Choose your language

23 July 2013

// // Subscribe YOUTUBE Channel

LD CLERK KANNUR 2012 SOLVED PAPER


1.He has a deep distrust ---------------his neighbours
A.For
B.With
C.By
D.Of
Ans:D

2.The passive voice of’I have given’is:
A.I give
B.I will have to give
C.I have been given
D.I will be giving
Ans:C

3.Whenever he------------his mouth he says something foolish
A.Open
B.Opens
C.Opening
D.Will open
Ans:B

4.Which among the following word is wrongly spelt?
A.Sojourn
B.Soveriegn
C.Soldier
D.Solemn
Ans:B

5.The expression’kick the bucket’ means:
A.To come out victorious
B.To admit defeat or failure
C.To boast
D.To be lazy
Ans:-----------

6.On and off he visited his friend means,he visited:
A.Always
B.Rarely
C.Very often
D.Never
Ans:--------------

7.He--------------that India is really great
A.Opine
B.Opines
C.Opinion
D.Opinionate
Ans:B

8.Kerala is the most literate state in India.Its positive degree is:
A.Few other states are as literate as Kerala
B.Most states are as literate as kerala
C.No other state in India is as literate as Kerala
D.Most states are more literate than Kerala
Ans:C

9.The members discussed -------------matter elaborately
A.About
B.Of
C.The
D.For
Ans:C

10.He-----------the SSLC Examination 4 years ago
A.Had passed
B.Has passed
C.Would pass
D.Passed
Ans:D

11.When he was about to be arrested he-----------the police
A.Went in
B.Went for
C.Went to
D.Went by
Ans:B

12.To get a windfall means:
A.To experience sorrow
B.To be in depression
C.To get  an unexpected fortune
D.To earn a bad name
Ans:C

13.The bench --------------legs are broken must be repaired
A.Who
B.Whom
C.Whose
D.Them
Ans:C

14.The expression “en masse”means
A.In a body
B.By parts
C.Step by steps
D.Slowly
Ans:A

15.’Have some more coffee’.Its question tag is:
A.Shall I?
B.Will you?
C.Can I?
D.Do they?
Ans:B

16.One of the------------was arrested by the police
A.Criminals
B.Crime
C.Criminal
D.Crimes
Ans:A

17.I know-------------man who committed this mistake
A.That
B.The
C.A
D.Those
Ans:B

18.The opposite of the word carnal is:
A.Physical
B.Spiritual
C.Destructive
D.Exciting
Ans:B

19.The opposite of the word bestow is:
A.Attract
B.Hate
C.Take away
D.Pollute
Ans:C

20.The minister agreed to------------the Taj Mahal during his three days visit to North India
A.Call at
B.Call on
C.Call for
D.Call off
Ans:A




Please Give Us Your 1 Minute In Sharing This Post!
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →
Powered By: BloggerYard.Com

1 comment:

  1. Each time you mark a step completed in your plan to achieve a goal you will feel more confident and energized that you will accomplish your goal.-Jerry Bruckner.
    KERALA PSC ,UPSC Civil service online practices available .Don’t forget our Youtube Channel Subscribe.

    ReplyDelete

Hello friends,
Hi,thanks for recommending us!!We're glad you had a great experience.............www.examchoices.in!!!!You get now free online exam practice from January 2019 to March 2019 exams (USER NAME:EXAM,PASSWORD:WINNER). Thanks for downloading our Android application from Google playstore and write your reviews.If you like this website don't forget to share your friends,please may help them.Join online exam paid services just Rs.100/- +Tax{One Hundred Rupees+Tax} only you get practice all question papers available here).Thanks for subscribing our Youtube channel.We thank you for your valuable time and feedback.Don't forget to inform wrong answers to below the comment box."May All Your Dreams and Wishes Come True,and May Prosperity Touch Your Feet.Wishing You a Happy Learning."

WELCOMES YOU EXAMCHOICES.IN:WAY TO LEARN AND WIN

Follow by Email