28 April 2016

// // Leave a Comment

CONFIDENTIAL ASSISTANT GRADE II VARIOUS,WAYANAD STENOGRAPHER GRADE II,KLDC

CONFIDENTIAL ASSISTANT GRADE II VARIOUS,WAYANAD STENOGRAPHER GRADE II,KLDC
EXAM DATE:19-09-2014
1.Which is the odd man out?
A.Internet*
B.Linux
C.Windows
D.Unix
Ans:A

2.WWW stands for----------
A.World Wide Word
B.World Wide Web*
C.World With Wide
D.None of these
Ans:B
3.Which of the following is not a computer Languge?
A.COBOL
B.FORTRAN
C.BASIC
D.LOTUS*
Ans:D
4.Which file starts MS word?
A.Word.exe
B.MSword.exe
C.Winword.exe*
D.Word2003.exe
Ans:C
5.The name for the way that computers manipulates data into information is called------
A.Processing*
B.Programming
C.Organizing
D.Sorting
Ans:A
6.To process data,computers use--------language
A.Kilobyte
B.Regional
C.Binary*
D.None of these
Ans:C
7.A-------is approximately one billion bytes
A.Kilo byte
B.Gigabyte*
C.Megabyte
D.Hexabyte
Ans:B
8.The ability to combine name & address with a standard document is called------
A.Document formatting
B.Form letters
C.Data base Management
D.Mail merge*
Ans:D
9.MICR stands for-----
A.Magnetic Ink Card Reader
B.Magnetic Ink Character Reader*
C.Memory Information Card Reader
D.Microphone Card Reader
Ans:B
10.What is the use of Book mark in Microsoft word?
A.To quickly jump to the end of the document
B.To create a link within the document
C.To quickly jump to  a specific location in the document*
D.To easily  correct the spelling errors
Ans:C
11.Which is not a basic type of Tab stops?
A.Left
B.Decimal
C.Bar
D.Justify*
Ans:D
12.Which of the following line spacing is invalid?
A.Triple*
B.Double
C.Single
D.Multiple
Ans:A
13.What is the maximum font size that MS word can support
A.90
B.115
C.72*
D.145
Ans:C
14.The minimum number of rows and columns in a word table can have is-----
A.2 rows and 1 column
B.2 rows and 2 columns
C.1 row and 2 columns
D.1 row and 1 column*
Ans:D
15.Typeface refers to
A.The design and appearance of characters*
B.The height of the characters
C.The density of the characters
D.None of these
Ans:A
16.What is Gutter margin
A.Margin that is added to the left margin when printing
B.Margin that is added to the binding side of the page when printing *
C.Margin that is added to the outside of the page when printing
D.Margin that is addd to the right margin when printing
Ans:B
17.How to use format painter multiple times?
A.By double click on the format painter icon*
B.Format painter cannot be used multiple times
C.By click on Lock format painter icon
D.None of these
Ans:A
18.A character that is raised and smaller above the baseline is known as
A.Raised
B.Subscript
C.Superscript*
D.Outlined
Ans:C
19.What is the smallest and largest font size available in font size tool on formatting toolbar?
A.15 and 95
B.7 and 70
C.10 and 100
D.8 and 72*
Ans:D
20.Which is the Heart of a Typewriting machine?
A.Bell
B.Feed rolls
C.Main Spring*
D.Key board
Ans:C
21.Shree Narayana Guru Consecrated Siva Idol at:
A.Chempazhanthi
B.Varkala
C.Kaladi
D.Aruvipuram*
Ans:D
22.The planet nearest to the earth
A.Venus*
B.Jupiter
C.Mercury
D.Saturn
Ans:A
23.Human Right Day is observed on
A.October 30
B.November 30
C.January 15
D.December 10*
Ans:D
24.Who published ‘Prabhuddha Bharatham’?
A.Swami Vivekananda*
B.Dayananda Saraswathy
C.B.G.Thilak
D.Lala Lajpath Rai
