Choose your language

16 July 2013

// // Subscribe YOUTUBE Channel

LDC 2003 KOTTAYAM PSC QUESTION PAPERS

LD CLERK KOTTAYAM 2003

1.I am not older than you,------------
A.Aren’t I?
B.Amn’t I?
C.Weren’t I?
D.Am I?
Ans:D


2.The idiom tooth and nail means:
A.Without weapon
B.With all the power
C.With the available weapon
D.Without courage
Ans:B

3.He was angry------------he listened to me.
A.Though
B.Despite
C.Nevertheless
D.Because
Ans:C

4.He talked as if he----------rich
A.Is
B.Was
C.Had been
D.Might have been
Ans:B

5.Exhort means
A.Advise strongly
B.Accuse
C.Indict
D.Warn
Ans:A

6.The committee has to find an--------date for the meeting
A.Alternate
B.Alternative
C.Alternately
D.Alternatively
Ans:B

7.Sam is very clever------------cooking
A.In
B.At
C.With
D.On
Ans:B

8.The phrase ‘in cold blood’means
A.Indifferently
B.Cruely
C.Thoughtlessly
D.Deliberately
Ans:B

9.Children can usually ----------their parents
A.Get over
B.Get through
C.Get on
D.Get round
Ans:D

10.The opposite of’vociferous ‘is
A.Faint
B.Clamour
C.Noisy
D.Rumpus
Ans:A

11.If the workmen had not been tired,they -----work.
A.Would have completed
B.Would complete
C.Will Complete
D.Will have completed
Ans:A

12.Hardly------------see the picture
A.Can
B.I Could
C.Can I
D.Can’t I
Ans:C

13.We are quite used to ----------in queues.
A.Wait
B.Waiting
C.Waited
D.Have waited
Ans:B

14.Stubborn means:
A.Shameless
B.Fearless
C.Courageous
D.Obstinate
Ans:D

15.Te study of the origin and history of words:
A.Etymology
B.Entomology
C.Phonology
D.Phonetics
Ans:A

16.Much water has-------under the London bridge.
A.Flown
B.Flowed
C.Flew
D.Followed
Ans:B

17.Sheela has two brothers.She does not like---------of  them.
A.Neither
B.Any
C.Either
D.None
Ans:C

18.A person who sacrifices his life for a cause:
A.Patriot
B.Martyr
C.Revolutionary
D.Soldier
Ans:B

19.Some rules are very rigid:others are--------
A.unrigid
B.Hard and fast
C.Loose
D.Flexible
Ans:D

20.The door bell---------for the last ten muntues.
A.Was ringing
B.is ringing
C.Has been ringing
D.Had been ringing
Ans:C



Please Give Us Your 1 Minute In Sharing This Post!
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →
Powered By: BloggerYard.Com

1 comment:

  1. Thing big thoughts to make big changes and big improvements in your life.-Jerry Bruckner.
    KERALA PSC ,UPSC Civil service online practices available .Don’t forget our Youtube Channel Subscribe.

    ReplyDelete

Dear Valuable Candidates,
Thanks for joining our online exam practice service and Android application download users.Specially thank you for giving us the opportunity to serve you better,please help us by taking few seconds to tell us about the service you received.As your Feedback is very important for us.We appreciate your comments and make sure we meet your expectations.Your satisfaction reflects our liking of service which gives us positive results to run healthy EXAMCHOICES online exam practice test series,feel free to give comments as per satisfaction.Thanks for being awesome customer.May All Your Dreams and Wishes Come True,and May Prosperity Touch Your Feet.Wishing You a Happy Learning.Don't forget like and share our Youtube Channel Daily updates available there in Tips of Way to Learn and Win. Visit our Youtube Channel now

WELCOMES YOU EXAMCHOICES.IN:WAY TO LEARN AND WIN

Follow by Email