19 June 2015

// // Leave a Comment

SECRETARY,PRIMARY CO-OPERATIVE SOCITIES SOLVED PAPER 2015

SECRETARY,PRIMARY CO-OPERATIVE SOCITIES
EXAM DATE:26-04-2015
  PDF FILE DOWNLOAD     DOC FILE DOWNLOAD
1.Every proposal for amendment  of bye-laws shall be made only by a resolution passed by what majority of members Present and voting?
A.2/3rd
B.3/4th
C.1/2
D.1/4
Ans:A
2.Which section of KCS Act deals with cancellation of Registration certificate?
A.Sec.15
B.Sec.14
C.Sec.32
D.Sec.70
AnsA
3.Who cannot become member of a Co-operative Society?
A.Individual
B.Other Societies
C.Government
D.Local Self government
E.None of these
Ans:E
4.A person admitted as a member in a society shall be issued with an identity card in Form
A.16 A
B.6A
C.18
D.20
Ans:B
5.Generally,a member can take shares in a Society to what extent of share capital?
A.1/10th
B.1/3rd
C.1/2
D.1/5th
E.None of these
Ans:D
6.Section 56 of the KCS Act deals with
A.Investment of fund
B.Restriction on loan
C.Restriction on borrowings
D.Disposal of net profit
E.None of these
Ans:D
7.A Society may invest funds in
A.Government Savings bank
B.Approved Banks
C.Shares of other approved Society
D.All of these
E.None of these
Ans:E
8.In case of Contributory president Fund,an amount not less than what percent of basic pay of employee is to be deducted as his contribution?
A.5
B.10
C.12.5
D.25
E.None of these
Ans:B
9.Every society shall transfer at least this much portion of net profit to Reserve fund
A.15%
B.20%
C.5%
D.7.5%
Ans:A
10.For Credit Societies,audit fees is based on
A.Sales Proceeds
B.Aggregate loans issued
C.Working capital
D.Loans recovered
E.None of these
Ans:C
11.Whose credit card is SAMRIDHI CARD?
A.Kerala State Co-operative Bank
B.Rubber Marketing Federation
C.SCARDB
D.NABARD
E.None of these
Ans:A
12.The Urban Co-operative Movement started in India during 1915 based on which committee report?
A.Maclagan
B.Devahar
C.Mehta
D.Credit survey
E.None of these
Ans:A
13.EMI stands for
A.Every Monetary Incentive
B.Equal Monetary Incentive
C.Equated Monthly Instalment
D.Equal Monthly Investment
E.None of these
Ans:C
14.What was established in 1988 as apex institution for housing finance?
A.HUDCO
B.NHB
C.HDFC
D.LIC
E.None of these
Ans:B
15.When was NABARD established?
A.1992
B.1982
C.1956
D.1947
E.None of these
Ans:B
16.KCMMF is popularly known as
A.Kerala Fed
B.Consumer Fed
C.Milma
D.Neethi Store
E.None of these
Ans:C
17.Which institute in Pune is the largest research and Co-operative Training institute?
A.NCUI
B.NCCT
C.VMNICM
D.SCU
E.None of these
Ans:E
18.What are established as per Sec’88 of KCS Act?
A.Circle Co-operative Unions
B.State Co-operative Union
C.Central Co-operative Union
D.National Co-operative Union
E.None of these
Ans:A
19.Wholesale Society K.F.was established in
A.Germany
B.Sweden
C.London
D.USA
E.None of these
Ans:B
20.Co-operative movement was introduced  in Denmark by which social worker?
A.H.C.Sonne
B.Robert Owen
C.Rochdale
D.H.Schulze
Ans:A
21.Which type of crossing bears the name of a banker?
A.General
B.Special
C.Account Payee
D.Not negotiable
E.None of these
Ans:B
22.14 banks  were nationalized in
A.1969
B.1980
C.1992
D.1947
Ans:A
23.Hilton Young commission was instrumental in the establishment of
A.SBI
B.LIC
C.RBI
D.IDBI
Ans:C
24.When was Lead Bank Scheme introduced?
