20 October 2016

// // Leave a Comment

HIGH SCHOOL ASSISTANT(PHYSICAL SCIENCE)18/10/2016 PSC QUESTION PAPER

18/10/2016 Tuesday 07.30 AM to 09.15 AM
Category Number:485/14
HIGH SCHOOL ASSISTANT(PHYSICAL SCIENCE)
MALAYALAM MEDIUM(NCA NOTIFICATION)
EDUCATION DEPARTMENT
Syllabus:An Objective Type Test(OMR Valuation)based on the qualification prescribed for the post
Part I:Renaissance  & Freedom Movement ,Part II:General Knowledge &Current Affairs,part III:Methodology of Teaching,Part IV:Questions based on Core Subject
Medium of Questions:Part I,II,III English & Part IV Malayalam

QUESTION PAPER
1.Which country became the world’s first region to wipe out Malaria?
A.Asia
B.Europe*
C.S.America
D.Australia
Ans:B
2.The travelogue of Vas coda Gama was the content of’Os Luciyases”-Who wrote the great literary work?
A.Aristov
B.Tassov
C.Camoens*
D.Edmond Spencer
Ans:C
3.13th Indo European Union summit was held in:
A.Brussels*
B.Copenhagen
C.Bern
D.Mandrid
Ans:A
4.Which book got the Vayalar award for 2015?
A.Arachaar
B.Shyama Madhvan
C.Anthimakahalam
D.Manushyanu Oru Aamukham*
Ans:D
5.The end of the 16th Century in London,a Sangam was established in drama field,
i.e.”University Wits”Who was the noteworthy person in that sangam?
A.John Laily
B.Robert Grini
C.Ploutus
D.Christopher Marlo*
Ans:D
6.”The morning star of Ranaissance”in England:
A.John Huss
B.Peter Valdo
C.John Wicliff*
D.Savonarola
Ans:C
7.Which are the Countries took part the Water Loo war?
A.England and France
B.England,Presia and France*
C.America and France
D.None of these
Ans:B
8.Whose election as the president of America was known as “The Revolution of 1800”?
A.Thomas Jefferson*
B.Andrew Jackson
C.Abraham Lincoln
D.John Adams
Ans:A
9.Who was included in the group of moderates?
A.Lala Lajpat Rai
B.Aurobindo Ghosh
C.Surendranath Banerjee*
D.Bal Gangadhar Tilak
Ans:C
10.The Foundation stone of the Supreme court Building was laid on:
A.29th October 1954*
B.1st November 1954
C.26th January 1956
D.29th October 1956
Ans:A
11.Who won the Oscar Award 2016 for the Best Actor?
A.Bryeur Carunasun
B.Leonardo  Dicaprio*
C.Jennifer Lawrence
D.Michael Fassbender
Ans:B
12.Who wrote the book:The Revolutions of the Heavenly Orbs”?
A.Kepler
B.Copernicus*
C.Martin Luther
D.Galileo
Ans:B
13.Who was not a member of the  interim government formed in 1946?
A.Jawaharlal Nehru
B.Rajendra Prasad
C.Syed Ali Zaheer
D.Chandra Shekher Azad*
Ans:D
14.Who found out the various contents in atmosphere?
A.Helmound*
B.Paracelus
C.Galan
D.Andreas Vesaleus
Ans:A
15.The author of the Art”Sistine Madonna”:
A.Michael Angelo
B.Leonardo da Vinci
C.Raphel*
D.Teesha Moore
Ans:C
16.Which of the following is not related to Micro Teaching?
A.The student teacher concentrates  on practicing a number of skills at a time*
B.It is scaled down teaching
C.It helps the student teacher to get an immediate feedback
D.It does not need sophisticated gadgetry to put into practice
Ans:A
17.Which one of the following is not associated with elements of a Teaching Model?
A.Fixation*
B.Syntax
C.Social System
D.Application Context
Ans:A
18.Zone of Proximal Development is associated with:
A.Bruner
B.Vygotsky*
C.Gardner
D.Piaget
Ans:B
19.A teaching method in which the students is put in the position of a pioneer and he/she finds his/her along the path of knowledge as did those who first discovered the facts,principles and  laws which are now known to all is:
A.Discovery method
B.Constructive method
C.Heruistic method*
D.Enquiry method
Ans:C
20.The hierarchial order of taxonomy of cognitive domain as per the Revised Bloom’s Taxonomy is:
A.Applying  analyzing Synthesising,Evaluating
B.Applying Analyzing Evaluating Creating*
C.Applying Analysing Synthesising Creating
D.Applying Analysing Creating Evaluating
Ans:B



Please Give Us Your 1 Minute In Sharing This Post!
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →
Powered By: BloggerYard.Com

0 comments:

Post a Comment

Thanks for Visiting!!Especially Thanks for join our online exam services.We value your feedback,so please write to your experience share with us that will help to future programs.
Kindly please share your question papers that will help everyone,You can also Email to EXAMCHOICES@GMAIL.COM."ATTENTION PLEASE:IF YOU FIND ANY WRONG ANSWER IN THIS WEBSITE,PLEASE INFORM COMMENT BELOW EACH QUESTION PAPER POST,THAT WILL HELP TO OTHERS.FINAL ANSWERS YOU CHECK OFFICIAL WEBSITES"
You have to dream before your dreams can true-Dr.A.P.J.Abdul Kalam
Hope this has helped.Please do Like and Subscribe
Your Support means a lot to us:)
Always standing by you and Working for your success.

WELCOMES YOU EXAMCHOICES.IN:WAY TO LEARN AND WIN

Follow by Email