Choose your language

3 April 2019

// // Subscribe YOUTUBE Channel

03-04-2019 JUNIOR INSTRUCTOR SOFTWARE TESTING ASSISTANT INDUSTRIAL TRAINING

JUNIOR INSTRUCTOR SOFTWARE TESTING ASSISTANT
INDUSTRIAL TRAINING
EXAM DATE:03-04-2019
*You get free practice please send message your email id to our facebook page before like and share our facebook page.

1.Statue of unity situated at:
A.Gujarath
B.Delhi
C.Punjab
D.Calcutta
Ans:A

2.First Eye Donation Village in Kerala:
A.Pampady
B.Amballur
C.Cherukulathur
D.Poopara
Ans:C

3.Which city named as City of Wind?
A.London
B.Lisbon
C.Chicago
D.Rome
Ans:C

4.Who was the organiser of Desa Sevaika Sangh in Travancore?
A.Arya Pallam
B.A.V.Kuttimalu Amma
C.Mary Poonam Lukose
D.Accamma Cheriyan
Ans:D

5.Rajatarangini,written by the Kalhana describes the history of:
A.Malwa
B.Punjab
C.Kashmir
D.Rajasthan
Ans:C

6.The constitution of India came in to effect from:
A.01 January 1950
B.26 January 1950
C.15 August 1947
D.16 August 1947
Ans:B

7.The Preamble of the Indian Constitution was for the first time amended by the:
A.41 Amendment
B.42 Amendments
C.43 Amendments
D.44 Amendments
Ans:B

8.Which of the following is not a Fundamental Rights?
A.Right against exploitation
B.Right to liberty
C.Right to equality
D.Right to property
Ans:D

9.What is the fees to be paid along with the application for getting information under RTI Act?
A.Rs.10
B.Rs.20
C.Rs.50
D.Rs.100
Ans:A

10.Who was the first Foreign Minister of free India?
A.Jawaharlal Nehru
B.Lal Bahadur Sastri
C.Gulsari Lal Nanda
D.I.K.Gujaral
Ans:A

11.________________set up printing press at Cochin and Vaipicotta.
A.English
B.French
C.Portuguese
D.Dutch
Ans:C

12.Nivarthana movement was started as a protest against the constitutional reforms of:
A.Reforms of 1919
B.Reforms of 1932
C.Reforms of 1935
D.Reforms of 1946
Ans:B

13.Who was the founder of Atma Vida Sangham?
A.Agamananda Swami
B.Brahmananda Sivayogi
C.Vaikunta Swami
D.Vagbhatananda Swami
Ans:D

14.The first temple consecrated by Sri.Narayana Guru in:
A.Aruvipuram
B.Varkkala
C.Sivagiri
D.Kollam
Ans:A

15.Dalawa Kulam is associated with which historical incident of Kerala?
A.Salt Satyagraha
B.Khilafat movement
C.Kundara proclamation
D.Vaikom Satyagraha
Ans:D

16.Which one of the novels depicts jail life before Indian Independence?
A.Agni kinavukal
B.Adikaram
C.Mathilukal
D.Aarachaar
Ans:C

17.Who presided over the belgaum session of Indian national congress in 1924?
A.Mottilal Nehru
B.Mahatma Gandhi
C.Jawaharlal Nehru
D.Sarojini Naidu
Ans:B

18.Beti Bachao Beti Padhao programme was launched at Panipat on:
A.15 August 2014
B.26 August 2015
C.22 January 2015
D.10 December 2015
Ans:C

19.Kyoto protocol is related to:
A.Ozone depletion
B.Climate change
C.Water pollution
D.Nuclear energy
Ans:B

20.Lionel Messi represents which country in international Foot ball?
A.Argentina
B.Portugal
C.Brazil
D.Spain
Ans:A

21.Application layer provides basis for:
A.Email services
B.Frame Division
C.File Making
D.None of the above
Ans:A

22.UDP is _________protocol.
A.Connection oriented
B.Connectionless
C.Neither
D.Both
Ans:B

23.Layer that are used to deal with mechanical and electrical specifications are:
A.Data Link Layer
B.Network Layer
C.Transport Layer
D.Physical Layer
Ans:D

24.If a hub fails in this type of network,the whole system will shout down:
A.Tree
B.Star
C.Mesh
D.Bus
Ans:B

25.Which of the following cloud concept is related to pooling and sharing of resources?
A.Polymorphism
B.Abstraction
C.Virtualization
D.None of above
Ans:C

