9 April 2018

// // Subscribe YOUTUBE Channel

13.03.2018 - Solved Paper - Caretaker (Male), Social Justice


CARE TAKER (MALE), SOCIAL JUSTICE
ONLINE EXAM DATE:13-03-2018
FULL PAPER AND ONLINE PRACTICE EXAM AVAILABLE

CARE TAKER (MALE), SOCIAL JUSTICE
ONLINE EXAM DATE:13-03-2018
QUESTION PAPER CODE A
1.The age of Ravi’s father is 3 times more than that of Ravi and the difference between their ages is 20. Find the age of Ravi.
A.15
B.10
C.20
D.25
Ans:B

2.3.12x3.12+6.24x6.88+6.88x6.88
A.’(3.12)^(2)’’
B.’(6.88)^(2)’
C.’9^(2)’
D.’10^(2)’
Ans:D
3.A person bought a thing for Rs.90 and sold it for 90 Rs.and 90 paise.Find out the profit percentage.
A.1
B.2
C.1.5
D.1.25
Ans:A
4.If 18 persons can do a work in 28 days, how many persons are needed to complete the same work in 24 days.
A.18
B.21
C.19
D.22
Ans:B
5.If we add 20 with 20% of a number we get the same number. Which is that number?
A.25
B.40
C.30
D.35
Ans:A

6.A  car runs in a uniform speed of 40 km can complete a particular distance within 9 hours.In order to completed the same distance within six hours what could be the increased speed ?
A.60
B.30
C.25
D.20
Ans:D
7.The average age of 25 students in a class is 14.When we add a student in that group the average age is increased to 14.5.Find the age of the new one.
A.22
B.27
C.25
D.15
Ans:B
8.Find the next term of the sequence ‘1/2’,2/5’,’3/10’,’4/17’,
A.’5/24’
B.’5/26’
C.’5/27’
D.5/29
Ans:B
9.How many 3 digit numbers can be formed using the digits 1,2,3,4 and 5 if the repetition of digits is not allowed?
A.15
B.125
C.60
D.None of these
Ans:C
10.What is the area of a square having perimeter 68 cms?
A.361’cm^(2)’
B.289’cm^(2)’
C.269’cm^(2)’
D.369’cm^(2)’
Ans:B

