Choose your language

20 January 2014

// // Subscribe YOUTUBE Channel

LD CLERK ALAPPUZHA SOLVED PAPER 2014

1.Which of the following is correctly spelt?
A.Conoisseur
B.Connoiseur
C.Connoisseur
D.Conoiseur
Ans:C
2.Instription on a gravestone is called:
A.Epilogue
B.Epitaph
C.Obituary
D.Prologue
Ans:B
3.’Cape diem’means:
A.Enjoy the present day
B.Best day
C.Unrestricted authority
D.Hated thing
Ans:A
4.The Opposite of the word’Persuade’is:
A.Impersuade
B.Unpersuade
C.Impersuade
D.Dissuade
Ans:D
5.The Prime Minister ‘winds up’means:
A.Begins
B.Ends
C.Continues
D.None of these
Ans:B
6.Which among the following is a verb?
A.Canvas
B.Envelope
C.Canvass
D.Advice
Ans:C
7.The word’Clandestine’means:
A.Clear
B.Tiresome
C.Doubtful
D.Secret
Ans:D
8.A bridge was being built by them”/
The active voice of the sentence is:
A.They were building a bridge
B.They are building  a bridge
C.They had built a bridge
D.They was building a bridge
Ans:A
9.He said,”I bought a house in Mumbai”.The indirect speech of the sentence is:
A.He said that he bought a house in Mumbai
B.He said that he was bought a house in Mumbai
C.He said that he had bought a house in Mumbai
D.He said that he has bought a house in Mumbai
Ans:C
10.He is as ---------------as a bee
A.Tricky
B.Greedy
C.Fresh
D.Nimble
Ans:D
11.He took revenge-------------his foes
A.For
B.On
C.By
D.In
Ans:B
12.He admitted his-----------
A.Guilty
B.Innocent
C.Guilt
D.Happy
Ans:c
13.If you had been more polite,------------
A.He would have agreed
B.He could agree
C.He would agree
D.He has agreed
Ans:A
14.We----------------all yesterday.
A.Have worked
B.Were worked
C.Has worked
D.Worked
Ans:D
15.I am not at all satisfied---------------
A.Aren’t I
B.Am I
C.Are I
D.Amn’t I
Ans:B
16.”It is a very wonderful opportunity”.The sentence is---------------
A.Imperative
B.Exclamatory
C.Assertive
D.Interrogative
Ans:C
17.Choose the incorrect part of the sentence
Much water(1)/has flown(2)/under(3)/the bridge(4)
Ans:B
18.The feminine gender of ‘milkman’is:
A.Milkmaid
B.Milkwoman
C.Milklady
D.Milkgirl
Ans:A
19.The idiom ‘hot under the collar’means:
A.Satisfied
B.Angry
C.Happy
D.Confused
Ans:B
20.”Complete the saying”.Well begun is-----------
A.Full completed
B.Just started
C.Not started
D.Half done

Ans:D
Please Give Us Your 1 Minute In Sharing This Post!
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →
Powered By: BloggerYard.Com

1 comment:

  1. If you can't describe what you are doing as a process,you don't know what you're doing.-W.Edwards Deming.
    KERALA PSC ,UPSC Civil service online practices available .Don’t forget our Youtube Channel Subscribe.

    ReplyDelete

Dear Valuable Candidates,
Thanks for joining our online exam practice service and Android application download users.Specially thank you for giving us the opportunity to serve you better,please help us by taking few seconds to tell us about the service you received.As your Feedback is very important for us.We appreciate your comments and make sure we meet your expectations.Your satisfaction reflects our liking of service which gives us positive results to run healthy EXAMCHOICES online exam practice test series,feel free to give comments as per satisfaction.Thanks for being awesome customer.May All Your Dreams and Wishes Come True,and May Prosperity Touch Your Feet.Wishing You a Happy Learning.Don't forget like and share our Youtube Channel Daily updates available there in Tips of Way to Learn and Win. Visit our Youtube Channel now

WELCOMES YOU EXAMCHOICES.IN:WAY TO LEARN AND WIN

Follow by Email