30 August 2016

// // Leave a Comment

PSC EXAM ANSWER KEY DATA ENTRY OPERATOR,DISTRICT CO-OPERATIVE BANK

DATA ENTRY OPERATOR,DISTRICT CO-OPERATIVE BANK
EXAM DATE:17-08-2016
1.’Tools’is in ----------menu of the Adobe Page Maker
A.Windows*
B.Utilities
C.Elements
D.None of the above
Ans:A

2.Picture Palette is used for --------a picture in Adobe PageMaker
A.Saving
B.Sending
C.Inserting*
D.None of the above
Ans:C
3.Ctrl+E are the shortcut key for ---------in Adobe PageMaker
A.Centre
B.Edit Story*
C.Alignment
D.None of these
Ans:B
4.”pmd”files can be created by using----------software
A.Photoshop
B.Power Point
C.CorelDraw
D.PageMaker*
Ans:D
5.We can change the font by:
A.Type->Font
B.Font->Type*
C.Layout->Font
D.None of these
Ans:B
6.Full Form of JPG:
A.Joint Photo Group
B.Joint Photo Graph
C.Joint Photographic Experts Group*
D.None of these
Ans:C
7.”Text wrap”option is contained in:
A.Element
B.Utilities
C.Layout*
D.File
Ans:C
8.Full form of FTP:
A.Frame Transfer Protocol
B.File Text Protocol
C.Frame Text Protocol
D.File Transfer Protocol*
Ans:D
9.One of the following is not a search Engine:
A.Duck Duck Go
B.Google
C.Cuil
D.None of these*
Ans:D
10.One of the following is not a social networking site:
A.Youtube
B.Blog
C.Twitter
D.Gmail*
Ans:D
11.One of the following website is not providing facility for sending E-mails:
A.Yahoo.com
B.Rediff.com
C.E-mail.com*
D.Gmail.com
Ans:C
12.One of the following website is not providing facility for sending E-mails:
A.Archive site
B.Fish site
C.Phish site*
D.None of these
Ans:C
13.MAN Stands for:
A.Main Area Network
B.Metro Area Network
C.Mans Aided Network
D.Metropolitan Area Network*
Ans:D
14.The entire hostname has maximum of ----------characters
A.255*
B.355
C.455
D.None of these
Ans:A
15.ATM Full form:
A.Automated Teller Machine*
B.Automated Transfer Machine
C.Automated Teller Mode
D.Automated Transfer Mode
Ans:A
16.Full form of ISDN:
A.Integrated Subscriber Digital Network
B.Internet Subscriber Digital Network
C.Integrated Services Digital Network*
D.None of the above
Ans:C
17.Which are the file formats can be added to a Power Point Show?
A.Jpg
B.giv
C.wav
D.All of the above*
Ans:D
18.You can create a new presentation by completing all of the following except:
A.Pressing Ctrl+N
B.Clicking file,open*
C.Clicking file,new
D.Clicking the new button
Ans:B
19.What do you press to select one hyperlink after another during a slide presentation?
A.Tab*
B.Ctrl+K
C.Ctrl+H
D.All of the above
Ans:A
20.What is the term used when you press and scroll of the left mouse key and move the mouse around the slide:
A.Highlighting
B.Dragging*
C.Selecting
D.Controlling
Ans:B
21.One of the following is not the PowerPoint’s views:
A.Presentation view*
B.Slide show view
C.Slide view
D.Outline view
Ans:A
22.’Macro’command in which menu of the MS Powerpoint 2003?
A.Format
B.Insert
C.View
D.Tools*
Ans:D
23.How many width of the field Date/Time in MS Access?
A.4
B.5
C.6
D.8*
Ans:D
24.MS Access is a:
A.RDBMS*
B.DODBMS
C.DRDBMS
D.Network Database Model
Ans:A
25.What is the maximum length of a text field can be in MS Access?
A.75
B.120
C.255*
D.265
Ans:C
26.Which of the following is not a type of MS Access Database object?
A.Table
B.Worksheets*
C.Form
D.Modular
Ans:B
27.Which of the following is not a database object?
A.Tables
B.Queries
C.Relationships*
D.Reports
Ans:C
28.Which command is used to clear the screen in MS Dos?
