Choose your language

17 July 2013

// // Subscribe YOUTUBE Channel

PSC OLD QUESTION PAPERS LD CLERK KOTTAYAM 2005

LD CLERK KOTTAYAM-2005

1.The opposite of ‘economy’is:
A.Prudence
B.Lavishness
C.Thrift
D.None of the above
Ans:B

2.The opposite of’obligatory’is :
A.Voluntary
B.Compulsory
C.Necessary
D.None of the above
Ans:A

3.Find out the wrongly spelt word:
A.Address
B.Irresponsible
C.Aquited
D.Collision
Ans:C

4.Add--------sugar to the tea
A.Little
B.A little
C.Few
D.A few
Ans:B

5.No.sooner had he reached home-----the light went out:
A.When
B.Than
C.And
D.None of the above
Ans:B

6.The Principal gave-----------he prizes.
A.Away
B.Out
C.Over
D.Way
Ans:A

7.Please look------------this word in the dictionary
A.For
B.Up
C.After
D.into
Ans:B

8.One who abstains completely from alcohol is:
A.An atheist
B.A kleptomaniac
C.A teetotaler
D.A  misanthrope
Ans:C

9.A child born after the death of his father is:
A.Atheist
B.Amateur
C.Misanthrope
D.Posthumous
Ans:D

10.The meaning of’ultimate’is:
A.Final
B.Precedent
C.Antecedent
D.Accurate
Ans:A

11.A doctor who treat mental diseases
A.Fatalist
B.Psychologist
C.Psychiatrist
D.Dermatologist
Ans:C

12.The meaning of ‘salient’is:
A.Minor
B.Prominent
C.Dispute
D.Agreement
Ans:B

13.The meaning of’linger’is:
A.Hurry
B.Quicken
C.Loiter
D.Break
Ans:C

14.’Ostentatious’means:
A.Showy
B.Reserved
C.Chatoic
D.Methodical
Ans:A

15.I am sorry--------------being late
A.At
B.For
C.To
D.Since
Ans:B

16.What do they object----------?
A.To
B.For
C.Of
D.None of the above
Ans:A

17.He is always -----------a bad temper
A.With
B.By
C.For
D.In
Ans:D

18.We sympathise-----------those in distress.
A.With
B.For
C.To
D.By
Ans:A

19.The opposite of’encounter’is:
A.Confront
B.Avoid
C.Oppose
D.Face
Ans:B

20.The opposite of’elevate’is:
A.Lift
B.Exalt
C.Raise
D.Humble
Ans:D




Please Give Us Your 1 Minute In Sharing This Post!
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →
Powered By: BloggerYard.Com

1 comment:

  1. The mind moves in the direction of our currently dominant thoughts.-Earl Nightingale.
    KERALA PSC ,UPSC Civil service online practices available .Don’t forget our Youtube Channel Subscribe.

    ReplyDelete

Dear Valuable Candidates,
Thanks for joining our online exam practice service and Android application download users.Specially thank you for giving us the opportunity to serve you better,please help us by taking few seconds to tell us about the service you received.As your Feedback is very important for us.We appreciate your comments and make sure we meet your expectations.Your satisfaction reflects our liking of service which gives us positive results to run healthy EXAMCHOICES online exam practice test series,feel free to give comments as per satisfaction.Thanks for being awesome customer.May All Your Dreams and Wishes Come True,and May Prosperity Touch Your Feet.Wishing You a Happy Learning.Don't forget like and share our Youtube Channel Daily updates available there in Tips of Way to Learn and Win. Visit our Youtube Channel now

WELCOMES YOU EXAMCHOICES.IN:WAY TO LEARN AND WIN

Follow by Email