26.__________is used for cache memory.
A.DRAM
B.SRAM
C.EPROM
D.Flash Memory
Ans:B

27.The highest data availability in which RAID level:
A.RAID 1
B.RAID 2
C.RAID 4
D.RAID 6
Ans:D

28.Which of the following is lowest in memory hierarchy?
A.Cache memory
B.Secondary memory
C.Registers
D.RAM
Ans:B

29.In DMA transfers,the required signals and addresses are given by the:
A.Processor
B.Device Drivers
C.DMA Controllers
D.The Program itself
Ans:C

30.The ___________unit is capable of mimicking the processor and indeed of taking over control of the system from the processor.
A.Programmed I/O
B.Interrupt driven I/O
C.Direct Memory Access
D.Virtual Memory Access
Ans:C

31.When displayign a web page,the application layer uses:
A.HTTP Protocol
B.FTP Protocol
C.SMTP Protocol
D.None of the above
Ans:A

32.The transmission data rate is decided by which layer:
A.Network layer
B.Physical layer
C.Data link layer
D.Transport layer
Ans:B

33.The DMA Controller has ________registers.
A.3
B.2
C.4
D.1
Ans:A

34.Control and Status Registers are used by the Processor to control:
A.Design of the Processor
B.Execution of the Processor
C.Speed of the Processor
D.Operation of the Processor
Ans:D

35.Which of the architecture is power efficient?
A.ISA
B.RISC
C.CISC
D.IANA
Ans:B

36.Which feature of cloud computing that allows the service to change in size or volume in order to meet a user’s needs?
A.Scalability
B.Virtualization
C.Security
D.Cost savings
Ans:A

37.Which Register is used to store values of arithmetic and logical operations?
A.Arithmetic Register
B.Accumulator
C.Logical Register
D.Controller
Ans:B

38.__________is not a true member of RAID family,because it does not include redundancy to improve performance.
A.RAID Level 0
B.RAID Level 1
C.RAID Level 2
D.RAID Level 3
Ans:A

39.End to end connectivity is provided from host to host in __________layer.
A.Physical layer
B.Data Link layer
C.Transport layer
D.Network layer
Ans:C

40.Transport layer protocol deals with:
A.Application to application communication
B.Process to process communication
C.Node to node communication
D.None of the above
Ans:B

41.Which type of e-commerce focuses on consumers dealing with each other?
A.B2B
B.B2C
C.C2B
D.C2C
Ans:D

42.Which of the following was the first commercial Web browser?
A.Mosaic
B.Netscape Navigator
C.Mozilla
D.Internet Explorer
Ans:B

43.KYC means:
A.Know your customer
B.Know your character
C.Know your chance
D.None of the above
Ans:A

44.What is meant by Aadhaar seeding?
A.Linking of Aadhaar with Bank Account
B.Duplicate issuance of Aadhaar
C.Transfer of Aadhaar
D.None of the above
Ans:A

45.Intellectual Property Rights(IPR) protect the use of information and ideas that are of:
A.Ethical Value
B.Moral Value
C.Social Value
D.Commercial Value
Ans:D

46.Hall Mark is:
A.Trademark
B.Certification Mark
C.Collective  Mark
D.Both(A) and (B)
Ans:B

47.Which type of firewall includes in a router to direct the flow of network traffic?
A.Packet Filtering
B.IP Spoofing
C.Circuit Level
D.Application Level
Ans:A

48.A firewall is used in a system connected to wide area network to:
A.Prevent spread of fire in the network
B.Prevent unauthorized access by hackers
C.To scan for viruses in files
D.To extinguish fire spreading via network cables
Ans:B

49.An encryption algorithm transforms plaintext into:
A.Cipher text
B.Simple text
C.Plain text
D.Empty text
Ans:A

50.The code segment that misuses its environment is called a:
A.Internal thief
B.Code stacker
C.Trojan horse
D.None of the above
Ans:C

51.Certification mark can be registered in:
A.Trademark Registry
B.Certification Board
C.Quality Control Board
D.MHRD
Ans:A

52.How many types of permissions a file has in UNIX?
A.1
B.2
C.3
D.4
Ans:C

53.Unique identification Authority of India(UIDAI) scheme was launched in the year:
A.2009
B.2011
C.2013
D.2015
Ans:A

54.UJALA scheme is related to:
A.Solar Panel distribution
B.LED Bulbs distribution
C.LPG Cylinder distribution
D.None of the above
Ans:B

