Choose your language

23 July 2013

// // Subscribe YOUTUBE Channel

LD CLERK THIRUVANATHAPURAM 2012 SOLVED PAPERS


1.The child was unwilling to part --------------his toys
A.For
B.At
C.On
D.With
Ans:D

2.It is-----------book that won the prize
A.A
B.The
C.An
D.Any
Ans:B

3.It was the -----------picture I’ve ever seen
A.Most beautiful
B.More beautiful
C.Beautiful
D.Less beautiful
Ans:A

4.There was no mean of conveyance there,so we----------walk
A.Must
B.Will
C.Had to
D.May
Ans:C

5.Plants---------more quickly in summer than in winter
A.Grows
B.Are grow
C.Grow
D.Growing
Ans:C

6.He asked wher e she-----------going
A.Is
B.Will be
C.Has been
D.Was
Ans:D

7.Mr.John----------------ill for two weeks.He is still in Hospital
A.Is
B.Has been
C.Was
D.Had been
Ans:B

8.He doesn’t like geography---------------------?
A.Does he?
B.Do he?
C.Doesn’t he?
D.Don’t he?
Ans:A

9.He advised me---------the army
A.Joining
B.To join
C.Join
D.To joining
Ans:B

10.The plane was crashed and the passengers-----------------
A.Pershed
B.Were pershed
C.Are perished
D.Is perished
Ans:A

11.Collect the-----------from all possible sources
A.Datas
B.Pieces of data
C.Data
D.Datae
Ans:C

12.A make--------------shelter was made for the refuges
A.Shift
B.Up
C.Believe
D.Off
Ans:A

13.When did the accident---------------------?
A.Come up
B.Come in
C.Come on
D.Come off
Ans:D

14.The firm progressed---------------
A.Ways and means
B.Heart and soul
C.Hue and cry
D.By leaps and bounds
Ans:D
Select proper prefix:

15.Ultrasonic waves--------------
Able the bats to locate objects:
A.In
B.Dis
C.En
D.Un
Ans:C

16.Select the word closest in meaning to the word’ado’:
A.Calm
B.Fuss
C.Soft
D.Peace
Ans:B

17.Opposite of the ‘action’is------------
A.Inaction
B.Enaction
C.Dis action
D.Non action
Ans:A

18.Which of the following words is wrongly spelt?
A.Pandemonium
B.Quintessence
C.Anesthesia
D.Ambiguous
Ans:--------

19.Albert Einsteen was a person with very high intelligence and great abilities
A.Scientist
B.Genius
C.Philosophy
D.Visionary
Ans:B

Select the one-word equivalent of the words underlined:
20.The union leader was a skilful and expert negotiator
A.Adept
b.Adapt
C.Adopt
D.Mept
Ans:A



Please Give Us Your 1 Minute In Sharing This Post!
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →
Powered By: BloggerYard.Com

1 comment:

  1. We tend to find what we look for:good or evil,problems or solutions.-Anonymous.
    KERALA PSC ,UPSC Civil service online practices available .Don’t forget our Youtube Channel Subscribe.

    ReplyDelete

Dear Valuable Candidates,
Thanks for joining our online exam practice service and Android application download users.Specially thank you for giving us the opportunity to serve you better,please help us by taking few seconds to tell us about the service you received.As your Feedback is very important for us.We appreciate your comments and make sure we meet your expectations.Your satisfaction reflects our liking of service which gives us positive results to run healthy EXAMCHOICES online exam practice test series,feel free to give comments as per satisfaction.Thanks for being awesome customer.May All Your Dreams and Wishes Come True,and May Prosperity Touch Your Feet.Wishing You a Happy Learning.Don't forget like and share our Youtube Channel Daily updates available there in Tips of Way to Learn and Win. Visit our Youtube Channel now

WELCOMES YOU EXAMCHOICES.IN:WAY TO LEARN AND WIN

Follow by Email