29 November 2016

// // Leave a Comment

MEDICAL RECORDS LIBRARIAN GR-II NCA(ONLINE EXAM) 24-10-2016 KERALA PSC SOLVED PAPER

MEDICAL RECORDS LIBRARIAN GR-II NCA(ONLINE EXAM)
EXAM DATE:24-10-2016
PDF FILE DOWNLOAD     DOC FILE DOWNLOAD

1.Which of the following represents vital health statistics?
A.Birth,Operation,Autopsy
B.Death,Operation,Autopsy
C.Birth,Death,Infant mortality*
D.Death,Operation,Birth
Ans:C

2.Net Death Rate is calculated by excluding
A.Death within 24 hours of admission
B.Death within 36 hours of admission
C.Death within 30 hours of admission
D.Death within 48 hours of admission*
Ans:D
3.Infection rate is known as
A.Morbidity rate*
B.Mortality rate
C.Prevention rate
D.Incidence rate
Ans:A
4.The owner of Medical Record(Physical)is
A.Patient
B.Hospital*
C.Doctor
D.Insurance company
Ans:B
5.Right to Information Act was enacted in the year
A.1984
B.2005*
C.2001
D.1975
Ans:B
6.Subpoena means
A.Court order*
B.LIC notice
C.Corporation notice
D.Notice from  coroner
Ans:A
7.Dyslexia means
A.Difficulty in walking
B.Difficulty in talking
C.Difficulty in swallowing
D.Difficulty in learning*
Ans:D
8.Normal Blood pressure is
A.100/70 mm Hg
B.120/80 mm Hg*
C.80/120 mm Hg
D.110/70 mm Hg
Ans:B
9.The terms intercostal space means
A.Space between vertebral bones
B.Space between ribs*
C.Space between cranial bones
D.Space between ribs and vertebral num
Ans:B
10.Atelectasis means
A.Incomplete expansion of bronchus
B.Incomplete expansion of blood vessels
C.Incomplete expansion of lungs*
D.Incomplete expansion of ventricles of heart
Ans:C
11.Nosocomial infection means
A.Physician borne infection
B.Hospital borne infection*
C.Infection of unknown origin
D.Post operative infection
Ans:B
12.Photophobia means
A.Fear of films
B.Fear of light*
C.Fear of heat
D.Fear of camera
Ans:B
13.Universal recipient is having blood group
A.A+ve
B.B+ve
C.O-ve
D.AB+ve*
Ans:D
14.Mitral Valve is located between
A.Right atrium and right ventricle
B.Left atrium and left ventricle*
C.At the start of Aorta
D.At the start of Pulmonary Artery
Ans:B
15.Pacemaker of heart is
A.SA node*
B.AV node
C.Bundle of HIS
D.Atrial septum
Ans:A
16.Right lung has
A.Two lobes
B.Four lobes
C.Three lobes*
D.One lobe
Ans:C
17.CPR is rendered by pressing
A.Sternal bone*
B.Rib bone
C.Collar bone
D.Stomach
Ans:A
18.Tendon connects
A.Bone to bone
B.Bone to cartilage
C.Musscle to muscle
D.Bone to muscle*
Ans:D
19.Which of the following is measure of central tendency
A.Standard deviation
B.Range
C.Mean deviation
D.Median*
Ans:D
20.Which of the following is a qualitative variable
A.Blood pressure
B.Body temperature
C.Blood group*
D.Body weight
Ans:C
21.Which of the following is a quantitative variable
A.Blood pressure*
B.Blood group
C.Religion
D.Place of birth
Ans:A
22.Autopsy is performed
A.To find out the diagnosis
B.To find out cause of death*
C.To find out the post operative changes
D.Just a legal requirement
Ans:B
23.Autopsy is performed
A.To find out the diagnosis
B.To find out cause of death*
C.To find out the post operative changes
D.Just a legal requirement
Ans:B
24.Latrogenic infection is
A.Infection of unknown origin
B.Hospital borne infection
C.Physician borne infection*
D.Infection caused by bystanders
Ans:C
25.Poliomyelitis is a disease involving
A.White matter
B.Arachnoid membrane
C.Grey matter*
D.Both white and grey matter
Ans:C
26.Number of impatients present at any one time is called
A.Inpatient census*
B.Inpatient service day
