Choose your language

17 November 2018

// // Subscribe YOUTUBE Channel

JUNIOR CLERK,CO-OPERATIVE SOCIETIES/BANKS 11-11-2018


JUNIOR CLERK,CO-OPERATIVE SOCIETIES/BANKS
EXAM DATE:11.11.2018


I.Read each sentence to find out whether there is any error in it.The error if any,will be in one part of the sentence.The number of that part is the answer.
1.1)Our teacher say 2)If you study sincerely 3)You will be able 4)To get good marks
A.1
B.2
C.3
D.4
Ans:A

2.1)No sooner did 2)The thief enter the house  3)Than the policeman 4)Arrests him
A.1
B.2
C.3
D.4
Ans:D

3.1)The Doctor was 2)Prevented to visit 3)The patients in 4)The other hospitals
A.1
B.2
C.3
D.4
Ans:B

II.Fill in the blanks in the following sentences by selecting the most appropriate alternative from among the four given under each sentence.
4.I do not like such friend…………….come to me only for selfish purposes.
A.Who
B.Which
C.As
D.That
Ans:C

5.He cannot pass……………he works hard.
A.So long as
B.Unless
C.So long
D.Without
Ans:B

6.The greater is the size,the more does it cost because the price on size.
A.Depends
B.Rests
C.Counts
D.Dwells
Ans:A

III.Out of the alternatives given select the word which closely fits each definition.
7.Some thing that must happen and cannot be avoided.
A.Inimitable
B.Invariable
C.Inevitable
D.Inscrutable
Ans:C

8.A thing which catches fire easily
A.Callous
B.Inflammable
C.Impatient
D.Effervescent
Ans:B

IV.Each of the following questions consist of an incomplete sentence.Each sentence is followed by a series of lettered words one of which best completes the sentence.Select the word that best completes the meaning of each sentence.

9.Democracy…………….some values which are fundamental to the realisation of the dignity of man.
A.Cherishes
B.Harbours
C.Nourishes
D.Nurtures
Ans:A

10.There are many different options about the matter.It is a………..issue.
A.Curious
B.Convertible
C.Credential
D.Controversial
Ans:D

V.Choose the correct preposition and fill in the blanks.
11.The boy fell down when he was climbing …………..the tree.
A.On
B.Up
C.Over
D.Into
Ans:B

12.The children laughed…………..him.
A.Over
B.Off
C.At
D.Of
Ans:C

VI.In each of the following choose the correctly spelt word.
13.A.Medeavial
B.Mediaeval
C.Mediaval
D.Medevial
Ans:B

14.A.Liesure
B.Leisure
C.Lesuire
D.Leizure
Ans:B

VII.Write the correct verb form.
15.The police …………..investigating the murder case.
A.Is
B.Was
C.Are
D.Has
Ans:C

16.He…………five Indian languages and he is good at all of them.
A.Know
B.Knows
C.Knowing
D.Has known
Ans:B

VIII.Choose the option that is the most appropriate Antonyms to the given word.
17.Obscure
A.Ambiguous
B.Murky
C.Blurry
D.Obvious
Ans:D

18.Unique
A.Commonsi
B.Exclusive
C.Rare
D.Matchless
Ans:C

IX.Find the appropriate meaning word for the underlined word in the sentence from the options.
19.The party decided with consensus upon his nomination for the post of President.
A.Controversy
B.Dispute
C.Discussion
D.Common agreement
Ans:D

20.The veracity of his statement could not be proved.
A.Truthfulness
B.Untruthfulness
C.Justifiability
D.Sincerity
Ans:A

21.The 2017 North East Film Festival(NEFF)started at Film Archive of India.In which of the following cities is National Film Archive of India situated?
A.Shillong
B.Chennai
C.Delhi
D.Pune
Ans:D

22.’SBI Exclufix’is a wealth management system newly launched by SBI.In which of the following  states was it launched?
A.Kerala
B.Karnataka
C.Gujarat
D.Madhya Pradesh
Ans:A

23.Whom did Roger Federer defeat in the Australian open tennis tournament to grab his 18lh Grand slam?
A.Novak Djokovic
B.Andy Murray
C.Rafael Nadal
D.Stan Wawrinka
Ans:C

24.On which day is anti-leprosy day observed?
A.January 24
B.January 30
C.October 2
D.October 30
Ans:B

25.Who won the 2016 ‘Global Indian of the Year’ Award?
A.Balbir Sing
B.Narendra Modi
C.Priyanka Chopra
D.Aishwarya Rai Bachan
Ans:D