A.1969
B.1976
C.1956
D.1963
Ans:A
25.What is also called plastic money?
A.ATM
B.Online banking
C.Mobile Banking
D.Credit Card
Ans:D
26.Which is not a New Generation Bank?
A.Axis bank
B.Yes Bank
C.HDFC Bank
D.Syndicate Bank
Ans:D
27.These banks were established for the weaker section of societies.
A.New Generation Banks
B.Investment Banks
C.RRBs
D.Development Banks
Ans:C
28.Which is not a retail banking product?
A.Home loan
B.Personal loan
C.Educational loan
D.Vehicle loan
Ans:C
29.PLR stands for
A.Personal Lending Rate
B.Promotional Lending Rate
C.Purposive Lending Rate
D.Prime Lending Rate
Ans:D
30.Which committee in 1994 advocated for the system of EFT?
A.Rangarajan
B.Saraf
C.Hilton Young
D.Khelkar
Ans:B
31.What are benchmarks by which quality of audit performance can be measured?
A.Standards in Auditing
B.EDP Audit
C.Social Audit
D.GAAP
Ans:A
32.Tax audit is compulsory for sales exceeding rupees
A.Two Lakh
B.One Crore
C.Ten Lakh
D.Ten Crore
Ans:B
33.Which statement is true?
A.Auditing and investigation are one and the same
B.Entering fictitious payment is misappropriation of goods
C.Cost Audit is compulsory for all companies
D.EDP Audit is undertaken in CIS environment
Ans:D
34.Who issues Accounting Standards in India?
A.Parliament
B.ICSI
C.ICAI
D.RBI
Ans:C
35.Goods issued as free samples are deducted from which account?
A.Advertisement
B.Purchase
C.Sales
D.Samples
Ans:A
36.What is auditor’s plan of action?
A.Audit note book
B.Audit working papers
C.Audit programme
D.Audit files
Ans:C
37.Teeming and landing comes under
A.Misappropriation of goods
B.Misappropriation of cash
C.Falsification of accounts
D.Unintentional mistake
Ans:B
38.Examining a representative sample from a large number of similar itemsis
A.Test checking
B.Audit in depth
C.Routine checking
D.Surprise checking
Ans:A
39.Prong the correctness and authenticity of assets in the balance Sheet is
A.Vouching
B.Verification
C.Valuation
D.Investigation
Ans:B
40.Which are name sake assets?
A.Fixed Assets
B.Current Assets
C.Intangible Assets
D.Fictitious Assets
Ans:D
41.What is prepared under single entry?
A.Liquidator’s statement
B.Cash flow statement
C.Fund flow statement
D.Statement of affairs
Ans:D
42.Ideal current ratio is:
A.1:1
B.2:1
C.0.5:1
D.1:3
Ans:B
43.Order levels and EOQ relate to control of
A.Material
B.Labour
C.Overheads
D.Sale
Ans:A
44.Dividend paid is shown by a Company in
A.Trading account
B.Profit and loss account
C.Profit and loss adjustment account
D.Profit and loss appropriation account
Ans:D
45.Sales minus cost of goods sold is
A.Gross profit
B.Operating Profit
C.Net Profit
D.Surplus
Ans:A
46.The liability of past member or of the estate of a deceased member for the debts of a Society shall continue for what period?
A.Two years
B.Three years
C.Five years
D.One year
Ans:A
47.The final authority of a Society shall be vested in
A.General body of members
B.Chairman
C.President
D.Secretary
Ans:A
48.The quorum for meeting of a committee shall such number above what percentage of total number of members of such  committee?
A.25
B.75
C.33 ½
D.50
E.None of these
Ans:D
49.Who appoints returning officer for Election to the Committee of Societies?
