29 August 2013

// // Leave a Comment

TYPIST SOLVED PAPER 2011

EXAM DATE:24-06-2011(DISTRICT CORPORATION BANK-ERNAKULAM)

1.Annie Bessant became the President of Indian National Congress in:
A.1917
B.1928
C.1922
D.1927
Ans:A


2.Founder of East India Association at London:
A.S.N.Banerjee
B.Hardayal
C.Dadabhai Naoroji
D.Lala Lajpat Raj
Ans:C

3.First Census in Independent India?
A.1961
B.1948
C.1951
D.1950
Ans:C

4.The leader of the Revolt of 1857 at Kanpur:
A.Rani Lakshmi Bhai
B.Gen.Bhakt Khan
C.Begum Hazarat Mahal
D.Nana Saheb
Ans:D

5.The author of ‘Hindu View of Life’
A.Sree Narayana guru
B.S.Radhakrishna
C.Ishwar Chandra Vidhya Sagar
D.M.C.Ranade
Ans:B

6.Which Indian city stands on the banks of river Gomati?
A.Agra
B.Ahammadabad
C.Lucknow
D.Culcutta
Ans:C

7.Angiology is the study of:
A.Blood vessels
B.Heart
C.Ageing
D.Nerves System
Ans:A

8.Smallest bone in man:
A.Patella
B.Ulna
C.Stapes
D.Hyoid
Ans:C

9.The Indian Constitution came into effect on:
A.26th Jan 1948
B.26th jan 1951
C.26th Jan 1952
D.26th Jan 1950
Ans:D

10.The Article of the Indian Constitution which gives special status of Jammu and Kashmir
A.Article 370
B.Article 270
C.Article 353
D.Article 356
Ans:A

11.What is the quorum to constitute a meeting of either house of the parliament?
A.2/10
B.1/10
C.3/10
D.None
Ans:B

12.A writ which orders the removal of a suit from a lower court to a superior court?
A.Prohibition
B.Mandamus
C.Quo Warranto
D.Certiorari
Ans:A

13.The part of the eye acting as a diaphragm of camera:
A.Iris
B.Pupil
C.Lens
D.Cornea
Ans:A

14.Kudumbasree Project for poverty reduction is launched in:
A.1996
B.1993
C.1992
D.1998
Ans:D

15.The 20th World Petrolium Congress(2011)will be held in:
A.Saudi Arabia
B.Qatar
C.Iran
D.Libya
Ans:B

16.The metal which is stored in Kerosene
A.Copper
B.Sodium
C.Pottasium
D.Chromium
Ans:B

17.Hearing capacity of human:
A.20-20,000 Hz
B.20-2000 Hz
C.20-200Hz
D.2-20,000 Hz
Ans:A

18.The non governmental organization which won nobel prize for the peace in 1977?
A.Red Cross
B.Green Peace
C.Amnesty International
D.Scouts and Guides
Ans:C

19.Abhay Ghat is the resting place of:
A.Moraji Desai
B.Lal Bahadur Sastri
C.Jawaharlal Nehru
D.K.R.Narayanan
Ans:A

20.The youngest person to climb Mount Everest?
A.Vitlay Abalakov
B.Edmund Hillary
C.Pierre Allain
D.Jordan Romero
Ans:D

21.The index page of a website is:
A.Home page
B.Web page
C.Web address
D.None
Ans:A

22.To change the sequence of animations:
A.Re-connect
B.Re-change
C.Re-order
D.Re-built
Ans:C

23.Function key of editing a cell:
A.F1
B.F2
C.F3
D.F4
Ans:B

24.Hypertext links are embedded into a web document using:
A.HTML
B.TITLE
C.Web page
D.None
Ans:A

25.A program which help to create written document and make corrections as necessary:
A.Home row keys
B.Toolbar
C.Folder
D.Word Processor
Ans:D

