2 December 2016

// // Leave a Comment

HSA NATURAL SCIENCE PSC SOLVED PAPER 21-10-2016

HSA NATURAL SCIENCE MALAYALAM MEDIUM,EDUCATION
EXAM DATE:21-10-2016
PDF FILE DOWNLOAD     DOC FILE DOWNLOAD

1.Who was named the chairman of the Empowered committee of state finance minister Goods and Services Tax(GST)?
A.H.L.Dattu
B.Y.V.Reddy
C.Amit Mitra*
D.Goutham Adani
Ans:C

2.Indian National Congress started its activities in Travancore during the time of:
A.Sri Moolam Thirunal
B.Rani Gouri Lakshmi Bhai*
C.Swathi Thirunal
D.Sri Chithira Thirunal Bala Rama Varma
Ans:B
3.The leader who preached in Malayalam in Oxford University firstly
A.V.K.Krishnan Menon
B.Mannath Padmanabhan*
C.Matha Amrithananatha Mayi
D.Sri Sri Ravi Sankar
Ans:B
4.Haji Shahariyathulla and his followers found the movement:
A.Farasi movement*
B.Ahammadiya movement
C.Kuka Movement
D.Ahom movement
Ans:A
5.Jawaharlal Nehru became the president of India in:
A.1928
B.1930
C.1927
D.1929
Ans:------
6.The Royal order firstly issued by the Rani Gouri Lakshmi Bhai to abolish slavery in Travancore:
A.25th November 1812
B.5th November 1812
C.5th November 1813
D.5th December 1812*
Ans:D
7.The main leader of Pabna Revolt in Bengal was:
A.Madana Mohana Malavya
B.Isham Chandra Roy*
C.Bishnu Viswas
D.Din Bandhu Mitra
Ans:B
8.Who is the author of the book’A gift to the monotheists’?
A.Moraji Desai
B.Indira Gandhi
C.Rajaram Mohan Roy*
D.Mahalanobis
Ans:C
9.Orology is the study of
A.Mountains*
B.Rivers
C.Rocks
D.Maps
Ans:A
10.The idea of Indian National Army(INA)was firstly conceived by:
A.Subhash Chandra Bose
B.Mohan Singh*
C.P.K.Sehgal
D.Rash Bihari Bose
Ans:B
11.Ibrahim Rugova is known as:
A.Indonesian Gandhi
B.Khana Gandhi
C.Balkan Gandhi*
D.Keniyan Gandhi
Ans:C
12.Aung-San-Sukiyi is the leader of:
A.United Democratic Front
B.Liberal Democrates
C.National Democratic front
D.National League of Democracy*
Ans:D
13.The first branch of Theosophical society opened in Kerala at which place:
A.Palakkad*
B.Ernakulam
C.Cherthala
D.Kollam
Ans:A
14.New Prime Minister of Nepal:
A.Ram Saran Yadhav
B.Pushpa Kamal Prajanda*
C.K.P.Sharma Oli
D.Pratap Koyrala
Ans:B
15.The Channar Agitation achieved its objectives in the year:
A.July 1858
B.July 1859*
C.June 1859
D.July 1851
Ans:B
16.A chemistry teacher while teaching the structure of atom spontaneously correlates it with history by telling about Kanada muni of ancient India.This is an example of:
A.Systematic Correlation
B.Planned Correlation
C.Conscious Correlation
D.Incidental Correlation*
Ans:D
17.Which among the following represent the ability of a person who revises judgments and changes behavior in light of new evidence?
A.Characterization
B.Adaptation
C.Origination
D.Evaluation*
Ans:D
18.Meaningful teacher movements are emphasized in the skill of:
A.Black board writing
B.Discussion
C.Stimulus variation*
D.Classroom management
Ans:C
19.Which among the following describes the relationships between the teacher and the pupils in  a classroom which  follows concept attainment model?
A.Syntax
B.Social System*
C.Principle of reaction
D.Support System
Ans:B
20.The cognitive process of integrating new information with existing knowledge is:
A.Accomodation
B.Equilibration
C.Adaptation
D.Assimilation*

Ans:D
Please Give Us Your 1 Minute In Sharing This Post!
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →
Powered By: BloggerYard.Com

0 comments:

Post a Comment

Thanks for Visiting!!Especially Thanks for join our online exam services.We value your feedback,so please write to your experience share with us that will help to future programs.
Kindly please share your question papers that will help everyone,You can also Email to EXAMCHOICES@GMAIL.COM."ATTENTION PLEASE:IF YOU FIND ANY WRONG ANSWER IN THIS WEBSITE,PLEASE INFORM COMMENT BELOW EACH QUESTION PAPER POST,THAT WILL HELP TO OTHERS.FINAL ANSWERS YOU CHECK OFFICIAL WEBSITES"
You have to dream before your dreams can true-Dr.A.P.J.Abdul Kalam
Hope this has helped.Please do Like and Subscribe
Your Support means a lot to us:)
Always standing by you and Working for your success.

WELCOMES YOU EXAMCHOICES.IN:WAY TO LEARN AND WIN

Follow by Email