Choose your language

17 July 2013

// // Subscribe YOUTUBE Channel

PSC LD CLERK EXAM PREVIOUS QUESTION PAPERS PALAKKAD 2005

LD CLERK PALAKKAD-2005

1.Unless you work hard,you-----------high marks.
A.Won’t get
B.Will get
C.Can get
D.May get
Ans:A


2.Do you agree ----------what I say?
A.With
B.For
C.To
D.On
Ans:C

3.hardly did the train arrive -----------the passengers rushed to it
A.When
B.Than
C.Till
D.While
Ans:A

4.You had better----------- a doctor
A.Consulted
B.To consult
C.Consult
D.Consulting
Ans:C

5.He ordered ------------
A.Two copies of the novel
B.For the new edition of the text
C.For two other items
D.With the latest edition
Ans:A

6.One who dishonestly claims to have medical knowledge and skill
A.Mounebank
B.Apothecary
C.Surgeon
D.Quack
Ans:D

7.Choose the apt word showing the meaning of he italicized word in the sentence:
The angry students took stones and threw violently at the police.
A.Cast
B.Hurled
C.Darted
D.Shot
Ans:B

8.Choose the apt word showing the meaning of the italicized  word in the sentence:
Lincoln put an end to slavery in America.
A.Established
B.Introduced
C.Abolished
D.Banned
Ans:C

9.The opposite of the word’seneility’is:
A.Virility
B.Forgetfulness
C.Majority
D.Youth
Ans:D

10.The opposite of the word ‘Veteran’is:
A.Novice
B.Exile
C.Supporter
D.Volunteer
Ans:A

11.Neelima-------had been missing since Tuesday had been found safe and well
A.Which
B.That
C.Whom
D.Who
Ans:D

12.Find out the wrongly spelt word:
A.Harassment
B.Guerilla
C.Expadite
D.Hysterical
Ans:C

13.None of the arrived in time-----------------?
A.Did they
B.Didn’t they
C.Wasn’t it
D.Didn’t he
Ans:A

14.Sijith and Sujith are friends.The former is very stout,the -------------is very slim
A.Later
B.Latest
C.Latter
D.Last
Ans:C

15.There is not----------with me.
A.many luggages
B.A lot of luggages
C.Some luggages
D.Much luggage
Ans:D

16.He would not have failed if he-------
A.Worked hard
B.Had worked hard
C.Was working hard
D.Would work hard
Ans:B

17.Maya kept -----------about her college days
A.Talking
B.To talk
C.Talked
D.Would talk
Ans:A

18.The passive voice of the sentence-“Some one  has locked the room’is:
A.The room is being locked
B.The room has been locked
C.The room is locked
D.The room locked
Ans:B

19.The chief guest -------------the prizes to the winners.
A.Gave away
B.Gave up
C.Gave in
D.Gave out
Ans:A

20.Some dyes are made ---------the leaves of trees
A.Of
B.From
C.With
D.By
Ans:B



Please Give Us Your 1 Minute In Sharing This Post!
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →
Powered By: BloggerYard.Com

1 comment:

  1. He who thinks about nothing becomes nothing.-Earl Nightingale.
    KERALA PSC ,UPSC Civil service online practices available .Don’t forget our Youtube Channel Subscribe.

    ReplyDelete

Dear Valuable Candidates,
Please Share our Youtube Channel and get Online exam Practice 2018- 2019 years Question papers absolutly free.Thank you for giving us the opportunity to serve you better,please help us by taking few seconds to tell us about the free service you received.As your Feedback is very important for us.We appreciate your comments and make sure we meet your expectations.Your satisfaction reflects our liking of service which gives us positive results to run healthy EXAMCHOICES online exam practice test,feel free to give comments as per satisfaction.Thanks for being awesome customer.May All Your Dreams and Wishes Come True,and May Prosperity Touch Your Feet.Wishing You a Happy Learning.Don't forget like and share our Youtube Channel Daily updates available there in Tips of Way to Learn and Win. Visit our Youtube Channel now

WELCOMES YOU EXAMCHOICES.IN:WAY TO LEARN AND WIN

Follow by Email