Ans:A
25.The founder of Travancore Muslim Mahajana Sabha was:
A.Muhammed Ali
B.Vakkam Abdul Khader Moulavi*
C.Sayyed Ahammad Khan
D.Chekanneur Moulavi
Ans:B
26.Wagon tragedy is associated with which incident?
A.Battle of plassy
B.Kundara Proclamation
C.Malabar Rebellion*
D.Kurichiya Revolt
Ans:C
27.International Nurses Day is celebrated on:
A.January 10th
B.May 12th*
C.April 22nd
D.June 10th
Ans:B
28.The first railway line in Kerala had started between Tirur to Bepur in:
A.1900 AD
B.1881 AD
C.1911 AD
D.1861 AD*
Ans:D
29.The playing time of the full version of the National anthem is approximately:
A.32 seconds
B.43 seconds
C.52 seconds*
D.56 seconds
Ans:C
30.The wife of Buddha was:
A.Yashoda*
B.Yashodhara
C.Gouthamy
D.Mahamaya
Ans:A
31.Tagore received Nobel Prize for literature in the year:
A.1909
B.1910
C.1913*
D.1919
Ans:C
32.A light sensitive compound used in photography is:
A.Silver Oxide
B.Silver Chloride
C.Silver Sulphide
D.Silver Bromide*
Ans:D
33.The book ‘Five past midnight’is on:
A.Bhopal gas tragedy*
B.Bhuj earth Quake
C.Orissa floods
D.Tsunami strikes India
Ans:A
34.Which amendment in 2002 made free and compulsory education to childrens of 6 to 14 years of age?
A.15th
B.45th
C.86th*
D.93rd
Ans:C
35.First woman who won the Oscar for best director is:
A.Katherine Bigalo*
B.Sandra Bullocks
C.Katherine Hephern
D.Janet Jainer
Ans:A
36.First metal to be used by men:
A.Iron
B.Tin
C.Copper*
D.Silver
Ans:C
37.What is the biggest data base in the world?
A.Oracle
B.Google
C.Microsoft
D.Internet*
Ans:D
38.Incident associated with antiuntouchability movement during the days of National movement in Kerala is:
A.Nivarthana Agitation
B.Khilafat Movement
C.Vaikom Satyagraha*
D.Punnapra Vayalar Incident
Ans:C
40.The purpose of channar rebellion:
A.For temple entry
B.For Agrarian reforms
C.To cover the chest of women*
D.Against forcible conversion
Ans:C
41.Which reformist community  organization was established in the year 1907?
A.Sree Narayana Dharma Paripalana Yogam(SNDP)
B.Sadhu Jana Paripalana Yogam(SJP)*
C.Nair Service Society(NSS)
D.Yoga Kshema Sabha
Ans:B
42.2013 Booker Prize for literature is awarded to:
A.Sobha Day
B.Lidia Davis*
C.Kiran Desai
D.U.R.Anantha mourthi
Ans:B
43.Pakshi pathalam bird Sanctury situated in which district?
A.Wayanad*
B.Kottayam
C.Ernakulam
D.Kozhikode
Ans:A
44.The Scientific study of ocean is known as:
A.Climatology
B.Oceanography*
C.Geology
D.Geomorphology
Ans:B
45.Sanskrit village of India:
A.Mattoor*
B.Dharmasthala
C.Kudremukh
D.Gokarnam
Ans:A
46.First Ezhuthachan Award was given to:
A.Thakazhi Sivasankara Pillai
B.Vaikom Muhammed Bazheer
C.Surand Kunjan Pillai*
D.Ponkunnam Varkey
Ans:C
47.District of Kerala declared as mural painting city of India:
A.Thrissur
B.Kottayam*
C.Kozhikode
D.Kannur
Ans:B
48.Which of the following is a source of Methane?
A.Wet lands*
B.Foam Industry
C.Thermal Power Plants
D.Cement Industry
Ans:A
49.Computer Virus is:
A.Hardware
B.Bacteria
C.Software*
D.None of these
Ans:C
50.Nagoya protocol is related to:
A.Climate change
B.Ozone depletion
C.Hazardous waste
D.Bio diversity*
Ans:D
51.The only vein in human body which carries pure blood is:
A.Renal vein
B.Pulmonary vein*
C.Aorta
D.Cephalic vein
Ans:B
52.How many types of emergencies are provided in the Indian Constitution?
