Choose your language

23 July 2013

// // Subscribe YOUTUBE Channel

LD CLERK PATHANAMTHITTA SOLVED PAPER 2012


1.Use the correct tense of the words in brackets  and fill in the gaps:
When Raju reached the hall,the meeting------(have)already------------(begin)
A.Have,begun
B.Has,begun
C.Had,begun
D.Have,beginning
Ans:C

2.While in Mumbai,he---------at a five star  hotel
A.Put in
B.Put up
C.Put about
D.Put by
Ans:B

3.Let us have a cup of tea--------------
A.Can we?
B.Shan’t we?
C.Should we?
D.Shall we?
Ans:D

4.I congratulate you----------your success
A.On
B.For
C.In
D.By
Ans:A

5.Which is the word equal in meaning to’pester’?
A.Disturb
B .Follow
C.Interfere
D.Interrupt
Ans:A

6.’He replied that he will come’which is the incorrect word in the Sentence?
A.He
B.Replied
C.Come
D.Will
Ans:D

7.Which of the following is correctly spelt?
A.Castastrophy
B.Catastrophe
C.Catostophe
D.Catestrophe
Ans:B

8.Opposite word of’shallow’?
A.Hollow
B.Hidden
C.Deep
D.Near
Ans:C

9.’Censure’has the meaning
A.Charge
B.Blame
C.Condemn
D.Attack
Ans:B

10.----------------knowledge is a dangerous thing
A.A little
B.Little
C.A few
D.Some
Ans:A

11.------------man wishes to be happy
A.Each
B.Any
C.Every
D.All
Ans:C

12.’Numismatics’is the study of-------------
A.Desert
B.Seeds
C.Comets
D.Coins
Ans:D

13.This is the man------------------purse was lost in the bus
A.Who
B.Whom
C.Which
D.Whose
Ans:D

14.As you sow,--------------your reap
A.As
B.That
C.So
D.Thus
Ans:C

15.Which of the following do not belong to he group:
A.Govern
B.Act
C.Nourish
D.Appoint
Ans:C

16.Which of the following words came in to English from Malayalam?
A.Copra
B.Road
C.Book
D.Mango
Ans:A

17.He died -----------his own hands
A.Of
B.By
C.From
D.With
Ans:B

18.In which of the following words’en’is not used as a prefix?
A.Enlist
B.Encourage
C.Engulf
D.Envy
Ans:D

19.Which of the following is wrongly paired?
A.Warden wardress
B.Master mistress
C.Widower widow
D.Fox vixen
Ans:A

20.’Chicken hearted’means:
A.Honestly
B.Friendly
C.Fearfully
D.Merrily
Ans:C
Please Give Us Your 1 Minute In Sharing This Post!
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →
Powered By: BloggerYard.Com

1 comment:

  1. The whole world steps aside for the man who knows where he is going.-Anonymous.
    KERALA PSC ,UPSC Civil service online practices available .Don’t forget our Youtube Channel Subscribe.

    ReplyDelete

Dear Valuable Candidates,
Thanks for joining our online exam practice service and Android application download users.Specially thank you for giving us the opportunity to serve you better,please help us by taking few seconds to tell us about the service you received.As your Feedback is very important for us.We appreciate your comments and make sure we meet your expectations.Your satisfaction reflects our liking of service which gives us positive results to run healthy EXAMCHOICES online exam practice test series,feel free to give comments as per satisfaction.Thanks for being awesome customer.May All Your Dreams and Wishes Come True,and May Prosperity Touch Your Feet.Wishing You a Happy Learning.Don't forget like and share our Youtube Channel Daily updates available there in Tips of Way to Learn and Win. Visit our Youtube Channel now

WELCOMES YOU EXAMCHOICES.IN:WAY TO LEARN AND WIN

Follow by Email