17 July 2013

// // Leave a Comment

PSC LD CLERK EXAMINATION ERNAKULAM 2005 SOLVED PAPER

LD CLERK ERNAKULAM 2005

1.---------------is paper made of?
A.Which
B.Who
C.How
D.What
Ans:D

2.The children ---------------the cricket match since morning.
A.Have been watching
B.Are watching
C.Were watching
D.Had been watching
Ans:A

3.Let’s meet him-----------?
A.Can we
B.Can’t we
C.Do we
D.Shall we
Ans:D

4.Tom should work hard,and so-----------Fred
A.Should
B.Would
C.Shall
D.Will
Ans:A

5.I----------live there when I was a boy
A.ought to
B.Must
C.Used to
D.Have to
Ans:C

6.Have you ------------money to pay the bill ?
A.Plenty of
B.Enough
C.Much
D.Some
Ans:B

7.Calcutta University is older than-------universities in India.
A.All other
B.All the other
C.All
D.Every other
Ans:A

8.Mohan is five years senior ------Jaleel.
A.Than
B.Of
C.To
D.For
Ans:C

9.There are two buses standing there,Number 19 and Number 23;-------bus will take you to the railway station but they go by different routes.
A.Either
B.Neither
C.Former
D.Latter
Ans:A

10.He spoke ------------softly to be heard by the people at the back of the hall
A.So
B.Very
C.Too
D.Rather
Ans:C

11.-------------the rain  ,the play continued.
A.Except for
B.In spite of
C.Because of
D.With regarded to
Ans:B

12.The thief-----------his house last night
A.Broke away
B.Broke forth
C.Broke off
D.Broke into
Ans:D

13.The phrase ‘at sea’conveys more  or less the same meaning as:
A.Perplexed
B.Displeased
C.At ease
D.In danger
Ans:A

14.Of the four alternatives,the word which is more or less opposite in meaning to the word’prudent’is:
A.Skilled
B.Strong
C.Foolish
D.Correct
Ans:C

15.Identify the wrongly spelt word:
A.Nephew
B.Neice
C.Cousin
D.Neighbour
Ans:B

16.Your son has promised to call you to USA------------?
A.Didn’t he
B.Did he
C.Hasn’t he
D.Had he.
Ans:C

17.Asses----------
A.Hiss
B.Howl
C.Hoot
D.Bray
Ans:D

18.A person who helps someone to do wrong is called an-----------
A.Accomplice
B.Imposter
C.Amateur
D.Upstart
Ans:A

19.Which of the following sentence is wrong?
A.One of the boys know the answer
B.The accident took place two days ago.
C.My room is upstairs
D.Bread and butter is good for breakfast
Ans:A

20.Which of the following is an Imperative Sentence?
A.He has opened the door
B.Have you opened the door?
C.How noisily he opens the door!
D.Open the door.
Ans:D
Please Give Us Your 1 Minute In Sharing This Post!
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →
Powered By: BloggerYard.Com

0 comments:

Post a Comment

Thanks for Visiting!!Especially Thanks for join our online exam services.We value your feedback,so please write to your experience share with us that will help to future programs.
Kindly please share your question papers that will help everyone,You can also Email to EXAMCHOICES@GMAIL.COM."ATTENTION PLEASE:IF YOU FIND ANY WRONG ANSWER IN THIS WEBSITE,PLEASE INFORM COMMENT BELOW EACH QUESTION PAPER POST,THAT WILL HELP TO OTHERS.FINAL ANSWERS YOU CHECK OFFICIAL WEBSITES"
You have to dream before your dreams can true-Dr.A.P.J.Abdul Kalam
Hope this has helped.Please do Like and Subscribe
Your Support means a lot to us:)
Always standing by you and Working for your success.

WELCOMES YOU EXAMCHOICES.IN:WAY TO LEARN AND WIN

Follow by Email