26.What is the maximum age for joining ‘Atal Pension Yojana’Scheme?
A.30 yrs
B.40 yrs
C.50 yrs
D.60 yrs
Ans:B

27.When was ‘Antyodaya Anna Yojana’launched?
A.August 15,2000
B.December 25,2000
C.August 15,2002
D.December 25,2002
Ans:B

28.Which of the following welfare schemes aim at slum free India?
A.Pradhan Mantri Gramin Awaas Yojana
B.Bharat Nirman
C.Rajiv Awaas Yojana
D.Valmiki Ambedkar Awaas Yojana
Ans:C

29.Which is the trust Area of Prime Minister Rozgar Yojana?
A.Old age people
B.Unemployed youth
C.Destitue women
D.Differently abled population
Ans:B

30.World wetland day is observed in
A.February 2
B.March 22
C.May 22
D.June 8
Ans:A

31.When did Demonetisation of Indian Currencies happened last?
A.October 25,2016
B.November 8,2016
C.November 9,2016
D.November 25,2016
Ans:B

32.IFSC is the short form of
A.Institute of Financial Service and Commerce
B.Indian Farmers Service Company
C.Indian Financial System Code
D.Indian Fisheries Science
Ans:C

33.CRR denotes for
A.Credit and Ripo Ratio
B.Cash Credit Reserve Ratio
C.Compulsory Reverse Ripo
D.Cash Reserve Ratio
Ans:D

34.Which place in Kerala began the first butterfly park in Asia?
A.Devikulam
B.Agastyamala
C.Pookode
D.Thenmala
Ans:D

35.Which place is known as Holland of Kerala?
A.Punalur
B.Kanjikodu
C.Kuttanad
D.Kochi
Ans:C

36.Who founded the News paper,The Indian Mirror?
A.Devendra Nath Tagore
B.Rabindra Nath Tagore
C.Raja Ram Mohan Roy
D.M.K.Gandhi
Ans:A

37.Whose memoir is ‘Pokkuveyil Mannilezhuthiyathu’?
A.M.T.Vasudevan Nair
B.O.N.V.Kurup
C.Sugatha Kumari
D.S.K.Pottekkattu
Ans:B

38.In which River bank.Maramon Conventions’ held
A.Meenachilar
B.Kalladayar
C.Periyar
D.Pamba
Ans:D

39.City of Golden Temple is
A.Amritsar
B.Jaipur
C.Bhuvaneswar
D.Medhura
Ans:A

40.Where do you find Cheetah’s apart from Africa?
A.India
B.Myanmar
C.China
D.Russia
Ans:A

41.Find out the odd one from the below series
331,482,551,263,383,362,284
A.263
B.383
C.331
D.551
Ans:B

42.Find out the odd one from the below series
Book,Paper,Penicl,Sharpener
A.Book
B.Paper
C.Pencil
D.Sharpener
Ans:A

43.Which one of the letter groups given below would replace Question mark(?)in the letter series?
YCL,MQZ,AEN,?.
A.OSB
B.PUE
C.MPX
D.OTC
Ans:A

44.A man started to walk in West.After moving a distance,he turned to his right.After moving a distance,he again turned his right.After moving a little,he turned in the end to his left.Now in which direction is he going?
A.East
B.West
C.North
D.South
Ans:C

45.If a man walks at the rate of 5 km/hr, he misses train by 7 minutes.However,if he walks at the rate of 6 km/hr,he reaches his station 5 minutes before the arrival of train.Find the distance covered by him to reach his station.
A.4 km
B.6 km
C.5 km
D.7 km
Ans:B

46.A 200 m long train passes a 300 m long platform in 5 seconds.If a man is walking at a speed of 4 m/s along the track and the train is 100 m away from him,how much time will it take to reach the man?
A.Less than 1 sec
B.1.04 sec
C.More than 2 sec
D.Data insufficient
Ans:A

47.K is the brother of Y.Y is the wife of Z.Z is the son of W.W is the wife of V.What is V to Y?
A.Father in law
B.Son in law
C.Mother in law
D.Brother in law
Ans:A

48.There were 40 students in a mess.Due to admission of 10 new students,the expenses of mess were increased by Rs.150/day.While the average expenditure per head diminished  by Rs.8.00.What was the original average expenditure of the mess?
A.Rs.42
B.Rs.58
C.Rs.60
D.Rs.55
Ans:D

