27 July 2016

// // Leave a Comment

LD TYPIST,COMPANY/CORPORATION/BOARD EXAM DATE:26-03-2014


LD TYPIST,COMPANY/CORPORATION/BOARD
LD TYPIST(NCA),VARIOUS(IDUKKI)
EXAM DATE:26-03-2014

1.When did guruvayoor Satyagraha occurred?
A.1923
B.1931*
C.1941
D.1924
Ans:B

2.While enlarging his picture Babu wants to maintain the clarify?Which of the following software can help him?
A.Gimp
B.Text editor
C.M.S.Paint
D.Ink Scape*
Ans:D
3.Power of a lens is 10 D,its/focal length is
A.0.1m*
B.1 cm
C.0.01m
D.10 m
Ans:A
4.---------is an application that you can use to create geometric figures,measure length and angles and continuously change the figure
A.Celestia
B.Dr.Geo*
C.Calculator
D.Chemtool
Ans:B
5.Which substance has the presence of three atoms in its molecule?
A.Chlorine
B.Phosphorous
C.Carbon monoxide
D.Ozone*
Ans:D
6.Which of the following has a Lt.Governor?
A.Goa
B.Manipur
C.Delhi*
D.Kerala
Ans:C
7.Which of the following is not the organ of a Government?
A.Political parties*
B.Judiciary
C.Executive
D.Legislative
Ans:A
8.The states in India were reorganized largely on linguisitic basis in the year:
A.1950
B.1947
C.1956*
D.1957
Ans:C
9.Which of the following latitude is the longest?
A.66 1/20S
B.00*
C.800N
D.23 1/20N
Ans:B
10.The planet with the shortest year is:
A.Mercury*
B.Earth
C.Jupiter
D.Saturn
Ans:A
11.In which year Swadeshabhimani Ramakrishna pilla was excited?
A.1920
B.1915
C.1930
D.1910*
Ans:D
12.Who gave leadership to Malayalee Memorial?
A.T.K.Madhavan
B.Dr.Palpu
C.G.P.Pilla*
D.Mannathu Padmanabhan
Ans:C
13.Who made temple entry proclamation?
A.Sir Chithirathirunal Bala Rama Varma*
B.Swathi Thirunal
C.Marthanda Varma
D.Dharma Raja
Ans:A
14.The first Thermal plant in Kerala:
A.Nallalam
B.Kuttiyadi
C.Mullaperiyar
D.Kayamkulam*
Ans:D
15.The highest peak in the world
A.Kanjan Janga
B.Kilimanjaro
C.Everest*
D.Mount K2
Ans:C
16.Find out the head quarter of Konkan Railway
A.Mangalore
B.Goa
C.Chennai
D.Navi Mumbai*
Ans:D
17.Which is the first airport built in India with Public Participation?
A.Mumbai
B.Kolkata
C.Nedumbasseri*
D.Delhi
Ans:C
18.In which State Hindustan Steel Limited situated?
A.Chhattisgarh*
B.Bihar
C.Orissa
D.Madhya Pradesh
Ans:A
19.Leading producer of Sugarcane in India:
A.Karnataka
B.Gujarat
C.Maharashtra
D.Uttar Pradesh*
Ans:D
20.State with the highest sex ratio:
A.Hariyana
B.Kerala*
C.Uttar Pradesh
D.Maharashta
Ans:B
21.The planet having the temperature to sustain water in three forms:
A.Mars
B.Moon
C.Earth*
D.Jupitar
Ans:C
22.Which of the following is not included in the basic need of the people?
A.High Income*
B.Nutritious food
C.Quatity Education
D.Pure drinking water
Ans:A
23.A system by which money is mobilized  from investors through for investing in shares and other assets like debentures,real estates,gold etc,are called:
A.Over drafts
B.Mutual Fund*
C.Cash Credits
D.Bonds
Ans:B
24.Which is the capital of Andaman and Nicobar Islands?
A.Panaji
B.Yanam
C.Karakkal
D.Port Blair*
Ans:D
25.Where did the Konark temple situated
A.West Bengal
B.Orissa*
C.Andhra Pradesh
D.Rajasthan
Ans:B
26.In which Taluk the famous National Park silent Valley situated
A.Palakkad
B.Ottappalam
C.Mannarkkad
D.Perinthalmanna*
Ans:D
27.The word”Handicap”is associated with which game?
A.Golf*
B.Cricket
C.Hockey
D.Football
Ans:A
28.Which was the Head Quarters of European Space Agency?