A.cd
B.md
C.rename
D.cls*
Ans:D
29.Which command is used to get the current date only in MS Dos?
A.Date*
B.Time
C.Second
D.None of the above
Ans:A
30.In MS Dos generally the date is entered in the --------form
A.DD-YY-MM
B.YY-DD-MM
C.MM-YY-DD
D.MM-DD-YY*
Ans:D
31.Del command in MS DOS is used to:
A.Delete files*
B.Delete directions
C.Delete labels
D.Delete contents of Files
Ans:A
32.One of the following Ribbons not seen in the MS Word 2007 Window:
A.Home*
B.Insert
C.View
D.Table
Ans:A
33.Where we can see browse object button in MS Word 2007?
A.Right side of the Horizontal scroll bar
B.Below the vertical scroll bar*
C.Right end  of the Status bar
D.None of these
Ans:B
34.Where is ‘Name Box’located in MS Excel?
A.Left end of the Formula Bar*
B.Right end of the formula bar
C.Left end of the Menu bar
D.Right end of the Menu bar
Ans:A
35.For moving cursor to one cell down,press------key
A.Enter key*
B.Tab key
C.Ctrl+Home Key
D.Ctrl+Down Arrow
Ans:A
36.Steps to adjust column width:
A.Edit->Column->Width
B.Format->Column->Width*
C.Format->Edit->Width
D.Edit->Width->Column
Ans:B
37.How can we select alternate(Here and there)cells?
A.Hold SHIFT and click the required cells
B.Hold SHIFT and CTRL then click the required cells
C.Hold CTRL then click the required cells*
D.None of the above
Ans:C
38.One of the following Data types is not available in MS Excel:
A.Accounting
B.Text
C.Special
D.Data*
Ans:D
39.Method for entering today’s date in a cell of MS Excel:
A.Press
B.Press CTRL+;*
C.Press SHIFT+;
D.Press ALT+;
Ans:B
40.Maximum number of Text can be enter in a cell of MS Excel:
A.25
B.55
C.255*
D.256
Ans:C
41.MAX function in MS Excel is used for finding:
A.Maximize
B.Maximum size
C.Largest value*
D.None of these
Ans:C
42.’VALUE’is the example of error value produced by Formulas in MS Excel.What you mean from that error value?
A.Refers to a cell that is not valid
B.Produces a value that is too long to fit in the cell
C.Refers to a value that is not available*
D.None of the above
Ans:C
43.Pick out one of the correct formulas from the following:
A.SUM(A1:B3)
B.=(A1:C2)
C.=SUM(A1:D1)*
D.None of these
Ans:C
44.Number of rows in MS Excel 2007:
A.148576
B.1048576*
C.1048567
D.1084756
Ans:B
45.What will happen when we press Alt+Shift+F1?
A.Insert new column
B.Insert new row
C.Insert new chart
D.Insert work sheet*
Ans:D
46.Chart command in MS Excel 2003 contained in menu
A.Tools
B.Insert*
C.Format
D.View
Ans:B
47.What is the maximum size of zoom in tool bar of MS Excel 2003?
A.100%
 B.150%
C.200%*
D.500%
Ans:C
48.What is the default font size when we open the MS Excel 2003 work book?
A.12
B.11
C.10*
D.9
Ans:C
49.One of the following menu item we can’t see in MS Excel 2007:
A.Review
B.Format*
C.Formulas
D.View
Ans:B
50.We cannot find one of the following from word count:
A.Lines
B.Paragraphs
C.Pages
D.Words(with spaces)*
Ans:D
51.1024 GB=
A.Tera Byte*
B.1 Zetra Byte
C.1 Penta Byte
D.None of these
Ans:A
52.Micro processors is first introduced in ----------generation computers
A.Second
B.Third
C.Fourth*
D.Fifth
Ans:C
53.Which type of the following computers can process huge amounts of Data?
A.Mainframe computers
B.Super Compuers*
C.Mini Computer
D.Micro Computers
Ans:B
54.Full form of USB:
A.Universal Serial Bus*
B.Universal System Bus
C.Universal Serial Bureau
D.Universal Software Bar
Ans:A
