23 July 2016

// // Leave a Comment

LD CLERK IDUKKI 2014 KERALA PSC EXAM ANSWER KEY

LD CLERK IDUKKI 2014
EXAM DATE:22-02-2014

1.Find the synonym of the word’Manifest’”
A.Custom
B.Display*
C.Humble
D.Soft
Ans:B

2.The antonym of ‘adapt’ is---------
A.Hate
B.Retreat
C.Misfit*
D.Native
Ans:C
3.Add a prefix to get the opposite meaning of the word ‘Grace’.
A.Ungrace
B.Disgrace*
C.Misgrace
D.Ingrace
Ans:B
4.The meaning of the underlined idiom is-----------“Everything was at sixes and sevens when I entered the house”
A.Comfortable
B.Surprise
C.Arranged
D.Confusion*
Ans:D
5.------------is the word which mean ‘Natural ability’
A.Flare
B.Fare
C.Flair*
D.Fair
Ans:C
6.A place where birds are kept is called---------
A.Zoo
B.Aviary*
C.Orchard
D.Aquarium
Ans:B
7.The plural of calf is--------
A.Calf
B.Calve
C.Calves*
D.Cow
Ans:C
8.The word with the correct spelling is --------
A.Dictionary*
B.Dictionery
C.Dictionairy
D.Dectionery
Ans:A
9.Replace the word in bold letters with the right phrase given below:
“I cannot Recollect that incident”
A.Call off
B.Call for
C.Call up*
D.Call in
Ans:C
10.Pick out the singular form from the given words:
A.Dishes
B.Batches
C.Class*
D.Mice
Ans:C
11.”Help me to do this work”is an example of:
A.Declarative sentence
B.Interrogative sentence
C.Imperative sentence*
D.Exclamatory sentence
Ans:C
12.The passive form of “The secretary garlanded the chief guest”is----
A.The chief guest was garlanded by the secretary*
B.The chief guest is garlanded by the secretary
C.The chief guest has been garlanded by the secretary
D.The chief guest will be garlanded by the secretary
Ans:A
13.Beggar said to Ramu,”Give some water”.The reported form of the above sentence is--------
A.Beggar asked Ramu water
B.Beggar requested Ramu to give some water*
C.Beggar wanted Ramu to give water
D.Beggar ordered Ramu to give water
Ans:B
14.Rewrite the sentence using the correct article.I shall finish my work in-------hour.
A.an*
B.the
C.a
D.to
Ans:A
15.Use the appropriate question tag for the sentence given below:
They live in the town,--------?
A.Didn’t us
B.Don’t they*
C.Do they
D.Did they
Ans:B
16.There was a big crowd------the market.Use the correct proposition.
A.On
B.At*
C.In
D.With
Ans:B
17.This is the --------news.
Use the correct adjective
A.Late
B.Early
C.Last
D.Latest*
Ans:D
18.The word which means ‘innocent’is:
A.Childish
B.Frank
C.Childlike*
D.Proud
Ans:C
19.Pick out the correct sentence
A.Iam superior than him
B.Iam superior than he
C.Iam superior to him*
D.Iam more superior to him
Ans:C


Please Give Us Your 1 Minute In Sharing This Post!
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →
Powered By: BloggerYard.Com

0 comments:

Post a Comment

Thanks for Visiting!!Especially Thanks for join our online exam services.We value your feedback,so please write to your experience share with us that will help to future programs.
Kindly please share your question papers that will help everyone,You can also Email to EXAMCHOICES@GMAIL.COM."ATTENTION PLEASE:IF YOU FIND ANY WRONG ANSWER IN THIS WEBSITE,PLEASE INFORM COMMENT BELOW EACH QUESTION PAPER POST,THAT WILL HELP TO OTHERS.FINAL ANSWERS YOU CHECK OFFICIAL WEBSITES"
You have to dream before your dreams can true-Dr.A.P.J.Abdul Kalam
Hope this has helped.Please do Like and Subscribe
Your Support means a lot to us:)
Always standing by you and Working for your success.

WELCOMES YOU EXAMCHOICES.IN:WAY TO LEARN AND WIN

Follow by Email