A.New York
B.London
C.Paris*
D.Brussels
Ans:C
29.The Canal which connects Pacific Ocean and Atlantic Ocean:
A.Suez Canal
B.Panama Canal*
C.Dardenels
D.Pak Street
Ans:B
30.Where is St.Anjalose Fort Situated?
A.Alappuzha
B.Kollam
C.Kozhikkode
D.Kannur*
Ans:D
31.The science which studies fruits?
A.Pomology*
B.Enitology
C.Ornithology
D.Opthalmology
Ans:A
32.The members of the Raja Sabha are:
A.Directly elected
B.Indirectly elected
C.Nominated
D.Indirectly elected and nominated*
Ans:D
33.Which was the first state formed on linguistic basis?
.A.Andhra Pradesh*
B.Kerala
C.Rajasthan
D.Karnataka
Ans:A
34.According to the Indian Constitution the Money Bill can be introduced in:
A.The Lok Sabha only*
B.The Rajya Sabha only
C.The joint sessions of Rajya Sabha and Lok sabha only
D.The Council of the Ministers
Ans:A
35.Who among the following Indians was the president of the international Court of Justice at Hague?
A.R.S.Pathak
B.P.N.Bhagawati
C.A.N.Mullah
D.Shree Nagendra  Singh*
Ans:D
36.Gujarat is the largest producer of Salt in India because:
A.Its costal waters are very saline*
B.It has extensive dry coast
C.It has extensive shallow seas
D.Its inhabitants are expert in preparing salt
Ans:A
37.Sindri is famous for:
A.Oil refining
B.Aluminium manufacture
C.Machine-Tool Industry
D.Fertilizer production*
Ans:D
38.Which is the mountain between Black Sea and Caspian Sea?
A.Ural
B.Caucasus*
C.Alps
D.Balkan
Ans:B
39.The deficiency of Vitamin E results in:
A.Scurvy
B.Loss fertility*
C.Rickets
D.Xerophalmia
Ans:B
40.The number of triangles with any three of the length 1,4,6 and 8 cms,as sides is:
A.4
B.2
C.1*
D.0
Ans:C
41.The name of the traveler who came in the time of Krishna Deva Raya was:
A.Baruni
B.Domingo Paes*
C.Ibn-Battuta
D.Marco-Polo
Ans:B
42.The war between India and China took place in:
A.1960
B.1961
C.1962*
D.1963
Ans:C
43.Which historical figure was known as’Man of Destiny’?
A.Hitler
B.Mussolini
C.Chengiskhan
D.Napoleon*
Ans:D
44.If the surface of water in a lake is just going to freeze,then the temperature of water at the bottom is:
A.00C
B.40C*
C.30C
D.None of these
Ans:B
45.Name the “Tropical Paradise”in India:
A.Himachal Pradesh
B.Lakshadeep*
C.Jammu and Kashmir
D.Uttaranchal
Ans:B
46.Which is known as”Third Pole”?
A.Siachin Glacier*
B.Pameer
C.Antartica
D.Sikkim
Ans:A
47.The Northern most point of India:
A.Indira Point
B.Cori creek
C.Indiracol*
D.Mount K2
Ans:C
48.Who wrote the Book”Malayala Bhasha Charitram”?
A.P.Govindapilla*
B.N.Krishnapilla
C.Dr.K.M.George
D.Dr.M.M.Basheer
Ans:A
49.Where did the conference of the parties to the conversion on biological diversity held?
A.Paris
B.New Delhi
C.Hyderabad*
D.Chennai
Ans:C
50.Which month is most suited for Everest mounteneering?
A.January
B.March
C.May*
D.June
Ans:C
51.Which of the following is used to delete a single character to the left of the insertion point?
A.Delete
B.Backspace*
C.Ctrl+Backspace
D.Ctrl+Delete
Ans:B
52.After mail merging,how many documents does Word create:
A.1
B.2
C.3*
D.4
Ans:C
53.What is the shape of the mouse pointer when drawing a table?
A.Pencil*
B.White pointing arrow
C.Black pointing arrow
D.Black plus
Ans:A
54.If I wanted to take a paragraph and use it in another place also,what word would best describe that?
A.Rename
B.Copy
C.Delete
D.Move*
Ans:D