A.General body
B.Register
C.Board of directors
D.President
E.None of these
Ans:E
50.Which section of KCS Act deals with supersession of committee?
A.Sec 32
B.Sec 31
C.Sec 38
D.Sec 22
Ans:A
51.As per Rule 2 of KCS Rules,any order,decision or award referred to in Section 76 of the Act is called
A.Default
B.Liquidation
C.Decree
D.Byelaw
Ans:C
52.Which has jurisdiction over the whole of the state?
A.Central Society
B.Apex Society
C.Federal Society
D.Primary Society
Ans:B
53.Kerala Co-operative Societies Act came into effect from
A.1-4-1969
B.1-1-1969
C.15-5-1969
D.1-9-1969
Ans:C
54.Net profit of a Society is net profit certified by
A.Secretary
B.President
C.Register
D.Government
E.None of these
Ans:E
55.Which Rule provides model byelaws of each class of Society?
A.Rule 4
B.Rule 6
C.Rule 5
D.Rule 9
Ans:B
56.Where was the Headquarters of ICA located till 1982?
A.New York
B.London
C.Paris
D.Geneva
Ans:B
57.Which is not  a Rochdale principle?
A.Democratic control
B.Limited interest on capital
C.Cash trading
D.Political and religious neutrality
E.None of these
Ans:E
58.Name the first Registrar of Co-operative Society appointed in 1915
A.Rajagopalachari
B.Krishna Nair
C.C.Govinda Pillai
D.Raghavan
Ans:C
59.Which Act governed Co-operative Societies in Malabar in 1930s?
A.Travancore Co-operative Societies Act
B.Cochin Central Co-operative Act
C.Kasargode Co-operative Act
D.Madras Co-operative Societies Act
E.None of these
Ans:E
60.Which of the following is Non Agricultural Credit Society?
A.Urban Banks
B.Salary Earners Society
C.Wage Earners Society
D.Motor Driver’s Society
E.All of these
Ans:E
61.An inquiry can be ordered by Registrar on
A.His own motion
B.Report of Vigilance Officer
C.Report of director of Co-operative Audit
D.Application by member Apex Society
E.All of these
Ans:E
62.Which Section of KCS Act deals with appointment of liquidator?
A.Sec.72
B.Sec.71
C.Sec.83
D.Sec.65
Ans:A
63.The Kerala Co-operative Tribunal is constituted under which provisions?
A.Sec.81 and Rule 95
B.Sec 95 and Rule 81
C.Sec 81 and Rule 85.
D.Sec.85 and Rule 85
Ans:A
64.Who constitutes circle Co-operative Unions?
A.Government
B.Registrar
C.Tribunal
D.Apex Society
Ans:A
65.Which is not an essential book to be maintained by a Society?
A.Daybook
B.Voucher file
C.Cash scroll
D.Nomination register
Ans:D
66.In 1844,a batch of how many weavers in Rochdale formed a society to purchase raw materials?
A.38
B.32
C.34
D.50
E.None of these
Ans:E
67.Where is the headquarters of Consumer Fed located?
A.Ernakulam
B.Kottayam
C.Kollam
D.Kannoor
Ans:A
68.Industrial Co-operative get financial assistance from
A.Central Co-operative Banks
B.Government
C.LIC
D.State Finance Corporations
Ans:B
69.Which is the apex organization of marketing Co-operatives?
A.NCDC
B.NDDB
C.NAFED
D.NABARD
Ans:C
70.NDDB is setup for development of which products?
A.Diesel
B.Drama
C.Dairy
D.Dress
Ans:C
71.CAMPCO is a joint venture of
A.Kerala and Tamil Nadu
B.Kerala and Karnataka
C.Kerala and Gujarat
D.Kerala and Telengana
Ans:B
72.NDDB was established during whose tenture as Prime Minister?
