10 April 2017

// // Leave a Comment

CIVIL EXCISE OFFICER 01-04-2017

CIVIL EXCISE OFFICER
EXAM DATE:01-04-2017
PDF FILE DOWNLOAD     DOC FILE DOWNLOAD

1.The code name of the first vehicle driven by man on the moon’s surface:
A.Lunar
B.Rover
C.Eagle
D.Challenger
Ans:B

2.In which year IT act came into force in India?
A.2000
B.2005
C.1998
D.2001
Ans:A
3.The fear of being out of mobile phone contact is known as:
A.Biophobia
B.Monophobia
C.Nomophobia
D.Sonophobia
Ans:C
4.In which place Mortuary temple of Seti 1 located?
A.Jordan
B.Greece
C.Tunisia
D.Egypt
Ans:D
5.In which country recently conducted the first Brain implantation?
A.U.K
B.Netherlands
C.Iceland
D.Germany
Ans:B
6.Name the Identity Card given to artisans in Gujarat for National recognition:
A.Swaroop
B.Ekta
C.Pahchan
D.Samaanta
Ans:C
7.Who was appointed as Sub Collector of Thalassery to suppress the revolt of Pazhassi Raja
A.Munro
B.Curzon
C.Robert Clive
D.T.H.Baber
Ans:D
8.Name the robot has been introduced by Kumbakonam based City Union Bank to Improve customer Service:
A.Cub-Union
B.Cub-Ubi
C.Cub-Ganga
D.Cub-Lakshmi
Ans:D
9.Name the revolutionary Cuban leader who dies on 25th November 2016
A.Fidel Vostro
B.Ryan Vastro
C.Ryder Castro
D.Fidel Castro
Ans:D
10.In which year NABARD was established?
A.1985
B.1990
C.1995
D.1982
Ans:D
11.Who is the present Chairman of National Hydro Electric Power Corporation?
A.Shyam Srinivasan
B.K.M.Singh
C.Ajaypal Singh
D.P.S.Jayakumar
Ans:B
12.Headquarters of the Securities and Exchange Board of India(SEBI)
A.Poona
B.Hyderabad
C.New Delhi
D.Mumbai
Ans:D
13.Name of currency of Japan:
A.Yen
B.Lira
C.Rial
D.Ruble
Ans:A
14.India’s Satellite launch-pad is located at:
A.Visakhapatanam
B.Mumbai
C.Hyderabad
D.Shiharikotta
Ans:D
15.A method of growing plants without soil:
A.Planting
B.Breeding
C.Hydroponics
D.Vegitation
Ans:C
16.Who is the Prime Minister of Republic of Mauritius?
A.Anirood Jugnauth
B.Chownamein
C.Mehbooba Mufti
D.Zakkir Ustad
Ans:---
17.Name of Tibetan Word for New Year:
A.Nauros
B.Puthuyug
C.Losar
D.Era
Ans:C
18.Where did International court of Justice situated?
A.Geneeva
B.Switzerland
C.London
D.Hague
Ans:D
19.World Television Day is celebrated on:
A.May 21
B.June 29
C.November 21
D.March 22
Ans:C
20.Which  is the capital of Australia?
A.Canberra
B.Lisbon
C.Madrid
D.Guinea
Ans:A
21.Who is the Chairman of ISRO?
A.Dr.Jinyao
B.A.S.Kirankumar
C.J.P.Nanda
D.R.K.Sharma
Ans:B
22.Which British Viceroy was related to Subsidiary Alliance System?
A.Lord Elnborough
B.Lord Canning
C.Lord Wellesley
D.Lord Mount Batten
Ans:C
23.In which year the Twelfth Five year plan started?
A.2010
B.2007
C.2008
D.2012
Ans:D
24.Newly elected President of USA on November 8,2016:
A.Ted Cruz
B.Hillary Clinton
C.Donald Trump
D.Marco Rubio
Ans:C
25.In which state Kakatiya Thermal Power Project existed?
A.Telangana
B.Karnataka
C.Maharashtra
D.Assam
Ans:A
26.Where did the first Satyagraha experiment made by Gandhi in India?
A.Bardoli
B.Champaran
C.Dandi
D.Vaikkom
Ans:B
27.Where did Keibul Lamjao National Park,the worlds only floating national park was located?
A.Manipur
B.Andhra
C.Jharkhand
D.Gujarat
Ans:A