26.A typewriter having one dog has:
A.One Pinion wheel and one Escapement wheel
B.Two Pinion wheels and one Escapement wheel
C.One Pinion wheel and two Escapement wheels
D.Two Pinion wheels and two Escapement wheels
Ans:C

27.Mainspring tension is:
A.From right to left
B.From left to right
C.Both right and left
D.No tension
Ans:A

28.MS Office has not used the input device:
A.Scanner
B.Mouse
C.Light Pen
D.Joy Stick
Ans:D

29.Multiple calculating can be made in a single formula using?
A.Array Formulas
B.Standard formulas
C.Complex formulas
D.Smart formulas
Ans:A

30.While typing letters are unevenly printed in known as:
A.Alignment
B.Bad alignment
C.Rhythm of typing
D.Blind entry
Ans:B

31.In copying typewriter the cylinder is covered by:
A.Soft rubber
B.Medium rubber
C.Hard rubber
D.Metal
Ans:C

32.Data can be arranged in a worksheet in an easy to understand manner using
A.Auto formatting
B.Applying styles
C.Changing fonts
D.All of these
Ans:D

33.To select one hyperlink after another during a slide presentation,press:
A.Tab
B.Ctrl+K
C.Ctrl+H
D.Alt+H
Ans:A

34.Add times to the slides in a presentation use:
A.Slide show
B.Slide transition button
C.Auto time button
D.Rehearse timing button
Ans:B

35.Which of the following is the default page set up orientation of slide in Power Point?
A.Vertical
B.Landscape
C.Portrait
D.None of these
Ans:B

36.The first line of a paragraph standing apart from the margin is called:
A.Block
B.Indent
C.Inner Paragraph
D.Shadow
Ans:B

37.Ctrl+E is used for:
A.Align selected text to the left
B.Align selected text to the right
C.Align selected text to the centre
D.None of the above
Ans:C

38.The scientific keyboard is known as:
A.Qwerty system
B.Alpha-numeric system
C.Alpha system
D.None of these
Ans:B

39.Shortcut to insert a new slide is:
A.Ctrl+N
B.Ctrl+M
C.Ctrl+F
D.Ctrl+D
Ans:B

40.To find the meaning of a word use:
A.Spell check
B.Auto correct
C.Thesaurus
D.None of these
Ans:C

41.Getting data from a cell located in a different sheet is called:
A.Accessing
B.Updating
C.Functioning
D.None of these
Ans:A

42.Which is used to increase keyboard tension?
A.Touch Regulator
B.Feed rolls release lever
C.Key lever
D.Screwdriver
Ans:A

43.Detents Release is used for:
A.Getting different colours of ribbon
B.To adjust the paper
C.To control the up and down movement of ribbon
D.To get fractional space
Ans:D

44.In fiber optic cables,information is sent in the form of:
A.Sound waves
B.Electronic signals
C.Light rays
D.None of these
Ans:C

45.Which network system is used for Railway Ticket Reservation?
A.WAN
B.WWW
C.URL
D.LAN
Ans:A

46.One of the following is a presentation software:
A.MS Word
B.MS Excel
C.Power Point
D.Outlook
Ans:C

47.Which option on custom animation task pane allows to apply a preset or custom motion path?
A.Add effect
B.Emphasis
C.Animate
D.All of these
Ans:A

48.To exit the Power Point:
A.Click the document close button
B.Double click the application control menu icon
C.Double click the document control menu icon
D.None of these
Ans:B

49.How many objects are there in an Access data base?
A.6
B.7
C.8
D.9
Ans:B

50.The file containing pictures is saved using the keyboard by:
A.Alt+S
B.Alt+V
C.Ctrl+S
D.Ctrl+V
Ans:C

51.What is seen as soon as Gimp is opened?
A.File menu
B.The window containing tools
C.Layer dialogue box
D.The file containg pictures
Ans:B

52.Which one of the following is outside the system unit?
A.Memory slot
B.Processor socket
C.IDE port
D.None of these
Ans:C