55.Which one of the following is not an attack,but a search for vulnerabilities to attack?
A.Denial of service
B.Dumpster diving
C.Memory access violation
D.Port scanning
Ans:D

56.What is a trap door in a program?
A.A security hole inserted at programming time in the system for later use
B.A type of antivirus
C.Security hole in a  network
D.None of the above
Ans:A

57.The DMA controller is connected to the:
A.Processor bus
B.System bus
C.External bus
D.None of the above
Ans:B

58.Which mechanism is used by worm process?
A.Trap process
B.Fake process
C.VAX process
D.Spawn process
Ans:D

59.Which of the following is used to provide a baseline measure for comparison of IDSs?
A.Crossover error rate
B.False negative rate
C.False positive rate
D.Bit error rate
Ans:A

60.A method used by an IDS that involves checking for a pattern to identify unauthorized activity:
A.Session Splicing
B.Protocol Decoding
C.Pattern Matching
D.State Table
Ans:C

61.The bar which displays information about the current page number is:
A.Title bar
B.Status bar
C.Standard bar
D.Formatting bar
Ans:B

62.Home key uses for:
A.Moves the cursor beginning of the document
B.Moves the cursor beginning of the paragraph
C.Moves the cursor beginning of the screen
D.Moves the cursor beginning of the line
Ans:D

63.Portrait and Landscape are:
A.Page orientation
B.Page Size
C.Page Layout
D.All of the above
Ans:A

64.Background color or effects applied  on a document is not visible in:
A.Web Layout View
B.Print Layout View
C.Print Preview
D.Reading View
Ans:C

65.Statistical calculations and preparations of tables and graphs can be done using:
A.Adobe Photoshop
B.Excel
C.Notepad
D.Power Point
Ans:B

66.A subquery in an SQL SELECT statement is enclosed in:
A.Braces-{…}
B.CAPITAL LETTERS
C.Parenthesis-{…}
D.Brackets-{…}
Ans:C

67.The SQL ALTER statement can be used to:
A.Change the table structure
B.Change the table data
C.Add rows to the table
D.Delete rows from the table
Ans:A

68.What is the keyboard shortcut for creating a chart from the selected cell range?
A.F2
B.F4
C.F8
D.F11
Ans:D

69.What shortcut key to enter current date in cell in excel?
A.Ctrl+;
B.Alt+;
C.Home+;
D.Shift+;
Ans:A

70.Which Function is used to calculate Remainder in MS Excel?
A.INT( )
B.FACT( )
C.MOD ( )
D.DIV( )
Ans:C

71.Short cut “Ctrl+R” is used to:
A.Re-Open the last closed document
B.Re-Print the last printed page
C.Re-Apply the paragraph formatting
D.Right align the selected paragraph
Ans:D

72.Which one of the following sorts rows in SQL?
A.SORT BY
B.ORDER BY
C.ALIGN BY
D.GROUP BY
Ans:B

73.Tables in second normal form(2NF):
A.Eliminate all hidden dependencies
B.Eliminate the possibility of a insertion anomalies
C.Have a composite key
D.Have all non key fields depend on the whole primary key
Ans:A

74.How to select all data from student table starting the name with letter ‘R’?
A.SELECT * FROM student WHERE name LIKE’R%’;
B.SELECT * FROM student WHERE name LIKE’%R’;
C.SELECT * FROM student WHERE name LIKE’R%_’;
D.SELECT * FROM student WHERE name LIKE’_R%’;
Ans:A

75.You can detect spelling and grammar errors by:
A.Press Shift+F7
B.Press F7
C.Press Ctrl+F7
D.Press Alt+F7
Ans:B

76.Functional Dependencies are the types of constraints that are based on:
A.Superset key
B.Key revisited
C.Key
D.None of the above
Ans:C

77.The full form of OLAP is:
A.Online Analytical Processing
B.Online Advanced Processing
C.Online Advanced Preparation
D.Online Analytical Performance
Ans:A

78.Which SELECT statement will the result ‘ello world’ from the string ‘Hello World’?
A.SELECT INITCAP(TRIM (‘Hello World’,1,1) FROM dual;
B.SELECT LOWER(SUBSTER(‘Hello World’,1,1) FROM dual;
C.SELECT LOWER(SUBSTER(‘Hello World’,2,1) FROM dual;
D.SELECT LOWER(TRIM(‘H’FROM’Hello World’)) FROM dual;
Ans:D

