Choose your language

31 July 2018

// // Subscribe YOUTUBE Channel

31-07-2018 CONFIDENTIAL ASSISTANT


CONFIDENTIAL ASSISTANT
EXAM DATE:31-07-2018

1.’Habeebinte Dinakkurippukal’is a Malayalam book written by
A.Kureepuzha Sreekumar
B.Kamala Surayya
C.K.P.Ummer
D.P.K.Parakkadavu
Ans:A

2.The first E-State in India
A.Kerala
B.Goa
C.Punjab
D.Gujarat
Ans:C

3.To achieve complete digital literacy in Kerala ,the government announced
A.Digital Kerala
B.Vision 2020
C.LIFE
D.None of these
Ans:B

4.”Parrot Lady”is a
A.Pappaya seed
B.Coconut seed
C.Lady finger seed
D.Khadjuraho sculpture
Ans:D

5.The official fruit of Kerala
A.Mango
B.Coconut
C.Jackfruit
D.All of the above
Ans:C

6.The country did  not qualify for FIFA World Cup 2018
A.Italy
B.Poland
C.Egypt
D.Panama
Ans:A

7.The Nobel Prize for Literature 2017 won by
A.Kisimi Shykkaro
B.Kazuo Ishiguro
C.Nakamura
D.None of these
Ans:B

8.The Ezhuthachan Puraskaram 2017 won by
A.C.Radhakrishnan
B.U.K.Kumaran
C.Prabha Varma
D.K.Sachidanandan
Ans:D

9.The Chancellor of Viswa Bharathi University in West Bengal
A.Prime Minister
B.Governer of Bengal
C.C.M.of Bengal
D.None of these
Ans:A

10.Who won the Wimbledon Tennis Men’s Singles title in 2017?
A.Andy Murray
B.Nadal
C.Roger Federer
D.Djokovic
Ans:C

11.Which language got The Classical Status first time in India?
A.Sanskrit
B.Tamil
C.Hindi
D.Indus Script
Ans:B

12.The country sharing longest frontier with India
A.Pakistan
B.China
C.Nepal
D.Bangladesh
Ans:D

13.The fastest river in India
A.Brahmaputra
B.Kosi
C.Tista
D.Mandovi
Ans:C

14.Dal Lake situated in
A.Jammu
B.Srinagar
C.Shimla
D.Hyderabad
Ans:B

15.Most important soil type in India
A.Alluvial Soil
B.Black Soil
C.Red Soil
D.Laterite Soil
Ans:A

16.East India Association founded by
A.W.C.Banerjee
B.Phirozsha Mehta
C.K.T.Telang
D.Naoroji
Ans:D

17.The movement organized on November 1913 at San Francisco in USA:
A.Ghadar
B.Akali Dal
C.Azad-hind-fauj
D.HSRA
Ans:A

18.The first FIVE Year Plan in India inaugurated in
A.1952
B.1951
C.1950
D.1948
Ans:B

19.”If a God were to tolerate untouchability I would not recognize him as God
At all.”Who said it?
A.Gandhiji
B.Nehru
C.Tilak
D.Vivekananda
Ans:C

20.”Deepawali Declaration”was made by:
A.Lord Curzon
B.Lord Wavell
C.Lord Linlithgow
D.Lord Irwin
Ans:D

21.Who gave leadership to Perinad Lahala?
A.Sahodaran Ayyappan
B.Ayyankali
C.Vaikunda Swamikal
D.None of these
Ans:B

22.Akalees from Punjab came and gave their support to
A.Vaikkom Sathyagraham
B.Guruvayur Sathyagraham
C.Paliyam Sathyagraham
D.Malabar Rebellion
Ans:A

23.A monthly named “Al-Islam”was published by;
A.Abdu Rahiman
B .E.Moidu Moulavi
C.Vakkam Moulavi
D.Ramakrishna Pillai
Ans:C