53.Master key in a typewriter is:
A.A
B.S
C.D
D.None of these
Ans:D

54.An even space occurred on every line while typing due to:
A.The lose of a tooth of pinion wheel
B.The lose of a tooth of escapement wheel
C.The lose of a tooth of carriage rack
D.The tension of mainspring.
Ans:C

55.Buffer spring is found in:
A.Remington
B.Halda
C.Godrej
D.All of these
Ans:D

56.All formula in Excel start with the sign:
A.%
B.+
C.=
D.None of these
Ans:C

57.Function key to create a chart on chart sheet creates a 2 dimensional column chart is:
A.F4
B.F8
C.F9
D.F11
Ans:D

58.In Microsoft Power Point ,two kinds of sound effects files that can be added to the Presentation,are:
A..wav files and .gif files
B..wav files and .mid files
C..wav files and .jpg files
D.jpg files and .gif files
Ans:B

59.Which of the following provides a means of printing out feature notes with a miniature slide on a printed page?
A.Slide with animation
B.Outline view
C.Nets page
D.None of these
Ans:D

60.The earliest computer language is:
A.Machine language
B.Assembly language
C.High level language
D.None of these
Ans:A

61.Single line space is used
A.Literature work
B.Professional work
C.Marginal work
D.All of these
Ans:D

62.The main part of a typewriter is:
A.Main spring
B.Carriage
C.Dog Block
D.All of these
Ans:A

63.How many types of scales are there in a typewriter?
A.4
B.3
C.2
D.1
Ans:A

64.Undo is found in:
A.File menu
B.Edit menu
C.Insert menu
D.Format menu
Ans:B

65.Double space is given after:
A.Bracket
B.Semi column
C.Exclamation mark
D.Comma
Ans:C

66.For getting formula bar,click:
A.F6
B.F4
C.F2
D.None of  these
Ans:C

67.Shortcut Keys for 1.5 line spacing are:
A.Ctrl+3
B.Ctrl+4
C.Ctrl+5
D.Ctrl+6
Ans:C

68.Capital Letter D is used to denote:
A.100
B.500
C.1000
D.10000
Ans:B

69.Power Point offers 24 different types of slide layouts,called:
A.Templates
B.Auto Layouts
C.Auto content
D.None of these
Ans:A

70.The last row of excel work sheet is:
A.Cell A 65536
B.Cell A 55536
C.Cell A 45536
D.Cell A 35536
Ans:A

71.The Chairman of 13th Finance Commission:
A.Dr.C.Rangarajan
B.Dr.D.Subbarao
C.Dr.Vijay Kelkar
D.Dr.Rakesh Mohan
Ans:C

72.The Official Event Ambassador of ICC World Cup 2011:
A.Sachin Tendulkar
B.Steve Waugh
C.Wasim Akram
D.Brian Lara
Ans:A

73.Mobile Number Portability first launched in:
A.Punjab
B.Haryana
C.Kerala
D.Tamil Nadu
Ans:B

74.Sree Krishna Commission is associated with:
A.Mumbai Attack 2008
B.Teesta,Femi River Water
C.Babri Masjid Demolition Inquiry
D.Statehood of Telangana
Ans:D

75.National Sports Day is observed on:
A.August 29
B.January 12
C.September 29
D.March 22
Ans:A

76.The Social Network System founded by Mark Zuckerberg:
A.Orkut
B.Netlog
C.Twitter
D.Facebook
Ans:D

77.The venue of Olympics 2012:
A.Paris
B.London
C.Bonn
D.Rio-de-Genero
Ans:B

78.Best Director Oscar 2011:
A.David O Russel
B.Joel Coen
C.Tom Hooper
D.David Fincher
Ans:C

79.Author of ‘India from Midnight to Millenium’:
A.Shashi Tharoor
B.Mani Shankar Aiyar
C.Nandan  M.Nilekani
D.Amartya Sen
Ans:A

80.Velvet Revolution took place in:
A.Romania
B.Cuba
C.Czechoslovakia
D.Hungary
Ans:C

