8 February 2016

// // Leave a Comment

[DOWNLOAD PDF FILE]COMPUTER ASSISTANT 05 FEBRUARY 2016 SOLVED PAPER

COMPUTER ASSISTANT
EXAM DATE:05-02-2016

1.Kuriakose Elias Chavara died in
A.1871*
B.1805
C.1850
D.1860
Ans:A

2.Who founded Sadhujana paripalana Sangham?
A.Pandit Karuppan
B.Dr.Palpu
C.Ayyankali*
D.V.T.Bhattathiripad
Ans:C
3.The book ‘Anandadarshanam’is written by
A.Sahodaran Ayyappan
B.Brahmananda Sivayogi*
C.Vaikunda Swamikal
D.Chattampi Swamikal
Ans:B
4.Sree Narayanaguru was born at:
A.Chembazhanthi*
B.Varkala
C.Aluva
D.Thiruvillamala
Ans:A
5.Chattampi Swamikal Attained Samadhi at
A.Kannanmoola
B.Sivagiri
C.Vengannoor
D.Panmana*
Ans:D
6.Headquarters of Prathyaksha Raksha Daiva Sabha(PRDS)
A.Palakkad
B.Iraviperoor*
C.Neyyattinkara
D.Kainakkari
Ans:B
7.’Adukkalayilninnu Arangathekku’is a
A.Novel
B.Poetry
C.Short story
D.Drama*
Ans:D
8.’Jathikummi’written by
A.Pandit karuppan*
B.Thycaud Ayya
C.Kumaranasan
D.Agmananda Swamikal
Ans:A
9.Nair service society founded on
A.1st October 1914
B.31st December 1914
C.31st October 1914*
D.1st January 1914
Ans:C
10.The ‘Swadeshabhimani’owned by
A.Abdul Rahman
B.Vakkom Abdul Khadar Moulavi*
C.K.Ramakrishna Pillai
D.K.P.Kesavamenon
Ans:B
11.In India the new flag code came into being in
A.1950 January 26
B.1947 August 15
C.1951 January 26
D.2002 January 26*
Ans:D
12.Who won the Nobel Prize for Economics in 2015?
A.Jean Tirole
B.Angus Deaton*
C.Patrick Modiano
D.Amartya Sen
Ans:B
13.Capital of Cuba
A.Havana*
B.Ottava
C.Capetown
D.Ankara
Ans:A
14.Who wrote the play ‘Waiting for Godot’?
A.Thomas Mann
B.T.S.Eliot
C.Samuel Becket*
D.Franz Kafka
Ans:C
15.The study and collection of paper currency and banknotes is
A.Notaphily*
B.Graphology
C.Epigraphy
D.Paleography
Ans:A
16.National Drinking Water Mission started in
A.1981
B.1986*
C.1980
D.1991
Ans:B
17.The first climate change theatre in India was opened in
A.Agarthala
B.Chandranagar
C.Gandhinagar
D.Kapurthala*
Ans:D
18.Director of the film’Bicycle Thieves’
A.Vittorio De sica*
B.Satyajit Ray
C.Akira Kurosawa
D.Alfred Hitchcock
Ans:A
19.’Guernica’is the famous painting of
A.Vangogh
B.Rodin
C.Pablo Picasso*
D.Salvador Dali
Ans:C
20.”The Test of My Lifte”is written by
A.Kapil Dev
B.Yuvaraj Singh*
C.Sunil Gavaskar
D.Sachin Tendulkar
Ans:B
21.Who said ‘Man is of all forms of luggage the most difficult to transport?’
A.Ricardo
B.Adam Smith*
C.Alfred Marshal
D.J.M.Keynes
Ans:B
22.Which state of India is known as ‘Land of Dawn?’
A.Sikkim
B.Orissa
C.Tripura
D.Arunachalpradesh*
Ans:D
23.The biggest tributary of the river Ganga
A.Yamuna*
B.Krishna
C.Kaveri
D.Godavari
Ans:A
24.Gandhiji’s first satyagraha in India is at
A.Kheda
B.Sabarmati
C.Champaran*
D.Chauri Chaura
Ans:C
25.Who setup ‘Servants of India Society?’
A.Tilak
B.Lala Lajpat Rai
C.Bipin Chandrapal
D.Gopalakrishna Gokhale*
Ans:D
26.Which article of the Indian constitution deals with Election commission?
A.Article 352
B.Article 324*
C.Article 370
D.Article 24
Ans:B
27.The instrument used to measure the specific gravity of liquids
A.Hydrometer*
B.Hydrophone
C.Hygrometer
D.Micrometer
Ans:A
