Choose your language

17 July 2013

// // Subscribe YOUTUBE Channel

PSC EXAM LD CLERK 2005 IDUKKI QUESTIONS AND ANSWERS

LD CLERK IDUKKI 2005

1.As auditory is related to hearing ,tactile is related :
A.Touch
B.Seeing
C.Smell
D.Taste
Ans:A

2.Opposite of the word ‘admonish’:
A.Accuse
B.Complain
C.Praise
D.Ridicule
Ans:C

3.Opposite of the word’glory’:
A.Splendour
B.Displeasure
C.Dull
D.Disagrace
Ans:D

4.My uncle  and guardian--------------me to study medicine
A.Want
B.Wants
C.Have wanted
D.Wanting
Ans:B

5.I asked him how--------------
A.He had come
B.Had he come
C.He will come
D.He is coming
Ans:A

6.One swallow does not make------------
A.A winter
B.A summer
C.A spring
D.An autumn
Ans:B

7.My uncle has gone to---------hospital to visit a sick friend.
A.A
B.An
C.The
D.Any
Ans:C

8.I am older than you,………………?
A.Amn’t I
B.Aren’t I
C.Is n’t it
D.Don’t I
Ans:B

9.If I had a typewriter I…………..it myself.
A.Would have typed
B.Would type
C.Typed
D.Had typed
Ans:B

10.The bird--------------away a short while ago
A.Flowed
B.Flown
C.Flew
D.Flied
Ans:C

11.Picasso is a painter-------paintings are well known
A.Which
B.Whose
C.That
D.Of which
Ans:B

12.Take care lest…………..
A.You shall fall
B.You should fall
C.You will fall
D.you may fall
Ans:B

13.The meaning of’genuflect’:
A.Genuine
B.Bend knee for prayer in a Church
C.Medical care of old people
D.Real
Ans:B

14.’Sagacious’means:
A.Foolish
B.Reserved
C.Wise
D.Proud
Ans:C

15.He does not know ----------English fluently.
A.How to speak
B.To speak
C.How  speaking
D.How to speaking
Ans:A

16.I am feeling------------better today.
A.Fairly
B.Very
C.More
D.Much
Ans:D

17.It is high time---------driving
A.I learned
B.I have learned
C.I had learned
D.I would learn
Ans:A

18.Do you object-----------my opening the window?
A.Against
B.To
C.With
D.On
Ans:B

19.The High Court -------------the decision of the lower court
A.Set on
B.Set out
C.Set aside
D.Set in
Ans:C

20.Find out the wrongly spelt word
A.Quorum
B.Psycophant
C.Exhausted
D.Elixir
Ans:B




Please Give Us Your 1 Minute In Sharing This Post!
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →
Powered By: BloggerYard.Com

1 comment:

  1. Everything begins with an idea.-Earl Nightingale.
    KERALA PSC ,UPSC Civil service online practices available .Don’t forget our Youtube Channel Subscribe.

    ReplyDelete

Dear Valuable Candidates,
Please Share our Youtube Channel and get Online exam Practice 2018- 2019 years Question papers absolutly free.Thank you for giving us the opportunity to serve you better,please help us by taking few seconds to tell us about the free service you received.As your Feedback is very important for us.We appreciate your comments and make sure we meet your expectations.Your satisfaction reflects our liking of service which gives us positive results to run healthy EXAMCHOICES online exam practice test,feel free to give comments as per satisfaction.Thanks for being awesome customer.May All Your Dreams and Wishes Come True,and May Prosperity Touch Your Feet.Wishing You a Happy Learning.Don't forget like and share our Youtube Channel Daily updates available there in Tips of Way to Learn and Win. Visit our Youtube Channel now

WELCOMES YOU EXAMCHOICES.IN:WAY TO LEARN AND WIN

Follow by Email