13 May 2016

// // Leave a Comment

LD TYPIST/CLERK TYPIST/TYPIST CLERK ANSWER KEY 30-04-2016

LD TYPIST/CLERK TYPIST/TYPIST CLERK
EXAM DATE:30-04-2016
1.Which is the biggest pure water lake in Kerala?
A.Pookkott
B.Vellayann
C.Shastamkotta*
D.Manakkodi
Ans:C

2.Which is the second largest river in Kerala?
A.Periyar
B.Chaliyar
C.Bharathapuzha*
D.Pamba
Ans:C
3.Which is the river flow towards East?
A.Pamba
B.Kalladayar
C.Chalakudypuzha
D.Bhavanipuzha*
Ans:D
4.Where is the headquarters of SIDCO?
A.Kochi
B.Thrissur
C.Thiruvanathapuram*
D.Kannur
Ans:C
5.Who is the founder of Aruvipuram Kshethra Yogam?
A.Sree Narayana Guru*
B.Dr.Palpu
C.Kumaranasan
D.Ayyankali
Ans:A
6.Which is not member in ASEAN?
A.Britain*
B.India
C.Malaysia
D.Singapore
Ans:A
7.Where is the headquarters of World Bank?
A.New York
B.Washington*
C.London
D.Tokyo
Ans:B
8.Who is the new President of Argentina?
A.Christina Krishiner
B.David Kamaroon
C.Makri*
D.Fransua Oland
Ans:C
9.Who is the Chief Minister of Bihar?
A.Nitheesh Kumar*
B.Lalu Prasad Yadav
C.Mamatha Banerjee
D.Thejaswai Yadav
Ans:A
10.Who is the Speaker of Kerala Legislative Assembly?
A.G.Karthikeyan
B.N.Shakthan*
C.V.M.Sudheeran
D.M.Vijaya Kumar
Ans;B
11.East West distance of India in km is
A.2933*
B.3214
C.2860
D.3300
Ans:A
12.The height of Kanchenjunga in meters is
A.8216
B.8595*
C..8886
D.8661
Ans:B
13.The river Bhagirathi and Alakananda joint together at
A.Gaimukh
B.Ladakh
C.Devaprayag*
D.Kolkata
Ans:C
14.What is the name of river Brahmaputra in Tibet?
A.Tsangpo*
B.Manas
C.Bhagirathi
D.Ganga
Ans:A
15.The wind’Loo’blow in which season?
A.Cold-weather
B.Summer*
C.South West Monsoon
D.North East Monsoon
Ans:B
16.Who is the Human Resources Development Minister of India?
A.Venkayya Naidu
B.Arun Jeitly
C.Smrithi Irani*
D.Sushma Swaraj
Ans:C
17.What is the name of political party leaded by Aung San Suu Kyi?
A.National League for Democracy*
B.National Democratic Party
C.National Congress
D.Bangladesh Peoples Party
Ans:A
18.Who is the Speaker of Lok Sabha?
A.A.K.Antony
B.Meera Kumari
C.Sushma Swaraj
D.Sumithra Mahajan*
Ans:D
19.Who is the Chairperson of Kerala Human Right Commission?
A.J.B.Koshi*
B.M.Mohan Kumar
C.Ramachandran Nair
D.Muhammed Musthakh
Ans:A
20.Who is the opposition leader of Kerala Legislative Assembly?
A.V.M.Sudheeran
B.Pinarayi Vijayan
C.Kodiyyeri Balakrishnan
D.V.S.Achuthanandan*
Ans:D
21.Who was the Viceroy of India during Bangal Division?
A.Lord Dalhousie
B.Lord Kiyaning
C.Lord Kayson*
D.Lord Rippon
Ans:C
22.Who was the President of Indian National Congress in December 1929?
A.Mahatma Gandhi
B.Subash Chandra Bose
C.Motilal Nehru
D.Jawaharlal Nehru*
Ans:D
23.Who was the leader of Swaraj Party?
A.Subash Chandra Bose
B.Rajendra Prasad
C.C.R.Das*
D.Lala Lajpat Rai
Ans:C
24.When was the Second Round Table Conference held?
A.1930
B.1931*
C.1932
D.1933
Ans:B
25.Hindustan Steel Limited Rourkela is belong to
A.Orissa*
B.West Bengal
C.Madhya Pradesh
D.Andhra Pradesh
Ans:A
26.Who is the organizer of Sadhujana Paripalana Sangam?