79.The DROP TABLE statement:
A.Deletes the table structure only
B.Deletes the table structure along with the table data
C.Works whether or not referential Integrity constraints would be violated
D.Is not an SQL statement
Ans:B

80.”Ctrl+W” is used to:
A.Save and Close Document
B.Save and Print the Document
C.Save and Close Word Application
D.Without Save,Close Document
Ans:A

81.Ipv6 addressed have a size of:
A.32 bits
B.64 bits
C.128 bits
D.256 bits
Ans:C

82._________to transmit information on the World Wide Web.
A.TPPH
B.HTTP
C.HTML
D.HTPT
Ans:B

83.Each IP packet must contain:
A.Source and destination address
B.Source or destination address
C.Only destination address
D.Only source address
Ans:A

84.MIME stands for:
A.Multipurpose Internet Mail Extra
B.Multipurpose Internet Mail End
C.Multipurpose Internet Mail Extensions
D.Multipurpose Internet Mail Extensions
Ans:D

85.Which of the following is the first web browser?
A.Netscape Navigator
B.Nexus
C.Internet Explorer
D.Mosaic
Ans:B

86.Who created the first web browser?
A.Tim Berners Lee
B.Jacobs Lan
C.Marc Andreessen
D.Mozilla foundation
Ans:A

87.The delay that occur during the playback of a stream is called:
A.Stream delay
B.Playback delay
C.Jitter
D.Event delay
Ans:C

88.An applet is a program written in Java on the:
A.Web
B.Server
C.Domain
D.Client
Ans:B

89.The ________tag defines an Image in an HTML page.
A.<image>
B.<pic>
C.<imge>
D.<img>
Ans:D

90.Software mistakes during coding are known as:
A.Errors
B.Failurs
C.Bugs
D.Defects
Ans:C

91.Cyclomatic Complexity method comes under which testing method:
A.Yellow box
B.White box
C.Gray box
D.Black box
Ans:B

92.Which of the following is/are not a verification activity?
A.Inspection
B.Technical Review
C.Walkthrough
D.Testing
Ans:D

93.Verification and Validation uses:
A.Internal and External resources respectively
B.Internal resources only
C.External resources only
D.External and Internal resources respectively
Ans:A

94.What is the order of Priority Testing?
A.Unit>>Integration>>System Testing
B.Unit>>System>>Acceptance Testing
C.System>>Integration>>Acceptance Testing
D.System>>Acceptance>>Integration
Ans:A

95.Validation is the responsibility of:
A.Developer
B.Designer
C.Tester
D.QA Team
Ans:C

96.Choose the correct HTML tag to make the text bold:
A.<B>
B.<BOLD>
C.<STRONG>
D.Both(A) and (C)
Ans:D

97.For using subscription web documents which tag is used?
A.<sup></sup>
B.<sub></sub>
C.<subscript></subscript>
D.<superscript></superscript>
Ans:B

98.A web address is also called a:
A.URL
B.ULR
C.RLU
D.LUR
Ans:A

99.Internet uses:
A.Circuit switching
B.Telephone switching
C.Telex switching
D.Packet switching
Ans:D

100.Which of the following is used to read a HTML page and render it?
A.Web matrix
B.Web server
C.Web browser
D.None of the mentioned

Ans:C





SOLVED PAPER AND EXAM PRACTICE REGISTERED USERS ONLY



Please Give Us Your 1 Minute In Sharing This Post!
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →
Powered By: BloggerYard.Com

1 comment:

  1. The men who try to do something and fail are infinitely better than those who try to do nothing and succeed.-Lloyd Jones.

    ReplyDelete

Hello friends,
Congratulations!!!!You get now free online exam practice from January 2019 to March 2019 exams (USER NAME:EXAM,PASSWORD:WINNER). Thanks for downloading our Android application from Google playstore and write your reviews.If you like this website don't forget to share your friends,please may help them.Join online exam paid services just Rs.100/- +Tax(One Hundred Rupees+Tax only you get practice all question papers available here).Thanks for subscribing our Youtube channel.We thank you for your valuable time and feedback.Don't forget to inform wrong answers to below the comment box."May All Your Dreams and Wishes Come True,and May Prosperity Touch Your Feet.Wishing You a Happy Learning."

WELCOMES YOU EXAMCHOICES.IN:WAY TO LEARN AND WIN

Follow by Email