D.Nagaland*
Ans:D
33.Who is the First Woman President of Nepal?
A.Sirimavo Bandara Naike
B.Bidhya Bandali*
C.Chandrika kumara Tunge
D.Anuradha Koirala
Ans:B
34.’Kunjan Pillai’is the real name of:
A.Chattambi Swamikal*
B.Vagbhatananda
C.Pandit Karuppan
D.V.T.Bhattathirippad
Ans:A
35.Only Keralite whose birthday and death anniversary are observed as holidays
A.Kuria Kose Alias Chavara
B.Sri Narayan Guru*
C.Poikayil Yohannan
D.Brahmananda Swami Sivayogi
Ans:B
36.The present Governor of ‘Reserve Bank of India’
A.Y.V.Reddy
B.Bimal Jalan
C.Raghuram Rajan*
D.C.D.Deshmukh
Ans:C
37.Paro is the only International airport in which Asian Country?
A.Nepal
B.Bhutan*
C.Myanmar
D.Bangladesh
Ans:B
38.The river which is known as Yamuna in Bangladesh
A.Brahmanputra*
B.Ganga
C.Indus
D.Damodar
Ans:A
39.According to 2011 census which state in India recorded negative population growth rate?
A.Kerala
B.Nagaland*
C.Sikkim
D.Mizoram
Ans:B
40.Loktak Lake is located in:
A.Meghalaya
B.Mizoram
C.Manipur*
D.Arunachal Pradesh
Ans:C
41.Who praised Mannathu Padanabhan as’Madan Mohan Malavya’of Kerala?
A.K.M.Panikkar*
B.C.K.Kareem
C.K.N.Ganesh
D.M.Gangadharan
Ans:A
42.’Torah’is the sacred book of which religion?
A.Zorashtrianism
B.Buddhism
C.Judaism*
D.Jainism
Ans:C
43.Founder of famous ‘Saiva Prakasha Sabha’
A.Thycaud Ayya*
B.Ayya Vaikundar
C.Poikayil Yohannan
D.Chattambi Swamikal
Ans:A
44.Which national leader’s diary of day-to-day life during the imprisonment of 1942 is published as ‘Feathers and Stones’?
A.Pattabhi Sitaramayya*
B.Sardar Vallababhai Patel
C.Vinobha Bhave
D.C.R.Das
Ans:A
45.’Paithal Mala’is situated in which district?
A.Kannur*
B.Kasargode
C.Kozhikode
D.Wayanad
Ans:A
46.Who is known as the Political Father Ezhavas?
A.Sri Narayan Guru
B.Dr.Palpu*
C.T.K.Madhavan
D.Kumaran Asan
Ans:B
47.The last temple consecrated by Sri Narayana Guru at
A.Kalavancode*
B.Aruvipuram
C.Varkala
D.Sivagiri
Ans:A
48.Which Congress session accepted separate electrate for Muslim Community?
A.Surat Session of 1907
B.Lucknow Session of 1916*
C.Nagpur Session of 1915
D.Lahore Session of 1916
Ans:B
49.One among the following freedom fighters who founded Punjab National Bank?
A.Bala Gangadhara Tilak
B.Bipin Chandra Pal
C.Lala Lajpatharai*
D.Chandra Sekhar Azad
Ans:C
50.Who is reffered to as Mellisai Mannar or King of Light Music?
A.Bala Murali Krishna
B.T.K.Rama Moorthy
C.T.Lingappa
D.M.S.Vishwanathan*
Ans:D
51.UBL stands for
A.Uniform Resource Locator*
B.Universal Resource Locator
C.Universal Region Locator
D.Uniform Region Locator
Ans:A
52.What is the smallest font size in Format tool bar of MS Office?
A.7
B.8*
C.9
D.12
Ans:B
53.Identify an optical storage device
A.Pen drive
B.Hard disk
C.Compact disk*
D.Floppy disk
Ans:C
54.Which of the following is not an Operating System?
A.Linux
B.Unix
C.DOS
D.BASIC*
Ans:D
55.What is the shell command to print file names in a directory>
A.Is*
B.Cd
C.Rd
D.Who
Ans:A
56.Give Viq name of a CD burning software
A.Acrobat Writer
B.Nero*
C.Auto CAD
D.Writer
Ans:B
57.Which is an impact printer?
A.Dot Matrix Printer*
B.Laser Printer
C.Inkjet Printer
D.Colour Laser Printer
Ans:A
58.What do you mean by ‘Hard Copy’of a file?
A.Copy in CD
B.Copy In RAM
C.Copy in Pen drive
D.Copy in Paper*
Ans:D
59.What is resolution?
A.Number of colours
B.Number of pixels*
C.Number of icons
D.Number of images
Ans:B
60.Identify a High Level Language(HLL)
A.Assembly Language
B.Machine Language
C.C language*
D.Binary Language
Ans:C
61.How many hits equal to one byte?
A.4
B.8*
C.16
D.1024
Ans:B
62.Which one is an input device?
A.Pen drive
B.Monitor
C.Keyboard*
D.Compact disk
Ans:C
63.ASCII Stands for
A.American Standard Code for Information Interchange*
B.American Standard Code for Intelligence Interchange
C.American Standard Code for International Interchange
D.American Scientific Code for Information Interchange
Ans:A
64.One thousand bytes represents
A.1 Kilo byte
B.1 Mega byte
C.1 Giga byte
D.None of the above*
Ans:D
65.Identify a secondary memory device:
A.HardDisk*
B.RAM
C.ROM
D.Cache memory
Ans:A
66.Which is part of an Operating System?
A.Compiler
B.Shell*
C.Interpreter
D.Internet
Ans:B
67.The function to find the mathematical sum of cells in MS Excel in
A.TOTAL()
B.PLUS()
C.SUM()*
D.ADD()
