1 May 2017

// // Leave a Comment

DATA ENTRY OPERATOR,MINERALS AND METALS LIMITED 07-04-2017

DATA ENTRY OPERATOR,MINERALS AND METALS LIMITED
EXAM DATE:07-04-2017
 PDF FILE DOWNLOAD     DOC FILE DOWNLOAD

1.Two colour letters are stamping while using two color ribbons.It is called:
A.Shading
B.Spreading
C.Bleeding
D.Saging
Ans:C

2.Default bottom page margin of word 2003 is:
A.1.25
B.1.5
C.1
D.0
Ans:C
3.The part of supplying paper to impression roller is known as:
A.Receiving tray
B.Operating lever
C.Regulator
D.Feed tray
Ans:D
4.Shortcut key to cut the selected text:
A.Ctrl+C
B.Ctrl+V
C.Ctrl+1
D.Ctrl+X
Ans:D
5.”Arial black”is considered as:
A.Character
B.Text
C.Font
D.Style
Ans:C
6.Spelling and grammar option can be taken from:
A.Tools
B.Format
C.Insert
D.Review
Ans:A
7.Quark Xpress is an example of software used in:
A.Photo editing
B.DTP
C.Email
D.Database
Ans:B
8.Bat tab settings inserts a -----------in your document at the tab stops.
A.Horizontal line
B.Vertical line
C.Decimal point
D.Cross line
Ans:B
9.Open Office is an example of:
A.Networking software
B.Graphic designing Software
C.Language word processor
D.Web design software
Ans:C
10.From the following,which is an example of free software:
A.MYSQL
B.Apache Server
C.GNU/Linux
D.Adobe Frame Maker
Ans:C
11.Malayalam typewriter keyboard was designed by:
A.Arulappan
B.Pandala
C.Krishna Iyer
D.Ramakrishnan
Ans:B
12.Minimum number of copies available in the print dialog box:
A.4
B.3
C.1/2
D.1
Ans:D
13.How many spaces would be left after exclamatory mark(!)?
A.1
B.2
C.No Space
D.None of these
Ans:B
14.How many shift systems are present in a typewriter?
A.1
B.2
C.3
D.4
Ans:B
15.From the below,which part of a typewriter requires oiling:
A.Nickel plate
B.Segment
C.Keyboard
D.None of these
Ans:D
16.What is “I”in iOS?
A.Internet
B.Intranet
C.Internal
D.Interconnect
Ans:A
17.The third generation computers mainly used:
A.Vacuum tubes
B.Transistors
C.Integrated circuits
D.None of the above
Ans:C
18.The Planning Commission of India is replaced by:
A.Nithi Yug
B.Nithi Nirvachan
C.Nithi Aayog
D.Nithi Dharma
Ans:C
19.In word processing,red underline indicates:
A.Warning
B.Grammar mistake
C.Spelling mistakes
D.All of the above
Ans:C
20.Who was the first Viceroy of independent India?
A.Lord Irwin
B.Lord Mount batten
C.Lord Curzon
D.Lord Morley
Ans:B
21.The Indian National Leader who participated in 3 Round Table Conferences:
A.Pattabhi Seetaramayya
B.Dr.B.R.Ambedkar
C.Maulana Abul Kalam Azad
D.Madanmohan Malavya
Ans:B
22.Chepauk Stadium is situated in:
A.Mumbai
B.Hyderabad
C.Kolkata
D.Chennai
Ans:D
23.Who among the following is appointed as the Goodwill Ambassador of UNICEF,South Asian Zone?
A.Sharukh Khan
B.Salman Khnan
C.Amir Khan
D.Sachin Tendulkar
Ans:C
24.Which among the following diseases is also known as”Pink Eye”?
A.Conjucivitis
B.Myopia
C.Astigmatism
D.Presbyopia
Ans:A
25.Location of Ratchet wheel is:
A.Right side of cylinder
B.Left end of the cylinder
C.Right side of carriage
D.Inside the carriage
Ans:B
26.One of the tragic episode of Mappila Rebellion of 1921 is Wagon Tragedy,which happened in:
A.1921 March
B.1921 December
C.1921 November
D.1921 May
Ans:C
27.Nested table means:
A.A table within a table
B.Nearest table
C.Add spacing between table cells