A.Nehru
B.Rajiv Gandhi
C.Lal Bahadur Sasthri
D.Narasimha Rao
Ans:C
73.Co-operative Flag was designed by ICA in
A.1900
B.1987
C.1921
D.1940
Ans:C
74.Who first used the phrase ‘Each for All and All for Each’?
A.Owen
B.Schulze
C.Raiffeisen
D.Gundert
Ans:C
75.In 1920,Land Mortage Bank was first established in
A.Tuticorin
B.Jhang
C.Kodungalloor
D.Delhi
Ans:B
76.Loans and advances which are out of order in repayment are
A.Non banking asset
B.Non performing asset
C.Fictitious asset
D.Fixed asset
E.None of these
Ans: B
77.Who is entrusted with the function of currency issue?
A.Finance Ministry
B.Commerce Ministry
C.Central Bank
D.PMO
Ans:C
78.Banks follow this system of posting.Name it
A.Credit
B.Follow on
C.Slip
D.Balance
Ans:C
79.Presidency Banks amalgamated to form
A.Royal Bank
B.Reserve Bank
C.Imperial bank
D.Indian Bank
Ans:C
80.World Bank and IMF are
A.Geneva twins
B.Brettonwood twins
C.New York twins
D.Mexico twins
Ans:B
81.Which schedule of Bank Balance Sheet deals with Reserves?
A.Schedule 2
B.Schedule 1
C.Schedule 4
D.Schedule 5
Ans:A
82.What stops the flow of physical cheque issued by drawer?
A.Crossing
B.Endorsement
C.Discounting
D.Truncation
Ans:D
83.In the expansion of CORE banking,letter R stands  for
A.Ready made
B.Reversible
C.Reserve
D.Real time
Ans:D
84.Standard assets require a provision of
A.0.20 %
B.0.40%
C.0.60%
D.0.85%
Ans:B
85.What is a smart card with embedded chip,having multiple payment option?
A.Debit Card
B.Smart Card
C.Credit Card
D.Teller Card
Ans:B
86.Shares offered to the existing shareholders free of cost
A.Right Shares
B.Bonus Shares
C.Founders Share
D.Deferred Share
Ans:B
87.A report of an auditor which contains certain conditions or reservations
A.Qualified report
B.Clean report
C.Negative report
D.Disclaimer of opinion
Ans:C
88.Profit prior to incorporation is a
A.Capital profit
B.Revenue profit
C.Deffered revenue item
D.Miscellaneous expenditure
Ans:A
89.Who appoints first auditors of a Company?
A.Shareholders
B.Board of Directors
C.Registrar of Companies
D.Government
Ans:A
90.What do you call the first meeting of a Company?
A.Class meeting
B.Statutory meeting
C.General meeting
D.Preliminary meeting
Ans:B
91.Carriage inwards appears in
A.Delhi side of trading account
B.Debit side of P/L account
C.Credit side of trading account
D.Credit side of P/L account
Ans:A
92.Garner vs Murray is applied in connection with
A.Amalgamation
B.Death
C.Insolvency
D.Retirement
Ans:C
93.Cost of goods sold divided by average inventory gives
A.Operation Ratio
B.P.E.Ratio
C.Stock Turnover Ratio
D.G.P.Ratio
Ans:C
94.Sales-Rs.1,00,000/-Profit is 25% on cost.Total cost is Rs.
A.80.000
B.75,000
C.1,20,000
D.1,25,000
Ans:A
95.Which accounting concept considers that the firm has an indefinite life?
A.Business entity
B.Conservatism
C.Consistency
D.Going concern
Ans:D
96.Prepaid rent is a
A.Personal Account
B.Nominal Account
C.Real Account
D.Any of these
Ans:A
97.A.S. 2 deals with
A.Inventory
B.Depreciation
C.Fixed Assets
D.Leasing
Ans:A
98.Which is debit?
A.Decrease in Asset
B.Increase in Income
C.Decrease in Liability
D.Increase in Capital
Ans:C
99.What is benefit sacrificed from next best alternative called?
