21 November 2016

// // Leave a Comment

KTET PSC SOLVED PAPER 05-11-2016

KTET -2016
EXAM DATE:05-11-2016
(Q.1-8)Read  the following passage and answer the questions that follow:
One winter day  in 1972 a Danish tanker truck loaded with phenol,a corrosive acidic compound,spun out of control and turned over.Its poisonous cargo spread into a stream,killing fish and jeopardizing the water supply of a nearby village.After cleaning up the spill,government officials hammered out new safety measures for the transport of dangerous substances.
PDF FILE DOWNLOAD     DOC FILE DOWNLOAD


When other nations rely on special dump sites,Denmark,a small country which depends on ground water for drinking,took steps to deal with the problem closer to its source.Each company in this northern European nation must disclose to the local municipality the types and quantities of waste it produces.The town issues a permit for on-site treatment or recycling,or the company delivers its hazardous wastes,carefully separated and labeled,to one of 21 transfer stations.These facilities transport 1,78,000 tonnes of wastes annually by rail,truck or barge to a central treatment plant.
Each Danish municipality also has its own chemicals collection station for household wastes.Participation is voluntary,but by making drop offs convenient,Denmark reduces the temptation for home owners to dump their cleaning agents,used motor oil and garden pesticides down the nearest drain.
Today,Denmark has one of the most comprehensive hazardous waste management systems.Other nations are beginning to catch up with the Danish insight that efficiency is served and safety enhanced by dealing with problems closer to their source.
1.Perhaps the greatest merit of the Danish Waste management system is
A.Transportation to Central Treatment Plant
B.Responsable role of Local Municipality
C.Safety measures for the transport system
D.Solving the problem at source itself*
Ans:D
2.The source of drinking water in Denmark is:
A.Rivers
B.Streams
C.Ground water*
D.Recycled water
Ans:C
3.The expression ‘hammered out’here means:
A.Brought about*
B.Hit hard at something
C.Argued and fought
D.Flattened or broke
Ans:A
4.Other nations referred to in the passage dump their wastes in
A.The local Municipality
B.Onsite areas*
C.Special dump sites
D.A central treatment plant
Ans:B
5.Emergency services claim they do not have the resources to handle a major disaster.Replace the underlined word:
A.Turn over
B.Deal with*
C.Catch up
D.Spun Out
Ans:B
6.Unemployment is having a -------------effect on our economy
A.Caressing
B.Corroborative
C.Corrosive*
D.Collaborative
Ans:C
7.The Danish tanker carried----------
A.Acid
B.Petrol
C.Phenol*
D.Motor oil
Ans:C
8.The weather when the accident took place was----------
A.Hot
B.Very hot
C.Cool
D.Cold*
Ans:D
(Q.9-21)Give appropriate answers to the following questions:
9.A learner always writes’doy’ instead of boy.He/she suffers from---------
A.Dyscalculia
B.Dyslexia
C.Dysgraphia*
D.Dyspraxia
Ans:C
10.I want ------glass of milk
A.An
B.The
C.A*
D.Some
Ans:C
11.Identify the simple sentence from the options given below
A.Smoking is injurious to health*
B.Seetha asked me where I lived
C.Take whatever you want
D.I accept the principle that all men are equal
Ans:A
12.I have something to show you,I said to her.This sentence is reported as
A.I told her I had something to show you
B.I told I had something to show her
C.I told her I have something to show her
D.I told her I had something to show her*
Ans:D
13.The child was unwilling to part-----his toys
A.For
B.At
C.On
D.With*
Ans:D
14.The number of soldiers/killed/in the war/were not large.Find out the part of the sentence which is incorrect.
A.The number of soldiers
B.Killed
C.In the war
D.Were not large*
Ans:D
15.Most of the --------various governments face are caused by internal problems
A.Crisis
B.Crises*
C.Criseses
D.Crisises
Ans:B
16.Some people still throw waste around the city,-----------
A.Don’t they?*
B.Isn’t it?
C.Is it?
D.Did they?
Ans:A
17.’Give the order’.This sentence can also be expressed as----------
A.The order was given
B.Let the order be given*
C.The order will be given by someone
D.Let the order was given
Ans:B
18.Her action is not without justification.Change the sentence into the affirmative without changing the meaning
A.Her action is without justification
B.Her action is justified*
C.Her action won’t he justified
D.Her action was without justification
Ans:B
19.Which among these does not include a prefix?
A.Unhappy
B.Misspell
C.Childhood*
D.Monolith
Ans:C
20.Rats are very clever.They cannot be caught in traps.Combine the sentences using “enough-----to”
A.Rats are clever enough not to be caught in traps*
B.Rats are enough clever to not caught in traps
C.Rats are clever enough to be caught in traps
D.Rats are very clever enough not to be caught in traps
Ans:A
21.The rich man distributed all his wealth before his death.The antonym of the underlined word is:
A.Allotted
B.Disposed
C.Divided
D.Hoarded*
Ans:D
22.The verb’write’has’wrote’and’written’as its past and past participle forms.Such verbs are called--------
A.Auxillary verbs
B.Modal verbs
C.Regular verbs
D.Irregular verbs*
Ans:D
23.Pick out the sentence in which the ‘going to’form can be used without changing the meaning:
A.I sneezed
B.I sneeze often
C.I am sneezing
D.I will sneeze now*
Ans:D
24.I used to walk a mile.The function expressed here is------
A.Past ability
B.Past obligation
C.Past habit*
D.Unreal past
Ans:C
25.Find out the incorrectly matched item
A.Larve-larvae
B.Commander-in-chief-commander-in-chieves*
C.Boy friend-boy friends
D.Mouse-mice
Ans:B
26.The escaped prisoner is still-------
A.On duty
B.On call*
C.At large
D.At leave
Ans:B
27.The symbols used for representing sounds in the English language are from the:
A.Alphabet of English
B.Syllables of Indo-European
C.Morphemes of Germanic
D.International phonetic alphabet*
Ans:D
28.If a teacher while teaching a poem encourages learners to sing,draw and dance,she is making use of the principle of,
A.Multiple intelligence*
B.Verbal behavior
C.Proximal development
D.Creating disequilbrium
Ans:A
29.Teaching explicit grammar rules is not a feature of a class that follows the
A.Structural approach
B.Communicative approach*
C.Direct method
D.Grammar translation method
Ans:B
30.Showing leadership skill in group work is related to:
A.Interpersonal intelligence*
B.Kinsthetic intelligence
C.Intrapersonal intelligence
D.Linguistic intelligence
Ans:A



Please Give Us Your 1 Minute In Sharing This Post!
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →
Powered By: BloggerYard.Com

0 comments:

Post a Comment

Thanks for Visiting!!Especially Thanks for join our online exam services.We value your feedback,so please write to your experience share with us that will help to future programs.
Kindly please share your question papers that will help everyone,You can also Email to EXAMCHOICES@GMAIL.COM."ATTENTION PLEASE:IF YOU FIND ANY WRONG ANSWER IN THIS WEBSITE,PLEASE INFORM COMMENT BELOW EACH QUESTION PAPER POST,THAT WILL HELP TO OTHERS.FINAL ANSWERS YOU CHECK OFFICIAL WEBSITES"
You have to dream before your dreams can true-Dr.A.P.J.Abdul Kalam
Hope this has helped.Please do Like and Subscribe
Your Support means a lot to us:)
Always standing by you and Working for your success.

WELCOMES YOU EXAMCHOICES.IN:WAY TO LEARN AND WIN

Follow by Email