28.Which University has developed the worlds first light seeking Synthetic Nano Robot?
A.Oxford University
B.University of Hongkong
C.Cambridge University
D.Harward University
Ans:B
29.First state to launch Cyber Police Stations in each districts in India:
A.Hariyana
B.Chathisgarh
C.Goa
D.Maharashtra
Ans:D
30.Number of Tinais mentioned in Sangam literature:
A.5
B.7
C.8
D.3
Ans:A
31.Who is the founder of Atmavidyasangam?
A.E.V.Ramaswamy
B.Subramanya Bharathy
C.Vagbatanadan
D.Ayyankali
Ans:C
32.Where is Jose Maria Cordova International Airport located?
A.Brazil
B.Colombia
C.Newyork
D.Chile
Ans:B
33.Which is the Coastal Port City had trade relations with Yavanas,situated on the banks of River periyar?
A.Tyndis
B.Kadalundi
C.Cochin
D.Muziris
Ans:D
34.In which state’Annapurna Rasoi Programme’to provide quality meal at cheap price to weaker sections of people was launched?
A.Rajasthan
B.Mizoram
C.Delhi
D.Bihar
Ans:A
35.The Head quarters f Malayalam University in Kerala situated:
A.Thrissur
B.Calicut
C.Ernakulam
D.Tirur
Ans:D
36.Which Day is Celebrated as Natiaonal Milk Day?
A.March 7
B.August 16
C.November 26
D.October 11
Ans:C
37.Who was the leader of 1857 revolt in Baraut Pargana in Uttarpradesh?
A.Shah Mal
B.Maulavi Ahamdulla
C.Kunwar Singh
D.Vajid Ali Sha
Ans:A
38.Who implemented the first Five Year Plan in Soviet Union?
A.Lenin
B.Joseph Stalin
C.Corbachev
D.Trotsky
Ans:B
39.In which year India became a member of World Trade Organization?
A.2002
B.1997
C.2005
D.2000
Ans:-
40.Name the event which was followed as a part of Anti-Rowlatt struggle in India?
A.Wagon Tragedy
B.Mappila revolt
C.Partition revolt
D.Jallianwalabagh Massacre
Ans:D
41.In which year Kundara proclamation declared?
A.1856
B.1809
C.1833
D.1805
Ans:B
42.Which country’s court poet was Atula in the ancient Kerala?
A.Ezhimala
B.Ay
C.Venad
D.Travancore
Ans:A
43.The first Swadeshi printing press started by Chavara Kuriakose Elias:
A.Mannanam
B.Thrissur
C.Thiruvalla
D.Kothamangalam
Ans:A
44.The first book completely printed in Malayalam:
A.Shabdakosam
B.Samshepavedertham
C.Rajyasamacharam
D.Paschimodayam
Ans:B
45.Which Indian river is known as Tsangpo in China?
A.Yamuna
B.Sindhu
C.Brahmaputra
D.Mahanadi
Ans:C
46.Who was the exponent of ‘Aiyyavazhi’system of belief?
A.Ayyankali
B.Sreenarayana Guru
C.Vaikundaswami
D.Gandhi
Ans:C
47.The tallest Peak in Himalaya Mountains:
A.Mount Everest
B.Karakkoram
C.Siachin
D.Kanchen junga
Ans:A
48.Which Planet is famous for its big Red Spot on it?
A.Mars
B.Venus
C.Uranus
D.Jupiter
Ans:D
49.Which University is Renamed as Kerala University?
A.Malabar University
B.Travancore University
C.Venad University
D.Gandhi University
Ans:B
50.Who wrote ‘Prachina Malayalam’?
A.Kunjan Nambiar
B.K.P.Kesavamenon
C.Chattampiswami
D.Dr.Palpu
Ans:C
51.The ‘Dronacharya Award’was given to:
A.Sportsmen
B.Coaches
C.Umpires
D.Sports Editors
Ans:B
52.Who was the first person to walk on the moon?
A.Yurigagarin
B.Neil Armstrong
C.Edmund Hilary
D.Kalpana Chawla
Ans:B
53.The pass located at the Southern end of Nilgiri Hills in South India:
A.Bhorghat Gap
B.Thlaghat Pass
C.Bolan Pass
D.Palghat Gap
Ans:D
54.Who invented the Steam Engine?
A.Marconi
B.Thomas Savery
C.James Watt
D.Writht Brothers