A.Value analysis
B.Opportunity cost
C.Sunk cost
D.Cost benefit analysis
Ans:B
100.Which item appears in liability side of a Balance Sheet?
A.Loose Tools
B.Investments
C.Goodwill
D.Underwriting  Commission
E.None of these
Ans:E
101.The first Indian full-length animation movie
A.Hanuman
B.Ramayana
C.Chota Bheem
D.Mahabaratha
Ans:A
102.The Global Gender Gap Index 2014 quantifies the magnitude of gender based disparities and ranks countries based on key areas in gender equality .Among the countries of the world,India ranks---------in giving equality to sexes.
A.13th
B.56th
C.114th
D.4th
Ans:C
103.-------------was re-elected as  Brazilian President for a second term on October 27,2014.
A.Joko Widodo
B.Kenneth
C.Hugo Chavez
D.Hugo Chavez
Ans:B
104.Which of the following is an affiliate of International Bank of Reconstruction and Development(World Bank)?
A.UNICEF
B.UNESCO
C.IMF
D.IDA
Ans:D
105.Which of the following language groups are declared as classical languages by the government?
A.Gujarati & Kannada
B.Gujarati & Telungu
C.Kannada & Telungu
D.Gujarati & Oriya
Ans:C
Below are some phrases the sense of which should be expressed in a single word.Pick out the correct choice:
106.A hatred or dislike of women or girls
A.Agoraphobia
B.Misandry
C.Misogyny
D.Misanthropy
Ans:C
107.A book published after the death of its author
A.Posthumous
B.Anonymous
C.Ambiguous
D.Obsolete
Ans:A
108.A government by the few
A.Democracy
B.Aristocracy
C.Autocracy
D.Oligarchy
Ans:D
109.In how many weights can you measure 31 kgs of rice if you are just given one measuring weight of 1 kg?
A.32
B.30
C.12
D.5
Ans:D
110.If Ramola ranks 14th in a class of 26,what is her rank from the last?
A.12
B.13
C.14
D.11
Ans:B
111.If Kamal Says,”Ravi’s mother is the only daughter of my mother”,how is Kamal related to Ravi?
A.Uncle
B.Father
C.Brother
D.Mother
Ans:A
112.Bread is related to wheat in the same way as Brick is related to?
A.Clay
B.Fire
C.Water
D.Building
Ans:A
113.Which of the following is a prime number?
A.391
B.899
C.621
D.199
Ans:D
Put the given sentences in each question in proper order:
114.(a)But in this age,a thatch was not easy to come by
(b)The hut’s roof was urgently in need of repairs
(c).That was because,unlike earlier times,people did not have money in their hands
(d).She Stopped to glance in the direction of their hut
A.abcd
B.dbca
C.cadb
D.dbac
Ans:D
115.(a)Then,seeing a chair she sat down and began to think about the children she knew
(b)She wanted to see if she could have changed any of them
(c)And,as the hall was very hot she kept fanning herself
(d)Alice entered the room and took up the fan and gloves
(a)cdba
(b)dbca
(c)dcab
(d)badc
Ans:C
Choose the word which is closest in meaning to the given word in the question:
116.Contemplate
A.Investigate
 B.Hate
C.Consider
D.Interrogate
Ans:C
117.Defer
A.Dislike
B.Resolve
C.Disagree
D.Delay
Ans:D
118.World Consumer Day is celebrated on:
A.13 March
B.14 April
C.15 March
D.16 April
Ans:C
119.Market indices are expressed in
A.Absolute terms
B.Relative terms
C.Both A and B
D.Sometimes A,Sometimes B
Ans:-----
120.Which of the following languages was NOT used by Gandhiji?
A.Gujarati
B.Telungu
C.Hindi
D.English
Ans:B
121.Author of the novel 1989
A.David Davidar
B.Aravind Adiga
C.George Orwell
D.Orhan Pamuk
Ans:----------
122.Which vitamin is called sunshine vitamin?