11.If the code of WRITING is YUKMKQI,then what is the code for READING?
A.THCGKQI
B.THCBKQI
C.THCGLQI
D.None
Ans:A
12.Find the odd man out 6,12,21,30,42
A.12
B.21
C.30
D.42
Ans:B
13.One angle of a right angled triangle is 35 Degree.Which of the following is one of its angles?
A.45
B.60
C.55
D.90
Ans:C
14.743+958=?% of 5670.
A.34
B.26
C.30
D.22
Ans:C
15.Ramu invested Rs.2500/-in a bank with rate of simple interest 12%.How many rupees does he receive after 1 and ½ years?
A.2,750
B.3,000
C.2,950
D.3,100
Ans:C
16.A 220 metres long train crosses a signal pole in 12 seconds.What is the speed of the train in kmph?
A.72
B.60
C.66
D.69
Ans:C
17.In an examination with 100 s, a correct answer will score 1 mark and a wrong answer will loss 1 mark. If a person attended 100 s and get 90 marks,how many s be answered correctly?
A.90
B.95
C.100
D.None of these
Ans:B
18.0.16/0.2=
A.8
B.0.8
C.0.08
D.0.008
Ans:B
19.Find 25% of 25%
A.0.25
B.0.625
C.0.0625
D.None of these
Ans:C
20.A mother has six daughters and each daughter has six children.How many members are there?
A.13
B.37
C.43
D.42
Ans:C
21.Who is the author of  Amuktamalyada?
A.Krishna Devaraya
B.Sadasivaraya
C.Ramaraya
D.Devaraya II
Ans:A
22.The Political Guru of Mahatma Gandhi
A.Tilak
B.Gokhale
C.Lala Lajpat Rai
D.Motilal Nehru
Ans:B
23.Anand Math was written by
A.Rabindranath Tagore
B.R.C.Datt
C.M.N.Roy
D.Bankim Chandra Chatterjee
Ans:D
24.Who composed the famous Ramacharithamanas?
A.Surdas
B.Namdev
C.Tulsidas
D.Ramdas
Ans:C
25.Who was known as the liberator of Indian Press?
A.Dalhousie
B.Caning
C.Lord Mayo
D.Charles Metcalfe
Ans:D
26.The Sivasamudram waterfalls lies in
A.Narmada
B.Krishna
C.Kavery
D.Tapti
Ans:C
27.Hirakud Dam was constructed across the river
A.Godavary
B.Mahanadi
C.Narmada
D.Krishna
Ans:B
28.Boundary between India and China is known as
A.Macmohan Line
B.Radcliff line
C.Durand Line
D.Maginot Line
Ans:A
29.Bihu is a well Known dance form of
A.Karanataka
B.Assam
C.Bihar
D.Rajasthan
Ans:B
30.The first newspaper in India
A.Times of India
B.The Madras Courier
C.Bengal Gazette
D.Bombay Herald
Ans:C
31.Father of Indian Budget
A.Nehru
B.K.N.Raj
C.Dadabhai Naoroji
D.Mahalanobis
Ans:D
32.Which Article is associated with the election of Indian President?
A.51A
B.76
C.153
D.54
Ans:D
33.Which State is the largest sugar producer in India?
A.Madhya Pradesh
B.Assam
C.Maharashtra
D.Bihar
Ans:C
34.The first five year plan gave priority to
A.Agriculture
B.Industry
C.Poverty
D.Unemployment
Ans:A
35.Who was the Chairman of the Drafting Committee of the Indian Constitution?
A.Sachidananda Sinha
B.B.R.Ambedkar
C.Rajendra Prasad
D.B.N.Rao
Ans:B
36.Who is the Vice Chairman of the NITI Ayog?
A.Arvind Panagariya
B.Vikas Swaroop
C.R.K.Mathur
D.Ajith Dowal
Ans:A
37.Who won the Jnanapith award for 2016?
A.Mahaswetha Devi
B.Sankha Khosh
C.Veerendra Kumar
D.O.N.V.Kurup
Ans:B
38.Nobel Peace Price 2016 was awarded to
A.Bob Dylan
B.Bernad Feringa
C.Juan Manual Santos
D.Paul Beatty
Ans:C
39.Who bagged gold medal in 2016 Paralympics men’s high jump?
A.Pankaj Singh
B.Varun Singh
C.Devendra Jhajhariya
D.Mariyappan Thankavelu
Ans:D
40.Who hit the fastest century in Ranji Trophy cricket?
A.Deepak Hooda
B.Sreyas Ayyer
C.Srfras Khan
D.Rishabh Pant
41.Who won the 2016 Copa America Football Cup?
A.Chile
B.Arjentina
C.Brazil
D.Uruguay
Ans:A
42.Name the first State to have a happiness department.
A.Gujarath
B.Rajasthan
C.Karnataka
D.Madhya Pradesh
Ans:D
43.Rashtriya Ekta Diwas was observed on
A.October 31
B.March 28
C.April 22
D.May 14
Ans:A