A.Shree Narayana Guru
B.Chattambi Swami
C.Ayyankali*
D.Dr.Palppu
Ans:C
27.Who is the founder of Athma Vidya Sangam?
A.V.T.Bhattathirippad
B.Thycaud Ayya
C.Ayyankali
D.Vagbhatananda*
Ans:D
28.Who is known as Mudichoodum Perumal?
A.Vaikunda Swami*
B.V.T.Bhattathirippad
C.Mannath Padmanabhan
D.Shree Narayana Guru
Ans:A
29.Who called Ayyankali as a Pulaya Rajavu?
A.Shree Narayana Guru
B.Mahatma Gandhi*
C.Vakkam Abdul Khadar Maulavi
D.Subash Chandra Bose
Ans:B
30.Who was the leader of Savarna Jadha?
A.A.K.Pillai
B.K.P.Kesava Menon
C.K.Madhavan
D.Mannath Padmanabhan*
Ans:D
31.----------you help me?
A.May
B.Shall
C.Will*
D.Should
Ans:C
32.Opposite of the word’obvious’
A.Clear
B.Hidden*
C.Being
D.Having
Ans:B
33.Iam always----------trouble with my neighbours.
A.Has
B.Had
C.Being
D.Having*
Ans:D
34.There isn’t ----------to do now.
A.Much*
B.Many
C.Nothing
D.Some
Ans:A
35.The synonym of ‘Emphasis’
A.Force
B.Stress*
C.Plead
D.Suggest
Ans:B
36.He stopped -----------the shop on the way home
A.At*
B.In
C.On
D.By
Ans:A
37.The pen you are looking ----------is here.
A.Out
B.For*
C.About
D.At
Ans:B
38.Somewhere in the distance,--------------bell rang
A.An
B.The
C.A*
D.Some
Ans:C
39.When I first met him,he -----------------in a hospital
A.Had been working
B.Was working*
C.Has been working
D.Worked
Ans:B
40.’I bought a book’is the active form of
A.A book was bought by you
B.I was bought by a book
C.A book has been bought
D.A book was bought by me*
Ans:D
41.In hot weather we sit under the ----------of a tree
A.Shadow
B.Protection
C.Shade*
D.Shelter
Ans:C
42.It is a----------to meet you
A.Pleasure*
B.Pleasing
C.Please
D.Pleasurable
Ans:A
43.She----------tomorrow to attend the wedding
A.Came
B.Will come*
C.Seems to come
D.Just comes
Ans:B
44.A peson blamed for a problem
A.Quack
B.Moron
C.Scapegoat*
D.Spinster
Ans:C
45.Gita broke the glass,------?
A.Did she
B.don’t she
C.Does she
D.Didn’t she*
Ans:D
46.Govind spends------------weekends at a holiday resort
A.Alternatively
B.Alternately
C.Alternative
D.Alternate*
Ans:D
47.Give one word for non professional or unpaid
A.Amateur*
B.Stoic
C.Titulant
D.Amature
Ans:A
48.Select the correctly spell word
A.Eroneous
B.Erronius
C.Erroneous*
D.Erraneous
Ans:C
49.---------the traffic was bad,I arrived on time
A.Though*
B.Because
C.As soon as
D.Apart
Ans:A
50.Raju said,’I wrote a letter’.(Change into indirect speech)
A.Raju said that he wrote a letter
B.Raju said that he has written a letter
C.Raju said that he had written a letter*
D.Raju said that he was writing a letter
Ans:C
51.Capital’D’is used for
A.1000
B.500*
C.50
D.100
Ans:B
52.After the interrogation mark------------should be left.
A.Single space
B.Two space*
C.Three space
D.None of these
Ans:B
53.Which one is not non character key?
A.Backspace key
B.Margin release key
C.Master key*
D.Shift key
Ans:C
54.The important tension in a typewriter is
A.Main Spring tension*
B.Key tension
C.Touch regulator tension
D.None of these
Ans:A
55.Footnotes are typed in
A.Single line spacing *