A.Vitamin A
B.Vitamin B
C.Vitamin C
D.Vitamin D
Ans:D
Fill in the blanks with the correct word:
123.Rice and wheat are the major--------------of India
A.Serials
B.Cereals
C.Series
D.Cenvix
Ans:B
124.Raji has a ------------for music
A.Fair
B.Flare
C.Flair
D.Fare
Ans:C
125.The robbers looted the bank in ------------with the watchman
A.coalition
B.Collision
C.Collusion
D.Combustion
Ans:C
126.The first Indian woman to head a missile project
A.Sangeetha Reddy
B.Tessy Thomas
C.Kalpana Chawla
D.Chanda Kochhar
Ans:B
127.Myology is the study of
A.Eyes
B.Nose
C.Muscles
D.Nerves
Ans:C
128.The Montreal Protocol 1987 was signed by two dozen countries to:
A.Promote organic farming
B.Stop violence
C.Save  earth’s ozone layer
D.Sustain peace in Asia
Ans:C
129.First Indian to win a medal in Badminton  at the Olympics
A.Leander Paes
B.Prakash Padukone
C.Saina Nehwal
D.Chetan Anand
Ans:C
130.The author of Samskara
A.O.V.Vijayan
B.U.R.Ananthamurthy
C.Shashi Deshpande
D.Anita Nair
Ans:B
131.Which kingdoms are associated with the life of Buddha?
A.Kosala and Magadha
B.Avanti and Gandhara
C.Hastinapura and Gandhara
D.Kosala and Avanti
Ans:A
132.--------------is regarded as a universal solvent.
A.Mercury
B.Sulphuric Acid
C.Water
D.Hydrochloric Acid
Ans:C
133.A Sufi Guru is called a
A.Pir
B.Murid
C.Faquir
D.Wall
Ans:C
134.The highest civilian award in India is:
A.Civil Services
B.Asok Chakra
C.Bharat Ratna
D.Padma Bhushan
Ans:C
135.The preamble of the Indian constitution promises to secure for all its citizens justice,liberty-----------and fraternity
A.Secularism
B.Equality
C.Democracy
D.Sovereignty
Ans:B
Read the following information carefully and answer the questions,which follow:
‘A-B’ means ‘A is father of B’
‘A+B’means ‘A is daughter of B’
‘A/B’means’A is son of B’
‘A*B’means ‘A  is wife of B’
136.Which of the following means P is grandson of S?
A.P+Q-S
B.P/Q*S
C.P/Q+S
D.P*Q/S
Ans:C
137.How is P related to T in the expression ‘P +S-T?
A.Sister
B.Wife
C.Son
D.Daughter
Ans:A
138.In the expression ‘P+Q*T’ how is T related to P?
A.Mother
B.Father
C.Son
D.Brother
Ans:B
139.Which of the following means T is wife of P?
A.----
B.-------
C.--------
D.-----------
Ans:None of these
140.In the expression ‘P*Q-T’how is T related to P?
A.Daughter
B.Sister
C.Mother
D.Can’t be determined
Ans:D
Which phrase below should replace the underlined phrase in the following sentences to make them grammatically meaningful and correct?
141.When the plane landed the ground crew removes the cargo?
A.Removed
B.Has removed
C.Had removed
D.Is removing
Ans:A
142.Don’t try to avenge of them for this misdeed
A.Avenge for
B.Avenge into
C.Avenge on
D.Avenge to
E.No correction required
Ans:E
143.All these people are junior for you
A.Junior of
B.Junior to
C.Junior than
D.Junior from
Ans:B
144.A can make a table in 6 hours.B can make it in  8 hours.A and B undertook to do it for Rs.3,200.With the help of C,they completed the work in 3 hours.How much is to be paid to C?
