2 December 2016

// // Leave a Comment

HSA MATHEMATICS PSC SOLVED PAPER 15-10-2016

HSA MATHEMATICS(MALAYALAM MEDIUM),EDUCATION
EXAM DATE:15-10-2016
PDF FILE DOWNLOAD     DOC FILE DOWNLOAD

1.Who authored ‘Show yourTongue’?
A.Maxim Gorky
B.Pabio Neruda
C.Guntar Grass*
D.Garcio Marquis
Ans:C

2.’The Dramatic Decade-The Indira Gandhi Year’s is written by:
A.Manmohan Singh
B.Pranab Kumar Mukherji*
C.Sonia Gandhi
D.Narasimha Rao
Ans:B
3.Name the nation,which officially hosted the World Tourism Day, 2014:
A.Greece
B.Mexico*
C.Spain
D.Srilanka
Ans:B
4.Which famous social reformer wrote the books ‘Jhana Yoga and Raja yoga’?
A.Ranade
B.Ramakrishna Paramhamsa
C.Swami Vivekananda*
D.Raja Ram Mohan Roy
Ans:C
5.Who among the following founded a national paper,a national school and a national gymnasium and made the word ‘nation popular in the second half of the 19th Century?
A.Jyotindranath Tagore
B.Rajnarayan Bose*
C.Nabagopal Mitra
D.Satyendranath Tagore
Ans:B
6.With which person the history of religious upheaval and reformation in Maharashtra generally considered to be begun?
A.Namdev
B.Jnaneswar*
C.Ramanand
D.Kabir
Ans:B
7.Name the most important centre of the revolt of 1857 in Rajasthan:
A.Nasirabad
B.Jaisalmer
C.Ajmer
D.Kotah*
Ans:D
8.Whose efforts led to the enactment of the Age of Consent Act,1891?
A.Raja Ram Mohan Roy
B.Iswarhara Chandra Vidyasagar
C.Balagangadhar Tilak
D.Behramji M.Malabari*
Ans:D
9.How many congress ministries were formed in 1937?
A.Eight*
B.Six
C.Ten
D.Fourteen
Ans:A
10.When did the Chamber of Princes inaugurate?
A.In 1821
B.In 1858
C.In 1586
D.In 1921*
Ans:D
11.Which was the longest lasted parallel government formed in different parts of the country during the Quit India Movement?
A.Tamluk
B.Satara*
C.Ballia
D.Dacca
Ans:B
12.Human Sacrifices-Act of 1846 is associated with:
A.Lord Aarding*
B.Lord Dalhousie
C.Lord Auckland
D.Lord Elienborough
Ans:A
13.Who stated ‘Patriotism is religion and religion is love for India’?
A.Swami Vivekananda
B.Raj Narain Bose
C.Bankim Chandra Chatterji*
D.Balagangadhar Tilak
Ans:C
14.17th NAM summit is to be held in:
A.Caracus*
B.Cairo
C.Rio Di Janero
D.Tehran
Ans:A
15.Who was the first woman Ambassador of iran?
A.Sabreen Majeed
B.Mehrangis Dolasthahia*
C.Noorjahan Nijad
D.Marsai Afkham
Ans:B
16.A test which provides provision for remedial teaching:
A.Achievement test
B.Diagnostic test*
C.Norm referenced test
D.Criterion referenced test
Ans:B
17.The element of models of teaching which denotes the indirect or implicit effect of the teaching
A.Nurturant effect*
B.Social system
C.Instructional effect
D.Principle of reaction
Ans:A
18.Records of specific incidents of student behavior inside and outside the classroom:
A.Check List
B.Cumulative Record
C.Anecdotal Record*
D.Sociometry
Ans:C
19.The principle of ‘Progressive differentiation’is proposed by
A.Jarome S Bruner
B.David P Ausubel*
C.Vygotsky
D.R.M.Gagne
Ans:B
20.”The tool in the hands of artist(Teacher)to mould his materials(Students) in the studio(School)” which is the ‘tool’ mentioned  in the statement:
A.Models of teaching
B.Mastery Learning
C.Methods of Teaching
D.Curriculum*

Ans:D
Please Give Us Your 1 Minute In Sharing This Post!
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →
Powered By: BloggerYard.Com

0 comments:

Post a Comment

Thanks for Visiting!!Especially Thanks for join our online exam services.We value your feedback,so please write to your experience share with us that will help to future programs.
Kindly please share your question papers that will help everyone,You can also Email to EXAMCHOICES@GMAIL.COM."ATTENTION PLEASE:IF YOU FIND ANY WRONG ANSWER IN THIS WEBSITE,PLEASE INFORM COMMENT BELOW EACH QUESTION PAPER POST,THAT WILL HELP TO OTHERS.FINAL ANSWERS YOU CHECK OFFICIAL WEBSITES"
You have to dream before your dreams can true-Dr.A.P.J.Abdul Kalam
Hope this has helped.Please do Like and Subscribe
Your Support means a lot to us:)
Always standing by you and Working for your success.

WELCOMES YOU EXAMCHOICES.IN:WAY TO LEARN AND WIN

Follow by Email