81.The winner of Australian Open 2011:
A.Novak Djokovic
B.Andy Murray
C.Rafael Nada
D.Roger Federer
Ans:A

82.Amarnath cave is situated in:
A.Madhya Pradesh
B.Jammu  and Kashmir
C.Assam
D.West Bengal
Ans:B

83.Where is Large Hardon Collider?
A.U.S.
B.Germany
C.Switzerland
D.England
Ans:C

84.Number of Gold Medal for India in the Asian Games 2010?
A.14
B.16
C.12
D.20
Ans:A

85.Chetan Bhagat’s novel on which Rajkumar Hirani’s film ‘Three dots’is based:
A.A call to honour
B.A Voice for freedom
C.Circles of reason
D.Five point someone
Ans:D

86.Kollam  Era started in:
A.825 AD
B.78 AD
C.320 AD
D.606 AD
Ans:A

87.Dhannush Kodi is the meeting place of:
A.Arabian Sea and Bay of Bengal
B.Indian Ocean and Bay of Bengal
C.Arabian Sea and Indian Ocean
D.Ganga and Yamuna
Ans:B

88.Author of Perumal Tirumozhi?
A.Rajasekhara Varman
B.Sthanu Ravi Varman
C.Kulasekhara Varman
D.Rama Varma
Ans:C

89.Silent Valley is located in:
A.Palakkad
B.Wynad
C.Pathanamthitta
D.Kannur
Ans:A

90.Hortus Malabaricus is published in:
A.London
B.Madras
C.Culcutta
D.Amsterdam
Ans:D

91.What is the study of flags?
A.Nephology
B.Spellology
C.Vexillography
D.Gelotology
Ans:C

92.Right to Information Act came into force in:
A.2003
B.2007
C.2008
D.2005
Ans:D

93.Human Rights Day is observed on:
A.January 31
B.December 10
C.December 1
D.March 8
Ans:B

94.Author of’Gift to Monotheists’:
A.Swami Vivekanada
B.Shankaracharaya
C.Dayananda Saraswathy
D.Rajaram Mohan Roy
Ans:D

95.Lines drawn on map through places having equal height above the sea level:
A.Isobars
B.Contour
C.Scales
D.Isotherms
Ans:B

96.India’s first Nobel Prize was for:
A.Physics
B.Literature
C.Ecnomics
D.Peace
Ans:B

97.Treaty of Aix-la-Chappelle is associated with:
A.First Carnatic War
B.Second Carnatic War
C.Third Carnatic War
D.Seven years War
Ans:A

98.A tributary of River Godavari:
A.Hemavati
B.Tungabhadra
C.Amaravati
D.Poorna
Ans:D

99.Which hormone is known as emergency hormone?
A.Insulin
B.Thyroxin
C.Osterogen
D.Adrenalin
Ans:D

100.Hardest substance of human body:
A.Tendon
B.Enamel
C.Bone
D.Ligment
Ans:B
Please Give Us Your 1 Minute In Sharing This Post!
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →
Powered By: BloggerYard.Com

0 comments:

Post a Comment

Thanks for Visiting!!Especially Thanks for join our online exam services.We value your feedback,so please write to your experience share with us that will help to future programs.
Kindly please share your question papers that will help everyone,You can also Email to EXAMCHOICES@GMAIL.COM."ATTENTION PLEASE:IF YOU FIND ANY WRONG ANSWER IN THIS WEBSITE,PLEASE INFORM COMMENT BELOW EACH QUESTION PAPER POST,THAT WILL HELP TO OTHERS.FINAL ANSWERS YOU CHECK OFFICIAL WEBSITES"
You have to dream before your dreams can true-Dr.A.P.J.Abdul Kalam
Hope this has helped.Please do Like and Subscribe
Your Support means a lot to us:)
Always standing by you and Working for your success.

WELCOMES YOU EXAMCHOICES.IN:WAY TO LEARN AND WIN

Follow by Email