Choose your language

15 July 2013

// // Subscribe YOUTUBE Channel

PSC LD CLERK EXAM 2003 KOZHIKODE QUESTION PAPERS

KOZHIKODE

1.Employment opportunities------------becoming rare these days.
A.Were
B.Have
C.Are
D.is
Ans:C

2.Cows---------grass
A.Eats
B.Has eaten
C.Eat
D.Eating
Ans:C

3.He is my--------brother
A.Older
B.Elder
C.Elderly
D.Senior
Ans:B

4.The correctly spelt word below is-------------
A.Vaccum
B.Vacum
C.Vaqum
D.Vacuum
Ans:D

5.Nobody phoned while I was away……….?
A.Did they
B.Did any
C.Didn’t they
D.Isn’t it
Ans:A

6.The exact opposite of ‘fresh’ is:
A.Unused
B.Stale
C.Vigorous
D.Recent
Ans:B

7.’Spinster’,means:
A.Widow
B.Orphan
C.Unmarried women
D.Maid
Ans:C

8.The Prime Minister called --------the President
A.At
B.On
C.Of
D.With
Ans:B

9.’Calamity’means
A.Disaster
B.Danger
C.Being calm
D.Lameness
Ans:A

10.The word’advice’is a --------
A.Verb
B.Adjective
C.Preposition
D.Noun
Ans:D

11.India-------------her independence in 1947
A.Has won
B.Won
C.Wins
D.Havewon
Ans:B

12.All his money---------spent on the house
A.Were
B.Have
C.Has
D.Was
Ans:D

13.If he had challenged me,I --------him a lesion
A.Would teach
B.Will teach
C.Would have taught
D.Would have been taught
Ans:C

14.’Please come in is a/an -----------Sentence
A.Imperative
B.Assertive
C.Interrogative
D.Exclamatory
Ans:A

15.’POTA’is a/an-----------
A.Antonym
B.Acronym
C.Synonym
D.Homonym
Ans:B

16.Neither the soldiers nor their commander---------to blame.
A.Is
B.Are
C.Am
D.Was
Ans:A

17.The Speaker adjourned the house.
A.Sine die
B.Bonafide
C.In Camera
D.A priori
Ans:A

18.’Slow and steady wins the------------
A.Match
B.Fight
C.Race
D.Struggle
Ans:C

19.One day you’ll repent------your sins.
A.For
B.Of
C.At
D.On
Ans:B

20.The nation was shocked -------the news of Gandhiji’s assassination.
A.At
B.By
C.Of
D.During
Ans:B



Please Give Us Your 1 Minute In Sharing This Post!
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →
Powered By: BloggerYard.Com

1 comment:

  1. Everything in our world was created by a thought;radio,TV,computers,the Internet,clothes,cars,music,medicine,etc.-Jerry Bruckner.
    KERALA PSC ,UPSC Civil service online practices available .Don’t forget our Youtube Channel Subscribe.

    ReplyDelete

Dear Valuable Candidates,
Thanks for joining our online exam practice service and Android application download users.Specially thank you for giving us the opportunity to serve you better,please help us by taking few seconds to tell us about the service you received.As your Feedback is very important for us.We appreciate your comments and make sure we meet your expectations.Your satisfaction reflects our liking of service which gives us positive results to run healthy EXAMCHOICES online exam practice test series,feel free to give comments as per satisfaction.Thanks for being awesome customer.May All Your Dreams and Wishes Come True,and May Prosperity Touch Your Feet.Wishing You a Happy Learning.Don't forget like and share our Youtube Channel Daily updates available there in Tips of Way to Learn and Win. Visit our Youtube Channel now

WELCOMES YOU EXAMCHOICES.IN:WAY TO LEARN AND WIN

Follow by Email