55.Pick out the correct temporary memory from the following:
A.ROM
B.Hard Disk
C.Pen Drive
D.RAM*
Ans:D
56.One of the following is the correct input device:
A.Voice recognizing device*
B.Plotters
C.Speakers
D.None of the above
Ans:A
57.Short cut keys Shift+F12 are used for what purpose?
A.To minimize a file
B.To save a file*
C.To create a Template
D.None of these
Ans:B
58.Varsion is a command in MS Word 2003.It is in which menu?
A.Table
B.Tools
C.View
D.File*
Ans:D
59.Find the name which is not included in the Browse button?
A.Browse by graphic
B.Browse by symbol*
C.Browse by End note
D.Browse by comment
Ans:B
60.Which is the default gutter margin?
A.0”*
B.1”
C.1.25”
D.None of these
Ans:A
61.Pick out the correct method for selecting entire document:
A.Hold ctrl and click anywhere in the matter
B.Hold ctrl and click in the  left margin*
C.Hold ctrl+double click in the matter
D.None of these
Ans:B
62.What is the paper size of Legal?
A.Width 8.5”,Height 14”*
B.Width 8.5”,Height 11”
C.Width 8”,Height 14”
D.None of these
Ans:A
63.How many tabs options in MS Word 2003?
A.3
B.4
C.5*
D.6
Ans:C
64.Maximum lines we can give the Drop cap:
A.3
B.6
C.8
D.10*
Ans:D
65.Short cut keys for converting selected text into capital letters:
A.Ctrl+A
B.Ctrl+Shift+A*
C.Ctrl+Shift+C
D.Shift+A
Ans:B
66.File extension of MS Excel 2007:
A..xls
B..xlsx*
C..xlsm
D.None of these
Ans:B
67.----tab is used for entering numeric entries with decimal point
A.Bar
B.Center
C.Decimal*
D.None of these
Ans:C
68.Write steps to insert rows in MS Word 2003:
A.Table->Insert->Rows above*
B.Insert->Table
C.Table->Rows above->Insert
D.None of these
Ans:A
69.Where contained the command ‘save’in MS Word 2007?
A.File Menu
B.Office Button*
C.Quick Accessed bar
D.None of these
Ans:B
70.A trademark notation or a copyright symbol usually displays in:
A.Strike through
B.Superscript*
C.Subscript
D.Emboss
Ans:B
71.The backspace key is used for:
A.Indent
B.Double space
C.Backup and erase/delete*
D.Move to the next line
Ans:C
72.One of the following menu is not contained in WordPad of Windows XP:
A.Format
B.Insert
C.Table*
D.View
Ans:C
73.Alignment buttons in Word Pad contained in ------bar of Windows XP
A.Tool Bar
B.Format Bar*
C.Staus Bar
D.None of these
Ans:B
74.What type of software is most suitable to create an invitation to your birthday party?
A.Spreadsheet
B.Database
C.Word Processing*
D.Desktop Publishing
Ans:C
75.How many menus in Notepad of Windows XP?
A.1
B.2
C.3
D.4*
Ans:D
76.Brush tool in MS Paint can be taken from:
A.Tool box*
B.Color Box
C.Status Box
D.None of these
Ans:A
77.Correct method to take calculator
A.All Programs->Calculator
B.Start->All programs->Calculator
C.Start->All programs->Accessories-Calculator*
D.None of these
Ans:C
78.One of the following is not antivirus  software:
A.Nortran
B.PC Cilin
C.AVG
D.AVJ*
Ans:D
79.Short cut keys for ‘paste’:
A.Ctrl+Z
B.Ctrl+Y
C.Ctrl+V*
D.Ctrl+X
Ans:C
80.Menu Bar is situated:
A.After Tool Bar
B.After Title Bar*
C.After Task Bar
D.None of these
Ans:B
81.India borrowed the idea of single citizenship from the constitution of:
A.USA
B.UK*
C.Canada
D.Australia
Ans:B
82.A motion of no-confidence against the council of ministers can be moved in the Loksabha if it is supported by at least:
A.1/3 of the total members of Loksabha
B.33 members
C.50 members*
D.100 members
Ans:C