C.Inpatient bed count day
D.Bed occupancy day
Ans:A
27.Unit of measure denoting the service received by one patient in 24 hours
A.Bed count day
B.Length of stay
C.Discharge day
D.Inpatient service day*
Ans:D
28.Problem oriented medical record was introduced by
A.Robert Hook
B.Lawrence Weed*
C.Mathew Foley
D.Bab Cock
Ans:B
29.Purging of medical record means
A.Microfilming
B.Digitizing
C.Microfitching
D.Deactivating*
Ans:D
30.SNDO in ICD denotes
A.Systematic naming of diseases and operation
B.Standard nomenclature of diseases and operation*
C.Standard numbering of diseases and operation
D.Systematic nomenclature of diseases and operation
Ans:B
31.In ICD coding system,Topography means
A.Location of body which contain lesion*
B.Study on type of tumour
C.Study of tissues
D.Study on the colour of tumour
Ans:A
32.Etiology means
A.Study of factors causing disease*
B.Study of diseases
C.Study of tissues
D.Study of changes in lesion
Ans:A
33.Medical record is a product of
A.Communication between patient to patient
B.Casual communication between patient and doctor
C.Social communication between patient and doctor
D.Previlaged communication between patient and doctor*
Ans:D
34.Patient consent is essential to release one’s medical record release one’s medical record information to
A.Court of law
B.LIC of India
C.To his friend*
D.To another doctor for treatment purpose
Ans:C
35.Implied consent is assumed for
A.Planned operations
B.Admission with appointment
C.Life sustaining medical care*
D.Performing autopsy
Ans:C
36.In medicine the term coroner means
A.Medical officer holding inquest*
B.Medical officer doing operation
C.Medical officer attending court
D.Medical officer doing autopsy
Ans:A
37.The normal body temperature is
A.39 C
B.37 C*
C.35 C
D.28 C
Ans:B
38.An example for synarthrosis is
A.Vertebral bone joint
B.Skull bone joints*
C.Lower limb joints
D.Upper limb joints
Ans:B
39.A benign tumour
A.Glioma
B.Meningioma*
C.Medulloblastoma
D.Astrocytoma
Ans:B
40.A viral disease
A.Tuberculosis
B.Typhoid
C.Poliomyelitis*
D.Hansen’s
Ans:C
41.Abbreviation OPV denotes
A.Oral pulmonary vaccine
B.Ocular polio vaccine
C.Oral pertussis vaccine
D.Oral polio vaccine*
Ans:D
42.Abbreviation MMR denotes
A.Measles,Mumps,Rubella*
B.Measles,Mumps,Rickets
C.Measles,Mumps,Rabies
D.Mononeuritis,Measles,Rubella
Ans:A
43.Immunization is performed to
A.To cure a disease
B.To destruct the antibody
C.To suppres the resistance power of the body
D.To protect an individual from diseases*
Ans:D
44.Abbreviation TSH denotes
A.Thyroid Secreting Hormone
B.Thyroid Stimulating Hormone*
C.Thyroid Synthesizing Hormone
D.Thyroid Synchronizing Hormone
Ans:B
45.Which of the following is a pair of viral disease?
A.Rabies-Measles*
B.Dysentery-common cold
C.Typhoid-Tuberculosis
D.Syphilis-AIDS
Ans:A
46.Means of transmission of AIDS is
A.Drinking of contaminated water
B.Blood transfusion*
C.Aerial means
D.Casual bodily contact with affected person
Ans:B
47.HIS in hospital management is
A.Hospital Intelligence Service
B.Hospital Information Service*
C.Hospital Internal Service
D.Hospital Immediate Service
Ans:B
48.PACS in digitization means
A.Picture Arriving Communication System
B.Picture Archiving Communication System*
C.Picture Applied Communication System
D.Patient Arriving Communication System
Ans:B
49.The medical records were the forms are arranged in sectionized manner is known as
A.Integrated record
B.Source oriented record*