49.Two vessels A and B contains milk and water in the ratio 5:1 and 5:2 respectively.Find the ratio in which these two mixtures should be mixed to get a new mixture of milk and water in the ratio 4:1?
A.18:7
B.17:8
C.18:8
D.17:7
Ans:A

50.A sum of money amounts to Rs.3,150 in one year and Rs.3,300 in second year at simple interest.The interest rate per annum is
A.5%
B.100/21%
C.50/11%
D.10%
Ans:A

51.If BLOCKED:YOLXPVW::?:OZFMXS
A.DEBATE
B.RESULT
C.LABOUR
D.LAUNCH
Ans:D

52.Choose the pair from among given options which represents an intimate relation
A.Stage:Drama
B.Stadium:Game
C.Geetanjali:Bengali
D.Mushaira:Urdu
Ans:D

53.The shade of 18 ft.high pole is 20 ft.Find the length of the shade  of 27 ft.Long pole.
A.36 ft.
B.30 ft.
C.34 ft.
D.40 ft.
Ans:B

54.The following series of numerals which digit has maximum frequency?
846 73 43 78 3 445 63 46 4348
A.8
B.6
C.4
D.3
Ans:C

55.ACFJ:ZXUQ::EGIN:?
A.VUSQ
B.VRPM
C.UTRP
D.VTRM
Ans:D

56.If + means  /,- means x,x means +,/ means -,then 90+18-6x30/4=?
A.64
B.65
C.56
D.48
Ans:C

57.How many meaningful English words can be formed with the letters P C Y O using all the letters,but each letters only once in each word?
A.None
B.One
C.Two
D.Three
Ans:B

58.’HC is related to ‘KQ’in a certain way simultaneously’OG’is related to ‘AB’ in the same way.To which of the following is ‘RK’related by following the same pattern?
A.TJ
B.SI
C.TI
D.HD
Ans:A

59.Find the next number of the following series.
276,140,68,36,?
A.60
B.12
C.15
D.14
Ans:A

60.Which word does not belong with others?
A.Parsley
B.Basil
C.Dill
D.Mayonnaise
Ans:D

61.The first Co-operative magazine”The Co-operator’published by
A.Robert Owen
B.Dr.William King
C.Edward Law
D.Sarayia
Ans:B

62.Head Quarters of ICA shifted to Geneva in the year
A.1980
B.1992
C.1984
D.1986
Ans:D

63.’People Bank of Northern India’was written by
A.C.R.Fay
B.Dupernix
C.S.S.Puri
D.H.Calvert
Ans:B

64.Vydhiyanadhan Committee appointed in the year
A.1999
B.2004
C.2005
D.2006
Ans:B

65……………is the wholesale Society of Denmark.
A.FDB
B.ALKA
C.KOH
D.LUR
Ans:A

66.Rural Electrification Corporation is the recommendation of
A.Survey Committee
B.CRAFICARD
C.Rural Credit Review
D.Mirdha Committee
Ans:C

67.Linking of credit with marketing is related to……………principle of Co-operation.
A.Concern for community
B.Open membership
C.Co-operation among Co-operatives
D.Co-operative education training and information
Ans:C

68.COINS related to
A.Educational  Co-operative Society
B.Consumer Co-operative Society
C.Insurance Co-operative Society
D.Credit Co-operative Society
Ans:C

69.’KERAMILK’is the brand name of the product produced by
A.SPCS
B.RUBCO
C.Kerala Dinesh Beedi Workers Central Co-operative Society
D.KERAFED
Ans:C

70.ICDP was implemented by NCDC with the financial assistance of
A.NABARD
B.Central Government
C.Both A and B
D.RBI
Ans:C

71.Name of the institution which operate the MASK
A.SBI
B.RBI
C.KSCB
D.NABARD
Ans:C

72.In Kerala Longterm Credit Co-operatives and Housing Co-operative are having
……………tier structure.
A.Two
B.Three
C.Unitary
D.Four
Ans:A

73.The year in which DCB and KSCB are permitted to issue loans to individuals.
A.1969 July
B.1983 March
C.1984 July
D.1976 April
Ans:B

74.The area of operation of PCARDB is confined to
A.One District
B.One Panchayath
C.One Taluk
D.One Block
Ans:C

75.Price fluctuation fund is created by……………Co-operative Societies.
A.Labour Contract
B.Marketing
C.Credit
D.Housing
Ans:B