B.Double line spacing
C.Triple line spacing
D.None of these
Ans:A
56.Ctrl+U is the shortcut key for
A.Bold
B.Italic
C.Underline*
D.None of these
Ans:C
57.One of the following is not subunit of CPU
A.Arithmetic Logic Unit
B.Output Unit*
C.Memory Unit
D.Control Unit
Ans:B
58.To send a message to another user select New->mail
message option from
A.Edit menu
B.Format menu
C.Insert menu
D.File menu*
Ans:D
59.Find and replace is in the -----menu
A.File
B.Edit*
C.Insert
D.Format
Ans:B
60.Close button is located on the right side of
A.Toolbar
B.Status bar
C.Title bar*
D.Scroll bar
Ans:C
61.Guide keys are
A.’q’ and ‘p’
B.’z’ and’.’
C.’a’ and’;’*
D.’a’ and ‘s’
Ans:C
62.Receivers address is typed on
A.The left top corner of the envelop
B.Top centre of the envelop
C.The right top corner of the envelop
D.The right half of the envelop*
Ans:D
63.Master key in typewriter is
A.Q
B.N*
C.A
D.;
Ans:B
64.If the dogs are worn out it causes
A.Jerky movement*
B.Bad alignment
C.Defective feeding
D.Sluggish movement
Ans:A
65.Who has developed the ‘Touch System’?
A.Christopher Latham Sholes
B.Frank Mc Gurrin*
C.William Mill
D.Charles Thurber
Ans:B
66.Monitor is also known as
A.Visual Display Unit*
B.Memory Unit
C.Storage Device
D.Program
Ans:A
67.Which one is not a search engine?
A.Spiders
B.Virus*
C.Robots
D.Crawlers
Ans:B
68.Ctrl+X is shortcut key for
A.Paste
B.Cut*
C.Copy
D.Save
Ans:B
69.One of the following is not e-mail term
A.Forward
B.To
C.From
D.Backward*
Ans:D
70.Spelling mistakes in document typed appear with
A.Green underline
B.Blue underline
C.Red underline*
D.None of these
Ans:C
71.In a typewriter there are----------carriage release levers
A.One
B.Two*
C.Three
D.None of these
Ans:B
72.To type uppercase characters continuously we use
A.Backspace
B.Shift key
C.Shift lock*
D.Tabulator bar
Ans:C
73.Uneven space between the character is
A.Sluggish movement
B.Jerky movement
C.Alignment
D.Bad Alignment*
Ans:D
74.’Cowl’is also known as
A.Centre guide
B.Universal bar
C.Top plate*
D.Type basket
Ans:C
75.In one inch there are----------letters.
A.10*
B.8
C.12
D.14
Ans:A
76.----------key can be used to make a cancel selection in a menu
A.Esc key*
B.Shift key
C.Enter key
D.Delete key
Ans:A
77.The program that is used to write edit and print text is
A.Word processor*
B.Internet
C.Spreadsheet
D.Presentation software
Ans:A
78.Which one is not a component of a slide?
A.Title
B.Subtitle
C.Drawing objects
D.Handouts*
Ans:D
79.-----------contains all the menu commands available for that particular application
A.Menu bar*
B.Status bar
C.Tool bar
D.Title bar
Ans:A
80.Intersection of rows an columns is
A.Cells*
B.Worksheet
C.Workbook
D.Cell pointer
Ans:A
81.The motive power for movement of carriage towards left is
A.Universal bar
B.Main spring*
C.Keyboard
D.Carriage rack
Ans:B
82.In Malayalam typewriter there are---------dead keys
A.One*
B.Two
C.Three
D.None of these
Ans:A
83.Which part of the typewriter is not oiled?
A.Carriage rails
B.Pinion wheel
C.Platen*
D.Carriage rack