28.Oil and Natural Gas Commission(ONGC)setup in:
A.1950
B.1951
C.1956*
D.1954
Ans:C
29.Who has been selected for the J.C.Daniel award for 2014 in recognition of his contribution to the Malayalam film industry?
A.I.V.Sasi*
B.Kamal
C.Adoor Gopalakrishnan
D.Jayaraj
Ans:A
30.The first President of Indian National Congress”
A.S.N.Bannerji
B.A.O.Hume
C.Lord Dufferin
D.W.C.Bannerji*
Ans:D
31.URL is the abbreviation of
A.Universal Resource Locator
B.Universal Report Locator
C.Uniform Resource Locator*
D.Uniform Report Label
Ans:C
32.etc.is the abbreviation of
A.exetra
B.et cetera*
C.extra
D.ex-cetera
Ans:B
33.SMS means
A.Small Message Sender
B.Short Mobile Sender
C.Short Mobile Service
D.Short Message Service*
Ans:D
34.The size of an A4 paper is
A.8.5”x11”
B.8.5”x14”
C.8.27”x11.69”*
D.8.27”x11”
Ans:C
35.While drafting the address of a letter,after ‘from’and ‘to’ which punctuation mark is to be written?
A.Comma
B.Full stop
C.Quotation
D.No mark*
Ans:D
36.Which function key is used for refreshing?
A.F4
B.F7
C.F5*
D.F8
Ans:C
37.No.of dead keys are in a modified Malayalam Typewriter?
A.Two
B.Three
C.One*
D.Four
Ans:C
38.What are the short cut keys for getting a double underline to a selected text in MS .Word document
A.Ctrl+Shift+d*
B.Ctrl+Shift+u
C.Ctrl+Shift+1
D.Ctrl+Shift+2
Ans:A
39.The maximum number of lines can be set for a Drop Cap is
A.5
B.8
C.10*
D.13
Ans:C
40.In computing the term IP means
A.Insert Pin
B.International Pin
C.Internet Protocol*
D.Internet Pin
Ans:C
41.From where,the CPU in a computer retrieves data
A.Main Memory*
B.Secondary Memory
C.Auxilary memory
D.None of these
Ans:A
42.Which are short cut keys for converting the selected text into upper case in MS Word?
A.Ctrl+Shift+I
B.Ctrl+Shift+U
C.Ctrl+Shift+A*
D.Ctrl+Shift+C
Ans:C
43.The key ‘N’is called ‘Master Key’ in a typewriting keyboard because
A.Right hand index finger is using for typing
B.It is fixed on the bottom of the keyboard
C.It is the first letter installed in the keyboard*
D.None of these
Ans:C
44.The Designer of Malayalam Typewriter keyboard is
A.T.K.Ramakrishnan
B.R.Arulappan
C.N.S.Pandala*
D.T.R.Krishnayyer
Ans:C
45.The unsolicited bulk commercial E-mails are known as
A.Hoaxes
B.Virus
C.Junk
D.Spam*
Ans:D
46.RTF is the abbreviation of
A.Real Text Format
B.Readable Text Form
C.Rich Text Format*
D.Real Text Function
Ans:C
47.Name the computerized system which helps managers of big organization for decision making?
A.Network
B.MIS*
C.Assembler
D.Interpreter
Ans:B
48.The software installed on computers for collecting the information about the users without their knowledge is
A.Virus
B.Worms
C.Spyware*
D.Spam
Ans:C
49.What is the meaning of’Wiki’ in the word ‘Wikipedia’?
A.Knowledge
B.Around the world
C.Quick*
D.Medium
Ans:C
50.The protection systems involve some unique aspect of a person’s body is
A.Authorization
B.Biometric*
C.Authentication
D.None of these
Ans:B
51.In which year the Government of India passed the Information Technology Act?
A.1999
B.2000*
C.2001
D.2002
Ans:B
52.Which of the following can be used for identification and tracking of products,animal etc?
A.RAID