24.Slavery abolished in Travancore in
A.1800
B.1815
C.1820
D.1812
Ans:D

25.”Sultan Aurangazib”is a Malayalam book written by
A.E.Moidu Maulavi
B.Vakkam Maulavi
C.Abdu Rahiman
D.Dr.KKN Kuruppu
Ans:A

26.Hajur Inscription is associated with:
A.Ayyan Atikal
B.Karunanthadakkan
C.Marthnda Varma
D.Tippu Sultan
Ans:B

27.The second highest peak in Kerala:
A.Anamudi
B.Ezhimla
C.Anamala
D.Agastya Kudam
Ans:D

28.Kudumbasree,the Women Empowerment programme in Kerala,inaugurated in:
A.1995
B.1997
C.1998
D.2000
Ans:C

29.How many districts in Kerala have sea coast?
A.Nine
B.Eight
C.Ten
D.Seven
Ans:A

30.”Atmanuthapam”is an anthology of poem written by:
A.Narayana guru
B.Ayyankali
C.Father Kuriakose Eliyas
D.None of these
Ans:C

31.Kerala Police  Academy is situated in
A.Thiruvanathapuram
B.Thrissur
C.Malappuram
D.Kollam
Ans:B

32.”Indra Dhanush”is a project related to:
A.Militory Reforms
B.Educational Reforms
C.Agricultural Reforms
D.Banking Reforms
Ans:D

33.The Oldest Public Sector Bank in India
A.Vijaya Bank
B.SBI
C.Allahabad Bank
D.Nedungadi Bank
Ans:C

34.According to the Constitution of India,maximum number of members in a State Legislative Assembly:
A.500
B.402
C.742
D.792
Ans:A

35.The authority to appoint Supreme Court Judges in India
A.Prime Minister
B.Law Minister
C.Chief Justice-Supreme Court
D.President
Ans:D

36.In which High Court in India started “Green Bench”for the first time?
A.Kerala
B.Kolkata
C.Delhi
D.Bhubaneshwar
Ans:B

37.The Headquarters of Kerala Human Rights Commission”
A.Trivandrum
B.Cochin
C.Ernakulam
D.Nedumbaseri
Ans:A

38.Indian Parliament passed the Right to Education Act on:
A.August 4,2010
B.August 4,2009
C.April 4,2010
D.None of these
Ans:B

39.The Headquarters of National S.T.Commission in India
A.Lucknow
B.Ranchi
C.New Delhi
D.Ahmedabad
Ans:C

40.Prime Minister Gram Sadak Yojana aims to develop
A.Anganwadis
B.Health Centres
C.Primary Schools
D.Village Roads
Ans:D

41.’Opah’is a variety of:
A.Goat
B.Frog
C.Fish
D.Cow
Ans:C

42.pH value of Sea Water
A.8.0
B.12.0
C.4.2
D.9.6
Ans:A

43.The content of ‘Blue Gas’is
A.Carbon Monoxide
B.Hydrogen
C.Both(A)&(B)
D.None of these
Ans:C

44.Boudoun Test check the purity of
A.Honey
B.Ghee
C.Blood
D.All of the above
Ans:B

45.Quantum Theory initiated by
A.Max Plank
B.Einstein
C.Christian Bernard
D.C.V.Raman
Ans:A

46.Cells discovered by
A.Griger Mendal
B.Rutherford
C.Robert Hook
D.John Dalton
Ans:C

47.The first satellite developed for defence purpose in India
A.G Sat 3
B.G Sat 7
C.G Sat 12
D.None of these
Ans:B

48.Antrix Corporation Ltd.established in
A.1990
B.1991
C.1993
D.1992
Ans:D

49.Which one of the following is true about JUGNU?
A.It is developed in Kanpur IIT.
B.It is a remote sensing satellite
C.It is first nano satellite India
D.All of the above
Ans:D

50.Which is the sixth taste form identified by scientist in 2015?
A.Umami
B.Oleogustus
C.Umami Sweet
D.None of these
Ans:B