Ans:C
55.Numismatics is the study of:
A.Coins
B.Stamps
C.Numbers
D.Space
Ans:A
56.What is the name of the first satellite sent into space?
A.Sputnik
B.Laika
C.Apple
D.Bhaskara
Ans:A
57.Which instrument is used to measure Pressure?
A.Ammeter
B.Manometer
C.Lactometer
D.Sacharimeter
Ans:B
58.Which is the border line that sepaerates India and Pakistan?
A.Radcliff line
B.Line of Control
C.Durant line
D.Rann of Kutch
Ans:A
59.Who was the first Indian to win the World Amateur Billiards title?
A.Manoj Kothari
B.Michael Ferrerna
C.Wilson Jones
D.Geet Sethi
Ans:C
60.Where is the headquarters of National Thermal Power Corporation situated?
A.Varanasi
B.New Delhi
C.Mumbai
D.Dispur
Ans:B
61.What is the sum of the even integers from  100 to 1000?
A.280450
B.250840
C.248050
D.208450
Ans:C
62.10% of x is 25% of y then x:y is:
A.5:2
B.2:5
C.1:2
D.2:1
Ans:A
63.(1-1/3)(1-1/4)(1-1/5)---------(1-1/100)=--------
A.1/100
B.1/50
C.2/50
D.1/500
Ans:B
64.If 100/3*3n-3n-1=891,then the value of ‘n’is:
A.4
B.3
C.5
D.2
Ans:B
65.The cost price of 60 articles is equal to the selling price of 50 articles.The gain % is:
A.60%
B.10%
C.50%
D.20%
Ans:AD
66.Average of a,b,c is p and ab+bc+ca=3,What is the average of a2,b2,c2?
A.3p2
B.p2-2
C.3p2-2
D.9p2
Ans:C
67.A square garden measuring 10 meter on a side is surrounded by a 2 meter wide path.What is the are of the path?
A.44 sq.m
B.144 sq.m
C.196 sq.m
D.96 sq.m
Ans:D
68.148.62+5.891+36.4+213.06=-------
A.403.971
B.364.957
C.424.23
D.None of these
Ans:A
69.A work can finish 6 male workers or 9 female workers in 20 days.How many days take to finish the same work with 4 male workers and 4 female workers?
A.10 days
B.18 days
C.12 days
D.15 days
Ans:B
70.A bank is calculate the simple interest at the rate 12 ½%,how many years take a fixed amount become doubled:
A.4 years
B.12 years
C.8 years
D.10 years
Ans:C
71.A and B start from a fixed point, A moves 6 km  west ward and turns left and then covers 5km,B moves 3 km north ward and stand there.The distance between A and B now is:
A.10 km
B.8 km
C.9 km
D.11 km
Ans:A
72.P is Q’s brother,Q is R’s sister and R is S’s father then S is P’s:
A.Sister
B.Brother
C.Wife
D.None of these
Ans:D
73.Which of the following is replaces the question mark.
7:9::343:?
A.117
B.225
C.729
D.486
Ans:C
74.Seen through a mirror,the arms of a clock shows 8.50.What is the actual time?
A.4.10
B.3.10
C.10.15
D.9.45
Ans:B
75.BACD is coded as 2134,what would HFEG stands for:
A.8567
B.8765
C.8756
D.8657
Ans:D
76.Find the missing number of the series.9,16,30,-,114
A.51
B.58
C.42
D.54
Ans:B
77.Find the odd man out:
A.8B1
B.2E5
C.6H4
D.1D6
Ans:A
78.If the Christmas day of 2017 is MONDAY,then the Republic Day of 2018 is:
A.Tuesday
B.Monday
C.Sunday
D.Friday
Ans:D
79.If <means+,>means-,^means /,v means x then the value of 16^ 4V 2<2>3
A.7
B.1
C.31
D.9
Ans:A
80.Find out the correct alternative with the series.K4J3RPQ2TV3A3
A.K4J3PQR2TV3A3
B.K4J3RPQ2VT3A3
C.K4J3RPQ2TV3A3
D.K4J3RQP2TV3A3
Ans:C
81.Select a world synonymous with ;INTEGRITY’.
A.Selflessness
B.Selfishness
C.Honesty
D.Durability
Ans:C
82.Each of these apartment buildings has ---------own swimming pool
A.Its
B.That
C.Their
D.His
Ans:A