A.Two
B.Three*
C.Five
D.Four
Ans:B
53.Who wrote a book describing the theory of economic drain of India during British rule?
A.Dadabhai Naoroji*
B.Lala Lajpat Rai
C.Mahatma Gandhi
D.Jawaharlal Nehru
Ans:A
54.What is common in Indian National Flag and National emblem of India
A.Both are important symbols of the country
B.Both are symbols of  freedom and democrazy
C.Dharma chakra*
D.The main colours
Ans:C
55.Who gave the English translation of our National song?
A.Subhash Chandra Bose
B.Ravindranath Tagore
C.Aurobindo Ghose*
D.Mahatma Gandhi
Ans:C
56.The book which influenced Gandhi a lot:
A.Civil disobedience
B.War and Peace
C.Unto the last*
D.Bible
Ans:C
57.The Oldest text which refers about Kerala is:
A.Varthikam
B.Arthasastra*
C.Mooshaker Vamsa
D.Raja Tharangini
Ans:B
58.First regional language which received ‘classical status’is:
A.Tamil*
B.Telugu
C.Hindi
D.Malayalam
Ans:A
59.Gateway of India is situated at:
A.Madras
B.Calcutta
C.Delhi
D.Mumbai*
Ans:D
60.Father of Indian Renaissance:
A.Raja Rammohan Roy*
B.Swami Vivekananda
C.Mahatma Gandhi
D.Dadabai Naoroji
Ans:A
61.Colour of the UN Flag is:
A.Yellow
B.Red
C.Green
D.Blue*
Ans:D
62.National Flower of Mouritious:
A.Tulips
B.Anthurium*
C.Lilly
D.Rose
Ans:B
63.The first Indian president to vote in the General Election
A.Dr.Radhakrishnan
B.Shankar Dayal Sharma
C.A.P.J.Abdul Kalam
D.K.R.Narayanan*
Ans:D
64.Father of Modern Indian Painting is:
A.Nandan Lal Bose
B.M.F.Husain
C.Raja Ravi Varma*
D.Illa Ayyar
Ans:C
65.First education Minister of Independent India is:
A.Lal Bahadur Shastri
B.Acharya Kripalani
C.Sardar Patel
D.Moulana Abdul Kalam Azad*
Ans:D
66.Who established’Kerala Kalamandalam’:
A.Vallathol*
B.Kumaran Asan
C.Vailopilli
D.Changanpuzh
Ans:A
67.Ajantha caves are situated at:
A.Madhya Pradesh
B.Maharashtra*
C.Andhra Pradesh
D.Karnataka
Ans:B
68.’Pravasi Bharathiya din’is celebrated on:
A.January 4
B.January 6
C.January 9*
D.January 26
Ans:C
69.National Game of Japan:
A.Kung Fu
B.Thaikundo
C.Karate
D.Judo
Ans:-----
70.The only Municipal Corporation of kerala without sea shore
A.Kottayam
B.Trissur*
C.Kochi
D.Kozhikode
Ans:B
71.In word,the mailing list is known as the ------
A.SHEET
B.DATA SOURCE*
C.SOURCE
D.DATASHEET
Ans:B
72.Which of the following is a graphic solution for word processors?
A.Word Art
B.Drop Cap
C.Clip Art*
D.None of these
Ans:C
73.To get”Symbol”dialog box,click on the --------menu and choose symbol
A.Insert*
B.Format
C.View
D.Page layout
Ans:A
74.The number of main spring used in a typewriter?
A.Three
B.Two
C.One *
D.Five
Ans:C
75.The Key F12 opens for-------
A.Save dialogue box
B.Open dialogue box
C.Close dialogue box
D.Save as dialogue box*
Ans:D
76.How many ways you can save a document?
A.5
B.3*
C.4
D.2
Ans:B
77.Bold,Itallic,regular are known as:
A.Text effects
B.Word Art
C.Font Styles*
D.Drop Cap
Ans:C
78.What is the default left margin in Word 2003 document?
A.1.25”*
B.1.5”
C.1”
D.2”
Ans:A
79.The short cut Key Ctrl+I is used to:
A.Insert line brake
B.Applies Itallic to selected text*
C.Increase font size
D.None of these
Ans:B
80.Why Drop caps are used in document?
A.To drop all the text in lowercase
B.To drop all the capital letters
C.To automatically begin each paragraph with capital letter
D.To begin a paragraph with a large dropped initial Capital Letter*