51.One of the following menu items is not seen in Menu Bar of the MS-Word 2007:
A.Page Layout
B.References
C.Window
D.Review
Ans:C

52.”Header and Footer”command is available in-------------Menu of the MS-Woprd 2003.
A.Insert
B.View
C.Table
D.Format
Ans:B

53.Which bar contains the title of the Document presently using?
A.Task Bar
B.Status Bar
C.Tool Bar
D.Title Bar
Ans:D

54.Which is the short cut key to ‘Undo’the last action?
A.Ctrl+Z
B.Ctrl+Y
C.Ctrl+I
D.Ctrl+E
Ans:A

55.How many rows in the work sheet of MS-Excel 2007?
A.1048756
B.1084576
C.1084657
D.1048576
Ans:D

56.What is the use of the function ‘CONCATENATE’in MS-Excel?
A.Joins several pages
B.Joins several Text Strings in to one text string
C.Joins several images
D.None of these
Ans:B

57.Which one of the following is the correct method for selecting a sentence?
A.Click anywhere in the sentence
B.Hold shift key and click anywhere in the sentence
C.Hold ‘Ctrl’key and click anywhere in the sentence
D.None of these
Ans:C

58.MS-Excel is a/an ----------software.
A.System
B.Operating
C.Data processing
D.Application
Ans:D

59.One of the following is not an output device:
A.Plotters
B.Voice response system
C.Joystick
D.None of these
Ans:C

60.1 PB=-------------
A.1024 TB
B.1024 GB
C.1042 TB
D.None of these
Ans:A

61.Print preview in Word 2007 is taken by clicking
A.File->Print Preview
B.Home->Print Preview
C.Office Button->Print->Print Preview
D.None of these
Ans:C

62.One of the following is not a web browsing software:
A.Google Chrome
B.Mozilla Firefox
C.Internet explorer
D.Yahoo
Ans:D

63.What will happen when we press ‘Shift+Tab’?
A.Move one cell left
B.Move one cell right
C.Move once cell up
D.None of these
Ans:A

64.Number of maximum columns can we select from columns dialogue box in the MS Word 2007.
A.10
B.11
C.12
D.13
Ans:D

65.’Super Script’Tool is available in-----------tool bar.
A.Formatting
B.Drawing
C.Standard
D.None of these
Ans:A

66.Maximum number of columns can be selected by using ‘Insert Table’dialogue box in MS Word
A.53
B.58
C.63
D.None of these
Ans:C

67.One of the following ‘Chart Type’option is not available in MS Excel.
A.Bubble
B.Pyramid
C.Cylinder
D.Triangle
Ans:D

68.Which is the default font in MS-Excel 2007?
A.Calibri
B.Arial
C.Times New Roman
D.None of these
Ans:A

69.Maximum Zoom option available in the ‘Zoom’dialogue window of MS-Excel
A.100
B.200
C.300
D.500
Ans:B

70.One of the Margin Option is not available in MS-Word 2007.
A.Large
B.Mirrored
C.Narrow
D.Moderate
Ans:A

71.The carriage does not move from right to left when we operate one of the below.
A.Tabulator Bar
B.Carriage Release Lever
C.Space Bar
D.Back Spacer
Ans:D

72.Carriage rack travels on the
A.Pinion Wheel
B.Escapement Wheel
C.Lose Dog
D.Rigid Dog
Ans:A

73.One of the following is not correct with the length of carriage:
A.100
B.120
C.140
D.160
Ans:D

74.If the line space lever is broken while typing the paper can be taken to the next line by the use of
A.Space Bar
B.Thumb Wheel
C.Escapement Wheel
D.None of these
Ans:B

75.-------------helps the paper from fluttering in the air.
A.Paper Guide
B.Marginal Stops
C.Paper Bail
D.None of these
Ans:C

76.How many marginal stops are in a typewriter?
A.1
B.2
C.3
D.None of these
Ans:B