76.Consumer Co-operative stores in India are called
A.Wartime babies
B.Depression babies
C.Oppression babies
D.None of these
Ans:A

77.Nutri-ko is the brand name of Coconut oil produced by
A.Kerafed
B.Rubco
C.Marketfed
D.Milma
Ans:B

78.Which one of the following is not related to consumerfed?
A.Triveni stores
B.Neethi stores
C.Nanma stores
D.Maveli stores
Ans:D

79.Operation flood schemes are financed by
A.NCDC
B.NDDB
C.NAFED
D.NCCF
Ans:B

80.NCDC Act was passed in the year
A.1963
B.1962
C.1961
D.1960
Ans:B

81.The change in the value of current Assets is called
A.Loss
B.Profit
C.Depreciation
D.Fluctuation
Ans:D

82.Narration is associated with
A.Journal
B.Ledger
C.Balance Sheet
D.P & L Account
Ans:A

83.Debit Note is prepared by
A.Buyer
B.Seller
C.Debtor
D.Creditor
Ans:A

84.Assets acquired for long term operations of a business.
A.Fixed
B.Current
C.Floating
D.Fictitious
Ans:A

85.A person who owes money to the business is called
A.Debtor
B.Creditor
C.Supplier
D.Owner
Ans:A

86.Which of the following account shows a credit balance?
A.Carriage Inward
B.Carriage outward
C.Discount allowed
D.Discount received
Ans:D

87.Which of the following accounts always shows a debit balance?
A.Capital
B.Sales
C.Purchases
D.Cash
Ans:D

88.In a sole trader’s Balance Sheet Assets are arranged in the order of
A.Permanency
B.Liquidity
C.Profitability
D.Priority
Ans:B

89………..is the book of original entry in a Co-operative Society
A.Day book
B.General ledger
C.Purchases book
D.Journal
Ans:A

90.The purpose of creating provision is a
A.Known liability
B.Unknown liability
C.Known loss
D.Unknown loss
Ans:A

91.Purchased goods from Manoj is Rs.20,000 at 20% trade discount.Posting will be made Manoj’s Account
A.Debit side Rs.20,000
B.Credit side Rs.20,000
C.Debit side Rs.16,000
D.Credit side Rs.16,000
Ans:D

92.The item wages and salaries debited to
A.Trading
B.P & L Account
C.Cash Account
D.Bank Account
Ans:A

93.The term depreciation is related with ………………assets.
A.Current
B.Intangible
C.Fixed
D.Factitious
Ans:C

94.Capital expenditures are recorded in
A.Trading Account
B.Profit and Loss Account
C.Balance Sheet
D.Capital Account
Ans:C

95.Amount spent on erection of a new machinery is a ………..expense.
A.Capital
B.Revenue
C.Fixed
D.Nominal
Ans:A

96.The best system for maintaining petty cash book is
A.Imprest system
B.Cash system
C.Double locking system
D.Mixed system
Ans:A

97.Undistributed portion of net profit is a
A.Assets
B.Liability
C.Income
D.Loss
Ans:B

98.Trial Balance is a
A.An account
B.Statement
C.Subsidiary book
D.Ledger
Ans:B

99…………..account is related with rectification of accounting error.
A.Suspense account
B.Rectification account
C.Adjustment account
D.None  of these
Ans:A

100.Proprietor of the business withdraw goods from business for private use it will be posted to the
A.Credit of drawing account
B.Debit of purchases account
C.Credit of purchasing account
D.None of these
Ans:C

101.The date and year in which the Kerala Co-operative Societies Act.1969 came into force
A.12-05-1969
B.13-06-1969
C.15-05-1969
D.12-07-1969
Ans:C

102.In a Society Special General Body meeting is convened as per Section
A.29
B.30
C.27
D.31
Ans:B

103.Officer appointed to publish election voters list of Co-operative Societies.
A.Returning Officer
B.Registrar of Co-operative Societies
C.Secretary of Society
D.Electoral Officer
Ans:D

104.The dispute between two Co-operative Societies is decided by
A.Government
B.Registrar of Co-operative Societies
C.Arbitrator
D.Unit Inspector
Ans:C

105.The employees of the District Co-operative Banks are recruited by
A.PSC
B.Banking Recruitment Board
C.Registrar of Co-operative Societies
D.Bank Director Board
Ans:A

106.Section related to the Byelaw amendment in a Co-operative Society
A.10
B.12
C.16
D.9
Ans:B