44.Who is the Union Minister for Human Resources Development?
A.Sushma Swaraj
B.Prakash Javedkar
C.Ravishankar Prasad
D.Ananth Kumar
Ans:B
45.Theresa May is the Prime Minister of
A.Britain
B.Germany
C.Brazil
D.Spain
Ans:A
46.Jhansi Rani of Travancore
A.Akkamma Cheriyan
B.Arya Pallam
C.Parvathy Nenmenimangalam
D.Kuttimalu Amma
Ans:A
47.Vivekodayam magazine was published by
A.Chattambi Swamikal
B.Kumaranasan
C.Pandit Karuppan
D.Vallathol
Ans:B
48.Vedadhikaranirupanam was written by
A.Mannathu Padmanabhan
B.Sree Narayana Guru
C.Chattambi Swamikal
D.Brahmananda Sivayogi
Ans:C
49.The first Malayalam newspaper Rajyasamacharam was commenced by
A.Benjamin Baily
B.K.P.Kesavamenon
C.Dr.Palpu
D.Herman Gundert
Ans:D
50.Which was called as the Magna Carta of the Travancore Riots?
A.Kundara Proclamation
B.Temple Entry Proclamation
C.Industrial Disputes Act
D.Pandarapttom Proclamation
Ans:D
51.Advaita Philosophy was propagated by
A.Ramanujacharya
B.Sankaracharya
C.Madhvacharya
D.Vallabhvacharya
Ans:B
52.Head Quarters of KINFRA is situated at
A.Ernakulam
B.Kottayam
C.Kollam
D.Alappuzha
Ans:A
53.Ganapathivattam was the earlier name of
A.Ambalappuzha
B.Sulthan Batheri
C.Changanacherry
D.Kodungalloor
Ans:B
54.The Pallippuram fort was built by
A.The English
B.Haider Ali
C.Sivappa Nayaka
D.The Portuguese
Ans:D
55.Mushaka Vamsa Kavya was composed by
A.Kalhana
B.Ravivarma Kulasekhara
C.Atula
D.Herman Gundert
Ans:C
56.Which is the first State to develop an Electronic Hardware Policy is India?
A.Andhra Pradesh
B.Tamil Nadu
C.Karnataka
D.Kerala
Ans:A
57.Ozone layer is located in which layer of atmosphere?
A.Troposphere
B.Thermosphere
C.Stratosphere
D.Mesosphere
Ans:C
58.Father of Indian Space Programme
A.C.V.Rama
B.Abdul Kalam
C.E.C.G.Sudarshan
D.Vikram Sarabhai
Ans:D
59.The Head Quarter of ISRO is located in
A.Bengaluru
B.Chennai
C.Hyderabad
D.Delhi
Ans:A
60.Which river is known as the Sorrow of Bihar?
A.Kaveri
B.Kosi
C.Krishna
D.Narmada
Ans:B
61.The unwanted or non requested emails are called
A.Picassa
B.Creeper
C.Spam
D.Melissa
Ans:C
62.Father of super computer
A.Tim Berners Lee
B.Charles Babbage
C.Sergy Bin
D.Symur Cray
Ans:D
63.B.O.D.test is related to
A.Noise pollution
B.Soil pollution
C.Air pollution
D.Water pollution
Ans:D
64.Name the leader of the Chipko Movement.
A.Sunderlal Bahuguna
B.Medha Patkar
C.Madanlal Jha
D.None of these
Ans:A
65.NASA is the space agency of
A.America
B.Britain
C.France
D.India
Ans:A
66.URL stands for
A.Unique Resource Locator
B.Universal Resource Locator
C.Universal Resource Label
D.None of these
Ans:B
67.KITCO is situated at
A.Alappuzha
B.Kottayam
C.Ernakulam
D.Idukki
Ans:C
68.International Yoga day was observed on
A.May 2
B.April 7
C.June 12
D.September 2
Ans:D
69.National Green Tribunal was formed on
A.’18^(th)’October 2010
B.’20^(th)’April 2010
C.’20^(th)November
D.’18^(th)’May 2011
Ans:A
70.Cooking gas is a mixture of
A.Butane and Propane
B.Ethylene and Propane
C.Butane and Mercaptane
D.None of these
Ans:A
71.Scurvy is a disease caused due to the deficiency of
A.Vitamin A
B.Vitamin K
C.Vitamin C
D.Vitamin D
Ans:C
72.National Deworming day was observed on
A.February 15
B.April 5
C.February 10
D.March 10
Ans:C
73.Which Article of the Indian Constitution deals with Grama Sabha?
A.21 A
B.51 A
C.18
D.243 A
Ans:D
74.Pink Revolution is associated with
A.Indigo Production
B.Egg Production
C.Shrimp Production
D.None of these
Ans:C
75.The study of communities in relation to their environment is known as
A.Population Ecology
B.Synecology
C.Human Ecology
D.None of these
Ans:B