55.Which of the following is the default template file in MS Word?
A.New
B.Normal*
C.Blank
D.General
Ans:B
56.Which of the following is an automated procedure for sequence of commands or keyboard strokes that can be stored and then recalled with a single command or keyboard stroke?
A.Style
B.Template
C.Macro*
D.Field
Ans:C
57.Which tab on the Ribbon displays the Header and Footer commands?
A.Home
B.Insert*
C.Page Layout
D.View
Ans:B
58.Which dialog box is used to change the starting page number
A.Header dialog box
B.Footer dialog box
C.Page Number dialog box
D.Format Page Numbers dialog box*
Ans:D
59.What is the first step to  copy and paste text?
A.Click the copy button
B.Select the text to be copied*
C.Click the Paste button
D.Empty the Office Clipboard
Ans:B
60.Which of the following is not a tab in the Page Setup dialog box?
A.Margins
B.Paper
C.Layout
D.Page Border*
Ans:D
61.Which of the following inserts a picture from a file?
A.Insert tab,Hyperlink
B.Insert tab,Illustrations
C.Insert tab,Picture*
D.Insert tab,Shapes
Ans:C
62.Which of the following is used to locate a word with similar meaning?
A.Dictionary
B.Thesaurus*
C.Atlas
D.Style manual
Ans:B
63.Which feature corrects commonly misspelled words as you type text?
A.Auto correct*
B.AutoText
C.Auto Complete
D.Smart Tag
Ans:A
64.What does a red,wavy line under text represent?
A.Possible grammatical error
B.Smart tag data type
C.Possible misspelled word*
D.Possible formating inconsistencies
Ans:C
65.Which of the following is not to apply character formatting?
A.Ribbon,Home tab
B.Microsoft Office Button*
C.Mini toolbar
D.Keyboard shortcuts
Ans:B
66.The shortcut Key for changing lower case letters to upper case letter is:
A.Ctrl+Shift+A*
B.Ctrl+Shift+C
C.Ctrl+Shift+J
D.Ctrl+Shift+D
Ans:A
67.Measurement Unit of font is:
A.Inches
B.Points*
C.Pixels
D.Centimeters
Ans:B
68.Which command is used to reverse the action of the Undo command?
A.Redo*
B.Esc
C.Revert
D.Reverse
Ans:A
69.Which of the following can be used access Menu?
A.Ctrl Key
B.Shift Key
C.Esc Key
D.Alt Key*
Ans:D
70.Where is the Close command located?
A.View Tab
B.Home Tab
C.Microsoft Office Button*
D.Page Layout Tab
Ans:C
71.Which of the following file names is not valid?
A.Business/Plan*
B.Business Plan
C.Business_Plan
D.Business.Plan
Ans:A
72.The Office Clipboard can store up to---------------items that have been cut or copied
A.10
B.12
C.24*
D.50
Ans:C
73.The feature automatically decides where to end a line and wrap text to the next line based on the margin settings.
A.Auto line
B.Auto return
C.Line feed
D.Word Wrap*
Ans:D
74.Which of the following provides a set of tools to create different shapes like Triangle,Rectangle,Smiley face,etc?
A.Clip Art
B.Auto Shapes*
C.Word Art
D.Chart
Ans:B
75.What is the Word Art?
A.Text with special effect*
B.A control tool box
C.A design wizard
D.An Auto Shape
Ans:A
76.You accidentally  erased a sentence in the document.What command can be used to restore it immediately?
A.Insert
B.Copy
C.Undo*
D.Replace
Ans:C
77.MS Word is a-------------Application
A.Spreadsheet
B.Word Processing*
C.Database
D.Presentation
Ans:B
78.Triple clicking the mouse selects a:
A.Word
B.Sentence
C.Paragraph*
D.Line
Ans:C
79.How many actions can be accomplished the mouse?
A.5*
B.3
C.2
D.1
Ans:A
80.You can apply page break by:
A.Pressing Ctrl+Shift+Enter
B.Pressing Ctrl+Enter*