77.-----------helps the proper feeding of the paper.
A.Marginal Guides
B.Feed Rollers
C.Paper Bail
D.None of these
Ans:B

78.What is used to give uniform margin to all sheets?
A.Paper Guide
B.Marginal Stops
C.Tab Keys
D.Scales
Ans:A

79.Pick out the guide keys from the following:
A.N
B.asdf;lkj
C.a;
D.h
Ans:C

80.What will happen when we press dead keys?
A.Carriage will move half space left
B.Carriage will move one space left
C.Carriage will not move
D.Nothing will happen
Ans:C

81.Normal width of a typewriter ribbon is
A.10 mm
B.11 mm
C.12 mm
D.13 mm
Ans:D

82.Red portion of the bicolour ribbon normally be at the
A.Top
B.Bottom
C.Middle
D.None of these
Ans:B

83.Which is the correct saluation when a letter addressed to an Ambassador?
A.Sir
B.My Lord
C.Dear Ambassador
D.Your Excellency
Ans:D

84.If the writer wants to add something more to the letter after it has been completed,it may be given in the form of a
A.Paragraph
B.Complimentary close
C.Post-Script
D.None of these
Ans:C

85.Where should we type inside address in a business letter?
A.Above the heading
B.Below the heading
C.Below the subscription
D.It will not be typed in the letter
Ans:B

86.One of the following is not a part of typewriter:
A.Segment
B.Buffer spring
C.Platen
D.Printing Screw
Ans:D

87. How many types of typewriters ?
A.1
B.2
C.3
D.4
Ans:B

88. One of the following is not used as typeface :
A. Delite
B.Roman
C. Script
D. Gothic
Ans:A

89. Pick out the tension which is not seen in a typewriter.
A. Carriage tension
B. Rack tension
C. Key tension
D. Ribbon tension
Ans:D

90. What is the use of carriage scale ?
A.To find out ribbon point
B. To find out printing point
C.To find out paper point
D. No usage
Ans:B

91. Which is the following capital letter is used to denote the number 1000 ?
A. M
B. D
C. C
D. L
Ans:A

92. . How many line space is used while typing a ‘commercial work’ ?
A. Single
B. Double
C. Triple
D. None of these
Ans:A

93. How many space will leave after colon (:) ?
A. Half
B.One
C. Two
D.No space
Ans:B

94. Where we will type the words ‘ON INDIA GOVERNMENT SERVICE’ on the cover ?
A Top left side of the cover
B. Top right side of the cover
C. Top middle of the cover
D. Anywhere in the cover
Ans:C

95. How much left side margin will leave in a business letter ?
A.5
B.10
C.15
D.None of these
Ans:B

96. What is the expansion of E. & O.E. ?
A. Errors and Omission Accepted
B. Errors & Commissions Accepted
C.Errors and Omissions Excepted
D. Errors & Omissions Expected
Ans:C

97. The paper guide is found on the __________ side of the paper table.
A. Left
B.Right
C. Middle
D. None of these
Ans:A

98. The line space lever can also be called
A. Carriage release lever
B.Carriage removing lever
C. Carriage returning lever
D. None of these
Ans:C

99. All type bars are rest in the
A. Segment
B. Type Bucket
C. Type Socket
D. Type Basket
Ans:D

100. Ribbon carrier is fixed behind the
A. Carriage
B. Type Guide
C. Spool
D. None of these

Ans:B












Please Give Us Your 1 Minute In Sharing This Post!
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →
Powered By: BloggerYard.Com

1 comment:

  1. If you do what you have always done,you will get what you have always gotten-Tony Robbins

    ReplyDelete

Hai friends solved paper available our facebook group.You can join our online exam services with validity upto 31st December 2018.Subscribe our Youtube channel(Lab assistant exam free online exam practices available).We thank you for your valuable time and feedback.Don't forget to inform wrong answers to below the comment box.

WELCOMES YOU EXAMCHOICES.IN:WAY TO LEARN AND WIN

Follow by Email