Choose your language

10 August 2016

// // Subscribe YOUTUBE Channel

LD CLERK/LIGHT KEEPER & SIGNALLER KERALA PSC EXAM ANSWER KEY 30-07-2016

LD CLERK/LIGHT KEEPER & SIGNALLER
EXAM DATE:30-07-2016
1.When we were young,we-----------play most of the time
A.Can
B.Could*
C.May
D.Might
Ans:B

2.Neither of the brothers knew the answer:
A.Do they?
B.Did they?*
C.Didn’t they?
D.Does they?
Ans:B
3.You will get high marks,:
A.If you woked hard
B.If you had worked hard
C.If you has worked hard
D.If you work hard*
Ans:D
4.Patient to doctor:”Can  I take solid food?”
The reported form of the above sentence is:
A.The patient asked the doctor could took she solid food
B.The patient asked the doctor whether could she take solid food
C.The patient asked the doctor whether she could take solid food*
D.The patient asked the doctor can she taken solid food
Ans:C
5.Nobody should be deprieved--------the opportunities to come up in life.
A.For
B.With
C.To
D.Of*
Ans:D
6.The feminine gender of bachelor is:
A.Lady
B.Madam
C.Maid*
D.Signora
Ans:C
7.Find out the correct spelling of:
A.Leiutenant
B.Lieutenant*
C.Lieutenent
D.Leiutanant
Ans:B
8.He -----some usefull tips.Choose the correct phrasal verb.
A.Put up with
B.Put in
C.Put aside
D.Put forward*
Ans:D
9.The antonym of the word ‘fragrance’is:
A.Stench*
B.Stale
C.Stanch
D.Stalk
Ans:A
10.A synonym for the word’disgust’is:
A.Discard
B.Dislike*
C.Disgrace
D.Disparity
Ans:B
11.Complete the sentence using the appropriate idiom:
The Manager insisted that the agreement must be made
A.On cloud nine
B.Once in a blue moon
C.To make both ends meet
D.In black and white*
Ans:D
12.Either the parents or the boy ----------in this affair
A.Is to blame*
B.Are to blame
C.Were to blame
D.Was to blame
Ans:A
13.One word substitute for’an unfortunate accident’:
A.Misnomer
B.Misdeed
C.Mishap*
D.Miscount
Ans:C
14.The Latin word ‘Magnum opus’ means:
A.With bad faith
B.A worthless fellow
C.At my own risk
D.A great work*
Ans:D
15.Noun form of ‘educate’is:
A.Education*
B.Educational
C.Educationist
D.Educator
Ans:A
16.’It is a lovely scene’is an example for
A.Exclamatory sentence
B.Assertive sentence*
C.Imperative sentence
D.Interrogative sentence
Ans:B
17.She is one-------we can trust
A.That
B.Who
C.Which
D.Whom*
Ans:D
18.Mango is--------than apple
A.Sweet
B.More sweet
C.Sweeter*
D.Most sweet
Ans:C
19.The passive form of ‘she was correcting our papers’is:
A.Our Papers were being corrected by her*
B.Our papers was being corrected by her
C.Our papers was corrected by her
D.Our papers were corrected by her
Ans:A
20.He is---------honourable man.
A.The
B.A
C.An*
D.That
Ans:C


Please Give Us Your 1 Minute In Sharing This Post!
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →
Powered By: BloggerYard.Com

1 comment:

  1. If you learn from all of your preparation you will be ready for any challenge.-Jerry Bruckner.
    KERALA PSC ,UPSC Civil service online practices available .Don’t forget our Youtube Channel Subscribe.

    ReplyDelete

Dear Valuable Candidates,
Please Share our Facebook Page and get Online exam Practice 2018- 2019 years Question papers absolutly free.Thank you for giving us the opportunity to serve you better,please help us by taking few seconds to tell us about the free service you received.As your Feedback is very important for us.We appreciate your comments and make sure we meet your expectations.Your satisfaction reflects our liking of service which gives us positive results to run healthy EXAMCHOICES online exam practice test,feel free to give comments as per satisfaction.Thanks for being awesome customer.May All Your Dreams and Wishes Come True,and May Prosperity Touch Your Feet.Wishing You a Happy Learning.Don't forget like and share our Facebook page Daily updates available there in Tips of Way to Learn and Win. Visit our Facebook page now

WELCOMES YOU EXAMCHOICES.IN:WAY TO LEARN AND WIN

Follow by Email