Choose your language

23 July 2013

// // Subscribe YOUTUBE Channel

PSC EXAM LD CLERK THRISSUR 2012 SOLVED PAPER


1.Somebody----------------the book
A.Have taken
B.Taken
C.Is taken
D.Has taken
Ans:D

2.Varanasi stands on the bank of------------Ganga
A.The
B.A
C.No article
D.An
Ans:A

3.Which of the following word is wrongly spelt?
A.Efficient
B.Reverance
C.Dilemma
D.Privilege
Ans:B

4.An area in the desert where there is water and where plants grow is known as--------------
A.Oasis
B.Nucleus
C.Kibbutz
D.Corpus
Ans:A

5.The master was angry --------------his servant
A.On
B.For
C.With
D.Against
Ans:C

6.Choose the correct sentence:
A.He used to smoke,but now he’s stopped
B.He was used to smoke,but now he’s stopped
C.He is used to smoke ,but now he’s stopped
D.He used to smoking,but now he’s stopped
Ans:A

7.On completing his usual-----------he started his journey to the temple
A.Allusions
B.Absolutions
C.Ablutions
D.Assimilations
Ans:C

8.Teacher asked us why-------------in the class
A.We are talking
B.We were talking
C.We have talked
D.Were we talking
Ans:B

9.She went to the office after her friend------------
A.Gone
B.Is gone
C.Had been gone
D.Had gone
Ans:D

10.Which of the following prefix can be added to the word’regular’to form its opposite?
A.In-
B.Ir-
C.Im-
D.Il-
Ans:B

11.Your brother’s here--------------?
A.hasn’t he?
B.Is he?
C.Doesn’t he?
D.Isn’t he?
Ans:D

12.As the master batsman,he supported the team---------------
A.Through thick and thin
B.hand in glove
C.At sixes and at sevens
D.Beside the mark
Ans:A

13.Raju’s father is in America.He is------------his father’s arrival next week
A.Looking forward to
B.Looking out at
C.Looking upon
D.Looking ahead on
Ans:A

14.He invited his two best friends to the party but------------of them came
A.Both
B.Either
C.Neither
D.Any
Ans:C

15.Opposite of the word’analyse’is----------
A.Expand
B.Synthesize
C.Curtail
D.Reveal
Ans:”B

16.Choose the correct sentence
A.His brother comes never to school on time
B.His brother never comes to school on time
C.Never his brother comes to school on time
D.His brother comes to school on time never
Ans:B

17.The plural of the word ‘crisis’is------------
A.Crisises
B.Crisisi
C.Crisis
D.Crises
Ans:C
18.Gold is---------------than all other metals
A.Most attractive
B.Attracting
C.More attractive
D.Attractive
Ans:C

19.An elderly unmarried woman is called-----------
A.Maid
B.Sycophant
C.Benefactor
D.Spinster
Ans:D

20.Which of the following word is most similar in meaning to the word’feeble’?
A.Strong
B.Fair
C.Weak
D.Brief
Ans:C
Please Give Us Your 1 Minute In Sharing This Post!
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →
Powered By: BloggerYard.Com

1 comment:

  1. Do not be discouraged by the difficulty to accomplish a large goal;break into smaller goals and tasks and create a timeline for finishing them.-Jerry Bruckner.
    KERALA PSC ,UPSC Civil service online practices available .Don’t forget our Youtube Channel Subscribe.

    ReplyDelete

Dear Valuable Candidates,
Please Share our Facebook Page and get Online exam Practice 2018- 2019 years Question papers absolutly free.Thank you for giving us the opportunity to serve you better,please help us by taking few seconds to tell us about the free service you received.As your Feedback is very important for us.We appreciate your comments and make sure we meet your expectations.Your satisfaction reflects our liking of service which gives us positive results to run healthy EXAMCHOICES online exam practice test,feel free to give comments as per satisfaction.Thanks for being awesome customer.May All Your Dreams and Wishes Come True,and May Prosperity Touch Your Feet.Wishing You a Happy Learning.Don't forget like and share our Facebook page Daily updates available there in Tips of Way to Learn and Win. Visit our Facebook page now

WELCOMES YOU EXAMCHOICES.IN:WAY TO LEARN AND WIN

Follow by Email