C.Problem oriented record
D.Chronological record
Ans:B
50.Which of the following is a pair of administrative record?
A.Nurses record and social service report
B.Nurses record and ward hazard report
C.Doctors order and wound infection report
D.Ward hazard report and social service report*
Ans:D
51.Process by which the use of available health care facilities and services are evaluated is called
A.Peer review
B.Utilization review*
C.Risk management review
D.Tissue review
Ans:B
52.An endemic disease
A.Anthrax
B.Plague
C.Typhoid*
D.Cholera
Ans:C
53.Jaundice is a disease of
A.Kidney
B.Pancreas
C.Liver*
D.Duodenum
Ans:C
54.A kind of tissue
A.Lung
B.Kidney
C.Pancreas
D.Blood*
Ans:D
55.Basic building blocks of nervous system
A.Neurons*
B.Axons
C.Dendrites
D.Cytons
Ans:A
56.Accepted census taking time
A.12 Noon
B.8 AM
C.12 Mid Night*
D.8 PM
Ans:C
57.Medical record is legalised under the ambit of Indian Evidence Act
A.1862
B.1872*
C.1905
D.1925
Ans:B
58.Medico-legal mode of ascertaining age of a person is by
A.Blood test
B.Ossification test*
C.Hormone test
D.Enzyme analysis
Ans:B
59.SA node is located on the wall of
A.Right Ventricle
B.Left Ventricle
C.Right Atrium*
D.Left Atrium
Ans:C
60.Indicator of age of a medical record
A.Inpatient number
B.Investigation number
C.Operation number
D.Hospital number*
Ans:D
61.Rapid and forceful heart beat is known as
A.Palpitation*
B.Blood pressure
C.Fibrillation
D.Bradycardia
Ans:A
62.Rate of usage of a bed to number of patients in a given period of time is
A.Bed occupancy rate
B.Bed turn over rate*
C.Average length of stay
D.Bed count rate
Ans:B
63.Consumer protection Act was enacted in the year
A.1966
B.1976
C.1986*
D.1996
Ans:C
64.Inflammation of whole structure of heart is termed as
A.Myocarditis
B.Endocarditis
C.Pericarditis
D.Pancarditis*
Ans:D
65.Registering a patient as a medico legal case depends on the assessment of
A.Medical Superintendent
B.Administrative Medical Officer
C.Attending Medical Officer*
D.Police Officer
Ans:C
66.Blood clot in a blood vessel is termed as
A.Atheroma
B.Embolus
C.Thrombus*
D.Arteroma
Ans:C
67.Organ transplantation act was enacted in the year
A.1995*
B.2005
C.1985
D.1987
Ans:A
68.Anorexia means
A.Loss of thirst
B.Loss of appetite*
C.Loss of weight
D.Loss of movement
Ans:B
69.Incision into abdominal wall for exploratory purpose is
A.Laparoscopy
B.Peritoneotomy
C.Laparotomy*
D.Gastrotomy
Ans:C
70.Difficulty in breathing is termed as
A.Dyspepsia
B.Dysphagia
C.Dysphasia
D.Dyspnea*
Ans:D
71.Heart is supplied with
A.Abducen’s nerve
B.Vagus nerve*
C.Trigeminal nerve
D.Trochlear nerve
Ans:B
72.An adult normally has
A.10 litres of blood
B.12 litres of blood
C.5 litres of blood*
D.3 litres of blood
Ans:C
73.Production of RBC is termed
A.Erythropoiesis*
B.Erythrocytosis
C.Erythrocytemia
D.Erythrosis
Ans:A
74.Limited period of unconsciousness due to head injury is termed as
A.Coma
B.Concussion*
C.Contusion
D.Delirium
Ans:B
75.Arrest of psychological development at a particular age is termed as
A.Depression
B.Catatonia
C.Fixation*
D.Dysthymi
Ans:C
76.Neurosis arising from psychological factors causing bodily symptoms is termed as
A.Mania
B.Hallucination
C.Autism
D.Hysteria*
Ans:D
77.Disease of CNS in which myelin sheath of nerve fibres is destroyed is termed as
A.Parkinson’s disease
B.Multiple Sclerosis*
C.Motor Neuron Disease
D.Myolitis
Ans:B
78.Involuntary rapid movement of eye ball is termed as
A.Nystagmus*
B.Ophthalmia
C.Diplopia