B.RFID*
C.Router
D.None of these
Ans:B
53.SIM is the abbreviation of
A.Subscriber Identification Module*
B.Subscriber Information Machine
C.Subscriber Information Mobile
D.System of Information Mobile
Ans:A
54.In MS.Word,pressing ‘Alt+Backspace’ gives the result of:
A.Delete*
B.Redo
C.Exit
D.Undo
Ans:A
55.Find the odd one:
A.ROM
B.RAM*
C.EPROM
D.PROM
Ans:B
56.A Court Case Number is written as OP 1/2015.Here OP stands for:
A.Open Petition
B.Opposite Party
C.Other Party
D.Original Petition*
Ans:D
57.One KB is equal to:
A.1000 bytes
B.1012 bytes
C.1014 bytes
D.1024 bytes*
Ans:D
58.The Computers which have Artificial intelligence is:
A.1st Generation
B.2nd Generation
C.3rd Generation
D.4th Generation
Ans:--------
59.How many bits are in a nibble?
A.4*
B.8
C.16
D.32
Ans:A
60.The most important feature of cloud computing is:
A.On demand service*
B.Software service
C.Platform service
D.Infrastructure service
Ans:A
61.In as MS word document,’Ctrl+Delete’keys can be used for:
A.Delete a letter
B.Delete a row
C.Delete a paragraph
D.Delete a word*
Ans:D
62.Which is function key using for spelling checking?
A.F3
B.F5
C.F7*
D.F9
Ans:C
63.Which of the following is used to read PDF files?
A.MS word
B.MS Excel
C.Power point
D.Acrobat Reader*
Ans:D
64.G.Os are issued by:
A.Government*
B.Secretary
C.Chief Minister
D.Home Minister
Ans:A
65.F.O.B means:
A.Free On Boat
B.Free On Business
C.Free On Board*
D.None of these
Ans:C
66.MIPS means:
A.Multiple Information Processing System
B.Mulitiple Information Per Second
C.Millions Instructions Per Second*
D.None of these
Ans:C
67.Which is a’Presentation software’?
A.MS Access
B.Power Point*
C.MS Excel
D.Word Processor
Ans:B
68.The mistake in the typing groups of printed material is known as:
A.Scribal error
B.Typographical Error*
C.Clerical error
D.Spelling error
Ans:B
69.In MS word document,Alt+F8 is the short-cut key for?
A.Review
B.Mailing
C.Reference
D.Macros*
Ans:D
70.To print in wide format,which orientation is suited:
A.Vertical
B.Horizontal
C.Portrait
D.Landscape*
Ans:D
71.Which of the following has the fastest type of memory?
A.Semiconductor Memories*
B.Magnetic Tapes
C.Magnetic Tapes
D. Compact Disks
Ans:A
72.ROM has a:
A.Decoder followed by encoder*
B.Multiplexer followed by decoder
C.Demultiplexer followed by an encoder
D.None of the above
Ans:A
73.The smallest information that computer can understand:
A.Unicode
B.Bit*
C.ASCII
D.Byte
Ans:B
74.-----------is a technique used for processing bank cheques.
A.MICR*
B.OMR
C.OCR
D.DDR
Ans:A
75.1 Gigabyte means:
A.210 bytes
B.220 bytes
C.230 bytes*
D.240 bytes
Ans:C
76.------memory is non volatile
A.Cache
B.Primary
C.Secondary*
D.None of these
Ans:C
77.Which of the following device can store large amount of data?
A.Floppy Disk
B.Hard Disk*
C.CDROM
D.Zip Disk
Ans:B
78.The list of coded instructions is called
A.Computer program*
B.Algorithm
C.Flowchart
D.Utility Programs
Ans:A
79.What is M-commerce?
A.Manual Commerce
B.Mobile Commerce*
C.Marketing Commerce
D.Money Commerce
Ans:B
80.In Ms.Excel which is shortcut key for getting ‘Current Time’
A.Ctrl+Shift+T
