Choose your language

29 May 2013

// // Subscribe YOUTUBE Channel

SYLLOGISTIC REASONING PAPER

UGC-NET-SYLLOGISTIC REASONING MODEL QUESTION PAPER

1.If all men are mortal and if Rama is a man Rama is also mortal
A.The premise is true and the conclusion is true
B.The premise is false and the conclusion is false
C.The premise is false and the conclusion is true
D.The premise is true and the conclusion is false
Ans:A

Read More

18 May 2013

// // Subscribe YOUTUBE Channel

UGC-JRF/NET SYLLABUS



1.Teaching Aptitude
*Teaching:Nature,objectives,characteristics and basic requirement;
*Learner’s characteristics;
*Factors affecting teaching;
*Methods of teaching;
*Teaching aids;
*Evaluation systems.

Read More
// // Subscribe YOUTUBE Channel

POSTAL ASSISTANT EXAM ANSWER KEY-12 MAY 2013



                            **POSTAL ASSISTANT EXAM RESULT PUBLISHED**
PDF FILE DOWNLOAD     DOC FILE DOWNLOAD PART-A(GENERAL KNOWLEDGE)

1.The first temporary president of Constituent assembly was:
Ans:Dr.Sachidanand Sinha

2.Which among the following was the major demand of the Bardoli Satyagraha(1928)organized  under the leadership of Sardar  Vallabh Bhai Patel?
(a) Rollback of newly enhanced revenue rate
(b)Supply of agricultural inputs to farmers at subsidized rate
(c)Land to the tiller
(d)Increase the rates of labour wage
Ans:(a)Rollback of newly enhanced revenue rate
Read More

15 May 2013

// // Subscribe YOUTUBE Channel

BANK CLERK SYLLABUS



1.Reasoning Ability:
*Analogy
*Classification
*Word formation
*Series
*Alphabet
*Ranking/Arrangement
*Coding & Decoding
*Blood Relation
*Distance and Direction
Read More

14 May 2013

// // Subscribe YOUTUBE Channel

DRDO INSTRUCTIONS

     
  All Interested candidates who wish to apply for any post mentioned in this advertisement,are compulsory required to register themselves on mobile no 56677 of CEPTAM by sending a SMS in this format CEPTAM<space>First choice of Exam city Code<space>Post Code<space>Date of Birth as ddmmyy<space>Name(Leaving a space between first,middle and last name)example,CEPTAM 17 0112 231283 Rupesh Kumar
Read More

8 May 2013

// // Subscribe YOUTUBE Channel

POSTAL ASSISTANT KERALA CIRCLE EXAM PREVIOUS YEAR QUESTION PAPER

KERALA POSTAL CIRCLE EXAM DATE:13.12.2009 MARKS:100  60 MINUTES
PART-1:ENGLISH
(Select the most appropriate word/set of words)
 PDF FILE DOWNLOAD     DOC FILE DOWNLOAD
1.The word most nearly opposite in meaning to valor
Ans:Cowardice

2.The word most nearly similar in meaning to tentative
Ans:Experimental
Read More
// // Subscribe YOUTUBE Channel

POSTAL ASSISTANT PREVIOUS YEAR QUESTION PAPERS

PART1(ENGLISH)
1.Choose the correct alternative
A lunatic lives in an ………..whereas monks live in a……..
Ans:asylum,monastery

2.A gathering of persons assembled for the purpose of hearing a speaker is called
Ans:Audience

3.The collective noun for  a group of solidiers is called
Ans:regiment
Read More

5 May 2013

// // Subscribe YOUTUBE Channel

GK

1.Stratford-upon-Avon is the birth place of:
Ans:Shakespeare

2.British Columbia is the part of:
Ans:Canada

3.Who was called ‘Modern Pharoah’?
Ans:Nasser
Read More

WELCOMES YOU EXAMCHOICES.IN:WAY TO LEARN AND WIN

Follow by Email