76.National Commission for Scheduled Caste was formed as per Article
A.330
B.338
C.243
D.332
Ans:B
77.Article 342 deals with
A.Women Empowerment
B.Scheduled Castes
C.Scheduled Tribes
D.Child Welfare
Ans:C
78.Mahila Samridhi Yojana was launched in
A.2002
B.1993
C.2005
D.1995
Ans:B
79.The National Human Rights Commission of India was constituted in
A.1999
B.1995
C.1993
D.2002
Ans:C
80.First cyber crime police station was instituted in India at
A.Chennai
B.Bengaluru
C.Mumbai
D.Hyderabad
Ans:B
81.They haven’t remitted their fees,-------------
A.haven’t they?
B.have they?
C.do they?
D.did they?
Ans:B
82.She is waited half an hour ------------the corner of the street.
A.in
B.on
C.at
D.of
Ans:C
83.------------man in red shirt
A.The
B.An
C.Little
D.A few
Ans:A
84.Ramu-------a film yesterday.
A.See
B.Sees
C.Seen
D.Saw
Ans:D
85.Change into indirect speech My mother said,”will you be back before lunch?”.
A.My mother enquired whether I would be back before lunch
B.My mother said you would be back after lunch
C.My mother asked whether he will be back before lunch
D.My mother asked whether he would be back before lunch
Ans:A
86.The dentist warned the little boy that his teeth would fall out if he----------eating candy.
A.put on
B.went on
C.put up with
D.give up
Ans:B
87.Pick out the antonym of the word ‘Jubilant’.
A.Resolute
B.Distribute
C.Despondent
D.Disconnect
Ans:C
88.If I found his address,I----------him an invitation letter.
A.have sent
B.would have sent
C.will send
D.would send
Ans:D
89.Thirty miles-------------not a great distance in these days of rapid travel.
A.is
B.are
C.has
D.have
Ans:A
90.She has eaten-----------anything today.
A.hard
B.hardly
C.very hard
D.hardest
Ans:B
91.’Punish him’change into passive voice.
A.Let punished him
B.Be punished him
C.Let him be punished
D.He was punished by him
Ans:C
92.One of the athletes
-----------------injured in a fall
A.am
B.are
C.were
D.was
Ans:D
93.The family gave ----------money to help an orphanage.
A.some
B.every
C.a little
D.the little
Ans:A
94.I asked him a -------of paper.
A.piece
B.peace
C.peas
D.peers
Ans:A
95.Choose the correct spelling of the word from the alternatives given  below.
A.Recurrance
B.Recurrence
C.Recurance
D.Recurence
Ans:B
96.Her son was injured by an accident,she wanted to ------him hospital.
A.took
B.taken
C.take
D.fetch
Ans:C
97.My grandmother is the --------member of my family
A.tailer
B.old
C.older
D.Oldest
Ans:D
98.Raju has been writing a novel --------three hours now.
A.so far
B.for
C.till
D.since
Ans:B
99.If you are suffering from tooth ache,you had better-----------a dentist.
A.to consult
B.consulting
C.consult
D.Prescribe
Ans:C
100.Identify the meaning of the’idiom’from the given sentence.He kicked the bucket.
A.Forgot
B.Destroyed
C.Cheated
D.Died
Ans:D

FULL PAPER CARETAKER EXAM ONLINE PRACTICE NOW

FULL PAPER AND ONLINE PRACTICE EXAM AVAILABLE
Please Give Us Your 1 Minute In Sharing This Post!
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →
Powered By: BloggerYard.Com

0 comments:

Post a Comment

Hai friends,our Android application published Google Playstore.We are glad that you have attend online exam through EXAMCHOICES mobile android application.You get received our new exam log id and password when it upload time.we would like to have a feedback from you regarding our blog and whether there are any improvements, you would like to suggest.Your esteemed input will help us in serving you better.We thank you for your valuable time and feedback.

WELCOMES YOU EXAMCHOICES.IN:WAY TO LEARN AND WIN

Follow by Email