107.The Jurisdiction of a Circle Co-operative Union is
A.One District
B.One Grama Panchayath
C.One Village
D.One Taluk
Ans:D

108.Associate member means
A.Minor
B.’A’ class member
C.’B’class member
D.Nominal member
Ans:D

109.Co-operative Education and Training in Kerala is responsibility of the
A.Co-operative Department
B.State Co-operative Union
C.State Co-operative Bank
D.Co-operative Parallel College
Ans:B

110.An employee of a Co-operative Society is entitled to get a maximum of % Bonus.
A.8 1/3%
B.15%
C.20%
D.25%
Ans:C

111.Who publishes the final voters list in the election to the committee of a Co-operative Society?
A.Returning Officer
B.Election Commissioner
C.Electoral Officer
D.Presiding Officer
Ans:C

112.Annual General Body of a Co-operative Society shall be held with in a period of ……………months of close of the financial year.
A.6
B.10
C.8
D.9
Ans:C

113.State Co-operative Election Commission is Constituted  as per Sec……………of the KCS Act.
A.28 A
B.28 AA
C.28 AB
D.28 B
Ans:D

114.Who conduct the election of representative General Body of a Co-operative Society?
A.Registrar
B.Co-operative Election Commission
C.Government
D.None of these
Ans:B

115.The annual statement of accounts of each year shall be prepared by Chief Executive with in …………from the date of the close of the financial year.
A.One month
B.Three months
C.Six months
D.30 days
Ans:A

116.The maximum amount of Co-operative Education fund to be contributed by a Co-operative Society
A.Rs.10,000
B.Rs.25,000
C.Rs.40,000
D.Rs.60,000
Ans:D

117.The Vigilance Officer is appointed by Government as per Sec of the KCS Act.
A.66 A
B.68 A
C.69 A
D.70 A
Ans:B

118.Which Section of the KCS Act empowers the Registrar to issue direction to the Committee of the Society to suspend its officers?
A.68 A
B.66 B
C.66 A
D.69 A
Ans:B

119.Monetary disputes shall be referred to
A.Government
B.RCS
C.Tribunal
D.Arbitration Court
Ans:B

120.Appeal before Co-operative Tribunal shall be filed within …………..days from the date of receipt of such order.
A.30
B.20
C.60
D.90
Ans:C

121.Members save money compulsorily and lend it among themselves is a distinct feature of
A.SHG
B.JLG
C.MFI
D.BC
Ans:A

122…………..is a payment under taking,given by a bank on behalf of a buyer to pay to a seller for a given amount of money on presentation of specified documents representing the supply of goods.
A.Pay order
B.Demand draft
C.Letter of credit
D.All of the above
Ans:C

123.Which of the following is not an agency service of banks?
A.Sale of Insurance
B.Mutual Funds
C.Government business
D.Safe custody of valuables
Ans:D

124.The period of first phase of Financial Sector reforms is
A.1990-91 to 1997-98
B.1991-92 to 1997-98
C.1992-93 to 1998-99
D.1992-93 to 1997-98
Ans:B

125.NABARD has its Head Quarters at
A.Madras
B.Mumbai
C.New Delhi
D.Kanpur
Ans:B

126.Which of the following is not a part of the owned funds?
A.Paid up share capital
B.Capital reserve
C.Common good fund
D.Overdue interest reserve
Ans:D

127.Co-operative Banks were brought under the ambit of the regulation of the Reserve Bank of India in
A.1949
B.1961
C.1965
D.1966
Ans:D

128.Asset Liability Management  is a part of
A.Risk Management
B.Inter Branch Reconciliation
C.Fund Management
D.None of the above
Ans:A

129.POS refers to
A.Post Office Savings
B.Point of Sale
C.Point of Service
D.Position of Outstanding Sale
Ans:B

130.Banker Customer Relationship ends where
A.The customer dies
B.The customer becomes insane
C.The customer become’s insolvent
D.All of these
Ans:D

131.Bank which are started as a part of twenty point programme is
A.NABARD
B.RRB
C.SBI
D.HDFC
Ans:B

132.A bill signed by one person without any consideration is called…………..bill
A.Trade
B.Accommodation
C.Special
D.Clean
Ans:B


133.The bank draft is drawn by
A.Bank
B.Customer
C.Trader
D.Agent
Ans:A

134.A cheque bears a date which is yet to come is called………….cheque.
A.Antedated
B.Postdated
C.Stale cheque
D.All of these
Ans:B