B.Ctrl+Shift+;*
C.Ctrl+C
D.Ctrl+:
Ans:B
81.God has been kind-------me.
A.Of
B.For
C.With
D.To*
Ans:D
82.’Don’t overeat’,said the doctor to the patient:
A.The doctor warned the patient did not overeat
B.The doctor warned the patient not to overeat*
C.The doctor requested patient you don’t overeat
D.The doctor requested the patient not to overeat
Ans:B
83.The passive form of ‘Don’t disturb the patient’is:
A.Let the patient is not be disturbed
B.Let the patient are not be disturbed
C.Let not the patient be disturb
D.Let not the patient  be disturbed*
Ans:D
84.Complete the sentence using the appropriate idiom.Be careful lest you:
A.Get into hot water*
B.Get the better of
C.Hold water
D.Wash one’s hand of
Ans:A
85.Find out the correct spelling of:
A.Warob
B.Wardrobe*
C.Wadrobe
D.Wardobe
Ans:B
86.One word substitute for “a room where the food supplies of a household are kept”
A.Scullery
B.Buttery
C.Larder
D.Pantry*
Ans:D
87.I am sure  he will --------from this crisis
A.Pull down
B.Pull through*
C.Pull off
D.Pull up
Ans:B
88.A synonym for the word ‘over-joyed’:
A.Felicity
B.Happy
C.Jubilant*
D.Novice
Ans:C
89.The antonym of the word ‘obscure’:
A.Famous*
B.Familiar
C.Fair
D.Foul
Ans:A
90.The feminine gender of ‘gentleman’
A.Woman
B.Maid
C.Gentle woman
D.Lady*
Ans:D
91.How cute the baby looks?
A.Interrogative sentence
B.Exclatory sentence*
C.Declarative sentence
D.Imperative sentence
Ans:B
92.My best friend and severest critic------my mother.
A.Was
B.Were
C.Are
D.Is*
Ans:D
93.This is the dog---------I bought yesterday
A.Who
B.That*
C.Which*
D.Whose
Ans:B,C
94.Have you heard the---------news.
A.Latest*
B.Later
C.Latter
D.Late
Ans:A
95.Come here:
A.Quick
B.Quicker
C.Quickly*
D.Quickest
Ans:C
96.Everyone respects--------honest man
A.A
B.An*
C.The
D.That
Ans:B
97.In our childhood days,we --------------to take long walks.
A.Used*
B.Ought
C.Dare
D.Need
Ans:A
98.One should not be too strict,-------------------?
A.Shall one
B.Would one
C.Shouldn’t one
D.Should one*
Ans:D
99.I---------you are wrong
A.Think*
B.Thinks
C.Thought
D.Are thinking
Ans:A
100.Unless you change your habits”
A.You would suffer
B.You should suffer
C.You will suffer*
D.You shall suffer
Ans:C



Please Give Us Your 1 Minute In Sharing This Post!
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →
Powered By: BloggerYard.Com

0 comments:

Post a Comment

Thanks for Visiting!!Especially Thanks for join our online exam services.We value your feedback,so please write to your experience share with us that will help to future programs.
Kindly please share your question papers that will help everyone,You can also Email to EXAMCHOICES@GMAIL.COM."ATTENTION PLEASE:IF YOU FIND ANY WRONG ANSWER IN THIS WEBSITE,PLEASE INFORM COMMENT BELOW EACH QUESTION PAPER POST,THAT WILL HELP TO OTHERS.FINAL ANSWERS YOU CHECK OFFICIAL WEBSITES"
You have to dream before your dreams can true-Dr.A.P.J.Abdul Kalam
Hope this has helped.Please do Like and Subscribe
Your Support means a lot to us:)
Always standing by you and Working for your success.

WELCOMES YOU EXAMCHOICES.IN:WAY TO LEARN AND WIN

Follow by Email