D.Ophthalmosis
Ans:A
79.Listening sound with stethescope is termed as
A.Percussion
B.Auscultation*
C.Palpitation
D.Diagnosis
Ans:B
80.Ligament connects
A.Bone to bone*
B.Muscle to bone
C.Muscle to muscle
D.Bone to cartilage
Ans:A
81.An internationally notifiable disease
A.Meningitis
B.Yellow fever*
C.Dengue
D.Chikungunya
Ans:B
82.An epidemic disease
A.Typhoid
B.Cardiomyopathy
C.Cholera*
D.Gastritis
Ans:C
83.BCG vaccine is anti
A.Tuberculosis*
B.Polio
C.Pneumonia
D.Emphysema
Ans:A
84.Mumps is  a inflammatory disease of
A.Infra orbital gland
B.Sub maxillary gland
C.Parotid gland*
D.Sub-lingual gland
Ans:C
85.WHO head quarters is in
A.Washington
B.Oslo
C.Stockholm
D.Geneva*
Ans:D
86.A communicable disease
A.Meningitis
B.Ebola*
C.Glioma
D.Diarrhoea
Ans:B
87.A non-communicable disease
A.Measles
B.Rabies
C.MRSA
D.Wart*
Ans:D
88.CPU in computer is
A.Central Processing Unit*
B.Control Processing Unit
C.Central Providing Unit
D.Critical processing Unit
Ans:A
89.In medicine an Internist means
A.A doctor doing internship
B.A doctor assigned for internal consultation
C.A doctor specialized in diagnosis and treatment of adults suffering from internal diseases*
D.A doctor doing internal assessment
Ans:C
90.Antepartum means
A.Before death
B.Before delivery*
C.Before hospitalization
D.Before operation
Ans:B
91.Perinatal period commences
A.At 100 days of gestation and ends 28 completed days after birth
B.At 80 days of gestation and ends 20 completed days after birth
C.At 130 days of gestation and ends 10 completed days after birth
D.At 140 days of gestation and ends 28 completed days after birth*
Ans:D
92.Spirogram is
A.Graphic recording of respiratory movements*
B.Graphic recording of muscle movements
C.Graphic recording of intestinal movements
D.Graphic recording of stomach movements
Ans:A
93.Penicillin was discovered by
A.W.Flemming
B.A.Flemming*
C.Blackslee
D.Dodge
Ans:B
94.Which of the following data collection method covers the entire population of the country
A.Sample registration
B.Vital registration
C.Sample surveys
D.Census*
Ans:D
95.Father of modern medicine
A.Aristotle
B.Plato
C.Hippocrates*
D.Hanneman
Ans:C
96.Bark of which plant yields drug for malaria
A.Betula
B.Eucaliptus
C.Cinchona*
D.Quercum
Ans:C
97.AIDS was first reported in
A.USA*
B.Germany
C.Russia
D.France
Ans:A
98.Which will come next
2,6,10,14,18,----
A.24
B.28
C.22
D.30*
Ans:C
99.Which will come next
3,5,8,12,17,23,.......
A.30*
B.28
C.32
D.40
Ans:A
100.World health day is on
A.7th April*
B.9th April
C.2nd May
D.7th May
Ans:A



Please Give Us Your 1 Minute In Sharing This Post!
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →
Powered By: BloggerYard.Com

0 comments:

Post a Comment

Thanks for Visiting!!Especially Thanks for join our online exam services.We value your feedback,so please write to your experience share with us that will help to future programs.
Kindly please share your question papers that will help everyone,You can also Email to EXAMCHOICES@GMAIL.COM."ATTENTION PLEASE:IF YOU FIND ANY WRONG ANSWER IN THIS WEBSITE,PLEASE INFORM COMMENT BELOW EACH QUESTION PAPER POST,THAT WILL HELP TO OTHERS.FINAL ANSWERS YOU CHECK OFFICIAL WEBSITES"
You have to dream before your dreams can true-Dr.A.P.J.Abdul Kalam
Hope this has helped.Please do Like and Subscribe
Your Support means a lot to us:)
Always standing by you and Working for your success.

WELCOMES YOU EXAMCHOICES.IN:WAY TO LEARN AND WIN

Follow by Email