D.Previous table
Ans:A
28.The shortcut for redo the last action
A.Ctrl+U
B.Ctrl+Y
C.Ctrl+R
D.Shift+X
Ans:B
29.A concentric ring on a hard disk is referred to as a:
A.Track
B.Sector
C.Table
D.None of the above
Ans:A
30.From the following statement which is true about primary storage:
A.Fast access
B.Part of CPU
C.Its expensive
D.All of the above
Ans:D
31.ISCII is a:
A.Keyboard layout
B.Software
C.Character encoding system
D.All of the above
Ans:C
32.Scanner is a -------------type of device
A.Output
B.Input
C.Both (A)and (B)
D.None of the above
Ans:B
33.Which memory needs more refresh?
A.DRAM
B.SRAM
C.ROM
D.All of the above
Ans:A
34.Which of the following is a computer software?
A.PCI
B.ALU
C.K7
D.Dongle
Ans:C
35.An example of Operating System is:
A.Visual Studio
B.Visual Basic
C.Vista
D.All of the above
Ans:C
36.’CAD’stands for:
A.Computer Analytical Design
B.Computer Aided Drum
C.Computer Analytical Drum
D.Computer Aided Design
Ans:D
37.The headquarters of Intel Corporation is at:
A.Arizona
B.California
C.Washington
D.Virginia
Ans:B
38.The first Intel process introduced was:
A.4004
B.4007
C.8008
D.4008
Ans:A
39.The shortest access time memory is:
A.Virtual memory
B.Secondary Memory
C.Both A and B
D.Cache memory
Ans:D
40.The PROCESSOR is located in the:
A.External Drive
B.External Board
C.Mother Board
D.SMPS
Ans:C
41.’KAspersky’is a:
A.Web browser
B.Antivirus Program
C.Operating System
D.Application Manager
Ans:B
42.The default alignment for paragraph in MS-word is:
A.Left
B.Right
C.Justified
D.Centered
Ans:A
43.The place where windows keeps copies of deleted files:
A.Recovery bin
B.Recycle bin
C.Retrieveal bin
D.None of the above
Ans:B
44.When you point to the --------------corner of a table in WORD,the table move handle appears.
A.Upper Right
B.Upper Left
C.Lower right
D.Lower left
Ans:B
45.Internet came to force in India during the year:
A.1990
B.1997
C.1995
D.2000
Ans:C
46.Which key should be pressed to start a new paragraph in MS Word?
A.Shift
B.Enter
C.Ctrl+Enter
D.None of the above
Ans:B
47.How can you insert a  sound file in your word document?
A.From insert-sound menu option
B.From insert-file menu option
C.From insert –object menu option
D.None of the above
Ans:C
48.We can set gutter position in the side of a page in a document in Word at:
A.Centre
B.Top
C.Bottom
D.Right
Ans:B
49.Ribbon toolbar is used in Microsoft Word:
A.2003
B.2007
C.2000
D.Word XP
Ans:B
50.Which bar will show the current position of cursor?
A.Status bar
B.Task bar
C.Tool bar
D.Formula bar
Ans:A
51.The capital letter D denotes which of the following number:
A.50
B.500
C.550
D.1000
Ans:B
52.Which is the position to type the words like REGISTERED,URGENT etc.on the face of a cover?
A.Left side top
B.Right side top
C.Centre top
D.Left side bottom
Ans:A
53.What is the reason for impressing one letter on the paper while we typing?
A.Cylindrical shape of the carriage
B.Up and down movement of keys
C.Up and down movement of the ribbon
D.None of these
Ans:A
54.What is the reason for impressing one letter on the paper while we typing?
A.Cylindrical shape of the carriage
B.Up and down movement of keys
C.Up and down movement of the ribbon
D.None of these
Ans:A
55.Location of universal bar in Halda typewriter:
A.At the back of vertical link
B.In front of vertical link
C.In front of segment
D.At the back of segment
Ans:D
56.Which of the following parts does not need oil as lubricant?
A.Carriage way rods
B.Feed,rolls
C.Carriage rack
D.Loose Dog
Ans:B
57.How many rubber feet are present a typewriter?
A.3
B.4
C.2
D.1
Ans:B
58.Alternate name for “tabulator stop”is:
A.Tabulator bits
B.Tabulator bars
C.Tabulator rack
D.None of these
Ans:A
59.Where is the task bar situated in MS WORD?
A.Top of the word window
B.Bottom of the word window
C.Above the status bar
D.Below the menu bar
Ans:B
60.Default bottom page margin of word 2003 is:
A.1.25
B.1.5
C.1
D.0
Ans:C
61.File>New is used to open:
A.A new file
B.A save file
C.A copiesd file
D.None of the above
Ans:A
62.The worksheet of excel 2000 contains-------------columns
A.800
B.400
C.1024
D.256
Ans:D
63.Master key in typewriter is:
A.N
B.B
C.T
D.O
Ans:A
64.The keyboard shortcut to move one cell to the right is:
A.Shift
B.Tab
C.Ctrl
D.Space
Ans:B
65.---------bar contains document name
A.Quick access toolbar
B.Task bar
C.Ribbon
D.Toolbar
Ans:B
66.Integrated Circuit was invented by:
A.Bill gates
B.Semen
C.Hollerith
D.Jack Kilby
Ans:D
67.Function key used to select word help is:
A.F9
B.P3
C.F1
D.F6
Ans:C
68.The icon in the standard tool bar having the shape of a Floppy disk is used for:
A.Save
B.Save as
C.Paste special
D.Cut
Ans:A
69.Zip programs are used for:
A.Converting files in to another language
B.Reduce the size of files by compressing
C.Creating database files
D.Creating a text file
Ans:B
70.Headers and footers can include texts and graphics,as well as the:
A.Current date
B.Page number
C.Current time
D.All of the above
Ans:D
71.What is the shortcut key to ‘Undo’the last action in a document
A.Ctrl+X
B.Ctrl+Y
C.Ctrl+U
D.Ctrl+Z
Ans:D
72.First Technopark established in India at:
A.Bangalore
B.Noida
C.Chennai
D.Thiruvanathapuram
Ans:D
73.The standard high level language using in internet is:
A.Java
B.HTML
C.Unix
D.Linux
Ans:A
74.Super computer ANUPAM developed in India by:
A.IBM
B.BARC
C.C-DAC
D.ISRO
Ans:B
75.Which is the following line space used for typing a legal document?
A.Single line
B.Triple line
C.Double line
D.None of the above
Ans:B
76.What is the degree size of policy type carriage typewriter?
A.100
B.140
C.180
D.240
Ans:C
77.Which one of the following type rubber is not used for creating cylinder of type writer?
A.Hard
B.Medium
C.Soft
D.Elastic
Ans:A
78.The word”Honorable”should be placed before:
A.The name of a Minister
B.The Designation of a minister
C.A Business man
D.An Officer
Ans:B
79.How much space should be left after typing “colon”?
A.No space
B.Two space
C.One space
D.Half space
Ans:B
80.The Home keys in English typewriter are:
A.Asdf;lkj
B.MN
C.NP
D.A;
Ans:A
81.Beti Bachao Beti Padhao Programme was launched at Panipat on:
A.22 January 2013
B.22 January 2014
C.22 January 2015
D.22 January 2016
Ans:C
82.The ‘Bharat Nirman’was launched by which Prime Minister?
A.Narendra Modi
B.Dr.Man Mohan Singh
C.Rajeev Gandhi
D.Deva Gowda
Ans:B
83.Who was the captain of the volunteer corps related with Guruvayur Satyagraha?
A.A.K.Gopalan
B.K.Kelappan
C.K.P.Kesavamenon
D.T.K.Madhavan
Ans:A
84.Author of the famous book ‘Jathikummi’:
A.K.P.Vallon
B.P.K.Chathen Master