C.Pressing Shift+Enter
D.Pressing Alt+Enter
Ans:B
81.To repeat the table heading in every page:
A.Choose Row Height and Column Width
B.Choose Properties
C.Choose the Sort
D.Choose Heading Rows Repeat*
Ans:D
82.Which shortcut keys you will use to select all the text after current cursor position?
A.Shift+End
B.Ctrl+Shift+End*
C.Ctrl+End
D.Ctrl+Shift+Page Down
Ans:B
83.Windows operating system supports file names of up to------characters including spaces.
A.8
B.11
C.255*
D.512
Ans:C
84.When the computer is turned on and the operating system is loading is called:
A.Restart
B.Booting*
C.Hibernate
D.Warm up
Ans:B
85.You can detect spelling and grammar errors by:
A.Press F7*
B.Press Shift+F7
C.Press Ctrl+F7
D.Press Alt+F7
Ans:A
86.The --------keys have the characters A-Z
A.Alphabet keys*
B.Numeric Key
C.Special Key
D.Function Key
Ans:A
87.One point equals about ---------inch
A.1
B.1/2
C.1/10
D.1/72*
Ans:D
88.-----------are the first six letters on the first row of the PC Keyboard
A.ASDFGH
B.QWERTY*
C.ZXCVBN
D.123456
Ans:B
89.To write the small letter by using the----------and the caps lock keys
A.Shift*
B.Space bar
C.Enter
D.Ctrl
Ans:A
90.---------is used to move the cursor up and down,to right and to left
A.Back Space
B.Shift Key
C.Esc Key
D.Arrow Key*
Ans:D
91.What do you call a faint image that you add to the background of a report?
A.Watermark*
B.Border
C.Back Style
D.Gutter
Ans:A
92.The Space Bar is pressed with:
A.Middle Finger
B.Little Finger
C.Thumb*
D.Ring Finger
Ans:C
93.Which of the following is not a font effect in the Font dialog box?
A.Shadow
B.Subscript
C.Superscript
D.Title Case*
Ans:D
94.Which of the following is not a type of tab stop?
A.Bar
B.Decimal
C.Point*
D.Left
Ans:C
95.Which of the following is not a font style?
A.Bold
B.Italics
C.Regular
D.Superscript*
Ans:D
96.Changing the appearance of a document is called:
A.Proofing
B.Editing
C.Formatting*
D.All of above
Ans:C
97.To type Malayalam characters in Word:
A.Malayalam Keyboard is required
B.Appropriate Malayalam font is used*
C.Use scanner
D.All of the above required
Ans:B
98.How is paragraph spacing measured?
A.Points*
B.Pixels
C.Inches
D.Picas
Ans:A
99.What is the purpose of the Format Painter command?
A.Remove formatting
B.Repeat formatting
C.Undo formatting
D.Copy formatting*
Ans:D
100.Which type of font has decorative lines projecting from its characters?
A.Saris serif
B.Serif*
C.Script
D.Cursive
Ans:B

Please Give Us Your 1 Minute In Sharing This Post!
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →
Powered By: BloggerYard.Com

0 comments:

Post a Comment

Thanks for Visiting!!Especially Thanks for join our online exam services.We value your feedback,so please write to your experience share with us that will help to future programs.
Kindly please share your question papers that will help everyone,You can also Email to EXAMCHOICES@GMAIL.COM."ATTENTION PLEASE:IF YOU FIND ANY WRONG ANSWER IN THIS WEBSITE,PLEASE INFORM COMMENT BELOW EACH QUESTION PAPER POST,THAT WILL HELP TO OTHERS.FINAL ANSWERS YOU CHECK OFFICIAL WEBSITES"
You have to dream before your dreams can true-Dr.A.P.J.Abdul Kalam
Hope this has helped.Please do Like and Subscribe
Your Support means a lot to us:)
Always standing by you and Working for your success.

WELCOMES YOU EXAMCHOICES.IN:WAY TO LEARN AND WIN

Follow by Email