Choose your language

25 September 2015

// // Subscribe YOUTUBE Channel

CIVIL SERVICE PRELIMS 2015-GENERAL STUDIES(PAPER I) SOLVED PAPER 2015

CIVIL SERVICE PRELIMS 2015-GENERAL STUDIES(PAPER I)
EXAM DATE:23-08-2015
PDF FILE DOWNLOAD     DOC FILE DOWNLOAD

1.With reference to Congress Socialist Party,consider the following statements:
(1)It advocated the boycott if British goods and evasion of taxes.
(2)It wanted to establish the dictatorship of proletariat.
(3)It advocated separate electorate for minorities and oppressed classes.
A.1 and 2 only
B.3 only
C.1,2 and 3
D.None*
Ans:D
Read More
// // Subscribe YOUTUBE Channel

LIBRARIAN GRADE III,STATE CENTRAL LIBRARY SOLVED PAPER 2015

LIBRARIAN GRADE III,STATE CENTRAL LIBRARY
EXAM DATE:08-09-2015
 PDF FILE DOWNLOAD     DOC FILE DOWNLOAD

1.Who wrote ‘Bhakta Manjeri’?
A.Ezhuthachan
B.Swati Thirunal*
C.Chattampi Swamikal
D.Sree Narayana Guru
Ans:B
2.The first Deputy Chairman of Planning Commission:
A.Jawaharlal Nehru
B.Sardar Vallabhbhai Patel
C.Gulzarilal Nanda*
D.K.C.Neogi
Ans:C
Read More
// // Subscribe YOUTUBE Channel

HIGH SCHOOL ASSISTANT-ENGLISH SOLVED PAPER 2015

HIGH SCHOOL ASSISTANT-ENGLISH
EXAM DATE:20-08-2015
PDF FILE DOWNLOAD     DOC FILE DOWNLOAD

1.’Right to Property ‘was omitted from Part III of Indian Constitution by------------
A.44th Amendment  Act 1978*
B.42nd Amendment Act,1976
C.43rd Amendment Act,1977
D.41st Amendment Act,1976
Ans:A
2.Which article of Indian Constitution says the following provision concerned with the protection of children “No child below the age of fourteen years shall be employed to work in any factory or mine or  engaged in any
A.Article 23
B.Article 25
C.Article 29
D.Article 24*
Ans:D
Read More
// // Subscribe YOUTUBE Channel

FIELD SUPERVISOR STATE FARMING CORPORATION SOLVED PAPER 2015

FIELD SUPERVISOR STATE FARMING CORPORATION
EXAM DATE:13-08-2015
   PDF FILE DOWNLOAD     DOC FILE DOWNLOAD

1.’Ca’,’Mg’,and ‘S’ utilized by the plant from the soil are considered as:
A.Major nutrients
B.Secondary nutrients*
C.Micro nutrients
D.Trace elements
Ans:B
2.Class of seed designed for use by farmers in sowing:
A.Registered Seeds
B.Certified Seeds*
C.Breeder Seeds
D.Foundation Seeds
Ans:B
Read More

18 September 2015

// // Subscribe YOUTUBE Channel

TRACER,TOWN AND COUNTRY PLANNING KERALA PSC SOLVED PAPER 2015

TRACER,TOWN AND COUNTRY PLANNING

1.When calculating boundary area,total no.of ordinates must be odd in:
A.Trapezoidal rule
B.Average ordinate rule
C.Mid Ordinate rule
D.Simpson’s rule*
Ans:D
2.Three successive ordinates are 2m,1m and 2m and interval between ordinates is 10m,then area enclosed by ordinates is 10m,then area enclosed by ordinate by Simpson’s rule in m2:
A.27
B.30
C.26.67*
D.33.33
Ans:C
Read More
// // Subscribe YOUTUBE Channel

SUB ENGINEER,KSEB KERALA PSC SOLVED PAPER 2015

SUB ENGINEER,KSEB

EXAM DATE:26-08-2015
PDF FILE DOWNLOAD     DOC FILE DOWNLOAD

1.Who among the following is known as Grand Father of Indian Nation
A.Raja Ram Mohan Roy
B.Dayananda Saraswathi*
C.Swami Vivekananda
D.Bala gangadhar Tilak
Ans:B
2.Which Indian river is known as sorrow of Orissa
A.Mahanadi*
B.Narmada
C.Tapti
D.Padma
Ans:A
Read More
// // Subscribe YOUTUBE Channel