C.T.K.Madhavan
D.K.P.Karuppan
Ans:D
85.The first women who was the recipient of ‘Bharata Ratna’?
A.Mother Theresa
B.Indira Gandhi
C.M.S.Subhalakshmi
D.Kalpana Chawla
Ans:B
86.Mokshapradipam was written by:
A.Brahmananda Swami Sivayogi
C.Chattampi Swamikal
C.Sree Narayana Guru
D.Ayyathan Gopalan
Ans:A
87.The famous personality who was known as the Licoln of Kerala:
A.K.Kelappan
B.T.K.Madhavan
C.Pandit Karuppan
D.V.T.Bhattathiripad
Ans:C
88.Kodungaloor Kunjikuttan Thampuran was known as:
A.Kerala Kalidasa
B.Sarasakavi
C.Mahakavi
D.Kerala Vyasa
Ans:D
89.The  social organization of Kerala Samathva Samajam was established in the year:
A.1851
B.1836
C.1855
D.1898
Ans:B
90.The author of ‘A community in Peril Christian Women’s Struggle for equal inheritance rights in Kerala’:
A.Kuttimalu Amma
B.Anna Chandi
C.Accama Cheriyan
D.Mary Ponnen Lukose
Ans:B
91.The person who had compiled Kesari Balakrishnan Pillai’s works:
A.M.N.Vijayan
B.M.N.Govindan
C.M.P.Appan
D.M.P.Gopalan
Ans:A
92.The Kerala Sangeetha Nataka Akademi was established in the year:
A.1956
B.1957
C.1958
D.1959
Ans:C
93.The British governor general who had permitted the channar women to wear Kuppayams:
A.Lord Dufferin
B.Lord William Bentick
C.Lord Curzon
D.Col.Munroe
Ans:D
94.The social  reformer who led the Kallumala Agitation:
A.Sree Narayana Guru
B.K.Kelappan
C.Ayyankali
D.Chattampi Swamikal
Ans:C
95.The slogan”Travancore for Travan Corean’s was associated with which event:
A.Malayali Memorial
B.Ezhava Memorial
C.Temple Entry Movement
D.Nivarthana Agitation
Ans:A
96.The directive principle of state policy is contained in which part of the constitution:
A.Part III
B.Part IV
C.Part II
D.Part VI
Ans:B
97.Who made the famous statement of “the difference between journalism and literature is that journalism  is unreadable and literature is not read?
A.Shakespeare
B.Robert Frost
C.P.B.Shelly
D.Oscar Wilde
Ans:D
98.The 2018 Women’s Hockey World Cup will be held in which country?
A.Sri Lanka
B.New Zealand
C.India
D.England
Ans:D
99.Who has been selected for the Prestigious 2016 Jnanpith Award?
A.Chandrashekhara
B.Kedemath Singh
C.Shankha Ghosh
D.Ravuri Bhadhwaha
Ans:C
100.Who was the Regent to Travancore who issued orders to start vernacular schools in Travancore?
A.Gouri Parvati Bai
B.Gouri Lakshmi Bai
C.Gouri Sethu Lakshmi
D.Gouri Sethu bai
Ans:A


Please Give Us Your 1 Minute In Sharing This Post!
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →
Powered By: BloggerYard.Com

0 comments:

Post a Comment

Thanks for Visiting!!Especially Thanks for join our online exam services.We value your feedback,so please write to your experience share with us that will help to future programs.
Kindly please share your question papers that will help everyone,You can also Email to EXAMCHOICES@GMAIL.COM."ATTENTION PLEASE:IF YOU FIND ANY WRONG ANSWER IN THIS WEBSITE,PLEASE INFORM COMMENT BELOW EACH QUESTION PAPER POST,THAT WILL HELP TO OTHERS.FINAL ANSWERS YOU CHECK OFFICIAL WEBSITES"
You have to dream before your dreams can true-Dr.A.P.J.Abdul Kalam
Hope this has helped.Please do Like and Subscribe
Your Support means a lot to us:)
Always standing by you and Working for your success.

WELCOMES YOU EXAMCHOICES.IN:WAY TO LEARN AND WIN

Follow by Email