135.General Crossing is defined in Section of……..NI Act.
A.15
B.5
C.123
D.134
Ans:C

136.A payment which fulfill all the conditions laid in the instrument is called
A.Payment in due course
B.Payment in advance
C.Payment to owner
D.Conditional payment
Ans:A

137.Money in the currency chest belong to
A.Central Government
B.State Government
C.RBI
D.Commercial  Banks bill
Ans:C

138.MICR code consist of …………digits.
A.9
B.8
C.6
D.10
Ans:A

139.IFSC means
A.Indian Financial System Code
B.Indian Fund System Code
C.Indian Financial Security Code
D.Indian Fund Security Code
Ans:A

140……………is the second item to be appeared under capital and liabilities in the Balance Sheet of a banking Company.
A.Capital
B.Deposits
C.Reserve and surplus
D.Borrowings
Ans:C

141.Who is the head of department of Co-operative Audit in Kerala?
A.Registrar of Co-operative Society
B.Director of Co-operative Audit
C.Director of State Audit
D.Additional Director of Co-operative Audit
Ans:B

142………………helps to easy and quick detection of errors.
A.Continuous Audit
B.Interim Audit
C.Test Audit
D.Partial Audit
Ans:A

143.Who conducts the Audit in State Government Department?
A.Accountant General
B.Chartered Accountant
C.State Audit Department
D.Registrar of Co-operative Societies
Ans:A

144.The first duty of the Auditor is to
A.Checking of receipts
B.Verification of cash balance
C.Reading of bye-laws
D.Copying of opening balance
Ans:B

145.Purchased furniture is recorded in purchase a/c is an example of
A.Errors of principle
B.Compensating errors
C.Duplicating errors
D.Errors of emission
Ans:A

146.Teaming and Lading is an example of
A.Misappropriation of cash
B.Manipulation of accounts
C.Misaapropriation of goods
D.None of these
Ans:A

147.Cost price or market price whichever is lower is a basic principles of valuation of
A.Copyright
B.Fixed Asset
C.Closing stock
D.Bad debits
Ans:C

148.Which is a depreciation charging method?
A.Annuity method
B.Base stock method
C.Last in first out method
D.None of these
Ans:A

149.Salient features of Co-operative Audit is
A.Test Audit
B.Interim Audit
C.Final Audit
D.Cost Audit
Ans:A

150.Auditor is a watch dog and not a
A.Teacher
B.Blood-hound
C.Detective
D.None of these
Ans:B

151.Which is the upper limit of dividend that can be paid to members of a Co-operative Society as per KCS Act?
A.10%
B.15%
C.20%
D.25%
Ans:D

152.Transportation charges to bring an asset purchased for office use
A.Revenue Expenditure
B.Capital Expenditure
C.A Profit
D.None of these
Ans:B

153.Prepaid rent is treated as
A.Asset
B.Liability
C.Loss
D.None of these
Ans:A

154.The duties of an Auditor includes
A.Check the arithmetical accuracy
B.Verification of assets and liabilities
C.Verification of cash balance
D.All of these
Ans:D

155.Co-operative Audit is not only a Financial Audit but also an …………audit.
A.Concurrent Audit
B.State Controlled Audit
C.Administrative Audit
D.None of these
Ans:C

156………….is an essence of Audit.
A.Vouching
B.Verification
C.Inquiry
D.Inspection
Ans:A

157.In a credit Co-operative Society,Audit fee is calculated in the basis of
A.Paid up Share Capital
B.Working Capital
C.Sales Proceeds
D.Gross Income
Ans:B

158.Auditor’s plan of action is known as
A.Audit Report
B.Audit Note Book
C.Audit Manual
D.Audit Programme
Ans:D

159.The procedure for conducting audit in different type of Societies are specified in the
A.Audit Manual
B.Bye-law
C.Audit Note
D.KCS Act
Ans:A

160.Odd one out
A.Sinking Fund
B.Reserve Fund
C.Education Fund
D.Member Relief Fund
Ans:A

Please Give Us Your 1 Minute In Sharing This Post!
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →
Powered By: BloggerYard.Com

0 comments:

Post a Comment

Hai friends solved paper available our facebook group.You can join our online exam services with validity upto 31st December 2018.Subscribe our Youtube channel(Lab assistant exam free online exam practices available).We thank you for your valuable time and feedback.Don't forget to inform wrong answers to below the comment box.

WELCOMES YOU EXAMCHOICES.IN:WAY TO LEARN AND WIN

Follow by Email