SI/EXCISE INSPECTOR/ASSISTANT JAILOR PSC SOLVED PAPER 2015

SI/EXCISE INSPECTOR/ASSISTANT JAILOR

EXAM DATE:12-09-2015
     PDF FILE DOWNLOAD     DOC FILE DOWNLOAD

1.Today is Monday .After 54 days it will be:
A.Tuesday
B.Thursday
C.Friday
D.Saturday*
Ans:D
2.In a certain code SCHOOL is written as LPPIDS.How is COMPUTER written in the same code?
A.RFVUPNPC
B.RFUVQNPC*
C.KCZFXMYA
D.DPNQVSFT
Ans:B
Read More
// // Subscribe YOUTUBE Channel

CONFIDENTIAL ASSISTANT GRADE II(K.W.A) PSC SOLVED PAPER 2015

CONFIDENTIAL ASSISTANT GRADE II(K.W.A)

EXAM DATE:11-09-2015
  PDF FILE DOWNLOAD     DOC FILE DOWNLOAD

1.Third  Generation computers are built with----------
A.Vacuum tubes
B.Transistors.
C.Integrated Circuits(ICs)*
D.VLSI
Ans:C
2.Pick out correct secondary storage device from the following:
A.Hard disk*
B.RAM
C.ROM
D.EPROM
Ans:A
Read More
// // Subscribe YOUTUBE Channel

LD TYPIST(JUNIOR FAIR COPY ASSISTANT),KSEB SOLVED PAPER 2015

LD TYPIST(JUNIOR FAIR COPY ASSISTANT),KSEB

EXAM DATE:09-09-2015
PDF FILE DOWNLOAD     DOC FILE DOWNLOAD

1.The general Assembly of UNO adopted the Universal Declaration of Human Rights in:
A.1947
B.1950
C.1948*
D.1952
Ans:C
2.Which of the following is not an international Television Channel?
A.Asian Age*
B.CNN
C.Sony
D.None of these
Ans:A
Read More

11 September 2015

// // Subscribe YOUTUBE Channel

JUNIOR HEALTH INSPECTOR GRADE II SOLVED PAPER 2015


JUNIOR HEALTH INSPECTOR GRADE II
EXAM DATE:25-08-2015
PDF FILE DOWNLOAD     DOC FILE DOWNLOAD

1.The winner of world welterweight title of boxing is
A.Floyd Mayweather jr*
B.Manny Pacquiao
C.John Cena
D.Randy Ortan
Ans:A
2.First Hydro Engineering college in India is set to open in the state of
A.Jharkhand
B.Uttaranchal
C.Himachal Pradesh*
D.Goa
Ans:C
Read More
// // Subscribe YOUTUBE Channel

JUNIOR ASSISTANT CUM TYPIST,LIVESTOCK DEVELOPMENT BOARD SOLVED PAPER 2015


JUNIOR ASSISTANT CUM TYPIST,LIVESTOCK DEVELOPMENT BOARD
STENOGRAPHER GRADE IV,AUTOCAST LIMITED.STENOGRAPHER,PHARMASEUTICAL CORPORATION KERALA LIMITED
1.Name the dramatist who wrote the drama”Aswamedham”:
A.Thoppil Bhasi*
B.K.Damodaran
C.C.J.Thomas
D.N.Krishnapillai
Ans:A
2.The “Rajapramukh”of Aikya Kerala:
A.Sree Visakham Tirunal
B.Sree Chitira Tirunal*
C.Sree Moolam Tirunal
D.None of these
Ans:B
Read More
// // Subscribe YOUTUBE Channel

PSC SUPPLYMENTRY EXAM CALENDER OCTOBER 2015

PSC SUPPLYMENTRY EXAM CALENDER OCTOBER 2015
PDF FILE DOWNLOAD     DOC FILE DOWNLOAD

1.05/10/2015 Monday 10.00 AM to 12.15 PM
Category Number:36/2013
CONFIDENTIAL ASSISTANT GRADE II(NCA NOTIFICATION)VARIOUS ONLINE EXAMINATION
Read More
// // Subscribe YOUTUBE Channel

PSC EXAM CALENDER OCTOBER 2015

PSC EXAM CALENDER OCTOBER 2015
PDF FILE DOWNLOAD     DOC FILE DOWNLOAD

1.01/10/2015 Thursday 07.30 AM to 08.15 AM 
Category Number:424/2013
CONFIDENTIAL ASSISTANT GRADE II(SR FOR SC/ST ONLY)VARIOUS
Syllabus:An Objective Type test(OMR Valuation)based on the qualification prescribed for the post.
Main Topics:Part I:General Knowledge,Current Affairs & Renaissance in Kerala
Part II:Computer Word Processing,Typing & Document Formatting(Medium of Questions:English)
Download Admission Tickets from 17/09/2015
Read More

WELCOMES YOU EXAMCHOICES.IN:WAY TO LEARN AND WIN

Follow by Email