83.Use the correct adverb to replace the groups of words in bold letters.He,was appointed principal,”FOR THE PRESENT TIME ONLY”:
A.Accidently
B.Unanimoulsy
C.Voluntarily
D.Provisionally
Ans:D
84.Identify the sentence “Look before you leap”:
A.Interrogative
B.Imperative
C.Declarative
D.Exclamatory
Ans:B
85.We agree -----------most things
A.About
B.On
C.With
D.For
Ans:C
86.Put the adjectives in right order.The house was-----building
A.A nice stone old
B.A nice old stone
C.A stone old nice
D.An old nice stone
Ans:B
87.Choose the correct plural form of ‘Basis’
A.Basis
B.Basic
C.Basises
D.Bases
Ans:D
88.The noun ‘SPONTANEITY’belongs to which category:
A.Count
B.Collective
C.Mass
D.Compound
Ans:C
89.Many a man--------tempted by gold
A.Is
B.Are
C.Did
D.Have
Ans:A
90.Select the word which is opposite to ‘STERN’:
A.Indulgent
B.Liberal
C.Emotional
D.Tenient
Ans:D
91.Choose the most apporpriate  word:
The –of a railway engine is almost deafening.
A.Scream
B.Shriek
C.Screech
D.Scramble
Ans:C
92.Use the correct conditionals She would buy a pony,if ----enough money
A.She has
B.She have
C.She had
D.She did
Ans:C
93.Find the phrase that best fits in to the blank in the sentence
The occasion ---------prompt action
A.Call up
B.Call to
C.Call out
D.Call for
Ans:D
94.Choose the alternative which best expresses the meaning of the idiom:
“To show the white feather”
A.To show signs to cowardice
B.To seek peace
C.To show arrogance
D.To become polite
Ans:A
95.The boy,along with the tourists-gone
A.Do
B.Has
C.Have
D.Does
Ans:B
96.Find out the passive form of:
“Does she know me”?
A.Did I know her?
B.Has she known me?
C.Am I Known to her?
D.None
Ans:C
97.Choose the correctly spelt word:
A.Opportunity
B.Oppertunity
C.Oppurtunity
D.Opporttunity
Ans:A
98.Which sentence is correct?
A.He was universally loved and honoured by all
B.He was universally loved and honoured
C.He was universally loved and honoured by every one
D.None
Ans:B
99.Choose the correct tag question:Don’t make any noise,-----------?
A.Do you?
B.Don’t you?
C.Will you?
D.Does you?
Ans:C
100.Complete the sentence meaningfully:
Seeing that the child was ill,the:
A.Windows of the room were closed
B.Doctor was sent for
C.Bottle of the medicine was found empty
D.Mother sent for the doctor
Ans:D



Please Give Us Your 1 Minute In Sharing This Post!
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →
Powered By: BloggerYard.Com

0 comments:

Post a Comment

Thanks for Visiting!!Especially Thanks for join our online exam services.We value your feedback,so please write to your experience share with us that will help to future programs.
Kindly please share your question papers that will help everyone,You can also Email to EXAMCHOICES@GMAIL.COM."ATTENTION PLEASE:IF YOU FIND ANY WRONG ANSWER IN THIS WEBSITE,PLEASE INFORM COMMENT BELOW EACH QUESTION PAPER POST,THAT WILL HELP TO OTHERS.FINAL ANSWERS YOU CHECK OFFICIAL WEBSITES"
You have to dream before your dreams can true-Dr.A.P.J.Abdul Kalam
Hope this has helped.Please do Like and Subscribe
Your Support means a lot to us:)
Always standing by you and Working for your success.

WELCOMES YOU EXAMCHOICES.IN:WAY TO LEARN AND WIN

Follow by Email