Choose your language

16 July 2013

// // Subscribe YOUTUBE Channel

PSC EXAM LD CLERK PATHANAMTHITTA 2005 OLD QUESTION PAPER

LD CLERK PATHANAMTHITTA-2005

1.A trusted person to whom one speaks about one’s private affairs:
A.Confessor
B.Listener
C.Confidant
D.Trustee
Ans:C


2.A literary work published after its author ‘sdeath:
A.Proxy
B.Plagiarism
C.Posthumous
D.Proletarian
Ans:C

3.The murder of a newborn child by or with consent of  a parent:
A.Patricide
B.Homicide
C.Genocide
D.None of the above
Ans:D

4.The opposite of abound is:
A.Increase
B.Lack
C.Pure
D.Cancel
Ans:B

5.The opposite of ‘abide’is:
A.Vacate
B.Remain
C.Follow
D.Wait
Ans:A

6.The opposite of ‘abide’is:
A.Vacate
B.Remain
C.Follow
D.Wait
Ans:A

6.The opposite of’vernacular’is:
A.Native
B.Foreign
C.Indigenous
D.None of the above
Ans:B

7.’Take after’means:
A.Overcome
B.Run after
C.Resemble
D.Go behind
Ans:C

8.’Get the better of’means:
A.Win
B.Improve
C.Do better than
D.None of the above
Ans:A

9.’A bolt from the blue’means:
A.Very rarely
B.Suddenly
C.Thunder
D.None of the above
Ans:D

10.The accident took place two days………….
A.Since
B.Ago
C.Back
D.Before
Ans:B

11.Hardly had he stood up----------the teacher asked him to sit down?
A.When
B.But
C.Than
D.And
Ans:A

12.The meeting has been -------------to 4 p.m.tomorrow?
A.Preponed
B.Advanced
C.Suspended
D.Continued
Ans:B

13.Put………the light,please
A.Out
B.Off
C.On
D.Up
Ans:A

14.The ----------of directors of the company met yesterday.
A.Group
B.Team
C.Board
D.None of these
Ans:C

15.He has great reputation------------honesty.
A.In
B.For
C.About
D.Of
Ans:B

16.The girl apologized --------------her mother
A.For
B.At
C.To
D.None of the above
Ans:C

17.Leela has been appointed as a substitute…………..Mary.
A.Of
B.For
C.With
D.Against
Ans:B

18.’Gradual’means:
A.Rapid
B.Abrupt
C.Sudden
D.Steady
Ans:D

19.’Immediate’means:
A.Distant
B.Remote
C.Near
D.Sudden
Ans:D

20.’Latent’means:
A.Obvious
B.Apparent
C.Manifest
D.Concealed
Ans:D



Please Give Us Your 1 Minute In Sharing This Post!
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →
Powered By: BloggerYard.Com

1 comment:

  1. How you think determine how you act.How you act in turn determines how others react to you.-David.J.Schwartz.
    KERALA PSC ,UPSC Civil service online practices available .Don’t forget our Youtube Channel Subscribe.

    ReplyDelete

Hello friends,
Hi,thanks for recommending us!!We're glad you had a great experience.............www.examchoices.in!!!!You get now free online exam practice from January 2019 to March 2019 exams (USER NAME:EXAM,PASSWORD:WINNER). Thanks for downloading our Android application from Google playstore and write your reviews.If you like this website don't forget to share your friends,please may help them.Join online exam paid services just Rs.100/- +Tax{One Hundred Rupees+Tax} only you get practice all question papers available here).Thanks for subscribing our Youtube channel.We thank you for your valuable time and feedback.Don't forget to inform wrong answers to below the comment box."May All Your Dreams and Wishes Come True,and May Prosperity Touch Your Feet.Wishing You a Happy Learning."

WELCOMES YOU EXAMCHOICES.IN:WAY TO LEARN AND WIN

Follow by Email