Ans:C
84.What is the size of A4 paper?
A.148 x 210 mm
B.210 x 297 mm*
C.229 x324mm
D.297 x420 mm
Ans:B
85.In business letters ‘To address should be typed in---------space
A.Single line*
B.Double line
C.Triple line
D.None of these
Ans:A
86.The keyboard shortcut to move one cell to the right is
A.Tab key
B.Enter
C.Ctrl+Home
D.Shift+Tab*
Ans:D
87.-------bar contains document name.
A.Menu bar
B.Tool bar
C.Status bar
D.Title bar*
Ans:D
88.Meaning of Shift+Home
A.To the end of a line
B.To the beginning of a line*
C.To the previous line
D.To the next line
Ans:B
89.The worksheet of Excel 2000 contains---------columns.
A.265
B.256*
C.65536
D.65635
Ans:B
90.Small graphical images representing the object
A.Icon*
B.Folder
C.Desktop
D.File
Ans:A
91.Two space should not be left after
A.Full stop
B.Exclamation mark
C.Colon
D.Comma*
Ans:D
92.The sign ‘stet’in manuscript is to
A.Delete
B.Let it stand*
C.Close up
D.Insert space
Ans:B
93.In D.O.Letters complimentary close will be
A.Yours faithfully
B.Yours loving
C.Yours sincerely*
D.Yours obediently
Ans:C
94.Which is not rubber part of a typewriter?
A.Feed rolls
B.Cylinder
C.Paper bail rolls
D.Dog block*
Ans:D
95.Even though there are 2 characters on a typeface only one letter causes impression because of
A.Up and down movement of ribbon
B.Universal bar is in semi-circular shape
C.Segment is in semi-circular shape
D.Curvature of the platen*
Ans:D
96.The chart which illustrates comparisons among individual items
A.Pie chart
B.Column chart
C.Line chart
D.Bar chart*
Ans:D
97.Pre defined formulas that perform calculations by using specific values are
A.Legend
B.List
C.Functions*
D.Worksheet
Ans:C
98.Title case in change case
A.Changes all selected text to lower case letters
B.Changes all selected text to capital letters
C.Capitalises the first letter of each word in the selection*
D.Capitalises the first letter of the first word in the selected sentences
Ans:C
99.In MS Word there are-----------alignments
A.Three
B.Four*
C.Two
D.None of these
Ans:B
100.Deleted files are moved to
A.Folder
B.Desktop
C.Recycle bin*
D.CPU
Ans:C




Please Give Us Your 1 Minute In Sharing This Post!
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →
Powered By: BloggerYard.Com

0 comments:

Post a Comment

Thanks for Visiting!!Especially Thanks for join our online exam services.We value your feedback,so please write to your experience share with us that will help to future programs.
Kindly please share your question papers that will help everyone,You can also Email to EXAMCHOICES@GMAIL.COM."ATTENTION PLEASE:IF YOU FIND ANY WRONG ANSWER IN THIS WEBSITE,PLEASE INFORM COMMENT BELOW EACH QUESTION PAPER POST,THAT WILL HELP TO OTHERS.FINAL ANSWERS YOU CHECK OFFICIAL WEBSITES"
You have to dream before your dreams can true-Dr.A.P.J.Abdul Kalam
Hope this has helped.Please do Like and Subscribe
Your Support means a lot to us:)
Always standing by you and Working for your success.

WELCOMES YOU EXAMCHOICES.IN:WAY TO LEARN AND WIN

Follow by Email