A.Rs.375
B.Rs.400
C.Rs.600
D.Rs.800
Ans:B
145.3,4,7,8,11,12,-----?
A.7
B.10
C.14
D.15
Ans:D
146.At 12.00 hours,J starts to walk from his house at 6 kmph.At 13.30,P follows him from J’s house on his bicycle at 8 kmph.When will J be 3 km behind P?
A.15:30
B.18:30
C.17:30
D.19:30
Ans:D
147.A table and chair are bought for Rs.2,00,000.The table is sold at a profit of 20% and the chair is sold at a loss of 10 %.If the overall gain is Rs.400,What is the Cost price of the table?
A.13,000
B.8,000
C.7,000
D.12,000
E.None of these
Ans:E
148.A basket contains different kinds of fruits,vegetables and sweets.Paul can select one of 6 different fruits,one of three different flowers and one of four different sweets.How many combinations can Paul make to select fruits,flowers and Sweets?
A.36
B.72
C.64
D.48
Ans:B
149.The price of pair of a pair of shoe is marked up by 30 % on the cost price and then a discount of 15% is then offered on it.What is the profit percentage?
A.15
B.9.5
C.11.5
D.10.5
Ans:D
Fill in
150.AD,EH,IL,---------QT
A.LM
B.MN
C.MP
D.OM
Ans:C
151.In a simultaneous throw of two dice,what is the probability of getting the total above 7?
A.7/12
B.7/24
C.5/12
D.12/7
Ans:C
152.4/15 of 5/7 of a number is greater than 4/9 of 2/5 of the same number by 8.Find half of the number.
A.630
B.345
C.690
D.315
Ans:A
153.In a certain code’na pa ka so’ means’eagles fly very high’,’ri so la pa’means’eagles are very beautiful’and ‘ti me ka bo’ means ‘the parrots could fly’,which of the following is the code for ‘high’in that language?
A.na
B.ka
C.bo
D.so
Ans:A
Pick out the most effective word from the given words to fill in:
154.They congratulated her-------------her success in the examinations
A.Of
B.Because
C.In
D.On
E.None of these
Ans:D
155.I am angry ------------her
A.with
B.Because
C.To
D.On
Ans:A
156.I want to discuss----------------her condition now.
A.For
B.On
C.About
D.In
E.None of these
Ans:E
157.The driver was---------injured;he died within an hour
A.Fatefully
B.Fatally
C.Furiously
D.Famously
Ans:B
Read each sentence carefully and find out whether there is any grammatical or idiomatic error in it.Write the letter corresponding to the part of the sentence that is wrong as your answer.If there is no error mark E.
158.(a)India of this age
(b)Is quite different
(c)From India
(d)Of yesterday
Ans:C
159.(a)After taking  meals
(b)Desert
(c)Was served
(d)To the guests
Ans:A
160.(a)Please pay
(b)My complements
(c)To your mother
(d)And sister
Ans: B




Please Give Us Your 1 Minute In Sharing This Post!
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →
Powered By: BloggerYard.Com

0 comments:

Post a Comment

Thanks for Visiting!!Especially Thanks for join our online exam services.We value your feedback,so please write to your experience share with us that will help to future programs.
Kindly please share your question papers that will help everyone,You can also Email to EXAMCHOICES@GMAIL.COM."ATTENTION PLEASE:IF YOU FIND ANY WRONG ANSWER IN THIS WEBSITE,PLEASE INFORM COMMENT BELOW EACH QUESTION PAPER POST,THAT WILL HELP TO OTHERS.FINAL ANSWERS YOU CHECK OFFICIAL WEBSITES"
You have to dream before your dreams can true-Dr.A.P.J.Abdul Kalam
Hope this has helped.Please do Like and Subscribe
Your Support means a lot to us:)
Always standing by you and Working for your success.

WELCOMES YOU EXAMCHOICES.IN:WAY TO LEARN AND WIN

Follow by Email