83.Which constitutional amendment raised the number of Loksabha seats from 525 to 545 and reduced the representation of the union territories from 25 to 20?
A.31st Amendment*
B.42nd Amendment
C.61st Amendment
D.52nd Amendment
Ans:A
84.Who among the following is regarded as the first law officer in India?
A.Chief Justice of Supreme Court
B.Union Law Minister
C.Solicitor General of India
D.Attorney General of India*
Ans:D
85.The National Rural Livelihood Mission(NRLM)starts in:
A.1999
B.2011*
C.2012
D.2014
Ans:B
86.Prime Minister Mudra Yojana aims at:
A.Urban Development
B.Primary Education
C.Development of Small Scale Industries*
D.Rural Sanitation
Ans:C
87.Which among the following poem was written by Pandit Karuppan on the demise of T.K Madhavan?
A.Raja Raja Charaman
B.Maha Samadhi
C.Thirunal Mangalam
D.Charamagatham*
Ans:D
88.The Malayalam newspaper that proclaimed its support to the Russian Revolution of 1917:
A.Mitavadi*
B.Swadesabhimani
C.Vivekodayam
D.Samadarshini
Ans:A
89.Who was the founder of Araya Vamsa Paripalana Yogam?
A.K.P Karuppan
B.Velukkutty Arayan*
C.K.P.Vellon
D.P.K.Chathan
Ans:B
90.Who was the editor of the women magazine ‘Sreemathi’?
A.Akkamma Cheriyan
B.Arya Pattam
C.Anna Chandi*
D.Lalithambika Antharjanam
Ans:C
91.Who led the famous ‘Pattini Jatha’?
A.C.Kesavan
B.V.T.Bhattathirippad
C.C.V.Kunjuraman
D.A.K.Gopalan*
Ans:D
92.Who wrote the drama ‘Balakalesam’?
A.Pandit Karuppan*
B.Kesavadev
C.Pankunnam Varkey
D.S.K.Pottekkad
Ans:A
93.The wagon tragedy is associated with which among the following event?
A.Malabar rebellion*
B.Paliyam Satyagraha
C.Upper cloth revolt
D.Vaikom Satyagraha
Ans:A
94.The fastest train in India:
A.Samjota express
B.Gatiman express*
C.Satabti express
D.Rajadhani express
Ans:B
95.India’s first pod taxi project is to be launched in which city?
A.Mumbai
B.Delhi
C.Gurgaon*
D.Nagpur
Ans:C
96.Who introduced ‘Blue Water Policy’?
A.Albuquerque
B.Van Rheed
C.Dalhousie
D.Almeida*
Ans:D
97.Who exercised the power to convene a joint session of Indian Parliament?
A.Prime Minister
B.President*
C.Speaker of Loksabha
D.Chief Justice of India
Ans:B
98.Who called Gandhiji a one man boundary force’?
A.Mount batten*
B.Wavell
C.Winsten Churchil
D.Clement Atlee
Ans:A
99.’Chudalamuthu’ is the protagonist of which among the following novel?
A.Randidangazbi
B.Kayar
C.Thottiyude Makan*
D.Kesavante Vilapangal
Ans:C
100.Who is associated with the library movement in Kerala?
A.K.N.Panicker
B.K.M.Panicker
C.P.Kesavadev
D.P.N.Panicker*
Ans:D






Please Give Us Your 1 Minute In Sharing This Post!
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →
Powered By: BloggerYard.Com

0 comments:

Post a Comment

Thanks for Visiting!!Especially Thanks for join our online exam services.We value your feedback,so please write to your experience share with us that will help to future programs.
Kindly please share your question papers that will help everyone,You can also Email to EXAMCHOICES@GMAIL.COM."ATTENTION PLEASE:IF YOU FIND ANY WRONG ANSWER IN THIS WEBSITE,PLEASE INFORM COMMENT BELOW EACH QUESTION PAPER POST,THAT WILL HELP TO OTHERS.FINAL ANSWERS YOU CHECK OFFICIAL WEBSITES"
You have to dream before your dreams can true-Dr.A.P.J.Abdul Kalam
Hope this has helped.Please do Like and Subscribe
Your Support means a lot to us:)
Always standing by you and Working for your success.

WELCOMES YOU EXAMCHOICES.IN:WAY TO LEARN AND WIN

Follow by Email