Ans:D
81.Carriage rests on the --------
A.Pinion wheel*
B.Ratchet wheel
C.Type basket
D.Segment
Ans:A
82.From which  menu you can insert Header & Footer in Word 2003?
A.Insert Menu
B.Edit Menu
C.Format Menu
D.View Menu*
Ans:D
83.Autocorrect was originally designed to replace-------words as you type.
A.Misspelled*
B.Grammatically incorrect
C.Numerical mistake
D.None of these
Ans:A
84.The file type------------------indicates the file is a Word document:
A..TXT
B..XLT
C..DOC*
D..WRD
Ans:C
85.In the dog block of a typewriter,there are---------dogs.
A.Four
B.Three
C.Six
D.Two*
Ans:D
86.A word processor would most likely be used to do:
A.Type a biography*
B.Maintain an inventory
C.Play games
D.Keep an account of money spent
Ans:A
87.Which of the following is used to create news paper column?
A.Format Cells
B.Format Columns*
C.Insert Symbol
D.Format Tab
Ans:B
88.---------helps to format a document automatically
A.Autocorrect
B.Auto complete
C.Auto sum
D.Auto format*
Ans:D
89.CTRL+Z stands for:
A.Increase font size
B.Decrease font size
C.Undo the last action*
D.Open a document
Ans:C
90.Minimum Zoom percentage supported by MS Word is:
A.20%
B.15%
C.5%
D.10%*
Ans:D
91.The task of changing appearance of a document is---------
A.Formatting*
B.Editing
C.Proofing
D.Numbering
Ans:A
92.If you wish to print in wide format which page orientation you will select?
A.Horizontal
B.Portrait
C.Landscape*
D.Vertical
Ans:C
93.Which input device is not suitable to work with MS Word?
A.Keyboard
B.Mouse
C.Light Pen
D.Joystick*
Ans:D
94.What do you mean by vertical separation between columns?
A.Gutter
B.Orientation
C.Margin
D.Index
Ans:------
95.--------are areas in the top and bottom margins of each page in a document
A.Footnote & Endnote
B.Header& Footer*
C.Spacing & Numbering
D.None of these
Ans:B
96.Keys are arranged in--------rows in a typewriter
A.Five
B.Two
C.Three
D.Four*
Ans:D
97.To change selected text to all capital letters,click change case button and then click--------
A.Large size
B.Caps lock
C.Upper case*
D.Lower case
Ans:C
98.CTRL+A can be used to select ------------
A.A Paragraph
B.A sentence
C.A word
D.Entire document*
Ans:D
99.Which is called the permanent memory built into a computer?
A.RAM
B.ROM*
C.CPU
D.None of these
Ans:B
100.The computer abbreviations KB usually stands for--------
A.Key Bite
B.Key Binary
C.Key Block
D.Kilo Bite*
Ans:D



Please Give Us Your 1 Minute In Sharing This Post!
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →
Powered By: BloggerYard.Com

0 comments:

Post a Comment

Thanks for Visiting!!Especially Thanks for join our online exam services.We value your feedback,so please write to your experience share with us that will help to future programs.
Kindly please share your question papers that will help everyone,You can also Email to EXAMCHOICES@GMAIL.COM."ATTENTION PLEASE:IF YOU FIND ANY WRONG ANSWER IN THIS WEBSITE,PLEASE INFORM COMMENT BELOW EACH QUESTION PAPER POST,THAT WILL HELP TO OTHERS.FINAL ANSWERS YOU CHECK OFFICIAL WEBSITES"
You have to dream before your dreams can true-Dr.A.P.J.Abdul Kalam
Hope this has helped.Please do Like and Subscribe
Your Support means a lot to us:)
Always standing by you and Working for your success.

WELCOMES YOU EXAMCHOICES.IN:WAY TO LEARN AND WIN

Follow by Email