Ans:C
68.Which key is used to start slide show in power point?
A.F4
B.F7
C.F3
D.F5*
Ans:D
69.Windows settings is done by
A.My computer
B.Control panel*
C.Start menu
D.Help and Support
Ans:B
70.Top rows and left column of Excel spread sheet can be protected from scrolling using
A.Freeze panes*
B.Freeze sheet
C.Freeze cells
D.Freeze lows
Ans:A
71.Which command in Windows paste from clipboard?
A.Ctrl+C
B.Ctrl+X
C.Ctrl+V*
D.Ctrl+A
Ans:C
72.What is the type of file created in MS Word?
A.XLS file
B.DOC file*
C.PDF file
D.JPG file
Ans:B
73.Which one is a volatile memory?
A.CD
B.ROM
C.Hard Disk
D.RAM*
Ans:D
74.What is the extension of an HTML file?
A.hml
B.html*
C.htl
D.htnl
Ans:B
75.Which is not a font style?
A.Subscript*
B.Regular
C.Bold
D.Italic
Ans:A
76.In C programming language 10% 3 gives
A.1*
B.2
C.3
D.10
Ans:A
77.Which is the shortcut to open file in MS Office?
A.Shift+F12
B.Alt+F12
C.Ctrl+F12*
D.None of the above
Ans:C
78.HTTP stands for
A.Hyper Text Transfer Program
B.Hyper Text Topology Protocol
C.Hyper Text Topology Program
D.Hyper Text Transfer Protocol*
Ans:D
79.Ribbon is used in
A.Laser Printer
B.Inkjet Printer
C.Plotter
D.Dot Matrix Printer*
Ans:D
80.Main Memory is also known as
A.Auxilary Memory
B.Flash memory
C.Primary memory*
D.Secondary memory
Ans:C
81.Which is not a function of E-Commerce?
A.Warehousing
B.Marketing*
C.Advertising
D.Selling
Ans:B
82.The protocol which allows file transfer is
A.TCP/IP
B.FTP*
C.HTTP
D.OSI
Ans:B
83.Which is not an online payment method in E-Commerce?
A.Net Banking*
B.Credit Card
C.Debit Card
D.COD
Ans:A
84.Which converts analog to digital signal?
A.Switch
B.Network
C.MODEM*
D.Hub
Ans:C
85.File name extension of Windows paint is:
A.bmp*
B.jpg
C.tif
D.avi
Ans:A
86.Whic is related with computer networking?
A.Compiler
B.Protocol*
C.Interpreter
D.Application software
Ans:B
87.Identify the official website of Kerala Government
A.Keralastate.gov.in
B.Stateofkerala.gov.in
C.Kerala.gov.in*
D.Keralagovernment.gov.in
Ans:C
88.PDF Stands for
A.Portable Document Format*
B.Portable Data Format
C.Programmed Document Format
D.Portable Document File
Ans:A
89.Which one is not a search engine?
A.Google
B.Bing
C.Yahoo
D.Firefox*
Ans:D
90.Last in First Out(LIFO)is implemented in
A.Queue
B.Array
C.Stack*
D.List
Ans:C
91.Which tools in MS Office is used to magnify the screen?
A.Enlarge
B.Magnify
C.Resize
D.Zoom*
Ans:D
92.To change the name of a spread sheet in Excel
A.Left Click+Rename
B.File menu+Rename
C.Right Click+Rename*
D.Right Click+Properties
Ans:C
93.To insert a picture into a word document
A.Insert Photo
B.Insert Clipart
C.Insert Picture*
D.Insert Graphic
Ans:C
94.Which command is used to select the contents of entire document?
A.Ctrl+E
B.Ctrl+A*
C.Ctrl+C
D.Ctrl+Z
Ans:B
95.Name of the Linux software for word processing
A.Writer*
B.Word Processor
C.Wordstar
D.Word
Ans:A
96.F12 in MS Word opens
A.Open dialog box
B.Save
C.Save As*
D.Close dialog box
Ans:C
97.Dimension of A4 size paper is
A.8.5” x 11”
B.8.5” x 14”
C.8.27”x14.69”
D.8.27”X11.69”*
Ans:D
98.Short cut to insert today’s date in MS  Excel
A.Ctrl+#
B.Ctrl+;*
C.Ctrl+D
D.Ctrl+T
Ans:B
99.Which command opens Print File dialog box?
A.Ctrl+T
B.Ctrl+N
C.Ctrl+R
D.Ctrl+P*
Ans:D
100.In email address abc@yahoo.com what abc represents?
A.Server name
B.User name*
C.Computer name
D.Client name

Ans:B
Please Give Us Your 1 Minute In Sharing This Post!
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →
Powered By: BloggerYard.Com

0 comments:

Post a Comment

Thanks for Visiting!!Especially Thanks for join our online exam services.We value your feedback,so please write to your experience share with us that will help to future programs.
Kindly please share your question papers that will help everyone,You can also Email to EXAMCHOICES@GMAIL.COM."ATTENTION PLEASE:IF YOU FIND ANY WRONG ANSWER IN THIS WEBSITE,PLEASE INFORM COMMENT BELOW EACH QUESTION PAPER POST,THAT WILL HELP TO OTHERS.FINAL ANSWERS YOU CHECK OFFICIAL WEBSITES"
You have to dream before your dreams can true-Dr.A.P.J.Abdul Kalam
Hope this has helped.Please do Like and Subscribe
Your Support means a lot to us:)
Always standing by you and Working for your success.

WELCOMES YOU EXAMCHOICES.IN:WAY TO LEARN AND WIN

Follow by Email